Scooterverzekering vergelijken

Een scooter verzekeren is verplicht. Hieronder kunt u de scooterverzekering vergelijken van een aantal grote verzekeraars. Sluit hem direct af en ga veilig de weg op.

Geschreven door
geschreven door Femke Koning
Geschreven door groot
Geschreven door Femke Koning
Femke Koning is senior content specialist en is al meer dan 13 jaar werkzaam in de verzekeringsbranche. Al sinds 2008 schrijft zij over verzekeringen en alles wat daarmee te maken heeft.
Lees meer over ons schrijfproces
Controle door
gecontroleerd door Mike Wagenaar
Gecontroleerd door groot
Gecontroleerd door Mike Wagenaar op 20 juni 2022
Mike werkt al meer dan 2 jaar in de verzekeringsbranche. Al deze tijd houdt hij zich bezig met het beheren van de site, schrijven van teksten, persberichten en het uitvoeren van onderzoeken. Zijn doel is om alles zo duidelijk mogelijk uit te leggen. Verzekeren is vaak helemaal niet moeilijk en dat hoopt hij met zijn teksten duidelijk te maken.
Lees meer over ons schrijfproces
Leestijd: 4 minuten
Laatste update: 20 juni 2022

Waarom een scooterverzekering vergelijken?

Als u een scooter heeft, dan moet u uw scooter verzekeren. U bent verplicht minimaal een WA dekking te kiezen. Iedere verzekeraar biedt deze dekking. Maar wel tegen een andere prijs. Dat is waarom een scooterverzekering vergelijken slim is.

Daarom kiest u voor Totaalbesparen.com!

Betrouwbare informatie over scooterverzekeringen

Onafhankelijk een scooterverzekering vergelijken

Twee weken bedenktijd zodra u de polis heeft afgesloten

Al meer dan 76.000 mensen gingen u voor

In 5 stappen een scooterverzekering vergelijken

Scooterverzekeringen vergelijken is simpel en snel. Zodra u alles heeft ingevuld, wordt er een vergelijking voor u gemaakt. De premies die worden getoond zijn op basis van uw scooter. Wilt u uw scooter verzekeren tegen deze premie? Dan kunt u deze verzekering direct afsluiten.

Met deze 5 stappen weet u snel waar u het beste uit bent.

 1. Vul het kenteken in
 2. Geef uw postcode, huisnummer en geboortedatum op
 3. Vul het aantal schadevrije jaren in
 4. Vergelijk de premies
 5. Vergelijk de voorwaarden

Beste scooterverzekering vergelijken

Veel mensen vragen zich af wat de beste scooterverzekering is. Dat is echter voor iedereen anders. Zo let de ene persoon tijdens het vergelijken met name op de premie en de andere juist op de voorwaarden. Het hangt er ook vanaf of u een tweedehands scooter heeft gekocht of een gloednieuwe. Dat bepaalt namelijk de waarde van de scooter.

Als u een scooterverzekering berekenen gaat, dan kunt u filteren op wat voor u van belang is. Zo ziet u snel wat de goedkoopste verzekering is. Of juist degene die het best beoordeeld wordt. De beoordeling van andere verzekerden kan u een goed beeld geven van de verzekeraar en de verzekering.

Scooterverzekering; dekking vergelijken

Als u net een scooter hebt gekocht, wilt u er snel mee de weg op. U wilt daarom uw scooter direct verzekeren. Dan is het handig om te weten welke dekkingen er zijn. Kort gezegd zijn er de WA dekking, de WA Plus dekking en de All Risk dekking. Deze leggen we nog even uit.

WA dekking

WA beperkt casco dekking

Allrisk dekking

Welke dekking kies ik voor mijn scooter?

Over het algemeen geldt dat een WA dekking wordt gekozen voor een scooter van 4 jaar of ouder. Of voor een scooter de minder waard is dan 1.000 euro. Is uw scooter jonger dan 4 jaar of meer waard dan 1000 euro? Dan is een WA Plus of Allrisk dekking misschien handig. Let er wel op dat u niet onnodig veel betaalt. Een Allrisk dekking is namelijk al snel twee keer zo duur dan een WA dekking. Zeker voor jonge bestuurders zonder schadevrije jaren ligt de prijs voor een Allrisk dekking erg hoog. Meer over het kiezen van de juiste dekking leest u hier.

scooterverzekering vergelijken

Kosten scooterverzekering vergelijken 2021

De kosten van een scooterverzekering zijn voor iedereen anders. Via onze scooterverzekering vergelijker kunt u snel berekenen welke verzekeraar het voordeligst is. De kosten worden bepaald aan de hand van een aantal factoren zoals:

 • uw leeftijd en adres
 • merk en type scooter
 • bouwjaar van de scooter
 • de gewenste dekking
 • schadevrije jaren

Goedkope scooterverzekering vergelijken

Is voor u een lage premie het meest van belang? Dan kunt u de scooterverzekering vergelijken op basis van premie. Welke scooterverzekering de goedkoopste is, is vooraf niet te zeggen. Dit is namelijk afhankelijk van een aantal factoren. Denk daarbij aan uw leeftijd en het type scooter dat u rijdt. Een scooterverzekering vergelijken helpt u bij het maken van de juiste keus. Let ook altijd op de voorwaarden. Een lage premie klinkt prettig, maar de voorwaarden zijn ook van belang. Controleer ook altijd of er een eigen risico geldt.

Bij ons vergelijkt u:

centraal beheer
nationale nederlanden
asr

Scooterverzekering afsluiten

Zodra u een vergelijking hebt gemaakt en eruit bent welke verzekering voor uw scooter het beste is, kunt u deze direct afsluiten. Zodra u de verzekering hebt afgesloten, ontvangt u per mail een bevestiging van de verzekeraar en kunt u de weg op. Indien u nog een andere scooterverzekering heeft, dan dient u deze zelf op te zeggen.

Andere handige pagina’s

Veelgestelde vragen

U geeft in principe de eigenaar van de scooter op als hoofdbestuurder. Wanneer er echter geregeld een persoon gebruik maakt van de scooter, en deze persoon de leeftijd van 25 jaar nog niet bereikt heeft, dan geeft u deze persoon op als hoofdbestuurder. De verzekeraars gaan in er in dit geval vanuit dat deze persoon de daadwerkelijke berijder is van de scooter.

U kunt uw schadevrije jaren gebruiken voor uw scooterverzekering. Vaak is wel een vereiste dat de schadevrije jaren niet ook voor een andere verzekering gebruikt worden. U kunt dus niet gebruik maken van schadevrije jaren voor zowel de scooter als autoverzekering. Omdat de besparing op een autoverzekering met schadevrije jaren een stuk hoger ligt, is het niet vaak aantrekkelijk om schadevrije jaren in te zetten bij een scooterverzekering.

Wanneer u uw scooter verkoopt of gewoon de scooterverzekering wilt opzeggen, dient u dit helaas zelf te doen. Hoe u dit doet is afhankelijk van de verzekeraar waarbij u bent aangesloten. Komt u er niet uit? Dan kunt u uw scooterverzekering altijd telefonisch opzeggen.

Bronnen

Voor het schrijven van deze pagina zijn deze bronnen gebruikt:

 • Rijksoverheid
 • RDW