Fietsverzekering vergelijken

Fietsverzekering vergelijken? Vind hier de beste premies voor uw e bike, racefiets of bakfiets. In onze vergelijker vindt u snel de beste fietsverzekering. Interesse? U kunt de fietsverzekering direct online afsluiten.

Wat is een fietsverzekering?

Een fietsverzekering dekt schade aan uw fiets of dekt de kosten als deze wordt gestolen. Het maakt daarbij niet uit wat voor soort fiets u heeft. Vaak kiezen mensen voor een e bike verzekering bij de aanschaf van een elektrische fiets. Deze fietsen kosten behoorlijk wat geld en dieven zijn er dol op. In Nederland worden sowieso veel fietsen gestolen. Wilt u uw fiets direct kunnen vervangen na diefstal? Dan is een fietsverzekering afsluiten een verstandig idee.

  [inhoudsopgave]

Fietsverzekering

In 5 stappen een fietsverzekering vergelijken

In deze 5 simpele stappen kunt u snel een fietsverzekering vergelijken.
 1. Kies uw type fiets
 2. Vul uw postcode in
 3. Kies nieuw of tweedehands
 4. Vul de waarde in
 5. Vergelijk de premies en voorwaarden

Heb ik een fietsverzekering nodig?

In Nederland fietst iedereen en daar staan we wereldwijd om bekend. Helaas heeft het ook een keerzijde en dat is dat er jaarlijks enorm veel fietsen worden gestolen. Een fietsverzekering biedt dan de uitkomst. Of u een fietsverzekering nodig heeft, hangt af van de waarde van uw fiets, hoe erg u eraan gehecht bent en of u uw fiets kunt herstellen of vervangen bij schade of diefstal. Een fiets verzekeren is niet verplicht.

Mensen met een oudere fiets zullen hiervoor niet zo snel een fietsverzekering afsluiten. Heeft u net een nieuwe fiets gekocht, een racefiets, mountainbike of een elektrische fiets, dan is het zeker aan te raden om deze fiets te verzekeren. De waarde van deze fietsen ligt een stuk hoger en zijn daarom lastiger te vervangen bij schade of diefstal. Daarnaast zijn dieven er dol op.

Gegevens

Vul de gegevens in voor het maken van een vergelijking

Kies

Kies de gewenste dekking en de looptijd

Vergelijk

Vergelijk de fietsverzekering op prijs en kwaliteit

Maak de overstap

Maak direct de overstap online. Dit is binnen 5 minuten goed te doen. U ontvangt een bevestigingsmail na de overstap.

*U heeft altijd recht op 14 dagen bedenktijd nadat de overstap is afgerond

Fietsverzekering vergelijken

Fietsverzekering vergelijkenEr zijn een aantal verzekeraars die een fietsverzekering aanbieden. Iedere verzekeraar biedt haar eigen voorwaarden en premies. Omdat deze bij iedere verzekeraar anders zijn, is een fietsverzekering vergelijken erg verstandig. Zo komt u er snel achter bij wie u de goedkoopste fietsverzekering afsluit. Vindt u niet alleen de premie, maar ook de voorwaarden van belang? Check deze dan voordat u een fietsverzekering kiest. Door op premie én voorwaarden te vergelijken vindt u de beste fietsverzekering voor uw fiets.

Voordelen van een fietsverzekering

Het kiezen van een fietsverzekering heeft een aantal voordelen.
 • U krijgt een vergoeding als uw fiets schade oploopt of wordt gestolen
 • U kunt accessoires op uw fiets meeverzekeren, zoals een zitje of een mand
 • Voor een paar euro per maand is uw fiets al verzekerd
 • Het is mogelijk om alle soorten fietsen te verzekeren
 • Uw fiets is ook in het buitenland verzekerd als u dat wilt

Fietsverzekering dekkingen

U kunt een fiets verzekeren met een basisdekking en een aantal aanvullende dekkingen. Zodra u schade heeft, beroept u zich op de verzekering. Op welke manier de verzekering schades betaalt is afhankelijk van waar u de fietsverzekering heeft afgesloten. Sluit u de fietsverzekering af in de winkel waar u de fiets koopt? Dan ontvangt u wellicht geen geld, maar kunt u een nieuwe fiets kiezen. Online een fietsverzekering afsluiten heeft als voordeel dat u geld krijgt en daardoor zelf kunt kiezen of en waar u een nieuwe fiets koopt.

