Bakfiets verzekeren

Een bakfiets is een dure aankoop. En het kan zo maar gebeuren dat uw mooie (elektrische) bakfiets wordt gestolen. Uw bakfiets verzekeren is dan ook zeker aan te raden. Lees hier meer info en sluit direct uw bakfiets verzekering af.

 1. [inhoudsopgave]

Uw bakfiets verzekeren?

U ziet ze ongetwijfeld steeds vaker door de stad sjezen. Of u heeft er misschien zelf wel een. De (elektrische) bakfiets. Een bakfiets is over het algemeen een stuk duurder dan een gewone fiets. En daarom kan het maar zo gebeuren dat uw mooie elektrische bakfiets wordt gestolen. Uw bakfiets verzekeren is daarom geen overbodige luxe. Met een bakfietsverzekering bent u verzekerd tegen:

 • Schade
 • Ongevallen
 • Diefstal

Bakfietsverzekering vergelijken

De bakfiets is weer helemaal terug van weggeweest. Steeds vaker kopen mensen een (elektrische) bakfiets om hun kinderen of spullen mee te vervoeren. En dat is ook niet zo gek. Een bakfiets is heel handig. Vooral als u in de stad woont, bent u met een bakfiets veel sneller op de plaats van bestemming dan met een auto. Omdat de prijs van een bakfiets een stuk hoger ligt dan die van een gewone fiets, wordt er ook steeds vaker een elektrische bakfietsverzekering afgesloten. Er worden namelijk niet alleen steeds meer bakfietsen verkocht, maar ook gestolen. Door de hoge waarde van een (elektrische) bakfiets is het een aantrekkelijk object geworden voor fietsdieven. Daarom is het zeker aan te raden om te kijken of uw elektrische bakfiets verzekeren iets voor u is.

Wanneer u een fietsverzekering gaat vergelijken, dan doet u dat als volgt:

 • Bekijk welke dekking het beste bij u en uw fiets past
 • Lees de voorwaarden door
 • Bekijk de verschillende premies en eigen risico
 • Vergelijk de verschillende verzekeringen en polisvoorwaarden
 • Kies de beste bakfietsverzekering

Waarom een bakfiets verzekering?

Tegenwoordig zijn er tal van aanbieders van fietsverzekeringen. Hierdoor kan het enorm lonen om de verschillende bakfietsverzekeringen met elkaar te vergelijken. Misschien heeft u ook wel een mountainbike, kies dan tevens voor een MTB verzekering. Het is belangrijk om niet direct voor de goedkoopste bakfiets verzekering te gaan. De polisvoorwaarden kunnen nogal eens verschillen. Door te vergelijken kunt u uw bakfiets verzekeren op de manier die het beste bij u past. U kunt bijvoorbeeld kiezen voor een standaard basisverzekering, maar u kunt ook kiezen voor een complete allrisk fietsverzekering.

Een bakfietsverzekering vergelijken is een goed idee omdat:

 • Fietsen met een bakfiets anders is dan fietsen met een normale fiets. Door de grotere massa bent u minder wendbaar en kunt u sneller van de weg raken. Hierdoor is een valpartij snel gemaakt.
 • Een (elektrische) bakfiets is een duur en mooi object voor dieven. De kans op diefstal is dan ook groot.
 • De bakfiets, en zeker de elektrische variant, is een zware en kwetsbare fiets. Hierdoor is de kans groot dat u per ongeluk met uw fiets ergens tegenaan stoot of dat u uw fiets laat vallen. Hierdoor kan er snel schade ontstaan.

