Aansprakelijkheidsverzekering vergelijken

Hier kunt u direct een aansprakelijkheidsverzekering vergelijken. Vul uw gegevens in en zie welke AVP verzekering de beste voor u is.

Beschikbare AVP’s

inshared reisverzekering

InShared AVP

vanaf € 2,65

vanaf € 2,65

ohra reisverzekering

OHRA AVP

vanaf € 3,11

vanaf € 3,11

HEMA AVP

vanaf € 3,34

vanaf € 3,34

centraal beheer reisverzekering

Centraal Beheer AVP

vanaf € 3,39

vanaf € 3,39

unive reisverzekering

Univé AVP

vanaf € 3,46

vanaf € 3,46

aegon reisverzekering

AEGON AVP

vanaf € 3,66

vanaf € 3,66

fbto bootverzekering

FBTO AVP

vanaf € 4,09 (Eigen risico € 500)

vanaf € 4,09

Premie berekening

De premies die we hierboven hebben neergezet zijn zorgvuldig door ons berekend. Ze zijn gebaseerd op de volgende gegevens:

 • Verzekering: Aansprakelijkheidsverzekering
 • Dekking: € 1.500.000 of dichtsbijzijnde optie
 • Gezin: Alleenstaand zonder kinderen
 • Geboren op: 01-01-1985
 • Postcode: 1823 BA
 • Eigen risico: maximaal € 100

Berekend op 21 juni 2022

Geschreven door
geschreven door Femke Koning
Geschreven door groot
Geschreven door Femke Koning
Femke Koning is senior content specialist en is al meer dan 13 jaar werkzaam in de verzekeringsbranche. Al sinds 2008 schrijft zij over verzekeringen en alles wat daarmee te maken heeft.
Lees meer over ons schrijfproces
Controle door
gecontroleerd door Mike Wagenaar
Gecontroleerd door groot
Gecontroleerd door Mike Wagenaar op 21 juni 2022
Mike werkt al meer dan 2 jaar in de verzekeringsbranche. Al deze tijd houdt hij zich bezig met het beheren van de site, schrijven van teksten, persberichten en het uitvoeren van onderzoeken. Zijn doel is om alles zo duidelijk mogelijk uit te leggen. Verzekeren is vaak helemaal niet moeilijk en dat hoopt hij met zijn teksten duidelijk te maken.
Lees meer over ons schrijfproces
Leestijd: 4 minuten
Laatste update: 25 januari 2024

Daarom kiest u voor Totaalbesparen.com!

Betrouwbare informatie over de aansprakelijkheidsverzekering

Onafhankelijk een aansprakelijkheidsverzekering vergelijken

Twee weken bedenktijd zodra u de polis heeft afgesloten

Al meer dan 76.000 mensen gingen u voor

Aansprakelijkheidsverzekering vergelijken via Totaalbesparen.com

Een verzekering voor aansprakelijkheid vergelijken is een verstandige keuze. Want een ongeluk zit in een klein hoekje. Stelt u zich eens voor dat uw fiets per ongeluk tegen een auto valt. Een deuk en lakschade zijn het gevolg. Zonder goede aansprakelijkheidsverzekering betaalt u zelf de herstelkosten. Of als uw kindje ergens iets om laat vallen. Bent u wel goed verzekerd? Dan heeft u geen zorgen: één belletje naar uw verzekeraar en het wordt geregeld. Afsluiten doet u snel en gemakkelijk via Totaalbesparen.com. U heeft via ons altijd recht op 14 dagen bedenktijd.

Aansprakelijkheidsverzekering vergelijken in 5 stappen

 1. Vul uw gezinssamenstelling in
 2. Geef uw geboortedatum op
 3. Vul het verzekerd bedrag en eigen risico in
 4. Vergelijk de premies
 5. Vergelijk de voorwaarden

Waarop letten met vergelijken

 • De hoogte van het eigen risico
 • Het verzekerd bedrag
 • De eenmalige poliskosten
 • De hoogte van de premie
 • De polisvoorwaarden

Wat is een aansprakelijkheidsverzekering?

Een aansprakelijkheidsverzekering  (kortweg AVP) zorgt ervoor dat u financieel niet in de problemen raakt als u per ongeluk bij een ander schade veroorzaakt. U gebruikt de AVP zodra u aansprakelijk bent voor schade bij een ander. Bijvoorbeeld als uw kind iets stuk heeft gemaakt tijdens het spelen bij een vriendje of als u bij de buren iets omver loopt. Heeft u een AVP verzekering? Dan schakelt u uw verzekeraar in en regelt hij de afhandeling. Wel zo prettig. U kunt een AVP voor uzelf afsluiten, maar ook voor uw hele gezin.

Dekking aansprakelijkheidsverzekering

Met de aansprakelijkheidsverzekering voor particulieren verzekert u zich voor schade waarvoor u aansprakelijk bent. En dat niet alleen voor schade die uzelf veroorzaakt, maar ook uw kind, schoonmaker of logé.

