Telefoonverzekering vergelijken

Wilt u uw telefoon verzekeren? Vergelijk bij ons 100% onafhankelijk telefoonverzekeringen. Geef aan wat uw wensen zijn en start direct met de telefoonverzekering vergelijken.

Daarom kiest u voor Totaalbesparen.com!

Betrouwbare informatie

Onafhankelijk vergelijken

Twee weken bedenktijd

76.000 mensen gingen u voor

Heb ik een telefoonverzekering nodig?

Of u een telefoonverzekering nodig heeft, is afhankelijk van uw situatie. Wanneer u in bezit bent van een goedkope mobiel, is het niet nodig om een telefoonverzekering af te sluiten. Naast de premie, betaalt u namelijk ook een eigen risico bij schade. Met een goedkope telefoon zult u hierdoor meer kwijt zijn dan u terug krijgt bij schade. Heeft u een kostbare mobiel, bijvoorbeeld een nieuwe iPhone? Dan is de kans groot dat een iPhone verzekering uitkomst biedt. Met een telefoonverzekering bent u gedekt tegen val schade, waterschade, verlies en diefstal. Ook als uw kind uw telefoon laat vallen, wordt de schade vergoed. Let er wel op dat u een eigen risico moet betalen. Dit bedrag varieert van € 25 tot € 100 per schade.

Telefoon verzekeren via Totaalbesparen.com

U kunt eenvoudig uw telefoon verzekeren via totaalbesparen.com. Controleer vooraf of het nodig is om uw telefoon te verzekeren. Kunt u uw mobiel makkelijk zelf vervangen bij schade? Of heeft u al dekking via uw inboedelverzekering? Dan is een losse telefoonverzekering niet nodig. Is uw mobiel heel belangrijk voor u en kunt u deze niet zelf vervangen of repareren bij schade of diefstal? Dan is een verzekering voor uw telefoon wel handig. Voor een paar euro per maand bent u al verzekerd.

Beste telefoonverzekering

De beste telefoonverzekering is voor iedereen anders, omdat dit afhankelijk is van een aantal factoren. Denk aan:

 • de premie
 • de gewenste dekking
 • de waarde van het toestel
 • de voorwaarden


Zo zal de ene persoon gaan voor de goedkoopste telefoonverzekering en een ander voor degene met de meest uitgebreide dekking.

Telefoon verzekeren

Als u een nieuwe telefoon heeft gekocht wilt u hier een aantal jaar gebruik van kunnen maken. Een schade aan uw telefoon of diefstal kan roet in het eten gooien. Om de kosten op te vangen, kunt u uw telefoon verzekeren.

Voordat u een verzekering kiest, kunt u de telefoonverzekeringen vergelijken. Iedere verzekeraar vraagt een andere premie en u wilt natuurlijk niet te veel premie betalen. Een telefoonverzekering vergelijken is erg eenvoudig. Ook kunt u via ons sim only vergelijken en een mobiel abonnement vergelijken.

Wat dekt de telefoonverzekering?

Een telefoonverzekering dekt schade die kan ontstaan aan de mobiele telefoon. Ook als dat uw eigen schuld is. Denk hierbij aan schade die is ontstaan na het laten vallen van het toestel, maar ook aan diefstal van de mobiel.

Eigen risico

Bij de meeste verzekeraars betaalt u een eigen risico bij schade. Neem dit mee zodra u een telefoonverzekering gaat vergelijken.

Garantie op het toestel

Een telefoonverzekering afsluiten omdat u bang bent dat de telefoon kapot gaat is niet erg handig. Veel mensen vergeten dat een nieuwe mobiel ook een garantie heeft van minimaal 1 jaar. Mocht uw mobiel in deze periode kapot gaan, dan heeft u gewoon recht op een nieuwe mobiel of gratis reparatie.

Tip: sluit niet direct bij aankoop een telefoonverzekering af!

Veel mensen sluiten een telefoonverzekering af bij het afsluiten van een nieuw abonnement. Dit zijn meestal verzekeringen die door de provider aangeboden worden. Let er op dat deze fors duurder kunnen zijn, dan wanneer u een losse telefoonverzekering afsluit.

Waarom een telefoonverzekering vergelijken?

De mobiele telefoon wordt steeds slimmer en is steeds belangrijker voor ons. Bij elke presentatie van een nieuw model, valt het op dat de prijzen van de toestellen jaarlijks weer een beetje omhoog gaan. € 1.000 voor een mobiele telefoon was enkele jaren geleden bijna ondenkbaar, nu lijkt deze prijs langzaam aan de nieuwe norm te worden.

Door deze constante prijsstijgingen, wordt ook het verzekeren van de mobiele telefoon steeds aantrekkelijker. Voor enkele euro’s per maand biedt een telefoonverzekering een vangnet.

telefoonverzekering vergelijken

Prijzen van telefoonverzekeringen

De prijs van een telefoonverzekering is sterk afhankelijk van het toestel dat verzekerd moet worden. In principe geldt de regel: hoe duurder het toestel, hoe duurder de verzekering. Sommige verzekeraars houden wel weer acties voor bijvoorbeeld een iPhone verzekering. Omdat er niet veel verzekeraars zijn die een telefoonverzekering aanbieden, is het altijd handig alle verzekeraars te vergelijken. U weet dan zeker dat u niet onnodig teveel betaald.

Telefoon gedekt onder inboedelverzekering

Indien u een inboedelverzekering heeft, is de kans groot dat u geen aparte telefoonverzekering meer nodig hebt. Zelfs een standaard inboedelverzekering vergoedt schade, diefstal en verlies van de mobiel wanneer dit in- of rondom de woning gebeurd. De meeste inboedelverzekeringen bieden daarnaast ook een aanvullende verzekering aan waarmee ook schade buitenshuis vergoed wordt. Omdat het aanbod van gespecialiseerde telefoonverzekeraars zeer magertjes is, kan het afsluiten- of uitbreiden van een inboedelverzekering een stuk handiger én voordeliger zijn.

Anderen bekeken ook

Vergelijk telefoonverzekering

Nowinsure
3
95
 • Eigen risico € 35
 • Wereldwijde dekking
 • Afsluiten tot 12 maanden na aankoop
 • Betaling per maand
centraal beheer
Centraal Beheer
5
99
 • Eigen risico € 0, 100 of 200
 • Dekking hele inboedel
 • Afsluiten op ieder gewenst moment
 • Betaling per maand
simpelsurance telefoonverzekering
Simpelsurance
34
95
 • Eigen risico vanaf € 30
 • Wereldwijde dekking
 • Afsluiten tot 12 maanden na aankoop
 • Betaling per jaar

Bronnen

Voor het schrijven van deze pagina zijn deze bronnen gebruikt:

 • nowinsure.com
 • Centraal Beheer
 • Simpelsurance