Basisdekking fietsverzekering

De basisdekking dekt schade door diefstal of door een poging tot diefstal. U ontvangt niet alleen een vergoeding als de fiets wordt gestolen, maar ook als uw fiets beschadigd raakt door een poging daartoe. De basisdekking kent in twee soorten; de basispolis en de volledig casco polis (ook wel de allrisk verzekering genoemd). Met een allrisk verzekering wordt ook schade vergoed die het gevolg is van brand, een ongeluk of een valpartij. Let er wel op dat u in deze gevallen vaak een geringe eigen bijdrage betaalt. De allrisk fietsverzekering is wel een stuk duurder dan de basisverzekering. Deze is dan ook vooral aantrekkelijk voor fietsen met een hoge nieuwwaarde, zoals een e bike of een bakfiets.

Aanvullende dekkingen fietsverzekering

Verder zijn er ook een aantal aanvullende modules. De meest bekende daarvan is de ongevallenverzekering. Daarmee hebt u recht op een vergoeding indien u ten gevolge van een ongeval invalide raakt of zelfs overlijdt. Ook is er een pechhulp verzekering voor de fiets. Deze is met name voor mensen met een e-bike aantrekkelijk, omdat reparaties voor deze fietsen vaak een stuk duurder zijn. Let er wel op dat de pech in dit geval niet door een eigen fout mag zijn ontstaan.

Wat kost een fietsverzekering?

U kunt een fietsverzekering afsluiten voor een paar euro per maand. U bent dan verzekerd tegen schade en diefstal. Zoals gezegd rekent iedere verzekeraar een andere premie en is een fietsverzekering vergelijken erg verstandig. Zo weet u zeker dat u niet teveel premie betaalt en dat er wordt gedekt wat u wilt. Nadat u een vergelijking heeft gemaakt weet u exact wat de fietsverzekering voor u kost. Dit is namelijk geheel afhankelijk van uw fiets, de waarde van uw fiets en de dekking. Ook is de duur van de verzekering van belang.

E bike verzekering

Wilt u uw elektrische fiets verzekeren? Dat kan met de e bike verzekering. Ook de e bike verzekering vergelijken is heel verstandig. De premies voor een e bike verzekering liggen namelijk iets hoger, omdat de fiets meer waard is. Zo betaalt u voor een bakfiets met een nieuwwaarde van € 1.650 slechts twee euro per maand aan premie, maar betaalt u voor een elektrische fiets met dezelfde waarde al snel een tientje per maand. Voor een duurdere elektrische fiets wordt de premie hoger. Voor een fiets met nieuwwaarde van € 3.000 betaalt u meer dan € 20 per maand aan premie. Of dit het waard is, hangt af van de vraag hoe groot de kans is dat u aanspraak moet maken op de fietsverzekering. Maar ook hoeveel waarde u hecht aan de fiets en of u deze kunt vervangen bij schade of diefstal.

Woont u in een omgeving waar bijna nooit fietsen worden gestolen? En bent u niet van plan om uw fiets te parkeren op een risicoplek, zoals een stad of station? Dan is een fietsverzekering wellicht niet nodig. Houdt er rekening mee dat uw fiets echter ook bij de supermarkt of voor uw huis gestolen kan worden. Of dat u kunt vallen en daarmee schade maakt.

Woont u in een stad, rijdt u iedere dag op uw elektrische fiets of stalt u hem op het station? Dan is een elektrische fietsverzekering geen overbodige luxe. Het zou zonde zijn wanneer de fiets gestolen wordt en u niets vergoedt krijgt.

Welke fietsen zijn te verzekeren?

Eigenlijk kunt u iedere fiets verzekeren. Een moederfiets, kinderfiets, racefiets, mountainbike, elektrische fiets, bakfiets, speed pedelec, stadsfiets of een herenfiets. Het maakt niet uit. Ook maakt het niet uit of het een gloednieuwe fiets is of een oudere fiets. Als u het wilt verzekeren, dan is dat mogelijk. Houdt er rekening mee dat het op een bepaalt moment niet meer verstandig is om te doen. Heeft u een hele oude fiets die nauwelijks wat waard is, dan is het zonde om hiervoor een fietsverzekering af te sluiten. Als u schade heeft aan deze oude fiets, zal de verzekeraar weinig uitkeren.

