Uitvaartverzekering vergelijken

Hieronder kunt u snel een uitvaartverzekering vergelijken. Kies de verzekeraar naar wens en bereken uw premie. Voor een paar euro per maand bent u goed gedekt.

Daarom kiest u voor Totaalbesparen.com!

Betrouwbare informatie over uitvaartverzekeringen

Onafhankelijk een uitvaartverzekering vergelijken

Twee weken bedenktijd zodra u de polis heeft afgesloten

Al meer dan 76.000 mensen gingen u voor

Geschreven door
geschreven door Femke Koning
Geschreven door groot
Geschreven door Femke Koning
Femke Koning is senior content specialist en is al meer dan 13 jaar werkzaam in de verzekeringsbranche. Al sinds 2008 schrijft zij over verzekeringen en alles wat daarmee te maken heeft.
Lees meer over ons schrijfproces
Controle door
gecontroleerd door Mike Wagenaar
Gecontroleerd door groot
Gecontroleerd door Mike Wagenaar op 21 juni 2022
Mike werkt al meer dan 2 jaar in de verzekeringsbranche. Al deze tijd houdt hij zich bezig met het beheren van de site, schrijven van teksten, persberichten en het uitvoeren van onderzoeken. Zijn doel is om alles zo duidelijk mogelijk uit te leggen. Verzekeren is vaak helemaal niet moeilijk en dat hoopt hij met zijn teksten duidelijk te maken.
Lees meer over ons schrijfproces
Leestijd: 4 minuten
Laatste update: 10 oktober 2023

Waarom een uitvaartverzekering vergelijken?

Een uitvaartverzekering is een verzekering waarmee u de kosten dekt van uw uitvaart. Dit kan zowel een begrafenis als een crematie zijn. Hoewel u een uitvaartpolis afsluit op uw eigen leven, doet u dit vooral om dierbaren niet achter te laten met hoge kosten. Regelt u niets, dan moeten zij uw uitvaart betalen. En dat is een fors bedrag. Een uitvaart kost in Nederland tussen de 7.000 en 10.000 euro. Iedereen die een uitvaartverzekering kiest, betaalt daarvoor een andere premie. De premie wordt namelijk bepaald aan de hand van een aantal factoren. Daarom is een uitvaartverzekering vergelijken heel verstandig. Hiermee voorkomt u dat u teveel premie betaalt. Let bij het vergelijken niet alleen op de premie, maar ook op de voorwaarden.

In 5 stappen een uitvaartverzekering vergelijken

In deze stappen kunt u snel een uitvaartverzekering vergelijken:

 1. Kies de verzekeraar
 2. Vul uw geboortedatum en verzekerd bedrag in
 3. Kies de gewenste dekking
 4. Vergelijk de premies
 5. Vergelijk de voorwaarden

 

Tips bij uitvaartverzekeringen vergelijken

Gaat u de uitvaartverzekering vergelijken? Dan is het goed om hier op te letten:

 • Of kinderen gratis zijn verzekerd
 • Hoe lang u premie betaalt
 • Of de premie meestijgt met de kosten (indexatie)
 • Of het verzekerd bedrag genoeg is om uw wensen in te vullen
 • De hoogte van de premie
 • De voorwaarden

Goedkope uitvaartverzekering vergelijken

Voor veel mensen is de premie van groot belang. Dit bedrag betaalt u tenslotte iedere maand. Door te vergelijken ontdekt u snel waar u terecht kunt voor een goedkope uitvaartverzekering. Maak altijd een eigen vergelijking, want voor iedereen geldt een andere premie.

Welke uitvaartverzekeringen kunt u vergelijken?

Naturaverzekering
Een natura uitvaartverzekering bestaat uit een pakket met diensten waarmee de uitvaart wordt geregeld. Het voordeel is dat vooraf al veel zaken duidelijk zijn. Nabestaanden hoeven in tijden van rouw geen tot weinig tijd te besteden aan het regelen van de uitvaart. Een nadeel is dat de uitvaart minder naar wens ingevuld kan worden.

Kapitaalverzekering
Een kapitaalverzekering keert juist wel geld uit. Het geld wordt betaald aan de nabestaanden en zij kunnen dit naar wens besteden. Dit is dan ook meteen het voordeel van deze dekking. Een nadeel is dat de nabestaanden veel zelf moeten regelen.

