Glasvezel internet vergelijken | Altijd de goedkoopste

Op zoek naar glasvezel internet? Maak dan gratis gebruik van onze 100% onafhankelijke glasvezelvergelijker en bekijk direct wat er op uw adres beschikbaar is.

Arrow
Direct naar resultaat
100% onafhankelijk Gegarandeerd de goedkoopste Overzichtelijk en compleet

Glasvezel vergelijken op uw adres

Bent u benieuwd of er glasvezelinternet beschikbaar is op uw adres, wat het kost en bij wie u hiervoor terecht kunt? Vul dan in onze vergelijker uw postcode en huisnummer in en u ziet direct welke providers glasvezelinternet bieden op uw adres. Levert uw zoekopdracht geen resultaten op? Dan is glasvezel helaas niet beschikbaar op uw adres. Tegenwoordig kunt u echter via de kabel internet geleverd krijgen dat bijna even snel is als glasvezel. De uploadsnelheid ligt met de kabel wel een stuk lager dan bij glasvezel het geval is. Het glasvezelnetwerk in Nederland wordt nog steeds uitgebreid. De kans bestaat dat ook op uw adres (binnenkort) glasvezel beschikbaar is.

Vul uw gegevens in

Om te zien welke pakketten op uw adres beschikbaar zijn, moet u een postcode en huisnummer invullen.

Maak een vergelijking

Klik na het invullen van postcode en huisnummer op de knop 'Vergelijken' en u krijgt de tarieven te zien voor glasvezelproducten.

Kies de beste provider

Krijgt u geen resultaat? Dan is er geen glasvezel beschikbaar op uw adres. Wel resultaat? Kies dan de beste provider uit.

Maak de overstap

Maak direct de overstap online. Dit is binnen 5 minuten goed te doen. U ontvangt een bevestigingsmail na de overstap.

*U heeft altijd recht op 14 dagen bedenktijd nadat de overstap is afgerond

Waarom kiezen voor glasvezel?

Om de simpele reden dat glasvezelinternet een stuk sneller en stabieler is dan ADSL en de kabel. Woont u een eindje van de wijkcentrale? Dan verliest u via de kabel of met ADSL al snel tot 10% van de beloofde snelheid en soms wel meer. Bij glasvezel heeft u dit probleem niet. Glasvezel verliest nauwelijks aan snelheid. Daarnaast ligt de uploadsnelheid van glasvezelinternet een stuk hoger dan het geval is bij ADSL en de kabel. De uploadsnelheid van glasvezelinternet is namelijk even hoog als de downloadsnelheid.

Omdat glasvezel nog niet overal beschikbaar is, bestaat de kans dat op uw adres nog geen glasvezelverbinding beschikbaar is. U kunt er dan voor kiezen over te stappen naar een provider die gebruik maakt van nieuwe kabel en ADSL technieken. Met deze nieuwe technieken haalt u in principe dezelfde downloadsnelheid als met glasvezelinternet. Let er wel op dat de uploadsnelheid van deze technieken nog steeds vele malen lager ligt dan bij glasvezel het geval is en dat ook de maximale downloadsnelheid vrij snel afneemt naarmate u verder verwijderd bent van de wijkcentrale.

Overstappen van glasvezel provider

Wilt u graag gaan overstappen van glasvezel provider? Dat kan uiteraard mits uw huidige contract verlopen is. Let er wel op dat u het oude contract zelf dient op te zeggen in de meeste gevallen. Voor de overstap naar een andere provider is geen overstapservice beschikbaar zoals dat bij bijvoorbeeld energie wel het geval is. Daarnaast dient u de oude modem, ontvangers en dergelijke terug te sturen naar uw oude provider. De kans bestaat anders dat u voor deze producten een extra factuur ontvangt, of u, in het geval er borg betaald is, geen borg terug ontvangt.