Verzekering elektrische fiets

Hierboven hebben we al veel verteld over de elektrische fietsverzekering. Wilt u uw ebike verzekeren? Zorg er dan voor dat u eerst de e bike verzekering vergelijken gaat. De premie voor een ebike is sowieso al wat hoger, dus vergelijken is voor een ebike extra aan te raden. U wilt natuurlijk niet teveel premie betalen!

E bike verzekering (speed pedelec)

Voor een e bike - een fiets waar u niet hoeft mee te trappen - kunt u de speed pedelec verzekering afsluiten. Met de speed pedelec bereikt u snelheden tot maximaal 45 km/u. Een WA speed peledec verzekering voor deze fiets is dan ook verplicht. Het is niet mogelijk om hiervoor een reguliere fietsverzekering te sluiten.

Racefietsverzekering

Racefietsen is mega populair in Nederland. Iedere dag zijn er veel racefietsers op de weg. Sommige mensen vinden het zelfs gevaarlijk omdat ze zo hard gaan. Veel racefietsers gaan een keer onderuit, vanwege de snelheid en dunne banden. Schade aan de racefiets is daarom bijna niet te voorkomen. Bovendien worden racefietsen steeds lichter en mooier gemaakt en daarmee worden ze iedere keer ook duurder. Wilt u uw racefiets verzekeren? Dan kunt u deze via onze fiets vergelijker verzekeren. Indien u uw racefiets naar het buitenland wilt meenemen, dient u dit aan te geven bij het afsluiten van de racefiets verzekering.

Mountainbike verzekering

Heeft u een mooie mountainbike gekocht, dan heeft u hier waarschijnlijk flink wat geld voor moeten betalen. Een MTB verzekeren is dan geen overbodige luxe. Omdat mensen vaak mountainbiken in de bossen en parcourtjes zijn schades bijna niet uit te sluiten. Gelukkig is dit gedekt met een goede fietsverzekering. Wilt u uw mountainbike meenemen naar het buitenland? Geef dit dan aan bij het afsluiten van de fietsverzekering.

Bakfietsverzekering

Op de weg zien we ook steeds meer bakfietsen. Super handig voor het vervoeren van kinderen of spullen. Deze zijn er zowel met als zonder hulpmotor. Een bakfiets is doorgaans een stuk duurder dan een reguliere fiets en zijn populair bij dieven. Een bakfiets verzekering is dan ook niet overbodig.

Fietsverzekering weetjes

Hoe lang lopen fietsverzekeringen?

De duur van de fietsverzekering kunt u zelf bepalen bij het afsluiten van de verzekering. U kunt veelal kiezen voor een vaste periode van bijvoorbeeld 1 of 3 jaar, maar ook kunt u kiezen voor een doorlopende fietsverzekering. Deze stopt pas zodra u hem opzegt.

Geldt er een eigen risico op fietsverzekeringen?

Voor een standaard fiets geldt meestal geen eigen risico. Heeft u een fietsverzekering genomen voor een racefiets, ebike of mountainbike, dan geldt er soms wel een eigen risico. Dit kan een vast bedrag zijn of een percentage van de schade. U betaalt dan een paar tientjes zelf en de rest van het bedrag wordt door de verzekeraar vergoed.

Wat moet ik doen als ik schade heb aan mijn fiets?

Als u een fietsverzekering heeft en schade heeft aan uw fiets, neem dan zo snel mogelijk contact op met uw verzekeraar. Zij vertelt u dan welke stappen u dient te nemen om de schade terug te krijgen. Is uw fiets gesloten? Doe dan ook aangifte bij de politie. Uw verzekeraar zal waarschijnlijk vragen om een aangifte bewijs.

