Energievergelijker

De energieprijzen zijn onlangs flink gestegen. Vergelijk daarom nu alle prijzen met elkaar en kies de beste deal. Binnen 5 minuten kunt u honderden euro’s besparen. 

Energievergelijker januari 2022

Bespaar op uw rekening door onze energievergelijker te gebruiken. Profiteer van hoge kortingen. 


Stijging energieprijzen

Let op: de energieprijzen zijn afgelopen jaar flink gestegen en dan kan oplopen tot wel honderden euro’s per jaar. Dit geldt met name voor huishoudens met een contract dat binnenkort afloopt en voor mensen met een variabel tarief. Volgens de Autoriteit Consument en Markt (AFM) heeft ongeveer 40% van de Nederlanders een contract met variabele tarieven. Voor hen geldt dus mogelijk een flinke stijging. 

Bespaar met onze energievergelijker

Maak gebruik van onze energievergelijker, zodat u direct bespaart op uw energierekening. Met de onafhankelijke energievergelijker vindt u snel het goedkoopste contract. Tijdens de overstap komt u bovendien nooit zonder stroom en gas te zitten. Overstappen kan in nog geen 5 minuten. Onze energievergelijker geeft het beste advies als u naast uw postcode en gezinssamenstelling ook uw geschatte jaarverbruik voor stroom en gas invoert. In de energievergelijker kunt u daarna aangeven of u wilt dat alle energie vergeleken wordt of alleen groene energie.

Gebruik onze energievergelijker in 5 stappen

  1. Vul uw postcode en huisnummer in
  2. Vul uw gezinssamenstelling in
  3. Vul uw verbruik in (Staat op uw jaarafrekening) of laat de gemiddelden staan
  4. Klik op “Vergelijken”
  5. Gebruik de filters voor groene stroom en uw contractduur

Energievergelijker van Totaalbesparen.com

Met onze energievergelijker 2022 vindt u eenvoudig het beste en goedkoopste energiecontract voor dit jaar. Aan de hand van uw gegevens maakt de energievergelijker een berekening. Wij tonen een overzicht met de beste aanbieders voor u. Het goedkoopste contract vindt u altijd bovenaan. Hierdoor ziet u direct hoeveel geld u kunt besparen. Dit loopt op tot honderden euro’s per jaar! Uit cijfers van de toezichthouder ACM blijkt dat het aantal overstappers ieder jaar toeneemt.

energievergelijker

Voordelen van onze energievergelijker

Onze landelijke energievergelijker kan door iedereen worden gebruikt. Zowel door particulieren als door het MKB. De prijzen van onze vergelijker zijn scherper dan die van de energieleveranciers zelf. Alle reden dus om de energievergelijker te gebruiken. Daarnaast biedt onze vergelijker nog meer voordelen.

Direct online overstappen
Via Totaalbesparen.com stapt u direct online over. Wanneer u een geschikt energiepakket hebt gevonden, kunt u via onze energie-vergelijker direct overstappen.

14 dagen bedenktijd
Nadat u de overstap hebt afgerond, heeft u altijd 14 dagen bedenktijd. Mocht u binnen deze 14 dagen beslissen toch niet te willen overstappen, dan kunt u dit annuleren.

100% onafhankelijk
Alle energieaanbieders worden meegenomen in de vergelijking, ook als wij daar niets aan verdienen. Wij zijn 100% onafhankelijk.

Gratis overstapservice
De overstap wordt voor u geregeld. Het contract bij uw huidige leverancier wordt voor u opgezegd. Tijdens de overstap komt u nooit zonder gas en stroom te zitten.

Exclusieve kortingen
Onze energievergelijker toont energiecontracten die niet bij de leverancier zelf beschikbaar zijn. De getoonde welkomst-kortingen zijn exclusief beschikbaar via onze vergelijker.

Energievergelijker 2022

Energie vergelijken 2022? Ja, ook dit jaar kunt u weer de beste deals sluiten. Bent u op zoek naar de beste energievergelijkers? Vul uw gegevens in op onze website, dan maakt onze vergelijker een berekening voor uw energiekosten in 2022. Zoals gezegd werkt de energievergelijker het best als u naast uw postcode en de samenstelling van uw huishouden ook uw jaarverbruik van stroom en gas opgeeft. Daarna vergelijkt de energievergelijker alle pakketten met elkaar die aansluiten op uw wensen. Door de filters aan de rechterkant te gebruiken, kunt u extra wensen aangeven. Op basis van uw gegevens zoekt de vergelijker het goedkoopste energiepakket voor u. Vervolgens kiest u het energiecontract dat bij uw wensen aansluit. Zo weet u zeker dat u dit jaar niet veel voor uw energierekening betaalt.

Hoe werkt onze onafhankelijke energievergelijker?

De landelijke energievergelijker 2022 van Totaalbesparen.com biedt een overzicht van alle beschikbare energiepakketten. Onze onafhankelijke energievergelijker is er voor u. Zowel voor particulieren als voor MKB’ers. In onze vergelijker worden alle leveranciers getoond, ook de energieleveranciers waarvan wij geen vergoeding ontvangen worden vermeld in de resultaten. Hiermee ondersteunen wij het onafhankelijke karakter van Totaalbesparen.com en kunnen wij garanderen dat onze energievergelijker altijd de goedkoopste energiecontracten biedt.