Voordelen verzekering elektrische bakfiets

Nederland is een echt fietsland. Overal waar u kijkt ziet u fietsen. Tegenwoordig zijn fietsen er ook in alle soorten en maten: van de gewone stadsfiets tot de racefiets en van de mountainbike tot aan de elektrische bakfiets. Tegelijkertijd worden er ieder jaar ook ontzettend veel fietsen gestolen. Zelfs als de fiets met een goed kettingslot aan een hek bevestigd is. Wanneer uw mooie elektrische bakfiets wordt gestolen, dan kan dat een enorme teleurstelling voor u zijn. Zeker wanneer u iedere dag gebruik maakt van uw fiets om naar uw werk te gaan. Gelukkig is er tegenwoordig een speciale elektrische bakfietsverzekering om uw fiets te verzekeren. Een verzekering bakfiets dekt namelijk schade aan uw bakfiets en de kosten wanneer deze wordt gestolen.

Wij zetten dan ook graag alle voordelen van deze bakfiets verzekering voor u op een rijtje:

 • U kunt al een bakfietsverzekering afsluiten voor een paar euro per maand
 • Het is mogelijk om zowel in Nederland als in het buitenland verzekerd te zijn
 • Wanneer uw bakfiets wordt gestolen, krijgt u een vergoeding
 • Bij schade aan uw elektrische bakfiets krijgt u een bedrag uitgekeerd om de kosten te dekken
 • U kunt ervoor kiezen om ook de accessoires, zoals een kinderzitje of fietsmand, op uw bakfiets mee te verzekeren
bakfiets verzekeren

Een bakfietsverzekering afsluiten

Zeker als u een elektrische bakfiets heeft, is het aan te raden om deze te verzekeren. Tegenwoordig is het verzekeren van uw fiets ontzettend makkelijk. Door het kiezen van een passende fietsverzekering krijgt u de zekerheid dat u bent verzekerd tegen schade en verlies. Het is dan ook van belang om de beste verzekering voor uw bakfiets te kiezen. In feite is de bakfietsverzekering een gewone fietsverzekering die is aangepast aan een (elektrische) bakfiets. Voordat u een verzekering afsluit, is het aan te raden om goed na te gaan welke dekking u wilt. U kunt er bijvoorbeeld voor kiezen om voor de goedkoopste bakfietsverzekering te gaan, maar dan heeft u misschien ook de minste dekking. Het is daarom altijd belangrijk om alle polisvoorwaarden goed door te lezen. Hierdoor weet u precies waar u wel en niet voor bent verzekerd. En komt u niet voor onaangename verrassingen te staan wanneer blijkt dat u onvoldoende verzekerd bent.

De premie fietsverzekering bakfiets

Wanneer u uw bakfiets wilt verzekeren, dan betaalt u elke maand een vaste premie. De hoogte van deze premie kan sterk verschillen tussen de verschillende verzekeraars. Het is daarom belangrijk om de verschillende fietsverzekeringen goed met elkaar te vergelijken. Het grote verschil in de hoogte van de premie is niet altijd goed te verklaren. U zou denken dat de verzekering met de hoogste premie ook de beste bakfietsverzekering is. Maar dit is niet altijd het geval. Soms komt een relatief goedkope fietsverzekering bakfiets juist als een van de beste uit de bus. Over het algemeen hangt de hoogte van de maandelijkse premie af van:

 • De hoogte van de aanschafwaarde van de bakfiets
 • Uw postcode
 • Uw leeftijd
 • Aanvullende dekkingen

Dekking van de bakfietsverzekering

Zoals al even genoemd zijn er verschillende opties wanneer u uw (elektrische) bakfiets wilt verzekeren. Bovendien zijn er veel aanbieders van fietsverzekeringen op de markt.  Elke verzekeraar biedt verschillende bakfietsverzekeringen aan, zoals de babboe verzekering, met elk hun eigen polisvoorwaarden en kosten. In de meeste gevallen kunt u per verzekeraar kiezen uit:

 • Een basisverzekering
 • Een uitgebreide verzekering (met aanvullende modules)
 • Een allrisk verzekering (de meest complete verzekering)

Welke bakfiets verzekering dekking heb ik nodig?

