Zorgverzekering

Een zorgverzekering afsluiten is verplicht voor alle inwoners van Nederland die 18 jaar of ouder zijn. In principe kunt u alleen in de maanden november en december van elk jaar overstappen van zorgverzekeraar. Indien u terugkeert uit het buitenland of net 18 bent geworden, kunt u ook in andere maanden een zorgverzekering afsluiten. Rond eind november worden de tarieven voor het komende verzekeringsjaar bekend gemaakt door de verzekeraars. De trend lijkt te zijn dat de basisverzekering elk jaar weer duurder wordt. De prijsverschillen tussen de verzekeraars wordt ook steeds groter. Het is daarom handig om jaarlijks de zorgverzekering te vergelijken om te zien of u bij uw huidige verzekeraar nog wel goed zit. Op Totaalbesparen.com vergelijkt u op een 100% onafhankelijke manier verschillende zorgverzekeraars met elkaar. Dat doet u op basis van uw eigen wensen. U stelt dus zelf een zorgverzekering samen en ziet vervolgens direct welke tarieven de verschillende verzekeraars rekenen voor de zorgverzekering in de vorm van uw wensen. Daarmee bespaart u niet alleen geld, maar vooral een hoop tijd. Het telkens opnieuw invullen van uw gegevens bij de verschillende verzekeraars is namelijk niet alleen vervelend, maar ook erg tijdrovend.


Direct de goedkoopste zorgverzekering

Zorgverzekeraars

/uploads/beertje-zorgverzekering-overzicht.jpg

Het lijkt alsof er in Nederland een groot aantal zorgverzekeraars actief zijn. Veel van de zorgverzekeraars zijn echter dochterondernemingen van de grote verzekeraars. In werkelijkheid zijn er een paar grote spelers die verschillende zorgverzekeringen aanbieden met eenzelfde dekking, onder een andere naam. Hierdoor lijkt het al snel alsof u een grote keuze heeft in zorgverzekeringen. Maar dat valt dus wel mee. Het is hierdoor wel erg lastig om zelf zorgverzekeringen te vergelijken. U dient dan namelijk ook te weten welke zorgverzekeringen bij dezelfde aanbieder horen om te zien welke zorgverzekering daadwerkelijk het goedkoopste is. Wij raden u daarom aan gebruik te maken van een zorgvergelijker om zorgverzekeraars te vergelijken. Ook wanneer u gebruik maakt van een zorgcollectief is het handig om alsnog ook de verzekeraars te vergelijken. Vaak bent u namelijk met het maken van een vergelijking nog steeds goedkoper uit dan met korting op basis van een collectief. De zorgverzekeringen die u aangeboden worden via het collectief worden namelijk vaak eerst duurder gemaakt onder een andere pakketnaam. Vervolgens wordt de collectiefkorting afgetrokken van de hogere premie waardoor het lijkt alsof u een hoge korting ontvangt. Hiernaar is uitgebreid onderzoek gedaan door verschillende media.

Hieronder ziet u een overzicht van zorgverzekeraars die u bij Totaalbesparen.com kunt vergelijken.


Overstappen van zorgverzekeraar

Indien u besluit over te gaan stappen van zorgverzekeraar, is het handig hierover enkele dingen te weten. Overstappen van zorgverzekeraar kan alleen in de maanden november en december. Wanneer u uw huidige zorgverzekering opzegt voor 31 december, heeft u nog tot uiterlijk 31 januari om een nieuwe zorgverzekering af te sluiten. In principe stappen consumenten vooral over in december omdat pas vanaf eind november alle tarieven van de verschillende zorgverzekeraars bekend zijn gemaakt. Voor het opzeggen van de huidige zorgverzekering zonder een nieuwe zorgverzekering af te sluiten, wordt niet veel gekozen. Wanneer u hiervoor kiest moet u er wel rekening mee houden dat u de overstap in dit geval zelf moet gaan regelen.

Overstappen kan op verschillende manieren. Meestal wordt ervoor gekozen online over te stappen van zorgverzekeraar. Dat is ook het gemakkelijkste. Hiervoor hebt u alleen een zorgvergelijker nodig om een online vergelijking te maken. Nadat u een vergelijking heeft gemaakt en een bepaalde zorgverzekering hebt gekozen, sluit u deze direct online af. Dat doet u door een kort formulier in te vullen op de website waar u de vergelijking maakt of op de website van de zorgverzekeraar. Vervolgens ontvangt u een bevestiging per e-mail van uw nieuwe verzekeraar. In deze bevestiging wordt vermeld dat uw overstap definitief is en uw nieuwe zorgverzekering per 1 januari ingaat. U hoeft verder helemaal niets te doen. Uw nieuwe zorgverzekeraar neemt contact op met uw oude verzekeraar en zorgt ervoor dat de oude zorgverzekering wordt opgezegd. Hier merkt u in principe weinig van, op een nieuwe zorgpas en nieuwe incassant na. Uw zorgtoeslag is hiervan niet afhankelijk. Deze regelt u via Mijntoeslagen van de Belastingdienst.


