Dierenverzekering vergelijken

Hier kunt u simpel en snel de dierenverzekering vergelijken. Vul een aantal gegevens in en u ziet direct wat de beste dierenverzekering voor uw hond of kat is.

Geschreven door
geschreven door Femke Koning
Geschreven door groot
Geschreven door Femke Koning
Femke Koning is senior content specialist en is al meer dan 13 jaar werkzaam in de verzekeringsbranche. Al sinds 2008 schrijft zij over verzekeringen en alles wat daarmee te maken heeft.
Lees meer over ons schrijfproces
Controle door
gecontroleerd door Leon Schouten
Gecontroleerd door groot
Gecontroleerd door Leon Schouten op 20 juni 2022
Leon Schouten is directeur van Totaalbesparen.com en werkt inmiddels ruim 14 jaar in de verzekeringswereld. Hij wordt regelmatig als expert gevraagd door journalisten vanwege zijn vakinhoudelijke kennis.
Lees meer over ons schrijfproces
Leestijd: 6 minuten
Laatste update: 21 september 2023

Daarom kiest u voor Totaalbesparen.com!

Betrouwbare informatie over dierenverzekeringen

Onafhankelijk een dierenverzekering vergelijken

Twee weken bedenktijd zodra u de polis heeft afgesloten

Al meer dan 76.000 mensen gingen u voor

Dierenverzekering vergelijken en overstappen

Het is vrij normaal om een dierenverzekering af te sluiten voor uw huisdier. Voorheen was een dier verzekeren wellicht wat vreemd, maar nu gelukkig niet meer. Steeds meer huisdier eigenaren kiezen voor een dierenverzekering. En waarom ook niet? Voor onszelf hebben we tenslotte ook een zorgverzekering. Een dierenverzekering is eigenlijk een dieren zorgverzekering. Heeft uw huisdier zorg nodig? Dan voorkomt u met een dierenverzekering hoge kosten. Bijvoorbeeld bij een ongeval of ziekte.

Is uw huisdier vaak ziek of wilt u voorkomen dat u de kosten zelf moet betalen? Dan is het wellicht een goed idee om een dierenverzekering af te sluiten. Om te voorkomen dat u te veel premie betaalt voor de verzekering, kunt u de dierenverzekering vergelijken. Bij ons kunt u de grootste verzekeraars met elkaar vergelijken. Tip: vergelijk zowel de premie als de voorwaarden. Zo weet u zeker dat u de beste vindt.

Dierenverzekering vergelijken
in 5 stappen

Via onze dierenverzekering vergelijker, vergelijkt u in 5 stappen alle dierenverzekeringen met elkaar. 

  1. Vul in of u uw hond of kat wilt verzekeren
  2. Vul het geslacht en de leeftijd in
  3. Geef uw postcode op en het ras
  4. Vergelijk de premies
  5. Vergelijk de voorwaarden

Goedkoopste dierenverzekering vinden

Om erachter te komen wat een dierenverzekering kost, kunt u een dierenverzekering vergelijken. De goedkoopste dierenverzekering staat altijd bovenaan. U heeft zelf invloed op de premie door wel of niet te kiezen voor een aanvullende dekking en te kiezen voor een hoger eigen risico. Hoe hoger dit bedrag is, hoe goedkoper de dierenverzekering. We raden aan om niet alleen op de premie te letten, maar ook op de voorwaarden. De beste dierenverzekering is tenslotte degene die de kosten dekt van de zorg die uw hond of kat nodig heeft.

Welke dierenverzekering voor mij?

Welke dierenverzekering het best bij u past is afhankelijk van een aantal factoren. Allereerst wat voor huisdier u heeft. Bij ons kunt u de volgende dierenverzekeringen vergelijken; hondenverzekering en kattenverzekering. Tevens kunt u een konijnenverzekering via ons afsluiten. Het kiezen van een paardenverzekering is wat lastiger. Hiervoor kunt u het best contact opnemen met een verzekeraar.

Maximale vergoeding verzekering huisdier

Bepaalde ingrepen kunnen erg duur zijn. Verwacht u dat binnen korte tijd een dure ingreep nodig is voor uw huisdier? Dan is het wellicht handig te achterhalen wat de ingreep zal kosten. U kunt hier de maximale vergoeding op afstemmen. Omdat u ook een eigen risico betaalt, kunnen de kosten die u zelf moet betalen met een lage maximale vergoeding alsnog erg hoog uitvallen. Het is in dit geval dan ook aan te raden een verzekering af te sluiten waarbij een standaard bedrag aan eigen risico betaald wordt in plaats van een percentage.

