Energie vergelijken

De energieprijzen zijn flink gestegen. Vergelijk daarom nu uw energie. Kies binnen een paar minuten de beste deal en bespaar honderden euro’s. Start direct met energie vergelijken.

Energie vergelijken januari 2022

Bespaar op uw energierekening en profiteer direct van hoge kortingen. Vergelijk hier uw energie.


Energie prijzen flink gestegen

De energie prijzen zijn flink gestegen. Niet alleen door de toenemende vraag na de crisis, maar ook door stijgende tarieven. Met name huishoudens met een variabel tarief en mensen met een aflopend contract zullen hier de nadelen van ondervinden. Vergelijk daarom nu uw energie.

Energie vergelijken en overstappen

Energie vergelijken wordt steeds populairder. In 2020 stapten maar liefst 1,7 miljoen huishoudens over. Dat blijkt uit onderzoek van ACM. Bent u al overgestapt? Als u al jaren bij dezelfde energieleverancier zit, is de kans groot dat u veels te veel betaalt voor uw energierekening. Volgens de ACM bespaart een huishouden tot 460 euro op jaarbasis door het maken van deze overstap.

Vergelijken in 5 stappen

Vergelijken doet u eenvoudig in deze 5 stappen.

  1. Vul postcode en huisnummer in
  2. Vul het aantal personen uit het huishouden in
  3. Vul het energieverbruik in
  4. Klik op “Vergelijken”
  5. Vergelijk de aanbiedingen met elkaar

Energie vergelijken 2022

Ook in 2022 zijn er weer veel mooie energiedeals. Zowel voor reguliere als groene energie. Energieprijzen vergelijken is heel verstandig, omdat er grote verschillen zitten tussen de leveranciers. Ook u wilt natuurlijk niet te veel betalen. Door de energieleveranciers te vergelijken, ziet u snel wie voor u de beste keus is. Nieuwe klanten ontvangen bovendien vaak korting. Wilt u ook onafhankelijk energie vergelijken? Vul dan hierboven uw gegevens in.

Energie vergelijken bij Totaalbesparen.com

Doordat energie vergelijken en het overstappen van energieleverancier steeds makkelijker wordt, doen steeds meer mensen dit. In een paar minuten bespaart u een flink bedrag per jaar. Zodra u uw gegevens invult, maakt onze tool automatisch een onafhankelijke energie vergelijking voor u. De goedkoopste energieleverancier staat altijd bovenaan. Zo weet u direct bij wie u het goedkoopst uit bent.

Na een overstap komt u nooit zonder energie te zitten
Wat voor veel mensen belangrijk is, is de zekerheid dat zij tussen een overstap nooit zonder energie komen te zitten. Gelukkig merkt u niets van een overstap. 

energie vergelijken

Bespaar door energie te vergelijken

Vergelijken = besparen

Vergelijk ieder jaar uw contract, grote kans dat u ieder jaar geld kunt besparen

100% onafhankelijk

De vergelijker is 100% onafhankelijk, de goedkoopste staat bovenaan

Overstap snel geregeld

De overstap is in een paar minuten geregeld. U zit nooit zonder stroom.

Energieleverancier vergelijken

De energievergelijker van Totaalbesparen.com is volledig onafhankelijk en nagenoeg compleet. Ook de energieleveranciers waarvan wij geen vergoeding ontvangen worden in de resultaten getoond. De resultaten worden altijd op dezelfde manier weergegeven: de goedkoopste energieleverancier bovenaan. Zo kunt u de energieleveranciers vergelijken op een eenvoudige manier. Via de filters kun je ervoor kiezen om alleen groene energieleveranciers te tonen.

14 dagen bedenktijd

Zodra u de overstap naar een nieuwe energieleverancier heeft gemaakt, heeft u standaard 14 dagen bedenktijd. Indien u binnen 14 dagen toch graag van de overstap wenst af te zien, kunt u dit laten weten aan de energieleverancier waar u het nieuwe energiecontract heeft afgesloten. Deze zal het contract ontbinden. U hoeft hiervoor geen reden op te geven. Let er op dat deze bedenktijd alleen geldt wanneer een energiecontract online wordt afgesloten. Besluit u de overstap telefonisch te regelen? Dan hebt u geen recht op deze bedenktijd.

Bij ons vergelijkt u:

powerpeers
energiedirect
eneco
pure energie
essent

Groene stroom vergelijken

Groene stroom wordt steeds populairder. Wij raden u aan te kiezen voor ‘groene stroom uit Nederland’. In veel andere gevallen kan namelijk sprake zijn van sjoemelstroom. Wanneer u kiest voor groene stroom uit Nederland, dan bent u er zeker van dat u een écht groene energieopwekker ondersteunt.

Vergelijk energie door uw verbruik op te geven. Zorg ervoor dat u het juiste verbruik opgeeft, want de tarieven worden berekend op basis van dit verbruik. Uw verbruik vindt u op uw jaarrekening, maar kan bij veel leveranciers ook ingezien worden middels een online account. Kunt u het niet vinden? Dan kunt u ook een gemiddelde nemen en een inschatting maken van uw verbruik op basis van het type woning en aantal inwonende. Let er wel op dat deze schatting wordt gemaakt op basis van gemiddelden. De kans bestaat hiermee dat de schatting er naast kan zitten indien u meer of minder energie verbruikt. Met een hoog verbruik is een energieleverancier met lage leveringstarieven al snel goedkoper, terwijl met een laag verbruik juist energieleveranciers met een hoge welkomstkorting voordeliger zijn. Het is dus erg belangrijk een juist verbruik in te voeren.

Vergelijk energie

Uiteraard bent u op zoek naar de beste deal. In onze vergelijker kunt u alle energieprijzen vergelijken. Let bij het maken van een vergelijking echter op dat u niet alleen vergelijkt op prijs, maar ook op ervaringen van anderen, mogelijkheden die de energieleverancier biedt en eventueel op de samenstelling van de energie. De beste energiedeal met groene energie is een andere dan de beste algemene deal.


Bronnen

Deze pagina is geschreven aan de hand van deze bronnen:

  • ACM