Wat is de beste energievergelijker?

In Nederland zijn wij één van de beste energievergelijkers. Wij doen er alles aan om de beste energievergelijker te zijn in de markt. Bij ons vindt u altijd goedkope energiecontracten. Bovendien kunt u op onze website ook andere producten vergelijken, zoals verzekeringen en sim only. Wij willen voor u altijd de beste deals. Minder geld uitgeven aan vaste lasten, betekent meer geld voor andere (leuke) dingen!

Ruim 1,7 miljoen huishoudens in 2020 overgestapt van energieleverancier

Toezichthouder ACM voert jaarlijks een onderzoek uit genaamd de Energiemonitor. In het meest recente onderzoek van 2020 staat: “Over de afgelopen twaalf maanden is weer een stijging te zien in het aantal consumenten dat is overgestapt. In de periode van 1 april 2019 tot en met 31 maart 2020 zijn ruim 1,7 miljoen huishoudens overgestapt naar een andere energieleverancier. ” (Bron: acm)

Waarom overstappen?

Door jaarlijks over te stappen behoudt u telkens het voordeel van een vast actietarief en een eventuele welkomstkorting. Regelmatig geven energieleveranciers een welkomstkorting als u overstapt. Dit is veelal een korting tussen de 100 en 300 euro. Door ieder jaar over te stappen, ontvangt u ieder jaar een dergelijke korting.

Onze website is 100% onafhankelijk. Wij zijn op geen enkele manier gebonden aan een leverancier. De Toezichthouder Autoriteit Consument & Markt (ACM) voert onderzoeken uit op basis van kwaliteit en betrouwbaarheid van de energievergelijkers. Sinds 2015 wordt ook onze website totaalbesparen.com hierin meegenomen. Onze website voldoet aan alle normen die door de toezichthouder gesteld worden.

Veelgestelde vragen

Een netbeheerder is verantwoordelijk voor o.a. het transport van energie naar een object. Voor dit transport worden door de netbeheerder kosten gerekend. De hoogte van deze kosten zijn afhankelijk van uw netbeheerder. Wie uw netbeheerder is, is afhankelijk van uw woonplaats. U kunt uw netbeheerder niet zelf kiezen, deze is plaatsgebonden.

Wilt u de kosten van een netbeheerder inzien? Zoek uw netbeheerder dan op.

Het gastarief is opgebouwd uit o.a. de regiotoeslag welke afhankelijk is van uw gasregio. Deze regiotoeslag wordt in principe hoger naarmate u verder verwijdert bent van Groningen, waar het gas gewonnen wordt. Nederland kent 10 gasregio’s met een eigen tarief.

Wilt u de kosten van uw gasregio inzien? Zoek uw gasregio dan op.

In Nederland betaalt elke consument dezelfde energiebelastingen. Deze energiebelastingen zijn verantwoordelijk voor een groot deel van uw energiekosten. De energiebelastingen bestaan uit de standaard energiebelasting (overheidsheffing), de opslag duurzame energie en btw.

Een uitgebreide uitleg vindt u op de pagina energiebelastingen.

Een overstap van energieleverancier is tegenwoordig binnen 10 minuten te regelen. De makkelijkste manier om over te stappen is om dat via een nieuwe energieleverancier te doen, deze regelt de overstap dan. Daarnaast kunt u een contract zelf opzeggen wanneer de contractperiode verlopen is. Het is verder ook mogelijk een contract op te zeggen dat nog niet verlopen is. Aan de opzegging van een niet verlopen contract zijn wel ontbindingskosten verbonden.

Wilt u overstappen naar een nieuwe energieleverancier? Vergelijk energieprijzen en stap direct over.

Heeft u hulp nodig bij een overstap? Lees dan onze overstap handleiding eens rustig door.

Een lopend contract dient in principe bij de huidige leverancier te worden opgezegd na het verlopen van de termijn. Het kan ook makkelijker. Wanneer u overstapt naar een nieuwe energieleverancier regelt deze de overstap en hoeft u dus niet zelf in actie te komen.

Indien u reden hebt het huidige contract op te zeggen zonder een nieuw contract af te sluiten (bv. bij emigratie) kunt u bij de huidige leverancier nagaan wat de opzegprocedure is. Bekijk daarvoor het overzicht van energieleveranciers.

Het modelcontract is het standaard variabel, maandelijks opzegbaar, contract waarnaar u wordt overgezet na het verlopen van het in eerste instantie afgesloten contract. De variabele prijzen van het modelcontract liggen in principe hoger dan die van een standaard contract. Wanneer u energie geleverd krijgt op basis van een modelcontract raden wij aan z.s.m. over te stappen naar een nieuw energiepakket.

Wilt u de kosten van uw modelcontract inzien? Zoek uw modelcontract dan op.

Bronnen

Deze pagina is gemaakt aan de hand van deze bronnen:

  • ACM