Eigen risico verzekering huisdieren

Het betalen van eigen risico is, net als bij een zorgverzekering, een punt om goed op te letten bij het vergelijken van een dierenverzekering. De meeste verzekeraars hanteren een percentage van het bedrag als eigen risico. U dient zelf na te gaan welke oplossing in uw voordeel is. Maakt u veel kleine kosten voor uw huisdier? Dan is het goedkoper om een verzekering te nemen met een laag percentage eigen risico. Bent u bang dat er grote kosten gemaakt gaan worden? Dan is het voordeliger een verzekering te nemen met een vast bedrag aan eigen risico.

Dekking huisdierenverzekering vergelijken

Een dierenverzekering vergelijken is erg verstandig. De ene verzekeraar heeft een meer uitgebreide dekking dan de ander. Daarnaast bieden de verzekeraars ook de optie de basisdekking uit te breiden met extra dekkingen. Voordat u een huisdierenverzekering afsluit is het dus handig om te bedenken waartegen u verzekerd wil zijn. Is dat sterilisatie, een operatie, gebit reiniging of wellicht  de crematie. U kiest het zelf.

Heb ik een huisdierenverzekering nodig?

Of u een dierenverzekering nodig heeft, hangt van uw financiële situatie af. Steeds meer huisdier eigenaren kiezen voor zekerheid en kiezen daarvoor voor deze zorgverzekering voor dieren. Zeker als u een dure raskat of rashond heeft, is het slim als uw huisdier verzekerd is. Deze rasdieren worden vaker ziek en zullen daardoor vaker kosten maken. Uw lieve huisdier verzekeren is dan geen overbodige luxe. De kosten van de dierenverzekering wegen dan waarschijnlijk makkelijk op tegen de kosten die u anders zou maken zonder dieren verzekering. Wilt u geen huisdierverzekering? Dan kunt u uiteraard ook zelf maandelijks een bepaald bedrag aan de kant te zetten waaruit eventuele kosten betaald kunnen worden. Houdt er wel rekening mee dat als uw huisdier al snel medische zorg nodig heeft, u dit bedrag nog niet bij elkaar hebt gespaard. Een huisdieren verzekering zou de kosten dan wel al dekken.

dierenverzekering vergelijken

Dierenverzekeraars vergelijken

Wanneer u de keuze gemaakt hebt om een verzekering voor uw hond, kan of paard af te sluiten, kunt u beginnen met een dierenverzekering vergelijken. Het maken van een vergelijking is heel makkelijk. Binnen no time ziet u wat u betaalt voor de beste dieren polis. Wanneer u de juiste verzekeraar gekozen heeft, kunt u snel en simpel de dierenverzekering afsluiten. Wilt u ook het beste voor uw lieve huisdier en wilt u niet voor onverwachts hoge rekeningen komen te staan? Dan is een huisdier verzekeren een verstandig idee. Hieronder ziet u welke dierenverzekeraars u bij ons kunt vergelijken.

Waar moet ik op letten?

Let ten eerste op de dekking van de huisdierenverzekering. Daarnaast zijn de voorwaarden van belang, ook de leeftijd van uw huisdier is een factor. Voor een puppy betaalt u vaak maar een lage premie per maand. Let daarnaast op het eigen risico. Kies voor een eigen risico in percentages wanneer u verwacht lage kosten te gaan maken en voor een vast eigen risico wanneer u verwacht hoge kosten te gaan maken. Tot slot let u op de maximale vergoeding per jaar. Twijfelt u nog? Dan kunt u ook reviews lezen van andere klanten. Let er dan wel op dat er met name negatieve reviews geplaatst worden. Een tevreden persoon laat immers minder snel van zich horen.

