Providers vergelijken

De aanbieders van internetabonnementen noemt men ook wel de provider. Met het vergelijken van providers wordt dus bedoeld; het vergelijken van internetaanbieders.

Het vergelijken van providers is voor iedereen aan te raden. Niet alleen omdat de prijzen voor de internetabonnementen erg verschillend zijn, maar vooral omdat ook de snelheden en kwaliteit erg verschillende zijn. Vooral wanneer een internetverbinding een vereiste is, kan het kiezen van de beste provider het verschil maken. Met een provider die niet biedt wat u nodig heeft kunt u bijvoorbeeld onnodig veel downtime ervaren. Ook kunnen bepaalde poorten op de internetverbinding geblokkeerd zijn. Dat kan ook gaan om poorten die u nodig heeft om bijvoorbeeld uw werk te kunnen doen.

Het vergelijken van providers levert daarnaast ook een besparing op. De meeste providers bieden nieuwe klanten aantrekkelijke kortingen of gratis producten wanneer zij de overstap naar hen maken. Vaak gaat het dan om een korting voor bepaalde tijd. Bijvoorbeeld een korting van 50% over de eerste 6 maanden. Wanneer u jaarlijks overstapt van provider levert dit op deze manier een aardige besparing op.


Vergelijk internet, tv en bellen

Internetproviders

/uploads/nadenken-over-providers.jpg

In Nederland zijn aardig wat providers actief waarbij u internet kunt afnemen. Niet alle providers hebben een eigen netwerk en sommigen zijn onderdeel van een grotere provider of hebben een samenwerkingsverband afgesproken met een collega provider. Daardoor zijn de prijsverschillen tussen de internetproviders vrij groot. Maar ook de technieken die de providers gebruiken zijn erg verschillend. Daardoor is de één meer offline dan de ander, maar is de één ook weer veiliger dan de ander. Een goed voorbeeld hiervan is XS4ALL, dochteronderneming van KPN. XS4ALL stond altijd bekend als super betrouwbaar door gebruik van de nieuwste technologieën. Echter is zij door de concurrenten ingehaald op het gebied van netwerkbeveiliging. KPN heeft er daarom voor gekozen XS4ALL op te heffen.

Bij het vergelijken van internetproviders dient u niet alleen rekening te houden met de prijs, maar ook met het feit of de provider kan leveren waarnaar u op zoek bent. Nou zal dat over het algemeen niet veel meer zijn dan 'een internetverbinding om Youtube te kijken en te Googlen', maar wanneer de internetverbinding nodig is voor een specifieke handeling, bijvoorbeeld het uploaden van grote bestanden, is het wel belangrijk de keuze ook te maken op basis van de daarbij bijbehorende criteria. Een provider die niet voldoet aan uw wensen kan erg frustrerend zijn.

Onderstaand ziet u een kort overzicht van de providers die u op Totaalbesparen.com kunt vergelijken met elkaar. Klik op de naam van een provider voor meer informatie.


Internetabonnementen vergelijken

Het vergelijken van internetabonnementen gebeurt vooral online. Zowel het vergelijken van mobiel internet als het vergelijken van internet voor thuis doen we steeds vaker online. Een voordeel daarvan is dat een goede vergelijker alle providers vergelijkt. Hierdoor krijgt u een goed beeld van wat er beschikbaar is op uw adres. Dit in tegenstelling tot de vergelijkingen die door providers zelf gemaakt worden. Daar worden vaak alleen de duurdere abonnementen van concurrenten meegenomen in de vergelijking om het te doen lijken alsof de provider die u bezoekt de beste en/of goedkoopste is. Wij raden u daarom aan altijd gebruik te maken van een onafhankelijke internetvergelijker die zo compleet mogelijk is.

