Autoverzekering vergelijken

Een auto verzekeren is verplicht. Bij ons kunt u snel een autoverzekering vergelijken. 

Vul uw gegevens in en vergelijk

Geschreven door
geschreven door Femke Koning
Geschreven door groot
Geschreven door Femke Koning
Femke Koning is senior content specialist en is al meer dan 13 jaar werkzaam in de verzekeringsbranche. Al sinds 2008 schrijft zij over verzekeringen en alles wat daarmee te maken heeft.
Lees meer over ons schrijfproces
Controle door
gecontroleerd door Mike Wagenaar
Gecontroleerd door groot
Gecontroleerd door Mike Wagenaar op 20 juni 2022
Mike werkt al meer dan 2 jaar in de verzekeringsbranche. Al deze tijd houdt hij zich bezig met het beheren van de site, schrijven van teksten, persberichten en het uitvoeren van onderzoeken. Zijn doel is om alles zo duidelijk mogelijk uit te leggen. Verzekeren is vaak helemaal niet moeilijk en dat hoopt hij met zijn teksten duidelijk te maken.
Lees meer over ons schrijfproces
Leestijd: 5 minuten
Laatste update: 20 juni 2022

Daarom kiest u voor Totaalbesparen.com!

Betrouwbare informatie over autoverzekeringen

Onafhankelijk een autoverzekering vergelijken

Twee weken bedenktijd zodra u de polis heeft afgesloten

Al meer dan 76.000 mensen gingen u voor

Autoverzekering vergelijken en overstappen

Een autoverzekering is verplicht. Door ieder jaar uw autoverzekering te vergelijken komt u er snel achter of u ergens anders een lagere premie betaalt. Regelmatig passen verzekeraars de premies aan, zonde om deze niet even te vergelijken. Overstappen van autoverzekering is binnen een paar minuten geregeld. Wacht daarom niet te lang en vergelijk autoverzekeringen.

Autoverzekering vergelijken
in 5 stappen

Via onze autoverzekering vergelijker, vergelijkt u in 5 stappen alle autoverzekeringen met elkaar. 

 1. Vul de gegevens van uw auto in
 2. Vul uw eigen gegevens in
 3. Geef extra wensen aan, zoals het eigen risico
 4. Vergelijk de premies
 5. Vergelijk de voorwaarden

Wat is een goede autoverzekering?

Een goede autoverzekering is degene die het best bij uw auto past. Waar voor de ene persoon de beste dekking van belang is, is voor de ander de premie van grote waarde. Voor een nieuwe auto is wellicht een allrisk dekking een goede keus. Voor een oudere auto een WA beperkt casco dekking. Naast de dekking kan een goede autoverzekering bepaalt worden aan de hand van reviews van andere klanten. Door uw autoverzekering te vergelijken ontdekt u snel wat de beste autoverzekering is.

Welke dekkingen kan ik vergelijken?

Bij het vergelijken van een autoverzekering kiest u uit een van de drie basis dekkingen: WA, WA beperkt casco of Allrisk. Hieronder ziet u wat er precies wordt gedekt. Naast een basis dekking kunt u tevens een aanvullende dekking kiezen. Denk aan een dekking voor pechhulp, rechtsbijstand, een noclaim beschermer, een schadeverzekering inzittenden of een ongevallendekking.

WA dekking

WA beperkt casco dekking

Allrisk dekking

Autoverzekering vergelijken op Totaalbesparen.com

Door gebruik te maken van onze onafhankelijke autovergelijker ziet u direct welke autoverzekering voor u het gunstigst is. Uiteraard kunt u ook zoeken naar de verzekering met de beste dekking of met de beste voorwaarden.

Bent u op zoek naar de goedkoopste autoverzekering? Of wellicht naar de meest uitgebreide verzekering? Vergelijk op prijs en voorwaarden en u ziet snel welke de beste keus voor u is. 

autoverzekering vergelijken

Uw auto verzekeren

U mag niet onverzekerd de weg op. Zorg ervoor dat u een autoverzekering regelt voordat u met de auto gaat rijden. Dit geldt ook als u binnenkort een auto gaat overschrijven op uw naam. Heeft u al een autoverzekering en wilt u overstappen? Let er dan op dat de ingangsdatum van de nieuwe autoverzekering aansluit op de einddatum van de oude verzekering. Heeft u net een auto bij een garage gekocht? Zorg ervoor dat u uw auto direct verzekert. Bij de meeste verzekeraars kunt u online 24 uur per dag terecht.

Autoverzekering afsluiten

Zodra u een goedkope autoverzekering heeft gevonden, wilt u deze wellicht direct afsluiten. Dat kan via onze vergelijker. Als u een vergelijking heeft gemaakt, is het afsluiten van een autoverzekering een fluitje van een cent. U bent dan direct goed verzekerd. De verzekeraar ontvangt uw aanvraag en beoordeelt hem. Vaak wordt deze direct geaccepteerd. In een ander geval ontvangt u een voorlopige dekking. Hiermee kunt u de weg op en bent u verzekerd tegen schade. Op een later moment hoort u van de verzekeraar of u wordt geaccepteerd of dat u de autoverzekering elders moet afsluiten. 

