Kattenverzekering vergelijken

Hier kunt u eenvoudig de kattenverzekering vergelijken. Een kat verzekeren is niet verplicht. Het biedt zekerheid zodra uw kat zorg nodig heeft. Via onze vergelijker ziet u snel wat de beste kattenverzekering voor u is.

Geschreven door
geschreven door Femke Koning
Geschreven door groot
Geschreven door Femke Koning
Femke Koning is senior content specialist en is al meer dan 13 jaar werkzaam in de verzekeringsbranche. Al sinds 2008 schrijft zij over verzekeringen en alles wat daarmee te maken heeft.
Lees meer over ons schrijfproces
Controle door
gecontroleerd door Mike Wagenaar
Gecontroleerd door groot
Gecontroleerd door Mike Wagenaar op 20 juni 2022
Mike werkt al meer dan 2 jaar in de verzekeringsbranche. Al deze tijd houdt hij zich bezig met het beheren van de site, schrijven van teksten, persberichten en het uitvoeren van onderzoeken. Zijn doel is om alles zo duidelijk mogelijk uit te leggen. Verzekeren is vaak helemaal niet moeilijk en dat hoopt hij met zijn teksten duidelijk te maken.
Lees meer over ons schrijfproces
Leestijd: 6 minuten
Laatste update: 21 september 2023

Daarom kiest u voor Totaalbesparen.com!

Betrouwbare informatie over kattenverzekeringen

Onafhankelijk een kattenverzekering vergelijken

Twee weken bedenktijd zodra u de polis heeft afgesloten

Al meer dan 76.000 mensen gingen u voor

Wat is een kattenverzekering?

Als u een kat heeft dan wilt u hier natuurlijk goed voor zorgen. Het kan zijn dat uw kat ziek wordt of gewond raakt. Uw kat zal dan verzorgd moeten worden door een arts. Een bezoek aan de dierenarts kan zorgen voor een flinke rekening. Een rekening van honderden euro’s is niet vreemd. Steeds meer mensen kiezen daarom voor een kattenverzekering die de medische kosten voor uw kat dekt. Denk aan de kosten voor een consult, operatie, röntgenfoto’s, vaccinaties, gebitsreiniging of een castratie. Een kattenverzekering is dus eigenlijk een soort van zorgverzekering voor uw kat. Een kat verzekeren is niet verplicht, maar kan veel zorgen schelen. U kunt uw kat de zorg bieden die het nodig heeft, zonder financiële zorgen voor u.

Kattenverzekering vergelijken
in 5 stappen

Via onze vergelijker, vergelijkt u in 5 stappen alle kattenverzekeringen met elkaar. 

 1. Vul de leeftijd en het geslacht van uw kat in
 2. Geef uw postcode op
 3. Kies het geslacht van uw kat
 4. Vergelijk de premies en voorwaarden
 5. Kies de beste verzekering voor uw kat

Waarom een kattenverzekering vergelijken?

U kunt met een kattenverzekering zowel raskatten als niet-raskatten verzekeren. Dit geldt ook voor het verzekeren van jonge en oude katten. Let er op dat de premies voor de kattenverzekering flink uiteen lopen. Dat is de reden dat veel mensen de kattenverzekering vergelijken voordat ze er eentje kiezen en afsluiten.

Wat dekt een kattenverzekering?

De verzekering vergoedt de kosten van de dierenarts. De basisverzekering dekt in ieder geval een consult, de jaarlijkse controle, de noodzakelijke operaties en een opname of een verblijf in een kliniek. Daarnaast kan de kattenverzekering uitgebreid worden met een aantal aanvullende dekkingen. Houdt er wel rekening mee dat uw premie omhoog gaat met elke aanvulling die u kiest.

Heup of elleboog

Bepaalde rassen hebben vaker problemen met de heupen of ellebogen. Zeker op oudere leeftijd wordt deze kans groter. Een aantal verzekeraars dekt deze aandoeningen vanuit de basispolis. Bij anderen zult u hiervoor een extra dekking moeten kiezen. Daarnaast bestaat de kans dat wanneer uw raskat tot de risicogroep behoort, deze niet bij elke verzekeraar geaccepteerd wordt.