Aan een internetabonnement zit u in principe een jaar vast. Na dit jaar kunt u ervoor kiezen weer over te stappen naar een andere provider en opnieuw een korting of cadeau te krijgen. Houdt er dan wel rekening mee dat het opzeggen van een internetabonnement een stuk lastiger is dan het opzeggen van bijvoorbeeld een energiecontract. Waar het bij een energiecontract voor u geregeld wordt, gebeurd dit bij de overstap naar een andere provider niet. U zult dus zelf het huidige abonnement moeten stopzetten en de modem en eventueel tv-ontvangers en dergelijke moeten terugsturen. Ook bestaat de kans dat een nieuwe provider installatiekosten rekent. Vaak liggen deze rond de € 30,-. Daardoor valt uw besparing uiteindelijk een stuk lager uit. Omdat het ook aardig wat tijd kost om het oude internetabonnement op te zeggen en het nieuwe abonnement te activeren, is het de vraag of een overstap voor een korting de moeite waard is. Het afsluiten van een nieuw internetabonnement is vooral nuttig voor huishoudens die problemen hebben met (de service van) de provider.


Alles-in-1 producten

Steeds meer Nederlandse huishoudens kiezen voor een alles-in-1 pakket. Dat is een pakket dat bestaat uit internet, tv, vaste telefonie en soms ook nog mobiel bellen. Omdat alles bij een enkele provider wordt ondergebracht, ontvangen gebruikers van het alles-in-1 pakket aantrekkelijke kortingen en gratis diensten zoals extra zenders of dubbele belminuten en data. Daarnaast is het handig dat er één factuur van één provider binnenkomt in plaats van afzonderlijke facturen voor de afzonderlijke producten. Dat maakt het geheel een stuk overzichtelijker. Het aanbieden van alles-in-1 producten is voor kleinere providers moeilijk omdat zij vaak niet alle producten aanbieden. Vaak wordt er dan voor gekozen om samen te gaan werken. Zo biedt Ziggo in samenwerking met Vodafone een alles-in-1 pakket aan. Ziggo moet dit wel doen omdat zij zelf niet aan mobiel doen. Maar u kunt ook gewoon kiezen voor een alles-in-1 pakket zonder mobiele telefonie. De keuze in alles-in-1 producten wordt daardoor direct een stuk groter.


Glasvezelproducten

Wanneer uw woning is aangesloten op het glasvezelnetwerk, is het zeker aan te raden daar gebruik van te maken. Glasvezelinternet is namelijk een stuk sneller en stabieler dan (A)DSL en kabelinternet. Via uw glasvezelverbinding kunt u ook digitale tv kijken in uitmuntende 4K kwaliteit. Glasvezel biedt ook het voordeel van een zeer hoge uploadsnelheid. Deze ligt vaak nog ietsjes hoger dan de downloadsnelheid.

De keuze in glasvezelproducten is bijna hetzelfde als de keuze in 'normaal' internet. Het verschil is wel dat u geen televisie kunt kijken via glasvezel zonder daarbij ook een internetabonnement af te sluiten. Het televisiesignaal wordt namelijk via het internet verzonden. Heel erg is dat niet. Niet veel huishoudens kiezen namelijk voor televisie zonder internet.

Weet u niet zeker of uw woning beschikt over een glasvezelaansluiting? Maak dan gebruik van onze glasvezel postcode check. U zoekt dan automatisch naar glasvezelproducten op uw adres. Wanneer daaruit geen resultaat komt, betekent dit dat uw woning niet is aangesloten op het glasvezelnetwerk.


Handige informatie

Naast de mogelijkheid om providers en verschillende internetproducten te vergelijken, biedt Totaalbesparen.com ook handige informatie over gerelateerde onderwerpen. Zo bieden wij het laatste internetnieuws, verschilellende handige tools en uitgebreide uitleg over de werking en beschikbaarheid van bepaalde producten.


Let's encrypt SSL

Copyright © 2014-2021 Totaalbesparen.com - Alle rechten voorbehouden.
Zeker.com BV | Saturnusstraat 68 |1829 CZ Oudorp | KvK nummer: 75317664 | BTW nummer: NL860235907B01