Brommerverzekering vergelijken

Een brommer verzekeren is verplicht. Hier kunt u de brommerverzekering vergelijken en uw brommer direct verzekeren.

Geschreven door
geschreven door Femke Koning
Geschreven door groot
Geschreven door Femke Koning
Femke Koning is senior content specialist en is al meer dan 13 jaar werkzaam in de verzekeringsbranche. Al sinds 2008 schrijft zij over verzekeringen en alles wat daarmee te maken heeft.
Lees meer over ons schrijfproces
Controle door
gecontroleerd door Leon Schouten
Gecontroleerd door groot
Gecontroleerd door Leon Schouten op 26 april 2021
Leon Schouten is directeur van Totaalbesparen.com en werkt inmiddels ruim 14 jaar in de verzekeringswereld. Hij wordt regelmatig als expert gevraagd door journalisten vanwege zijn vakinhoudelijke kennis.
Lees meer over ons schrijfproces
Leestijd: 5 minuten
Laatste update: 02 juni 2021

Brommerverzekering vergelijken

Zodra er een brommer bezit en deze op uw naam staat, bent u verplicht om een verzekering af te sluiten. En omdat niemand teveel premie wil betalen voor een brommerverzekering, is een brommerverzekering vergelijken erg verstandig. Om een goede verzekering te vinden, is het aan te raden om te vergelijken op basis van de premie en de voorwaarden. Zo weet u zeker dat u een verzekering kiest die alles dekt wat u wilt én waarvoor u niet te veel premie betaalt. Via onze brommerverzekering vergelijker kunt u snel een goedkope brommerverzekering vinden.

Daarom kiest u voor Totaalbesparen.com!

Betrouwbare informatie over brommerverzekeringen

Onafhankelijk een brommerverzekering vergelijken

Twee weken bedenktijd zodra u de polis heeft afgesloten

Al meer dan 76.000 mensen gingen u voor

Brommerverzekering vergelijken in 5 stappen

Via onze brommer vergelijker, vergelijkt u in 5 stappen alle verzekeringen met elkaar.

 1. Vul het kenteken in
 2. Geef uw postcode, huisnummer en geboortedatum op
 3. Vul het aantal schadevrije jaren in
 4. Vergelijk de premies en voorwaarden
 5. Verzeker uw brommer

Wanneer een brommerverzekering afsluiten?

U moet een brommerverzekering nemen zodra een brommer op uw naam staat. Dat houdt in dat zodra u een nieuwe brommer koopt u deze moet verzekeren. De WA dekking is dus verplicht. Een uitgebreidere dekking mag, maar hoeft niet. Voordat u de officiële eigenaar bent van een brommer, moet u de brommer overschrijven.

Brommer verzekeren: de dekkingen

Gaat u de brommerverzekering vergelijken, dan zult u zien dat u moet kiezen uit verschillende dekkingen. De drie dekkingen zijn de WA, WA plus en allrisk dekking. Niet alle verzekeraars gebruiken voor deze dekkingen dezelfde benamingen. Vaak wordt ook wel casco plus gebruikt in plaats van WA plus en Casco compleet in plaats van allrisk.

WA of casco verzekering

Uw brommer moet minimaal WA verzekerd zijn. Dat is bij de wet verplicht. De WA brommerverzekering is de minst uitgebreide verzekering en daarom ook de goedkoopste. Deze dekking is vooral aan te raden voor brommers met een lage dagwaarde. Diefstal en schade door eigen schuld worden niet vergoed.

WA plus of casco plus

De WA plus verzekering is in principe hetzelfde als de basis WA verzekering, maar dekt ook diefstal. Verder zit er bijna nooit een verschil tussen de WA en WA plus dekking. De WA plus verzekering is niet veel duurder dan de WA verzekering.

Allrisk of casco compleet

De allrisk brommerverzekering dekt naast diefstal ook schade door eigen schuld en schade aan het eigen voertuig. De allrisk brommerverzekering is een stuk duurder dan de andere dekkingen en is vooral geschikt voor de dure en nieuwe brommer met een hoge dagwaarde.

Wat kost een brommerverzekering?

Gaat u een brommerverzekering berekenen, dan zult u zien dat de kosten afhangen van een aantal factoren. Ten eerste de gekozen dekking en de waarde van de brommer. Ten tweede het eigen risico en het aantal schadevrije jaren. Tot slot is uw leeftijd en woonplaats van belang.