Gebitsverzorging

Katten hebben regelmatig gebitsverzorging nodig. Doet u dit niet, dan kunnen katten hier last van krijgen. U kunt dit zelf doen of een dierenarts. Mocht uw kat een wortelkanaal-behandeling nodig hebben, dan kost dat flink wat geld. Gelukkig kunt u zich hiervoor verzekeren. Geen enkele verzekeraar biedt dit in de basispolis. U zult hiervoor dus een aanvullende verzekering moeten afsluiten.

Vaccinaties

Zeker voor jonge katten is het belangrijk de juiste vaccinaties te krijgen. Verzekert u uw kitten? Bekijk dan tevens de dekking voor vaccinaties. Bij de meeste verzekeraars is dit een aanvullende dekking. Vaccineren is trouwens niet duurder dan een paar tientjes. Het kan daarom goedkoper zijn om deze kosten uit eigen zak te betalen.

Buitenland

Gaat u met uw kat op vakantie? Dan kan het handig zijn om uw kat voor medische kosten in het buitenland te verzekeren. Dit is veelal een aanvullende dekking. Goed om te weten is dat medische kosten voor uw huisdier in het buitenland ook met een goede reisverzekering gedekt zijn. Heeft u deze al? Dan hoeft u deze dekking niet te kiezen voor uw kattenverzekering.

Heb ik een kattenverzekering nodig?

Een kat wel of niet verzekeren is uw eigen keus. Wilt u uw katten verzekeren? Dan hoeft een simpele kattenverzekering niet veel te kosten. Meestal bent u voor een tientje per maand wel klaar en is uw kat goed verzekerd. Toch is dit over een langere periode een aardig bedrag. Na 10 jaar bent u immers € 1.200 kwijt aan premies voor de kattenverzekering. Maakt u over deze periode alleen gebruik van de jaarlijkse controles bij de dierenarts en maakt u verder nooit extra kosten? Dan zou u goedkoper uit geweest zijn zonder verzekering. De kans dat uw kat over een periode van 10 jaar geen extra kosten maakt is helaas niet erg groot. Zo zal de kat wellicht gesteriliseerd moeten worden, ingeënt moeten worden en verzorging nodig hebben voor het gebit. 

Als u een kattenverzekering heeft, dan kunt u dit met een gerust hart uit laten voeren. Zonder dat u hiervoor een fikse rekening ontvangt. Een andere optie is om zelf geld opzij te zetten. Een nadeel is alleen dat als uw kat al snel iets mankeert, u dit geld nog niet bij elkaar heeft gespaard. Met een kattenverzekering hoeft u hierover niet na te denken.

kattenverzekering vergelijken

Premie kat verzekering

Veel mensen vragen zich af ‘Wat kost een kattenverzekering?’. Hier is geen simpel antwoord op te geven, omdat de premie voor iedere kat anders is. De premie wordt namelijk berekend aan de hand van een aantal factoren. Deze factoren zijn;
 • wel of geen raskat
 • de leeftijd van de kat
 • het eigen risico
 • de gezondheid van de kat
 • de dekking en verzekeraar
Zodra u deze gegevens invoert bij het berekenen van de premie, ziet u snel wat de kattenverzekering kost. Voldoet het aan uw wensen? Dan kunt u direct de kattenverzekering afsluiten. De verzekeraar houdt u op de hoogte van de aanvraag. Veelal doen zij dat per e-mail.

Kattenverzekering aanvragen

Een kattenverzekering aanvragen doet u simpel online. Start met de kattenverzekering vergelijken en kies de beste uit. Kies een dekking en eventuele extra dekkingen. Vul tot slot uw eigen gegevens in, zoals uw IBAN en de ingangsdatum.

Houdt er rekening mee dat u pas kosten kunt declareren nadat de kattenverzekering een maand loopt. Voor de eerste maand geldt een wachttijd. Hier hebben verzekeraars voor gekozen om fraude te voorkomen. Bestaande ziektes en aandoeningen worden daarom niet vergoed. Dit geldt ook voor erfelijke aandoeningen.

PS: Heeft u ook een hond, vergeet dan niet om een hondenverzekering af te sluiten.