Welke dekking u voor uw bakfiets wilt, hangt dus volledig van uw wensen en eisen af. U kunt genoeg hebben aan een basisverzekering waarmee u standaard bent verzekerd tegen diefstal. Maar u kunt er ook voor kiezen om uw bakfiets uitgebreider te verzekeren door middel van aanvullende modules. Het is belangrijk om goed na te denken bij welke dekking u zich het prettigst en meest zeker voelt. Zo kunt u zorgeloos de weg op en hoeft u zich geen zorgen te maken over onverwachtse hoge kosten door schade of diefstal. Veel fietsverzekeraars bieden bijvoorbeeld ook aanvullende dekking tegen:

 • Kosten door schade (val- en stootschade)
 • Pechhulp en juridische bijstand bij een ongeval
 • Ongevallen
 • Accessoires, zoals een kinderzitje of fietsmand

Met een elektrische fiets heeft u bijvoorbeeld veel meer kans om schade te rijden. Omdat de elektrische bakfiets een erg groot en kwetsbaar object is, is een valpartij zo gemaakt. Bovendien fietst u met een elektrische fiets veel sneller dan met een gewone fiets. Hierdoor kan het voorkomen dat u per ongeluk een toevallige passant aanrijdt of een botsing veroorzaakt. Of u raakt zelf de controle kwijt en komt lelijk ten val. Een elektrische bakfiets heeft namelijk veel meer massa dan een gewone fiets. Het kan dan ook zomaar voorkomen dat u de macht over het stuur verliest. Met een goede bakfiets verzekering verzekerd u uzelf tegen de onverwacht hoge kosten die kunnen ontstaan door een ongeval. Het is dan ook zeker aan te raden om uw bakfiets te verzekeren tegen val- en stootschade. Daarnaast kiezen veel mensen ervoor om een ongevallenverzekering af te sluiten. Met deze verzekering bent u verzekerd tegen ongevallen.

Voorwaarde vergoeding bij diefstal

Voor welke bakfietsverzekering u ook kiest, diefstal is standaard meeverzekerd. In veel gevallen zijn er wel aanvullende voorwaarden voordat de verzekeraar uitkeert. Vrijwel alle fietsverzekeraars hebben namelijk de eis dat uw bakfiets op slot gezet moet worden met een ART goedgekeurd slot. Of uw fiets nu op straat, in de garage of in de tuin geparkeerd staat. Bij een fietsendiefstal wordt er meestal gedacht aan het stelen van een fiets die op straat staan. Toch komt het vaker voor dan u misschien denk dat een fiets uit de tuin, garage of schuur wordt gestolen. Het is dan belangrijk dat uw bakfiets goed op slot staat. U kunt aan de verzekeraar aantonen dat uw elektrische fiets op slot stond door de twee originele sleutels te laten zien. Elke verzekeraar heeft zijn eigen voorwaarden. Wij raden dan ook altijd aan om per fiets de voorwaarden van de fietsverzekering door te nemen. Zo kan het bijvoorbeeld verschillen welk type ART slot er wordt vereist.

Looptijd bakfietsverzekeringen

Wanneer u een verzekering voor uw fiets wilt afsluiten, dan heeft u de keuze uit verschillende looptijd opties. De looptijd is de duur van de verzekering. Loopt uw verzekering af? Om verzekerd te blijven is het nodig om de verzekering te verlengen of om over te stappen naar een andere verzekering. De verzekering elektrische bakfiets is op te delen in een aantal opties.

Deze looptijd opties zijn:

 • Een doorlopende verzekering (met een minimum van 1 jaar, daarna maandelijkse opzegbaar)
 • Een looptijd van 1, 3 of 5 jaar

Bakfiets verzekeren: alles op een rijtje

Bent u bezig met het een bakfietsverzekering vergelijken? Of twijfelt u nog en weet u nog niet of het verzekeren van uw bakfiets een goed idee is? Wij zetten graag voor u alle voordelen van een goedkope bakfietsverzekering voor u op een rijtje:

 • Schade na een aanrijding, valpartij of botsing wordt gedekt
 • Uw bent verzekerd tegen diefstal (mits uw bakfiets op slot staat met een ART goedgekeurd slot)
 • U krijgt een vergoeding bij schade aan uw bakfiets door omvallen, van de weg raken of ter water raken
 • Wanneer iets of iemand uw bakfiets beschadigd hoeft u niet zelf voor de kosten op te draaien
 • U kunt uw fietsaccessoires, zoals een fietsmand, extra verlichting en kinderzitjes, meeverzekeren

Elektrische bakfiets verzekeren via Totaalbesparen.com

Wanneer u uw bakfiets wilt verzekeren, dan wilt u uiteraard de goedkoopste bakfietsverzekering met de beste dekking. Door de verschillende fietsverzekeringen met elkaar te vergelijken, komt u erachter wat de beste bakfietsverzekering is die volledig past bij uw persoonlijke situatie. Via Totaalbesparen.com kunt u eenvoudig zelf deze vergelijking doen. Via onze tool ziet u in een oogopslag welke fietsverzekeringen er allemaal zijn, zo ook een racefiets verzekering, en wat de kosten hiervan zijn. Bovendien vergelijken wij alle leveranciers en aanbieders van verzekeringen. Hierdoor weet u zeker dat u alle bakfietsverzekeringen kunt vergelijken. Daarnaast zijn de getoonde prijzen altijd up-to-date. Zo weet u zeker dat u niet ergens anders een nog goedkopere verzekering vindt.

Veelgestelde vragen

U kunt uw bakfiets verzekeren tegen diefstal en schade. Omdat de koopprijs van een elektrische bakfiets aardig hoog kan oplopen, is het verzekeren van een bakfiets vaak erg verstandig. Op deze manier hoeft u zelf niet diep in de buidel te tasten wanneer uw bakfiets wordt gestolen of beschadigd raakt.

Veel verzekeraars bieden een speciale bakfietsverzekering aan. Deze verzekering is speciaal in het leven geroepen voor (elektrische) bakfietsen. Omdat bakfietsen vaak een stuk duurder zijn dan een gewone fiets, is het belangrijk om goed verzekerd te zijn. In veel gevallen is de bakfietsverzekering dan ook een fietsverzekering met een aanvullende module. Op deze manier weet u zeker dat uw (elektrische) bakfiets voldoende is verzekerd. Een fietsverzekering kunt u in een fietswinkel of zelf online afsluiten.

Nee. Het afsluiten van een fietsverzekering is niet verplicht. Vaak is het wel verstandig. Vooral als u een dure, nieuwe elektrische bakfiets heeft gekocht. Deze bakfietsen zijn een aantrekkelijke prooi voor fietsdieven en dit komt dan ook geregeld voor. Om teleurstellingen en hoge kosten te voorkomen, is het aan te raden om te kiezen voor een verzekering bakfiets.

Er zijn tal van verzekeraars die een bakfietsverzekering aan bieden. Op Totaalbesparen.com vindt u alle aanbieders van deze speciale bakfietsverzekering. Via onze vergelijkingstool kunt u simpelweg alle verzekeringen met elkaar vergelijken. Heeft u een passende verzekering gevonden? Dan wordt u direct doorgelinkt naar de verzekeraar. Hier kunt u makkelijk online de bakfietsverzekering afsluiten.

Met een bakfietsverzekering bent u verzekerd tegen aanrijding. Lees altijd wel van te voren alle polisvoorwaarden goed door. De voorwaarden kunnen namelijk per verzekeraar verschillen. Sommige basisverzekeringen geven bijvoorbeeld onvoldoende dekking. Dan is er een aanvullende module nodig. Voordat u een bakfietsverzekering afsluit, raden wij altijd aan om alle voorwaarden, dekkingen en kosten goed te overwegen.

Let's encrypt SSL

Copyright © 2014-2021 Totaalbesparen.com - Alle rechten voorbehouden.
Zeker.com BV | Saturnusstraat 68 |1829 CZ Oudorp | KvK nummer: 75317664 | BTW nummer: NL860235907B01