Combinatieverzekering
De naam zegt het al, het is een combinatie tussen de natura- en de kapitaalverzekering. Een deel van de verzekering keert uit in diensten. Deze worden verzorgd door de uitvaartverzorger. De rest wordt uitgekeerd in geld, waardoor nabestaanden een persoonlijke touch aan de uitvaart kunnen geven.

Koopsompolis
Tot slot is er ook nog een koopsompolis. Daarmee stort u in een keer het hele bedrag in de polis. Als u een dekking wilt van 7.000 euro, dan betaalt u dit direct in totaal. Dit kan interessant zijn als u al op leeftijd bent en geen uitvaartverzekering meer kunt afsluiten.

Uitvaartverzekering afsluiten

Uit recent onderzoek blijkt dat ruim 74% van de Nederlanders een uitvaartverzekering heeft. Hebt u een goede uitvaartverzekering gevonden? Dan kunt u direct de uitvaartverzekering afsluiten. Dit gaat snel online. Nadat u een vergelijking hebt gemaakt en een verzekeraar hebt gekozen, kunt u uw gegevens invullen en de uitvaartverzekering kiezen.

Uitvaartverzekering vergelijken in 2022

Premies berekend op 21-06-2022, geboren op 01-01-1985

monuta uitvaartverzekering
Monuta
14
86
per maand
 • Verzekerd bedrag €9.000
 • €7.000 vrij te besteden
 • Kind gratis tot 18 jaar
dela uitvaartverzekering
DELA
15
12
per maand
 • Verzekerd bedrag €9.000
 • Kapitaaldekking
 • Geld vrij te besteden
ardanta uitvaartverzekering
Ardanta
16
19
per maand
 • Verzekerd bedrag €9.000
 • Kapitaaldekking
 • Kind gratis tot 21 jaar
eabn uitvaartverzekering
EABN
19
00
per maand
 • Verzekerd bedrag €9.000
 • Kapitaaldekking
 • Kind gratis tot 18 jaar
pc uitvaart
PC uitvaart
16
19
per maand
 • Verzekerd bedrag €9.000
 • Kapitaaldekking
 • Kind gratis tot 18 jaar

Veelgestelde vragen

Nee, een uitvaartverzekering is niet verplicht en ook niet altijd nodig. Indien u genoeg spaargeld heeft, is een uitvaartpolis niet nodig. Wel is het belangrijk om op tijd te starten met sparen. U weet tenslotte niet wanneer u precies overlijdt.

De beste polis is voor iedereen anders. Dit hangt namelijk af van een aantal factoren. Bijvoorbeeld of u van zekerheid houdt, of u uw nabestaanden de vrije hand wilt geven met het regelen van uw uitvaart en of u veel spaargeld hebt. De beste uitvaartverzekering is de verzekering waar u zich het beste bij voelt. Dit kan daarom een andere verzekering zijn, dan degene die uw partner afsluit.

Bij de meeste verzekeraars zijn kinderen tot 18 jaar gratis verzekerd op de polis van hun ouders. Daarna is het verstandig om een eigen uitvaartpolis af te sluiten. Hoe jonger u bent tijdens het aanvragen van de verzekering, hoe lager de premie is. Uit onderzoek van Uitvaartverzekeringwijzer.net blijkt dat als men op jonge leeftijd een uitvaartverzekering afsluit, deze persoon in totaal duizenden euro’s minder betaalt over de gehele looptijd dan iemand die ouder is. Ondanks dat de dekking precies hetzelfde is.

In Nederland zijn een aantal uitvaartverzekeraars actief. De grootste zijn DELA, Monuta en Ardanta. Verzekeraar Yarden is sinds december 2020 niet meer actief.

Overstappen naar een andere verzekeraar kan, maar is niet altijd gunstig. Bij een uitvaartverzekering wordt een spaarpot opgebouwd, die wordt uitgekeerd als u overlijdt. Stopt u de verzekering, dan wordt er een deel van de waarde aan u uitgekeerd. Bij een nieuwe verzekering start u dan weer opnieuw met sparen.

Bronnen

Voor het schrijven van deze pagina zijn deze bronnen gebruikt:

 • Rijksoverheid
 • Verbond van Verzekeraars
 • DELA
 • Monuta
 • Ardanta
 • PC Uitvaart
 • EABN