Onder meer:

 • Schade die u maakt aan spullen van een ander
 • Letsel die u veroorzaakt bij personen
 • Schade die uw huisdier bij een ander veroorzaakt
 • Schade die u veroorzaakt tijdens vrijwilligerswerk
 • Schade die uw kind veroorzaakt tijdens vakantiewerk
 • Schade veroorzaakt door uw woning
 • Schade tijdens een vriendendienst
 • De kosten van een rechtszaak
aansprakelijkheidsverzekering vergelijken

Wat is niet verzekerd met een aansprakelijkheidsverzekering?

Natuurlijk zijn er uitzonderingen op de regel. Sommige schades vergoeden de meeste verzekeraars niet. Denk dan onder meer aan de volgende situaties:

 • Schade ontstaan tijdens criminele activiteiten
 • Schade ontstaan tijdens illegale activiteiten
 • Schade aan gehuurde spullen
 • Schade die u veroorzaakt terwijl u uw beroep uitvoert

Aansprakelijkheidsverzekering voor uzelf

Bent u alleenstaand, dan kunt u voor uzelf een aansprakelijkheidsverzekering afsluiten. Omdat u de enige verzekerde bent op de polis, is de premie niet erg hoog. U kunt al een AVP afsluiten voor een paar euro per maand.

Aansprakelijkheidsverzekering voor gezin

Een aansprakelijkheidsverzekering afsluiten voor het hele gezin is niet veel duurder dan voor een persoon. Met deze uitbreiding bent u met uw hele gezin gedekt tegen schade die door een gezinslid wordt veroorzaakt, bijvoorbeeld bij schade door buitenspelende kinderen, maar ook tegen schade die door een huisdier gemaakt wordt. Let erop dat u goed aangeeft wie u wenst mee te verzekeren. Ook meerderjarig inwonende kinderen vallen onder de gezinsverzekering. Inwonende kinderen zijn tot de leeftijd van 27 jaar nog automatisch meeverzekerd.

Wie zijn er verzekerd?

Uw aansprakelijkheidsverzekering sluit aan bij uw gezinssamenstelling. Bij elke verzekeraar geeft u bij het afsluiten van de verzekering aan hoe uw gezin eruit ziet. U vertelt of u alleenstaand bent of samenwonend. Met of zonder kinderen. Uw huisdieren, logés zonder eigen aansprakelijkheidsverzekering en personeel zijn bij veel verzekeraars meeverzekerd.

Waar ben ik verzekerd?

U en al uw meeverzekerde gezinsleden zijn wereldwijd verzekerd met uw aansprakelijkheidsverzekering. Neem altijd direct contact op met uw verzekeraar als u in het buitenland aansprakelijk bent gesteld voor schade aan spullen of voor letsel bij een persoon.

Is een aansprakelijkheidsverzekering verplicht?

Veel mensen vragen zich af of een aansprakelijkheidsverzekering verplicht is. Dat is niet het geval. U sluit vrijwillig een AVP af als u dat wenst. De meeste mensen kiezen ervoor om de AVP af te sluiten in combinatie met een inboedelverzekering of opstalverzekering. Bijvoorbeeld als iemand verhuist en in een keer alle verzekeringen regelt. Doordat de AVP verzekering veel zorgen kan wegnemen zodra u voor schade aansprakelijk wordt gesteld, kiezen veel mensen er wel voor om de verzekering af te sluiten. Maar een aansprakelijkheidsverzekering is dus niet verplicht.

Kosten AVP vergelijken

Wat kost een aansprakelijkheidsverzekering? Dat hangt van verschillende factoren af. Natuurlijk van uw gezinssamenstelling, maar ook van het verzekerde bedrag. En van de hoogte van het eigen risico. Daarom is het slim om te vergelijken. De kosten hangen af van:

 • Dekking
 • Hoogte verzekerd bedrag
 • Hoogte van uw eigen risico
 • Pakketkorting
 • Gezinssamenstelling

Goedkoopste AVP

Om de vergelijking van aansprakelijkheidsverzekeringen eerlijk te houden staat de goedkoopste aansprakelijkheidsverzekering altijd bovenaan, ongeacht of wij van deze verzekeraar een vergoeding ontvangen bij een eventuele overstap of niet. Dit komt de vergelijking ten goede en stelt ons in de gelegenheid te kunnen zeggen dat wij een goede aansprakelijkheidsverzekering kunnen vinden voor iedereen. Let echter niet alleen op de prijs, want ook de dekking is van belang bij het vinden van de beste aansprakelijkheidsverzekering. Bepaal zelf wat u het meest belangrijk vindt; een uitgebreide dekking of een goedkope aansprakelijkheidsverzekering.

Andere handige informatie

Bronnen

Voor het schrijven van deze pagina zijn deze bronnen gebruikt:

 • Ditzo
 • Centraal Beheer
 • Univé