Hondenverzekering vergelijken

Hier kunt u de hondenverzekering vergelijken. Een hond verzekeren is niet verplicht, maar biedt zekerheid zodra uw hond zorg nodig heeft. Via de vergelijker ziet u direct wat de beste hondenverzekering voor u is.

Geschreven door
geschreven door Femke Koning
Geschreven door groot
Geschreven door Femke Koning
Femke Koning is senior content specialist en is al meer dan 13 jaar werkzaam in de verzekeringsbranche. Al sinds 2008 schrijft zij over verzekeringen en alles wat daarmee te maken heeft.
Lees meer over ons schrijfproces
Controle door
gecontroleerd door Mike Wagenaar
Gecontroleerd door groot
Gecontroleerd door Mike Wagenaar op 20 juni 2022
Mike werkt al meer dan 2 jaar in de verzekeringsbranche. Al deze tijd houdt hij zich bezig met het beheren van de site, schrijven van teksten, persberichten en het uitvoeren van onderzoeken. Zijn doel is om alles zo duidelijk mogelijk uit te leggen. Verzekeren is vaak helemaal niet moeilijk en dat hoopt hij met zijn teksten duidelijk te maken.
Lees meer over ons schrijfproces
Leestijd: 5 minuten
Laatste update: 21 september 2023

Daarom kiest u voor Totaalbesparen.com!

Betrouwbare informatie over hondenverzekeringen

Onafhankelijk een hondenverzekering vergelijken

Twee weken bedenktijd zodra u de polis heeft afgesloten

Al meer dan 76.000 mensen gingen u voor

Hondenverzekering vergelijken
in 5 stappen

Via onze vergelijker, vergelijkt u in 5 stappen de hondenverzekeringen met elkaar. 

 1. Vul de leeftijd en het geslacht van uw hond in
 2. Geef uw  postcode op
 3. Vul de ras in
 4. Vergelijk de premies
 5. Vergelijk de voorwaarden

Waarom een hondenverzekering vergelijken?

U kunt met een hondenverzekering de meeste rassen verzekeren. Dit geldt ook voor het verzekeren van jonge en oude honden. Alleen als uw hond echt op leeftijd is, is het wat lastiger om hiervoor een verzekering af te sluiten. Let er op dat de premies flink uiteen lopen. Dat is de reden dat veel mensen de hondenverzekering vergelijken voordat ze er eentje kiezen.

Wat is een hondenverzekering?

Als u een hond heeft dan wilt u hier goed voor zorgen.  Een hond verzekeren is niet verplicht, maar kan veel zorgen schelen. Het kan zijn dat uw hond ziek wordt of gewond raakt. Ook als uw hond er niets aan kan doen, kan hij door een auto worden aangereden. Uw hond zal dan verzorgd moeten worden door een arts. Zulke bezoeken kunnen zorgen voor een flinke rekening. Steeds meer mensen kiezen daarom voor een hondenverzekering. Dit is eigenlijk een honden ziektekostenverzekering. Hij dekt namelijk de medische kosten voor uw hond. Denk aan de kosten voor een consult, operatie, vaccinaties of een gebitsreiniging. U kunt uw hond de zorg bieden die het nodig heeft, zonder financiële zorgen voor u.

Wat dekt een hondenverzekering?

Een hondenverzekering dekt de medische kosten voor uw hond voor een groot gedeelte. Onder noodzakelijke medische kosten vallen onder andere het dierenarts consult, operaties, medicijnen en ook vaak een opname in een kliniek. Naast een basisdekking, bieden verzekeraars een aantal aanvullende dekkingen aan om uw hond extra te verzekeren. De belangrijkste hiervan zijn: dekking in het buitenland, castratie/sterilisatie, tandheelkunde en aandoeningen voor de heupen/ellebogen. Hieronder leest u daar meer over.

Castratie/sterilisatie

De aanvullende dekking voor castratie/sterilisatie is erg handig, maar wordt uiteraard maar eenmaal gebruikt. Deze dekking zit bij enkele verzekeraars in het basispakket. Het is de moeite waard om te berekenen of het niet goedkoper is om de kosten zelf te betalen of dit aanvullend te verzekeren. 

Tandheelkunde

Tandheelkunde kan een belangrijk onderdeel zijn van uw verzekering. Deze  dekt de controle en reiniging van het gebit, het trekken van tanden en kiezen en wortelkanaal-behandelingen. Let erop dat er naast het eigen risico, een maximum vergoeding per jaar geldt. 

Buitenland

Met deze aanvullende dekking ontvangt noodzakelijke zorg tijdens een vakantie of verblijf in het buitenland. Controleer vooraf uw reisverzekering. Soms worden deze kosten namelijk al gedekt vanuit de reisverzekering. U hoeft dan geen extra dekking op de hondenverzekering te nemen.

Heupen/ellebogen 

Bepaalde rassen hebben vaker problemen met de heupen of ellebogen. Zeker op oudere leeftijd wordt deze kans groter. Een aantal verzekeraars dekt dit vanuit de basispolis, anderen niet. De kans bestaat dat wanneer uw hond tot de risicogroep behoort, deze niet bij elke verzekeraar geaccepteerd wordt.

Heb ik een hondenverzekering nodig?

