Internet vergelijken

Benieuwd welke internetcontracten beschikbaar zijn op uw adres? Vul uw gegevens in en bekijk direct welke internet provider de goedkoopste en compleetste is.

Daarom kiest u voor Totaalbesparen.com!

Betrouwbare informatie over internet vergelijken

Onafhankelijk internet vergelijken

Twee weken bedenktijd zodra u het contract heeft gesloten

Al meer dan 76.000 mensen gingen u voor

Internetproviders vergelijken op uw adres

Met onze gratis internetvergelijker heeft u de mogelijkheid op een onafhankelijke manier de beschikbare internetpakketten op uw adres te vergelijken. U dient hiervoor tenminste een postcode en huisnummer in te vullen om te kunnen zien wat er op uw adres beschikbaar is. Daarna kunt u de resultaten verfijnen door gebruik te maken van de filters. Zo kunt u bijvoorbeeld zoeken naar een specifieke provider, een specifiek verbindingstype zoals glasvezel, of een minimale snelheid.

Overstappen van internetprovider

Heeft u een internetprovider gevonden waarnaar u graag zou overstappen? De overstap moet u dan helaas wel zelf verzorgen. In tegenstelling tot bijvoorbeeld het overstappen van energieleverancier, is er voor de overstap van internetprovider geen overstapservice beschikbaar. Dat zou ook erg lastig worden omdat u hoogstwaarschijnlijk een modem en eventuele tv-ontvangers moet terugsturen naar de oude provider. Het is aan te raden het nieuwe en oude abonnement tijdelijk naast elkaar te hebben lopen. Zo bent u er zeker van dat u niet zonder internet komt te zitten.

Stap 1: Internet vergelijken en afsluiten

Start met internet vergelijken. Zodra u een goede provider heeft gevonden, sluit u het abonnement af. Zorg ervoor dat de ingangsdatum aansluit op de datum dat u uw oude contract kunt opzeggen.

Stap 2: Oude provider opzeggen

Uw oude provider opzeggen kan vaak via de e-mail of online. Uw oude provider laat u weten of u iets moet terugsturen of niet. 

Stap 3: Instaleren nieuwe modem

Wanneer u overstapt naar een nieuwe provider, krijgt u waarschijnlijk een nieuw modem. U kunt ervoor kiezen om deze te laten installeren of om dit zelf te doen.

Bij ons kunt u internet vergelijken van:

online.nl
youfone
kpn

Glasvezel internet vergelijken

Glasvezel internet is bijna overal beschikbaar. Om te zien of glasvezel beschikbaar is op uw adres kunt u in onze vergelijker een postcode en huisnummer invullen. Daarna geeft u aan dat u glasvezelabonnementen getoond wilt hebben. Krijgt u geen resultaat? Dan is glasvezel helaas niet beschikbaar op uw adres.

Indien glasvezel beschikbaar is op uw adres, is het aan te raden dit serieus te overwegen. De prijzen verschillen niets en glasvezel is een stuk sneller dan ADSL of de kabel. Hoewel ook met deze technieken hoge downloadsnelheden gehaald kunnen worden, is de glasvezelverbinding een stuk stabieler, ook naarmate uw woning verder verwijderd is van de centrale. Ook biedt glasvezel een uploadsnelheid die gelijk is aan de downloadsnelheid.

internet vergelijken

VPN vergelijken

Wilt u daarnaast ook besparen op uw VPN? Daarover leest u alles op deze pagina.

Bronnen

Voor het schrijven van deze pagina zijn deze bronnen gebruikt:

  • Youfone
  • KPN