Omdat het niet handig is om tijdelijk zonder internet te zitten, is het aan te raden het oude en het nieuwe pakket te laten overlappen. Zo kunt u er bijvoorbeeld voor kiezen om het oude abonnement op de 20e van de aankomende maand op te zeggen en tegelijkertijd het nieuwe abonnement vanaf de eerste van diezelfde maand te laten ingaan. Houdt er ook rekening mee dat het tot wel 6 weken kan duren voordat uw nieuwe glasvezelverbinding beschikbaar is. Zeker wanneer u een installatiemonteur aanvraagt kan de wachttijd hoog oplopen.

Veelgestelde vragen

Alles in 1 is een combinatie van verschillende producten die bij een enkele aanbieder worden afgenomen. Op deze producten ontvangt u dan korting omdat u deze allemaal afneemt bij dezelfde aanbieder. Een alles in 1 pakket bestaat uit internet, tv en bellen. Daarnaast is het bij verschillende aanbieders mogelijk ook mobiele telefonie toe te voegen aan een alles in 1 pakket.

Of u glasvezel kunt krijgen bij uw alles in 1 pakket is afhankelijk van de vraag of uw adres is voorzien van een glasvezelverbinding. Om gebruik te maken van glasvezel dient uw woning namelijk aangesloten te zijn op het glasvezel netwerk. Of u aangesloten bent op het glasvezel netwerk kunt u zien wanneer u uw adres invoert bij onze alles in 1 vergelijker. Is glasvezel beschikbaar op uw adres? Dan kunt u ook een alles in 1 pakket met glasvezel afsluiten.

Hoeveel u kunt besparen door over te stappen naar een alles in 1 pakket is afhankelijk van uw huidige aanbieder en de aanbieder naar wie u wenst over te stappen. Op jaarbasis kunt u met de overstap naar een alles in 1 pakket tot 200 euro besparen. Misschien nog wel meer wanneer u nog nooit bent overgestapt van leverancier.

Op de vraag welke leverancier van alles in 1 pakketten de goedkoopste is, bestaat geen correct antwoord. Hoewel verschillende aanbieders claimen de goedkoopste of de beste te zijn, is dit geheel afhankelijk van uw woonplaats en wensen. Wanneer u op zoek bent naar de goedkoopste leverancier van glasvezel heeft het geen nut om bij een aanbieder te kijken die dit product niet aanbiedt.

Om te achterhalen welke aanbieder in uw situatie het beste of goedkoopste is, is het nodig een vergelijking op maat te maken. Wij bieden u graag aan gebruik te maken van onze alles in 1 vergelijkingsmodule waar u op basis van uw huidige situatie de beschikbare deals terugvindt.

Wanneer u van uw huidige alles in 1 pakket af wilt, kunt u dit op verschillende manieren bereiken. Het handigste is om de overstap te maken naar een nieuw alles in 1 pakket. Uw nieuwe leverancier zorgt er dan voor dat uw oude contract netjes wordt opgezegd. Wanneer u uw alles in 1 pakket wenst op te zeggen zonder over te stappen naar een nieuwe, dient u bij uw huidige leverancier na te gaan wat de correcte opzegprocedure is.

Het laatste alles-in-1 nieuws

KPN en Ziggo verhogen internet en tv tarieven per 1 juli
18-05-2020

KPN en Ziggo verhogen internet en tv tarieven per 1 juli

Vodafone start met uitrol 5G netwerk in Nederland
28-04-2020

Vodafone start met uitrol 5G netwerk in Nederland

Gaat XS4ALL verdwijnen?
21-01-2019

Gaat XS4ALL verdwijnen?

Alles in een pakket vergelijken
04-12-2018

Alles in een pakket vergelijken

Let's encrypt SSL

Copyright © 2014-2021 Totaalbesparen.com - Alle rechten voorbehouden.
Zeker.com BV | Saturnusstraat 68 |1829 CZ Oudorp | KvK nummer: 75317664 | BTW nummer: NL860235907B01