Wat kost een zorgverzekering?

Hoeveel u daadwerkelijk kwijt bent aan de zorgverzekering is mede afhankelijk van de hoogte van uw inkomen en de mate waarin u gebruik maakt van de zorgverzekering. Hebt u een laag inkomen? Dan ontvangt u een aanzienlijke zorgtoeslag waardoor de zorgverzekering (bijna) gratis is. In extreme gevallen wordt er zelfs verdiend aan de zorgtoeslag in combinatie met een maximaal eigen risico. Hogere inkomens ontvangen geen- of minder zorgtoeslag waardoor zij meer kwijt zijn aan de zorgverzekering. Daarnaast is de soort zorg die u gebruikt van invloed op wat u daadwerkelijk kwijt bent aan de zorgverzekering. Voor bepaalde zorg en medicijnen betaalt u namelijk eigen risico. En wanneer u eigen risico betaalt, bent u meer kwijt aan de zorgverzekering. Zo worden bijvoorbeeld huisartsbezoeken altijd vergoedt. Voor een bezoek aan de huisarts betaalt u geen eigen risico. Maar gebruikt u veel medicijnen? Dan is de kans groot dat u ook veel meer kwijt bent aan de zorgverzekering. Wanneer u nooit eigen risico betaald kan het handig zijn om over te stappen naar een zorgverzekering met een hoger eigen risico. Daardoor gaat de maandelijkse premie namelijk aardig omlaag. Een nadeel is wel dat wanneer u toch zorg nodig heeft dat onder het eigen risico valt, u wel een stuk duurder uit bent.


De goedkoopste zorgverzekering vinden

Het vinden van de goedkoopste zorgverzekering is helemaal niet moeilijk. Tegenwoordig bieden bijna alle zorgvergelijkers de mogelijkheid om een vergelijking op maat te maken. Dit houdt in dat u premies vergelijkt op basis van uw persoonlijke situatie. Daardoor ziet u direct wat een bepaalde zorgverzekering voor gaat kosten. Wij raden u aan om hiervan gebruik te maken en niet af te gaan op cadeaus bij meerjarige contracten of reclame uitingen online. Door een vergelijking op maat te maken ziet u welke zorgverzekeraar voor u daadwerkelijk de goedkoopste is. Wanneer u gebruik maakt van de zorgvergelijker op Totaalbesparen.com, staat de goedkoopste zorgverzekering ook altijd bovenaan. Ongeacht of wij van de betreffende partij een vergoeding krijgen.


Verschillende dekkingen

Bij het afsluiten van een zorgverzekering kunt u kiezen uit verschillende aanvullende dekkingen. U kunt kiezen voor een tandarts- of brillenvergoeding, maar ook voor een vergoeding voor natuurgenezers. Eigenlijk is er voor bijna alle kwalen en mogelijke oplossingen wel een aanvullende dekking te vinden bij één van de zorgverzekeraars. Wanneer u kosten maakt die vallen onder een aanvullende dekking, betaald u daarvoor nooit eigen risico. Alleen voor zorg die valt onder de basisdekking betaalt u eigen risico. Toch kan de zorgverzekering door het afsluiten van aanvullende dekkingen wel een stuk duurder uitvallen. Vooral de populaire aanvullende dekkingen zoals die voor brillen en de tandarts, zijn vrij prijzig. Of het in uw situatie rendabel is een aanvullende dekking te nemen, kunt u zelf berekenen door te kijken wat de aanvullende dekking u op jaarbasis gaat kosten en hoeveel kosten u denkt te gaan maken. Houdt daarbij rekening met een eventuele bijbetaling door uzelf of een percentuele vergoeding. Vaak wordt namelijk maar 70% van de kosten vergoed of betaald u de eerste 100 euro zelf. Ook raden wij u aan geen onnodige aanvullende dekkingen af te sluiten. Indien u een reisverzekering met werelddekking heeft is het niet nodig een zorgverzekering met werelddekking af te sluiten. En zo zijn er nog wel meer overlappende gebieden met de zorgverzekering.


Let's encrypt SSL

Copyright © 2014-2021 Totaalbesparen.com - Alle rechten voorbehouden.
Zeker.com BV | Saturnusstraat 68 |1829 CZ Oudorp | KvK nummer: 75317664 | BTW nummer: NL860235907B01