Energie vergelijken zakelijk

Uw energie zakelijk regelen heeft een aantal voordelen. Via ons kunt u zakelijke energie vergelijken en direct besparen. Vergelijk onafhankelijk het aanbod van zakelijke energie.

Zakelijke energie januari 2022

Bespaar op uw energierekening en profiteer direct van hoge kortingen. Vergelijk hier uw zakelijke energie.

Zakelijke energie ook voor uw bedrijf?

Als kleine ondernemer kunt u zelf kiezen of u particuliere of zakelijke energie afneemt. Voor grote ondernemers is deze keuze er niet en bent u verbonden aan zakelijke energie. Om te voorkomen dat u teveel betaalt voor uw zakelijke energierekening is de zakelijke energie vergelijk een verstandig idee.

Hoe kan ik zakelijke energie vergelijken?

Als u nu nog geen zakelijk energiecontract heeft of al jaren bij dezelfde zakelijke energieleverancier zit, is de kans groot dat u momenteel teveel betaalt. Zakelijke energie vergelijken is dan slim. Dit kan u als ondernemer honderden, zo niet duizenden euro’s besparen. Als ondernemer kunt u dat geld vast beter besteden, dan aan een energiecontract! Energie vergelijken zakelijk is helemaal niet moeilijk.

Stappenplan zakelijke energie vergelijken

Aan de hand van deze 4 stappen kunt u eenvoudig energie vergelijken voor uw bedrijf.

 1. Vul de postcode en het huisnummer in van uw bedrijf
 2. Geef uw huidige zakelijke energieleverancier op
 3. Vul het jaarverbruik van de zakelijke stroom in
 4. Start met energie zakelijk vergelijken

Voordelen zakelijke energie

Uw energie zakelijk regelen heeft een aantal voordelen;
 • Zakelijke energieleveranciers bieden scherpe tarieven
 • Indien u meerdere vestigingen heeft, kunt u het energiecontract op een klantnummer registreren
 • Maatwerk is mogelijk bij een groot bedrijf of fabriek
 • Service en advies voor ondernemers is goed geregeld
 • Aftrekbaar voor de belasting

Nadelen zakelijke energie

Zakelijke energie heeft ook een aantal nadelen;
 • Het contract mag stilzwijgend worden verlengd
 • U heeft geen bedenktijd van 14 dagen
 • De getoonde tarieven voor zakelijke energie zijn exclusief BTW
zakelijke energie vergelijken

Bespaar door zakelijke energie te vergelijken

Vergelijken = besparen

Vergelijk ieder jaar uw contract, grote kans dat u ieder jaar geld kunt besparen

100% onafhankelijk

De vergelijker is 100% onafhankelijk, de goedkoopste staat bovenaan

Overstap snel geregeld

De overstap is in een paar minuten geregeld. U zit nooit zonder stroom.

ZZP’er, MKB of groot zakelijke energie vergelijken?

Als ondernemer zijn er een aantal opties. U bent ZZP’er, u heeft een MKB bedrijf of u heeft een groot bedrijf. Hiervan afhankelijk is de keus voor een zakelijk energiecontract. Lees hieronder het verschil.

Zakelijke energie vergelijken voor ZZP’er

Als ZZP’er bepaalt u zelf of u een particulier of zakelijk energiecontract neemt. Beide zijn aftrekbaar bij de belasting. Voorwaarden:

 • u verbruikt minder dan 15.000 kWh stroom
 • u verbruikt minder dan 10.000 m3 gas
 • uw elektra aansluiting is maximaal 3 x 25 ampère
 • uw gas aansluiting is maximaal G6 

Klein zakelijk energie vergelijken

U kiest voor klein zakelijke energie, ook wel MKB energie, als u;

 • minder dan 100.000 kWh stroom verbruikt
 • uw stroomaansluiting kleiner is dan 3 x 80 ampère.
 • uw gasaansluiting kleiner is dan G40

Groot zakelijk energie vergelijken

Voor groot zakelijke energie kunt kiezen indien u;

 • meer dan 100.000 kWh aan stroom verbruikt op jaarbasis
 • uw stroomaansluiting groter is dan 3 x 80 ampère
 • uw gasaansluiting G40 of meer is

Energievergelijker zakelijk; grote prijsverschillen

Zoals gezegd zijn er grote prijsverschillen in de levering van zakelijke energie. Het is voor u als ondernemer daarom verstandig om zakelijke energieleveranciers te vergelijken. Hoeveel stroom u verbruikt zorgt tevens in een verschil in netbeheerkosten. In principe rekent een netbeheerder meer kosten naarmate uw aansluiting groter is. Leveringstarieven kunnen echter een stuk lager zijn indien u meer afneemt. Dat effect is nog eens extra groot wanneer u zich aansluit bij een collectief voor zakelijke energie. Zo betalen scholen bijvoorbeeld gemiddeld 15% minder voor stroom in vergelijking met consumenten, omdat zij gezamenlijk energie inkopen bij de leverancier. Verbruikt u extreem veel energie? Bijvoorbeeld omdat u een fabriek runt? Dan is het aan te raden uw energiecontract niet online af te sluiten. U kunt dan beter telefonisch contact opnemen met de verschillende zakelijke energieleveranciers en hen een voorstel te laten doen. U bent dan immers een waardevolle klant waar de leverancier aardig aan kan verdienen. Energieleveranciers zijn dan best bereid extra lage leveringstarieven te hanteren.
powerpeers
energiedirect
eneco
pure energie
essent

Energie zakelijk verplicht voor ondernemers?

Als ondernemer bent u niet verplicht om over te stappen op energie zakelijk. Als u als ZZP’er thuis werkt of maar weinig energie verbruikt, kunt u ook een consumenten contract afsluiten. Dit kan in sommige gevallen ook daadwerkelijk goedkoper zijn, omdat er vaak een welkomstkorting gegeven wordt. U kunt hier de particuliere energie vergelijken. Pas als uw bedrijf groter wordt en er veel meer zakelijk energie wordt verbruikt, is de overstap naar de zakelijke energie markt van toepassing. Ook bent u verplicht om zakelijke energie af te nemen als uw bedrijf gevestigd is in een bedrijfspand met een zakelijke bestemming.

Verschil particuliere en zakelijke energie

Of u nu kiest voor particulier of zakelijk stroom, de energie zakelijke markt is hetzelfde als de particuliere markt. U merkt dus geen verschil qua energie, gas of stroom. Ook van de overstap van particuliere stroom naar zakelijke energie merkt u nagenoeg niets. U zult niet zonder stroom komen te zitten en kunt dus gewoon doorwerken. Het enige verschil dat u merkt is dat u de rekening aan een andere leverancier overmaakt en dat de energierekening lager uitvalt. Maar dat laatste is natuurlijk alleen maar goed nieuws!

Zakelijke energieleveranciers vergelijken

Bent u erover uit dat u overstapt naar een zakelijk energiecontract? Dan is het nu tijd om de zakelijke energieleveranciers te vergelijken. Dit kan met behulp van onze zakelijke energievergelijker. Tevens kunt u reviews lezen van andere klanten om erachter te komen hoe tevreden zij zijn met hun energieleverancier. Let erop dat klanten meestal alleen een review achterlaten bij een negatieve ervaring. Positieve ervaringen worden helaas maar weinig gedeeld. Ook kunt u navraag doen bij andere ondernemers. Het makkelijkste is om een vergelijking te maken op basis van het verbruik van uw onderneming. U komt er dan snel achter welke zakelijke energieleverancier voor u de goedkoopste is.