Groene energie vergelijken

Groene energie vergelijken is makkelijk en snel. Vergelijk groene stroom en bespaar tot € 400 per jaar. Bij ons vindt u groene energie vanuit Nederland. Hiermee bent u verzekerd van écht groene energie waarmee niet gesjoemeld is.

Groene energie vergelijken januari 2022


Écht groene energie vergelijken

In Nederland zijn een aantal groene energieleveranciers actief. In onze groene energievergelijker ziet u degene die echte groene energie leveren. Kies hiervoor voor “Groen uit Nederland”. Alle groene energie wordt door deze energieleveranciers in Nederland geproduceerd door middel van klimaat neutrale processen zoals windmolens. Daarnaast is de goedkoopste groene energieleverancier tegenwoordig niet eens zoveel duurder dan een normale energieleverancier. Groene stroom vergelijken is daarom een verstandige keus. U ziet dan ook direct het verschil in premie tussen groene stroom en ‘normale’ stroom.

In 5 stappen groene energie vergelijken

In deze 5 simpele stappen kunt u groene energie vergelijken direct besparen.
 
  1. Vul uw postcode en huisnummer in
  2. Vul het aantal personen in uw huishouden in
  3. Klik op “Vergelijken”
  4. Kies voor “Groen uit Nederland”
  5. Vergelijk het aanbod

Wat is groene stroom?

Groene stroom of groene energie, het is hetzelfde. Het wordt opgewekt uit duurzame bronnen en is daarmee milieu vriendelijk. Denk hierbij aan windenergie, zonne-energie, waterkracht en biomassa. Biedt een leverancier groene stroom, dant moet zij met een Garantie van Oorsprong (GvO) kunnen aantonen dat dit daadwerkelijk groen is. Er is ook grijze stroom of grijze energie. Deze komen uit fossiele brandstoffen, zoals gas, steenkool en kerncentrales. Deze zijn juist niet milieu vriendelijk. Groene stroom is al jaren populair en steeds meer huishoudens stappen over. U ook?

Onze groene energievergelijker

De groene energievergelijker van Totaalbesparen.com biedt een aanbod van echt groene energieleveranciers. Door hen te vergelijken wordt de vergelijking een stuk simpeler. Er valt in eerste instantie namelijk al 90% van de energieleveranciers af doordat deze wel groene stroom verkopen, maar dit niet leveren. Daarnaast draagt u met het afnemen van echt groene stroom bij aan een beter milieu en de garantie dat uw geld wordt geïnvesteerd in nieuwe groene projecten.

Welke energieleverancier is groen?

Bij de bepaling of een energieleverancier volledig groen is of niet, wordt mede gelet op de oorsprong van energie (deze moet uit Nederland komen) en de investeringen die de energieleverancier doet. Wanneer een energieleverancier namelijk verdient aan groene energie, maar vervolgens alleen investeert in kolencentrales, is deze energieleverancier niet volledig groen te noemen. Gaat u groene stroom vergelijken, dan worden alleen de échte groene leveranciers meegenomen.

groene energie vergelijken

De groenste energieleverancier volgens de Consumentenbond

De Consumentenbond deed eind 2020 onderzoek naar groene energie. De groenste energie wordt geleverd door winnaar “Pure Energie”, met een score van 10/10. Ook leveranciers Vrijopnaam, Energie VanOns, om | nieuwe energie en PowerPeers scoorden een 10. De Consumentenbond schrijft erbij: “De allergroenste energieleveranciers leveren bijna alleen maar stroom die is opgewekt met windmolens en zonnepanelen. Ze doen meer dan vergroenen door certificaten: ze investeren in groene productie of sluiten langjarige inkoopcontracten met groene producenten. Ze werken actief mee aan de transitie naar een schone energievoorziening.”

Pure Energie

Vrijopnaam

Energie VanOns

om I nieuwe energie

PowerPeers

Goedkoopste groene energieleverancier

Niemand wil teveel betalen voor energie. Daarom tonen wij in onze vergelijker de goedkoopste duurzame energieleverancier bovenaan. U ziet dan direct waar u het goedkoopste uit bent. Bij groene energie is het belangrijk om te kiezen voor groene stroom uit Nederland. Anders krijgt u mogelijk te maken met ‘sjoemelstroom’. Groene energie uit Nederland is vaak iets duurder, maar scheelt slechts een paar tientjes per jaar. En daarmee draagt u wel bij aan een beter milieu. Wanneer u zoekt op ‘groene energie uit EU’ krijgt u meer resultaten en in de meeste gevallen ook iets goedkoper. De kans bestaat dan dus wel dat u zogenaamde ‘vergroende’ energie geleverd krijgt. Dit houdt in dat de energie niet op een duurzame manier geproduceerd is, maar slechts is voorzien van een groen certificaat. We spreken dan van sjoemelstroom. Vindt u groene energie uit de EU al groen genoeg? Dan raden wij u aan een standaard grijs contract te nemen. Daarmee bespaart u nog eens extra en betaalt u niet onnodig voor precies dezelfde energie.