Inboedelverzekering vergelijken

Hieronder kunt u eenvoudig een inboedelverzekering vergelijken. Vul uw gegevens en voorkeuren in en zie welke inboedelverzekering het goedkoopste voor u is.
Geschreven door
geschreven door Femke Koning
Geschreven door groot
Geschreven door Femke Koning
Femke Koning is senior content specialist en is al meer dan 13 jaar werkzaam in de verzekeringsbranche. Al sinds 2008 schrijft zij over verzekeringen en alles wat daarmee te maken heeft.
Lees meer over ons schrijfproces
Controle door
gecontroleerd door Mike Wagenaar
Gecontroleerd door groot
Gecontroleerd door Mike Wagenaar op 21 juni 2022
Mike werkt al meer dan 2 jaar in de verzekeringsbranche. Al deze tijd houdt hij zich bezig met het beheren van de site, schrijven van teksten, persberichten en het uitvoeren van onderzoeken. Zijn doel is om alles zo duidelijk mogelijk uit te leggen. Verzekeren is vaak helemaal niet moeilijk en dat hoopt hij met zijn teksten duidelijk te maken.
Lees meer over ons schrijfproces
Leestijd: 3 minuten
Laatste update: 10 oktober 2023

Inboedelverzekering vergelijken

Een inboedelverzekering is geen overbodige luxe. De meeste mensen hebben er eentje afgesloten. Voor een paar euro per maand dekt u hiermee schade aan uw inboedel door inbraak, vandalisme en brand- en waterschade. Op deze pagina leest u alles over de inboedelverzekering en hoe u de inboedelverzekering kunt vergelijken.

Wat is een inboedelverzekering?

Een inboedelverzekering dekt de spullen die in uw woning staan tegen schade en inbraak. Het gaat daarbij om alles wat los staat in de woning. Denk aan een tafel, kast, tablet en sieraden. Simpel gezegd alles wat u kunt optillen en mee kunt verhuizen.

De woning zelf is niet gedekt tegen schade, net als alles wat vast aan de woning zit zoals de keuken en een inbouwkast. Hiervoor heeft u een opstalverzekering nodig.

Inboedelverzekeringen vergelijken via Totaalbesparen.com

Totaalbesparen.com biedt u een onafhankelijke module waarmee u op een simpele manier inboedelverzekeringen vergelijken kunt. De inboedelverzekering vergelijker is onafhankelijk en objectief. Door te vergelijken voorkomt u dat u een te hoge premie betaalt. Let naast de premie ook altijd op de voorwaarden. Hierin staat precies wat er wel en niet gedekt is.

Goedkoopste inboedelverzekering bovenaan

Zodra u een vergelijking heeft gemaakt, staat de goedkoopste inboedelverzekering altijd bovenaan. Op deze manier heeft u altijd de beste deal. Na het maken van een inboedelverzekering vergelijking worden alle verzekeraars getoond die aansluiten bij de door u opgegeven wensen en gegevens. Ziet u er eentje tussen staan die u bevalt? Dan kunt u de inboedelverzekering direct afsluiten. U bent dan snel gedekt tegen schade aan uw inboedel.

inboedelverzekering vergelijken

Inboedelverzekering vergelijken in 5 stappen

In deze simpele stappen kunt u direct een inboedelverzekering vergelijken.

  1. Vul uw geboortedatum en postcode in
  2. Vul uw gezinssamenstelling in
  3. Controleer de velden eronder
  4. Vergelijk de premies 
  5. Vergelijk de voorwaarden

In de vergelijker staat ook meteen hoe hoog het eigen risico bedrag is. Dit is het bedrag dat u bij iedere schade betaalt. Claimt u meerdere schades per jaar, dan kan dit dus fors oplopen. Hou hier rekening mee.

7 inboedelverzekeringen op een rij

VerzekeraarEigen risicoPremie per maand
Centraal Beheer€ 0€ 5,78
FBTO€ 0€ 6,43
Ditzo€ 100€ 7,15
HEMA€ 0€ 8,85
OHRA€ 150€ 9,43
AEGON€ 0€ 11,61
Univé€ 0€ 11,96
Berekend op 20 juni 2022. Postcode 1823 BA, woning van 101m2. Voor een gezin met kinderen.

Opstal- en inboedelverzekering

Veel mensen verwarren de inboedel- en de opstalverzekering met elkaar. Simpel gezegd kiest u een inboedelverzekering voor al uw spullen in de woning en een opstalverzekering voor de woning zelf. Als u een huis huurt, dan heeft u geen opstalverzekering nodig. Beide verzekeringen zijn overigens niet verplicht. Toch kiezen wel veel mensen voor een inboedelverzekering, omdat de kans op schade of diefstal helaas groot is.

Vaak worden deze twee verzekeringen bij dezelfde verzekeraar afgesloten. Als er schade is, dan is er geen gesteggel over welke verzekeraar de schade moet betalen. De kans is daarom groot dat u bij schade eerder de vergoeding ontvangt. De verzekeringen lopen immers bij dezelfde verzekeraar. Bovendien bieden veel verzekeraars korting als u meerdere verzekeringen bij dezelfde verzekeraar afsluit.

Andere handige pagina's

Inboedelverzekering afsluiten

Een inboedelverzekering is niet verplicht, maar kan wel erg handig zijn. Met een inboedelverzekering bent u verzekerd tegen diefstal of schade aan uw bezittingen. Vaak wordt ook schade aan bezittingen gedekt indien deze buitenshuis ontstaat. Met een goede allrisk inboedelverzekering kan dan bijvoorbeeld een telefoonverzekering niet meer nodig zijn.

Vergelijk inboedelverzekeringen altijd eerst. Eentje gevonden? Dan kunt u de inboedelverzekering gemakkelijk online afsluiten. Wanneer u de keuze heeft gemaakt voor een bepaalde verzekeraar, kunt u bij de verzekeraar zelf de inboedelverzekering afsluiten. Wanneer u dit online doet heeft u recht op een bedenkperiode van 14 dagen. Besluit u om de verzekering telefonisch af te sluiten? Dan heeft u geen recht meer op deze bedenkperiode.

De verzekering wordt in de meeste gevallen afgesloten voor de periode van een jaar. Na deze periode kunt u dagelijks overstappen met een overstaptermijn van een maand. Bij enkele verzekeraars zit u helemaal niet vast aan een contract. U kunt de verzekering dan in principe volgende week al opzeggen.

Bronnen

Voor het schrijven van deze pagina zijn de volgende bronnen gebruikt:

  • Centraal Beheer
  • Univé