Of een hondenverzekering nodig is, hangt af van een aantal factoren. Ten eerste of u de zorgkosten voor uw hond zelf kunt betalen. De medische kosten stijgen. Niet alleen voor mensen, maar ook voor dieren. Rekeningen worden daardoor al duurder. Ook kan uw hond onverwachts (chronisch) ziek worden waardoor uw lieve huisdier veel zorg nodig heeft.

Kunt u alle kosten zelf makkelijk betalen? Dan is een verzekering voor uw hond niet nodig. Heeft u geen buffer om de zorgkosten te betalen, dan is uw hond verzekeren verstandig. Zo kunt u uw hond altijd de zorg aanbieden die hij nodig heeft. En dat zonder dat u daarvoor zelf een flinke rekening ontvangt. Hier leest u meer informatie over wel of geen hondenverzekering.

hondenverzekering vergelijken

Wat kost een hondenverzekering?

Zodra u de gegevens van uw hond invoert, ziet u wat de kosten van een hondenverzekering zijn. Per hond is dit anders. Hiernaast leest u op basis waarvan de premie wordt bepaald. Heeft u meerdere honden? Dan is de kans groot dat u voor iedere hond een andere premie betaalt. 

U kiest al een verzekering voor een paar euro per maand. Heeft u extra wensen, dan kan dit bedrag snel hoger worden. Kies daarom alleen de dekking die u echt nodig heeft. Oververzekeren is zonde van uw geld.

Verzekering hond: de premie

De premie van de hondenverzekering wordt berekend aan de hand van een aantal factoren. Omdat ieder huisdier anders is, dient u per huisdier een dierenverzekering te nemen.

De premie wordt bepaald aan de hand van de:

 • leeftijd van uw hond
 • gewenste dekking
 • hoogte van het eigen risico
 • ras van uw hond
 • gezondheid van uw hond

Bij ons vergelijkt u:

inshared
aegon
petsecur
ohra

Hondenverzekering vergelijken

Voordat u een goede hondenverzekering vindt, is het verstandig om de hondenverzekering te vergelijken. Hierdoor komt u erachter hoe u uw hond wilt verzekeren. Voor veel huisdiereigenaren is een goedkope hondenverzekering belangrijk. Is de premie voor u de belangrijkste factor? Kies dan niet voor de uitgebreidste dekking, maar voor degene met de laagste premie. Let erop dat de goedkoopste hondenverzekering wellicht wel een hoger eigen risico rekent. Gaat u voor de meest uitgebreide voorwaarden en is de premie minder belangrijk voor u? Vergelijk de hondenverzekering dan op basis van de voorwaarden, u zult dan vast de beste hondenverzekering vinden.

Waarop letten bij vergelijken?

Tijdens het vergelijken let u op een aantal laten. Ten eerste op het eigen risico. Betaalt u een lage premie? Dan geldt er vast een hoger eigen risico. Ten eerste let u de vergoedingen per behandeling. Geef bij het maken van een vergelijking aan welke dekkingen voor u van belang zijn.

Ook de leeftijd van uw hond speelt een belangrijke rol bij het berekenen van de kosten van een hondenverzekering. De premie voor een oudere hond is vrij hoog. Een pup verzekeren is vaak minder duur. Let er tot slot op dat niet alle hondenrassen geaccepteerd worden en ook erfelijke ziektes- en aandoeningen niet bij iedere verzekeraar worden vergoed.

Eigen risico hondenverzekeringen

Net als bij een zorgverzekering, geldt er voor de hondenverzekeringen ook een eigen risico. Hoe hoog dit eigen risico bedrag is, bepaalt iedere verzekeraar zelf. Betaalt u bij de ene verzekeraar 100 euro eigen risico, dan is dat bij een andere verzekeraar 250 euro. Dat scheelt behoorlijk wat geld. Vaak staat daartegenover dat u bij een hoger eigen risico een lagere premie betaalt. Het eigen risico is niet altijd een vast bedrag, sommige verzekeraars hanteren een percentage per schadegeval. U moet dan bijvoorbeeld 25 procent van iedere rekening zelf betalen. 

Wachttijd hondenverzekering

Wanneer u de hondenverzekering online afsluit geldt er een wachttijd. Dit houdt in dat u pas na enkele weken – vaak een maand – declaraties kunt indienen. Dit noemen verzekeraars een wachttijd. Hiervoor hebben de verzekeraars gekozen om fraude met dieren die al ziek zijn te voorkomen. Ook na deze periode kunnen kosten voor een ziekte of aandoening die voordien al aanwezig was, niet gedeclareerd worden. Hier worden echter ook weer uitzonderingen op gemaakt, bijvoorbeeld als u een bepaalde aanvullende dekking heeft gekozen en de zorg daarbinnen valt. Neem bij twijfel altijd contact op met uw verzekeraar.

Hondenverzekering vergelijken en afsluiten

Wanneer u de keuze gemaakt hebt om een verzekering voor de hond af te sluiten, kunt u beginnen met een hondenverzekering vergelijken. Het maken van een vergelijking is een fluitje van een cent. Binnen een paar minuten ziet u wat de premie is voor uw hond. Wanneer u de juiste verzekeraar gekozen heeft, kunt u hem online afsluiten. De verzekeraar houdt u op de hoogte van de aanvraag en stuurt u uw polisblad toe.

Bronnen

Voor het schrijven van deze pagina zijn deze bronnen gebruikt:

 • Figopet
 • InShared