Glasvezel internet vergelijken

Op zoek naar glasvezel internet? Maak dan gratis gebruik van onze 100% onafhankelijke glasvezelvergelijker en bekijk direct wat er op uw adres beschikbaar is.

Daarom kiest u voor Totaalbesparen.com!

Betrouwbare informatie over glasvezel internet

Onafhankelijk glasvezel internet vergelijken

Twee weken bedenktijd zodra u het contract heeft gesloten

Al meer dan 76.000 mensen gingen u voor

Glasvezel vergelijken op uw adres

Bent u benieuwd of er glasvezelinternet beschikbaar is op uw adres, wat het kost en bij wie u hiervoor terecht kunt? Vul dan in onze vergelijker uw postcode en huisnummer in en u ziet direct welke providers glasvezelinternet bieden op uw adres. Levert uw zoekopdracht geen resultaten op? Dan is glasvezel helaas niet beschikbaar op uw adres. Tegenwoordig kunt u echter via de kabel internet geleverd krijgen dat bijna even snel is als glasvezel. De uploadsnelheid ligt met de kabel wel een stuk lager dan bij glasvezel het geval is. Het glasvezelnetwerk in Nederland wordt nog steeds uitgebreid. De kans bestaat dat ook op uw adres (binnenkort) glasvezel beschikbaar is.

Voordelen glasvezel internet 

Glasvezel biedt een aantal voordelen:

  • Glasvezel is super snel
  • U kunt meerdere dingen tegelijk doen
  • Tegelijk downloaden, films kijken, gamen, streamen en internetten

Glasvezel internet vergelijken

In deze 5 stappen kunt u glasvezel internet vergelijken;

  1. Vul uw postcode en huisnummer in
  2. Vink aan wat u wilt vergelijken: internet, TV en/of bellen
  3. Kies de downloadsnelheid
  4. Vergelijk de premies
  5. Vergelijk de voorwaarden

Bij ons kunt u glasvezel internet vergelijken van:

online.nl
youfone
kpn

Waarom kiezen voor glasvezel?

Om de simpele reden dat glasvezelinternet een stuk sneller en stabieler is dan ADSL en de kabel. Woont u een eindje van de wijkcentrale? Dan verliest u via de kabel of met ADSL al snel tot 10% van de beloofde snelheid en soms wel meer. Bij glasvezel heeft u dit probleem niet. Glasvezel verliest nauwelijks aan snelheid. Daarnaast ligt de uploadsnelheid van glasvezelinternet een stuk hoger dan het geval is bij ADSL en de kabel. De uploadsnelheid van glasvezelinternet is namelijk even hoog als de downloadsnelheid.

Omdat glasvezel nog niet overal beschikbaar is, bestaat de kans dat op uw adres nog geen glasvezelverbinding beschikbaar is. U kunt er dan voor kiezen over te stappen naar een provider die gebruik maakt van nieuwe kabel en ADSL technieken. Met deze nieuwe technieken haalt u in principe dezelfde downloadsnelheid als met glasvezelinternet. Let er wel op dat de uploadsnelheid van deze technieken nog steeds vele malen lager ligt dan bij glasvezel het geval is en dat ook de maximale downloadsnelheid vrij snel afneemt naarmate u verder verwijderd bent van de wijkcentrale.

Overstappen van glasvezel provider

Wilt u graag gaan overstappen van glasvezel provider? Dat kan uiteraard mits uw huidige contract verlopen is. Let er wel op dat u het oude contract zelf dient op te zeggen in de meeste gevallen. Voor de overstap naar een andere provider is geen overstapservice beschikbaar zoals dat bij bijvoorbeeld energie wel het geval is. Daarnaast dient u de oude modem, ontvangers en dergelijke terug te sturen naar uw oude provider. De kans bestaat anders dat u voor deze producten een extra factuur ontvangt, of u, in het geval er borg betaald is, geen borg terug ontvangt.

Omdat het niet handig is om tijdelijk zonder internet te zitten, is het aan te raden het oude en het nieuwe pakket te laten overlappen. Zo kunt u er bijvoorbeeld voor kiezen om het oude abonnement op de 20e van de aankomende maand op te zeggen en tegelijkertijd het nieuwe abonnement vanaf de eerste van diezelfde maand te laten ingaan. Houdt er ook rekening mee dat het tot wel 6 weken kan duren voordat uw nieuwe glasvezelverbinding beschikbaar is. Zeker wanneer u een installatiemonteur aanvraagt kan de wachttijd hoog oplopen.

glasvezel internet vergelijken

Bronnen

Voor het schrijven van deze pagina zijn deze bronnen gebruikt:

  • KPN