Bij ons vergelijkt u:

inshared
aegon
petsecur
ohra

De beste kattenverzekering

De beste kattenverzekering is voor iedereen anders. Alle kattenverzekeraars die u bij ons kunt vergelijken bieden een goede verzekering aan. Via onze website kunt u gemakkelijk de verzekeringen voor een kat vergelijken en direct de beste vinden. Let daarbij goed op wat voor u van belang is. Wilt u graag de goedkoopste kattenverzekering? Bovenaan in de vergelijking staat altijd de goedkoopste. Bent u juist op zoek naar de meest uitgebreide voorwaarden? Let dan minder op de prijs, maar juist op de voorwaarden. Wat ook kan helpen bij de zoektocht naar de beste verzekering, is review te lezen van andere klanten.

Eigen risico kattenverzekering

Net als bij een zorgverzekering, geldt er voor de kattenverzekering ook een eigen risico. Hoe hoog dit bedrag is, bepaalt de verzekeraar. Let hier dan ook op bij het vergelijken van een kattenverzekering. Betaalt u bij de ene verzekeraar 100 euro eigen risico, dan is dat bij een andere verzekeraar 250 euro. Vaak staat daartegenover dat u bij een hoger eigen risico een lagere premie betaalt. Het eigen risico is niet altijd een vast bedrag, sommige verzekeraars hanteren een bepaalt percentage per schadegeval. U moet dan bijvoorbeeld 25 procent van iedere rekening zelf betalen. Let hierop bij het kiezen van een goedkope kattenverzekering.

Looptijd verzekering voor kat

Bij het aanvragen van een kattenverzekering heeft de verzekering meestal een looptijd van een jaar. De verzekering is daarna dagelijks of maandelijks opzegbaar. Heeft u de verzekering net aangevraagd en wilt u er toch vanaf zien? Dan heeft u 14 dagen bedenktijd. Let er op dat dit alleen geldt als u de kattenverzekering online heeft afgesloten. U kunt de dierenverzekering kat dan kosteloos opzeggen binnen deze 14 dagen. Heeft u de polis telefonisch afgesloten, dan geldt dit helaas niet. Online een kitten verzekeren is daarom verstandiger.

Wachttijd voordat de kattenverzekering ingaat

Als u een kattenverzekering aanvraagt geldt er een wachttijd. Meestal is deze wachttijd een periode van 30 dagen. Tijdens deze wachttijd worden medische kosten niet vergoed door de verzekeraar. Hier worden echter ook weer uitzonderingen op gemaakt, bijvoorbeeld als u een bepaalde aanvullende dekking heeft gekozen en de zorg daarbinnen valt. Neem bij twijfel altijd contact op met uw verzekeraar.

Overstappen van verzekeraar

Wanneer u al een kattenverzekering heeft en wenst over te stappen van verzekeraar, dient u allereerst de oude verzekering stop te zetten. Let hierbij weer op de periode waarin u nog geen kosten kunt declareren bij de nieuwe verzekeraar. Het is dan wellicht handig om de oude kattenverzekering door te laten lopen totdat de wachttijd bij de nieuwe verzekeraar afgelopen is. Zo voorkomt u dat uw kat onverzekerd is. Voor de overstap van kattenverzekering is helaas geen overstapservice beschikbaar, zoals dat bij bijvoorbeeld energie het geval is. U zult dus de oude verzekering zelf moeten opzeggen. Dit kunt u meestal telefonisch of online regelen. Een enkele verzekeraar vereist nog wel eens dat dit per post gaat.

Kattenverzekering vergelijken en afsluiten

Wilt u ook het beste voor uw geliefde kat en wilt u niet voor onverwachts hoge rekeningen komen te staan dan is een kattenverzekering vergelijken een verstandig idee. De verzekeraars in onze vergelijker worden goed gewaardeerd. Uiteraard zijn er wel verschillen tussen de dekkingen, premies en eigen risico bedragen. Het is daarom goed om deze verzekeraars naast elkaar te leggen en een vergelijking te maken. Zo komt u er snel achter waar u de goedkoopste kattenverzekering kunt afsluiten.

Bronnen

Voor het schrijven van deze pagina zijn deze bronnen gebruikt:

 • Figopet
 • InShared