Bij ons vergelijkt u:

ohra
centraal beheer

Goedkope autoverzekering vergelijken

Door uw autoverzekering te berekenen komt u er snel achter welke verzekering en dekking voor u de goedkoopste is. Voor een WA verzekering betaalt u altijd het minst. U bent dan ook minimaal gedekt. Voor een allrisk dekking betaalt u veel meer. U bent dan echter wel volledig verzekerd. Ook voor schade aan uw eigen auto. Bent u op zoek naar de goedkoopste autoverzekering, dan doet u er goed aan om de autoverzekering vergelijker te gebruiken. De goedkoopste autoverzekering staat altijd bovenaan. Let naast de premie ook altijd op de voorwaarden. Hierin staat precies wat er wel en niet gedekt is. 

Premie autoverzekering vergelijken

De premie van de autoverzekering wordt bepaald aan de hand van een aantal factoren. Dit zijn:

 • De auto
 • Uw woonplaats
 • Uw leeftijd
 • Hoeveel km u per jaar rijdt
 • Het aantal schadevrije jaren
 • De gewenste dekking
 • De verzekeraar

Autoverzekering vergelijken kassa

In het tv programma Kassa wordt van alles besproken. Van actuele zaken, tot klachten en tips. Vaak schuiven er mensen aan tafel om hierover mee te praten. Zo ook over autoverzekeringen. Tevens worden er resultaten van onderzoeken besproken. Denk hierbij aan fraude, premieverschillen bij autoverzekeringen tussen regio’s of dat de auto premies voor jongeren duurder zijn geworden. Benieuwd hoeveel u kunt besparen op uw autoverzekering? Start dan direct met vergelijken.

Overstappen van autoverzekering

Wilt u een andere autoverzekering? Dan regelt u dat snel in een paar minuten. De meeste mensen hebben een opzegtermijn van één maand. Dit leest u in de voorwaarden. U kiest zelf een nieuwe verzekeraar. Zodra u bent geaccepteerd, zegt u zelf uw oude polis op. Zo kunt u altijd veilig de weg op.

Veelgestelde vragen

Er zijn verschillende situaties waarin u uw autoverzekering moet opzeggen. Hoe het opzeggen van de autoverzekering in zijn werk gaat is afhankelijk van de vraag of u slechts overstapt van autoverzekeraar of dat u de verzekering in zijn geheel opzegt.

Wanneer u alleen wenst over te stappen van autoverzekeraar kunt u gewoon een nieuwe autoverzekering uitzoeken en overstappen naar de door u gekozen autoverzekeraar. Uw nieuwe autoverzekeraar zegt uw huidige autoverzekering automatisch voor u op bij uw huidige autoverzekeraar.

Wanneer u uw autoverzekering wenst stop te zetten zonder over te stappen naar een nieuwe autoverzekering dient u de verzekering zelf op te zeggen. Dit kan door contact op te nemen met uw huidige verzekeraar en aan te geven dat u de verzekering wenst stop te zetten.

Stichting Roy Data slaat de gegevens met betrekking tot schadevrije jaren op van iedere Nederlander. In principe kunt u het aantal schadevrije jaren dat u heeft opgebouwd achterhalen door op uw polis te kijken. Uw verzekeraar is namelijk verplicht om op elke polis het aantal schadevrije jaren te vermelden. Mocht u om wat voor reden dan ook niet bekend zijn met het aantal schadevrije jaren dat u hebt opgebouwd? Dan kunt u bij stichting Roy Data het aantal schadevrije jaren opvragen.

Indien u schade heeft gereden dient u in eerste instantie een schadeformulier in te vullen. Nadat het schadeformulier is ingevuld dient zowel u als een eventuele tegenpartij het schadeformulier naar uw verzekeraar op te sturen. Het opsturen van een schadeformulier kan tegenwoordig bij de meeste verzekeraars zowel via de post als online. In sommige situaties is het ook mogelijk een schadeformulier op te sturen via een app van uw autoverzekeraar.

De meeste verzekeraars accepteren auto’s met een nieuwwaarde tot € 80.000. Is de nieuwwaarde van uw auto hoger? Dan is de kans groot dat u uw auto niet zomaar overal kunt verzekeren. U kunt proberen uw verzekeraar te bellen. Vaak maken verzekeraars namelijk wel een uitzondering voor klanten met veel schadevrije jaren of met een auto die slechts iets duurder is dan het maximum. Anders kunt u terecht op onze speciale pagina voor autoverzekeringen dure auto’s.

Bronnen

Voor het schrijven van deze pagina zijn deze bronnen gebruikt:

 • Rijksoverheid
 • Verbond van Verzekeraars
 • RDW