Vergelijk fietsverzekering


Bronnen

Voor het schrijven van deze pagina hebben we de volgende bronnen gebruikt:
 • Consumentenbond
 • ANWB
Laatste update: 16 februari 2021

Veelgestelde vragen

Ja, bij de meeste verzekeraars kunt u accessoires meeverzekeren op uw fietsverzekering. Onder accessoires verstaan we het volgende: De aan de fiets bevestigde extra onderdelen die niet in de fabriek op of aan uw fiets aangebracht zijn. Hierbij kunt u denken aan een kinderzitje, fietstassen, een slot of een mand. Indien u accessoires wenst mee te verzekeren, dan geeft u dit aan bij het afsluiten van de fietsverzekering.

Als u op vakantie gaat en uw fiets, e bike, racefiets of mountainbike mee wilt nemen, dan is uw fiets ook daar gewoon verzekerd. Bij de meeste verzekeraars heeft u een wereldwijde dekking. Dit geldt voor alle fietsen waarvoor u een fietsverzekering heeft afgesloten.

Als uw fiets wordt gestolen is dat super vervelend. Wordt hij uit uw woning of uw schuur gestolen? Dan wordt de fiets vergoed vanuit uw inboedelverzekering. Het is hierbij belangrijk dat de fiets op slot stond en de deur op slot zat. Er dienen sporen van inbraak zichtbaar te zijn.

Wanneer uw fiets buiten gestolen wordt dan zal de fietsverzekeraar de kosten vergoeden. Ook hierbij moet de fiets op slot hebben gestaan.

Indien u een nieuwe fiets heeft gekocht, dan sluit u voor deze fiets een nieuwe fietsverzekering af. Deze fiets kan namelijk meer of minder waard zijn en daar dient de verzekering op te worden aangepast. Dit betekent ook dat u meer of minder premie gaat betalen. De fietsverzekering voor uw oude fiets kunt u beëindigen.

Indien u een fietsverzekering voor uw elektrische fiets afsluit, dan is de accu meeverzekerd. Dit is een van de duurste onderdelen van de ebike en hierdoor is de premie van de elektrische fietsverzekering ook hoger dan voor een gewone fiets. Het is altijd verstandig om voor de zekerheid de polisvoorwaarden hierop door te nemen.

Een goedgekeurd slot is voorzien van een ART keurmerk. Alle fietsverzekeraars zullen dit eisen. Om in aanmerking te komen voor een vergoeding van de verzekeraar moet het slot in categorie 2 of hoger vallen én moet u 2 sleutels kunnen overhandigen van het slot. Dit mogen geen gloednieuwe sleutels zijn die nooit worden gebruikt, een van beide dient gebruikerssporen te bevatten.

Ja, dat is geen probleem. Met een fiets verzekering is de fiets zelf verzekerd. Het maakt dus niet uit wie er op de fiets rijdt. U kunt hem dus met een gerust gevoel uitlenen aan iemand anders. Bij schade of diefstal is de fiets gewoon verzekerd.

Als u een tweedehands fiets heeft gekocht, dan kunt u deze gewoon verzekeren. U moet hiervoor de aankoopnota overhandigen of laten taxeren, zodat het juiste verzekerde bedrag gekozen wordt.

De premie van fietsverzekeringen wordt berekend aan de hand van een aantal factoren. De belangrijkste premie factor is de waarde van de fiets. Wilt u een heel dure fiets verzekeren of een goedkopere fiets. Gaat het om een gewone fiets of een dure elektrische bakfiets? Daarnaast is de regio waar u woont van belang. In Amsterdam worden bijvoorbeeld veel fietsen gestolen. Woont u in een rustiger deel van Nederland, dan is de premie daar lager. De looptijd van de verzekering speelt ook een rol.

Als u een fietsverzekering gaat vergelijken komt u er snel achter wat de premie is voor uw fiets.

Ja, die kunt u ook verzekeren, maar niet met een fietsverzekering. Hiervoor is een speciale speed pedelec verzekering van toepassing. Bij veel verzekeraars valt dit onder een bromfietsverzekering.

Let's encrypt SSL

Copyright © 2014-2021 Totaalbesparen.com - Alle rechten voorbehouden.
Zeker.com BV | Saturnusstraat 68 |1829 CZ Oudorp | KvK nummer: 75317664 | BTW nummer: NL860235907B01