Fietsverzekering vergelijken

Op zoek naar een fietsverzekering? Geef in onderstaande vergelijker aan waarnaar u op zoek bent en u ziet direct welke fietsverzekering voor u de goedkoopste is.

Arrow
Direct naar resultaat
100% onafhankelijk Gegarandeerd de goedkoopste Overzichtelijk en compleet

Heb ik een fietsverzekering nodig?

Of u een fietsverzekering nodig hebt, is afhankelijk van verschillende factoren. Woont u in een veilige omgeving en heeft u een goed slot? Is uw fiets nog nooit gestolen? Dan heeft u waarschijnlijk geen fietsverzekering nodig. Ook wanneer uw fiets een lage dagwaarde heeft, is het de moeite waarschijnlijk niet waard om een fietsverzekering af te sluiten. De fietsverzekering is vooral interessant voor personen die wonen in een gebied waar veel diefstallen plaatsvinden en in bezit zijn van een dure fiets die geregeld buitenstaat. Maar ook in andere gevallen kunt u natuurlijk gewoon een fietsverzekering afsluiten. Voor de prijs hoeft u het niet te laten. De fietsverzekering is al beschikbaar vanaf € 2 per maand.

Bedenk wat u wilt

Bedenk eerst waartegen u verzekerd zou willen zijn. Anders is het mogelijk dat u later weer opnieuw moet gaan vergelijken.

Maak een vergelijking

Vul de gevraagde gegevens zo precies mogelijk in. Op basis van deze gegevens wordt de vergelijking gemaakt.

Maak een keuze

U ontvangt een overzicht van verzekeraars en tarieven. Hier kunt u de fietsverzekering kiezen die het meest aan uw wensen voldoet.

Maak de overstap

Maak direct de overstap online. Dit is binnen 5 minuten goed te doen. U ontvangt een bevestigingsmail na de overstap.

*U heeft altijd recht op 14 dagen bedenktijd nadat de overstap is afgerond

Fietsverzekeringen

*Getoonde prijzen zijn op basis van een STELLA ALLEGRA met een nieuwwaarde van € 1000,- en een 25-jarige aanvrager. Werkelijke premies liggen waarschijnlijk lager!
ANWB fietsverzekering
ANWB fietsverzekering
Eigen risico: € 50,00
Diefstal verzekerd:
Schade verzekerd
Looptijd 3-5 jaar
Allianz fietsverzekering
Allianz fietsverzekering
Eigen risico: € 0,00
Diefstal verzekerd:
Schade verzekerd
Looptijd 1-3 jaar
Univé fietsverzekering
Univé fietsverzekering
Eigen risico: € 25,00
Diefstal verzekerd:
Schade verzekerd
Looptijd Dagelijks opzegbaar
Centraal Beheer fietsverzekering
Centraal Beheer fietsverzekering
Eigen risico: € 25,00 - € 300,00
Diefstal verzekerd:
Schade verzekerd
Looptijd 1 jaar
Hema fietsverzekering
Hema fietsverzekering
Eigen risico: € 25,00
Diefstal verzekerd:
Schade verzekerd
Looptijd Dagelijks opzegbaar
Simplesurance fietsverzekering
Simplesurance fietsverzekering
Eigen risico: € 0,00
Diefstal verzekerd:
Schade verzekerd
Looptijd 1 jaar

Fietsverzekering voor elektrische fiets

De elektrische fiets wint sterk aan populariteit in Nederland. Het is tegenwoordig zelfs mogelijk een elektrische fiets te leasen. In dat geval regelt de leasemaatschappij een fietsverzekering. De elektrische fiets is namelijk niet alleen gewild bij consumenten, maar ook bij dieven. Veruit de meeste consumenten kopen zelf een elektrische fiets en vergeten daarbij al snel de verzekering. Dat is, zeker voor een dure elektrische fiets, een risico. De premie voor deze fietsverzekering ligt wel iets hoger dan de premie voor een normale fiets, maar voor een tientje per maand bent u wel verzekerd tegen diefstal van uw elektrische fiets.