Bij ons vergelijkt u:

inshared
aegon
petsecur
ohra

Overstappen van dierenverzekering

Alle verzekeringen die bij ons vergeleken worden, zijn dagelijks opzegbaar. Dat is erg handig wanneer u niet meer tevreden bent met uw huidige verzekeraar of als u elders een goedkopere dierenverzekering kunt afsluiten. U kunt in principe direct overstappen. Let er dan wel op dat wanneer u overstapt, er een bepaald aantal weken gelden bij de nieuwe verzekeraar waarin niets gedeclareerd mag worden. Dit heet de wachttijd en meestal geldt er een wachttijd van een maand. Hier hebben verzekeraars voor gekozen omdat u anders een dierenverzekering kunt afsluiten wanneer uw huisdier al ziek is. Om dit te voorkomen hanteren de verzekeraars dus een bepaalde beginperiode waarin nog niet gedeclareerd mag worden. Verder is het handig om te weten dat u in de meeste gevallen uw huidige huisdierenverzekering zelf dient op te zeggen. Er is nog geen overstapservice beschikbaar voor de huisdierenverzekering. Wellicht is het dan handig de huidige verzekering te laten doorlopen totdat de nieuwe verzekering declaraties accepteert. Zo komt u ook niet zonder verzekering te zitten.

Veelgestelde vragen

Een dierenverzekering sluit u af om te voorkomen dat u voor onverwachte kosten komt te staan bij ziekte of behandeling van uw huisdier. Met het afsluiten van een dierenverzekering betaald u deze kosten niet alleen, maar betaald uw verzekeraar mee. Let er op dat u altijd een gedeelte zelf betaald via het eigen risico. Daarnaast worden niet alle behandelingen vergoedt door alle verzekeraars. Dat is zeker het geval met een standaard basisdekking. Let er daarom goed op wat voor verzekering u afsluit.

Dat hangt er vanaf bij wie u de verzekering hebt gesloten. Meestal is dat dagelijks. U kunt dit vinden in de voorwaarden of door contact op te nemen met uw verzekeraar.

Tot welke leeftijd u uw huisdier kunt verzekeren, verschilt per verzekeraar. In onze vergelijking vindt u per verzekeraar de maximum leeftijd van het te verzekeren huisdier terug. Zo mag een huisdier bij de Ohra maximaal 7 jaar oud zijn en kunt u bij Proteq huisdieren van alle leeftijden verzekeren. De maximum leeftijd geldt overigens alleen voor het moment waarop de verzekering ingaat. Bereikt uw huisdier de maximum leeftijd maar is deze al verzekerd? Dan wordt de verzekering uiteraard niet opgezegd.

Er geldt bij alle verzekeraars een wachttijd wanneer de dierenverzekering afgesloten wordt. Hiervoor is gekozen om fraude tegen te gaan. Huisdiereigenaren zouden anders immers kunnen wachten tot het dier ziek is en dan pas een verzekering af te sluiten. Om dit te voorkomen geldt een wachtperiode van enkele weken waarin de kosten niet worden vergoed.

Ja, u kunt bij uw eigen dierenarts terecht. Dit vindt u op de website van uw verzekeraar. Twijfelt u? Neem dan even contact op met uw verzekeraar.

Nee, een dierenverzekering is niet verplicht. Als u een huisdier heeft, wilt u daar zo goed mogelijk voor zorgen. De zorgverzekering voor onszelf is verplicht, maar voor een dier is dat niet het geval. Een dierenverzekering kunt u afsluiten, maar dat is niet verplicht. Zoals gezegd is een kattenverzekering of een hondenverzekering een soort zorgverzekering voor uw huisdier. Wordt uw huisdier ziek of raakt hij verongelukt? Dan heeft uw lieve beestje zorg nodig. Een rekening van de dierenarts kan zomaar oplopen tot 1.000 euro. Kunt u een dergelijke rekening niet zelf zomaar betalen, dan is het verstandig om een verzekering af te sluiten. Heeft u zelf een ruime financiële buffer, dan kunt u dergelijke rekeningen ook uit eigen zak financieren en is een dierenverzekering niet nodig.

Ja, voor ieder huisdier is een aparte verzekering. Samen op een polis kunt u meerdere dieren niet verzekeren. De reden is dat de premie van de verzekering wordt bepaald aan de hand van het dier. Bijvoorbeeld de leeftijd van het beestje, het geslacht, het ras, het gewicht, de dekking etc. Omdat dit voor ieder dier anders is, geldt er voor ieder huisdier een andere premie.

Bronnen

Voor het schrijven van deze pagina zijn deze bronnen gebruikt:

  • Figopet
  • OHRA
  • InShared