De brommerverzekering kosten verschillen per verzekeraar. Zo kiest u een WA verzekering voor zo’n 10 euro per maand en een Allrisk dekking voor 30 euro per maand. Een brommerverzekering vergelijken loont daarom enorm. Heeft u een Biro? Dan zijn de kosten van de verzekering hoger. Lees hier alles over de Biro verzekering.

brommerverzekering vergelijken

Schadevrije jaren en de brommerverzekering

Het is mogelijk om uw schadevrije jaren in te zetten voor een brommerverzekering. Hier zijn echter een aantal regels aan verbonden. Zo is het bij een aantal verzekeraars niet mogelijk om dezelfde schadevrije jaren in te zetten voor zowel uw auto- als uw brommerverzekering. De schadevrije jaren die zijn gekoppeld aan een autoverzekering moeten dan eerst worden overgezet naar de brommerverzekering. U betaalt daarna aanzienlijk meer voor uw autoverzekering.

Daarnaast is de kans klein dat een jonger persoon schadevrije jaren heeft opgebouwd. Deze schadevrije jaren zullen dan van de ouders moeten komen. Wanneer u van plan bent om uw schadevrije jaren in te zetten voor de brommerverzekering van uzelf of uw kind, is het belangrijk goed te kijken bij welke verzekeraar u uw schadevrije jaren kunt gebruiken voor de brommerverzekering. 

Door gebruik te maken van schadevrije jaren bij uw brommerverzekering, kunt u een korting tot 85% krijgen op uw premie. Dat is op basis van 8 schadevrije jaren die niet voor een andere verzekering ingezet worden. Bestaat echter de mogelijkheid niet om uw schadevrije jaren voor meerdere producten in te zetten, dan raden wij u aan om óf over te stappen naar een verzekeraar waar dit wel kan, of de schadevrije jaren niet in te zetten voor de brommerverzekering. Een autoverzekering is namelijk meestal een stuk duurder dan een brommerverzekering.

Bij ons vergelijkt u:

centraal beheer
nationale nederlanden
asr

Brommer verzekeren: hoe een goedkope brommerverzekering vinden?

Natuurlijk bent u op zoek naar de goedkope brommerverzekering. Wij raden u aan om niet alleen op de prijs te letten, maar ook op de voorwaarden en de ervaringen van andere verzekerden. Het is natuurlijk, naast een aantrekkelijke premie, ook belangrijk dat u zonder getouwtrek een vergoeding krijgt wanneer u een schade declareert. Ook is het fijn wanneer een verzekeraar goed bereikbaar is en met u meedenkt.

De kosten van brommerverzekeringen zijn per voertuig, bestuurder en dekking anders. Het is daarom allereerst belangrijk om voor uzelf te bepalen welke dekking u nodig heeft. Bepaal tevens of u uw schadevrije jaren gaat inzetten. Wanneer u voor uzelf een duidelijk beeld heeft waarnaar u op zoek bent, kunt u de brommerverzekering vergelijken. De goedkoopste brommerverzekering staat altijd bovenaan in de vergelijking. Indien de prijs voor u het meest belangrijk is, is de verzekeraar die bovenaan staat wellicht de beste keus voor u. Vindt u de voorwaarden ook van belang, in combinatie met de premie? Dan is een andere verzekering voor u de beste brommerverzekering.

Brommerverzekering afsluiten? Hou dit bij de hand.

Bij het aanvragen van een brommerverzekering heeft u een aantal gegevens nodig. Dit zijn:

 • Het kenteken van uw brommer
 • Welk soort brommer u heeft (denk aan een automaat, brommobiel of een schakelbrommer)
 • Het doel van het gebruik van de brommer (zakelijk of particulier)
 • Uw postcode
 • De leeftijd waarop u het rijbewijs heeft behaald
 • De geboortedatum van de jongste bestuurder
 • Het aantal schadevrije jaren
 • De nieuwwaarde van de brommer
 • De aankoopwaarde
 • De waarde van de accessoires
 • Het soort slot


Zodra u de brommerverzekering heeft afgesloten, houdt de verzekeraar u op de hoogte van de aanvraag.

Veelgestelde vragen

Nee. Indien u een opgevoerde brommer heeft dan is het niet verzekerd. Wanneer u zelf een schade veroorzaakt aan andere, dan is uw verzekeraar wettelijk verplicht die schade aan het slachtoffer te vergoeden. Echter zal de schade vervolgens op u verhaald worden, waardoor u zelf voor de kosten opdraait. Daarnaast krijgt u een flinke boete van justitie.

Nee. Een brommerverzekering dekt geen schade als u zonder helm rijdt. Alleen in het geval wanneer uw brommer geregistreerd is met een blauw kenteken en maximaal 25km per uur mag.

Ja, maar wanneer uw zoon of dochter een schade veroorzaakt hanteren brommerverzekeraars vaak een hoger eigen risico.

Ja, wanneer u een WA plus of allrisk brommerverzekering afsluit bent u ook verzekerd voor diefstal.

Bronnen

Voor het schrijven van deze pagina zijn deze bronnen gebruikt:

 • RDW
 • CBS

Was deze pagina nuttig?