Zoals gezegd is de elektrische fiets erg populair onder dieven. De premie voor een fietsverzekering voor deze fiets is daarom hoger dan de premie voor een normale fiets. Zo betaalt u voor een bakfiets met een nieuwwaarde van € 1650 slechts twee euro per maand aan premie, maar betaald u voor een elektrische fiets met dezelfde nieuwwaarde al snel een tientje per maand. Voor een duurdere elektrische fiets wordt de premie nog hoger. Voor een fiets met nieuwwaarde van € 3000 betaalt u al meer dan € 20 per maand aan premie. Of dit het waard is, is afhankelijk van de vraag hoe groot de kans is dat u gebruik gaat maken van de fietsverzekering. Wanneer in uw omgeving nooit fietsen worden gestolen en u ook niet van plan bent de fiets te parkeren op een risicoplek, dan is de fietsverzekering wellicht helemaal niet nodig. Wanneer u uw elektrische fiets echter buiten parkeert of stalt op risicovolle plekken zoals het station, is het zeker aan te raden om een fietsverzekering af te sluiten. Het zou zonde zijn wanneer de fiets gestolen wordt en u niets vergoedt krijgt.

Pedelecverzekering

Bent u de trotse eigenaar van een Pedelec? Dan kunt u voor deze fiets helaas geen fietsverzekering afsluiten. Omdat voor de Pedelec een helm en verzekering verplicht zijn, wordt de verzekering voor de Pedelec geschaard onder de brommerverzekeringen. U dient in dat geval dus geen fietsverzekering, maar een bromfietsverzekering af te sluiten. De bromfietsverzekering is helaas iets prijziger dan een fietsverzekering.

Dekking van uw fietsverzekering

De basisdekking van een fietsverzekering vergoedt geleden schade ten gevolge van diefstal of een poging tot diefstal. Wanneer de fiets wordt gestolen ontvangt u een vergoeding, maar ook wanneer uw fiets beschadigd raakt door een poging om de fiets te stelen, keert de verzekering een vergoeding uit. Op welke manier deze vergoeding wordt uitbetaald, is afhankelijk van waar u de fietsverzekering heeft afgesloten. Vaak wordt deze namelijk afgesloten bij de winkel waar de fiets gekocht wordt. In dat geval is de kans groot dat u geen recht heeft op een geldbedrag, maar wel een nieuwe fiets kunt uitzoeken bij dezelfde winkel. Wanneer u uw fietsverzekering online heeft afgesloten, heeft u altijd recht op een geldvergoeding. U kunt vervolgens zelf bepalen waar u een nieuwe fiets aanschaft.

Daarnaast zijn er verschillende aanvullende verzekeringen beschikbaar. In principe kunt u kiezen tussen de basispolis en de volledig casco polis, ook wel de allrisk verzekering genoemd. Met een allrisk verzekering wordt ook schade vergoedt die het gevolg is van brand, een ongeluk of een valpartij. Let er wel op dat u in deze gevallen vaak een geringe eigen bijdrage betaalt. De fietsverzekering is in de vorm van een allrisk verzekering wel een stuk duurder dan de basisverzekering. Deze is dan ook vooral aantrekkelijk voor fietsen met een hoge nieuwwaarde.

Verder zijn er ook verschillende aanvullende modules beschikbaar. De meest bekende daarvan is de ongevallenverzekering. Daarmee hebt u recht op een vergoeding, mocht u ten gevolge van een ongeval invalide raakt, of zelfs overlijdt. Ook biedt de ANWB hiernaast nog een pechhulp verzekering voor de fiets. Deze pechhulp is vooral voor berijders van elektrische fietsen aantrekkelijk, omdat reparaties voor deze fietsen vaak een stuk duurder zijn. Let er wel op dat de pech in dit geval niet door een eigen fout mag zijn ontstaan.

Veelgestelde vragen

Copyright © 2014-2019 Totaalbesparen.com - Alle rechten voorbehouden | Algemene voorwaarden | Privacy