Bakfiets verzekeren

Een bakfiets is een dure aankoop. En het kan zo maar gebeuren dat uw mooie (elektrische) bakfiets wordt gestolen. Uw bakfiets verzekeren is dan ook zeker aan te raden. Lees hier meer info en sluit direct uw bakfiets verzekering af.

Uw bakfiets verzekeren?

U ziet ze ongetwijfeld steeds vaker door de stad sjezen. Of u heeft er misschien zelf wel een. De (elektrische) bakfiets. Een bakfiets is over het algemeen een stuk duurder dan een gewone fiets. En daarom kan het maar zo gebeuren dat uw mooie elektrische bakfiets wordt gestolen. Uw bakfiets verzekeren is daarom geen overbodige luxe. Met een bakfietsverzekering bent u verzekerd tegen:
 • Schade
 • Ongevallen
 • Diefstal

Bakfiets verzekering vergelijken

Steeds vaker kopen mensen een (elektrische) bakfiets om kinderen of spullen mee te vervoeren. En dat is ook niet zo gek. Een bakfiets is heel handig. Vooral als u in de stad woont, bent u met een bakfiets veel sneller op de plaats van bestemming dan met een auto. Omdat de prijs van een bakfiets een stuk hoger ligt dan die van een gewone fiets, wordt er ook steeds vaker een elektrische bakfietsverzekering afgesloten. Er worden namelijk niet alleen steeds meer bakfietsen verkocht, maar ook gestolen. Door de hoge waarde van een (elektrische) bakfiets is het een aantrekkelijk object geworden voor fietsdieven. Daarom is het zeker aan te raden om te kijken of uw elektrische bakfiets verzekeren iets voor u is.

Bakfiets verzekering vergelijken in 5 stappen

Wanneer u een bakfietsverzekering gaat vergelijken, dan doet u dat als volgt:

 • Bekijk welke dekking het beste bij u en uw fiets past
 • Lees de voorwaarden door
 • Vergelijk de premies en eigen risico
 • Vergelijk de voorwaarden
 • Kies de beste bakfietsverzekering

Waarom een bakfiets verzekering?

Tegenwoordig zijn er tal van aanbieders van fietsverzekeringen. Hierdoor kan het enorm lonen om de bakfietsverzekeringen met elkaar te vergelijken. Misschien heeft u ook wel een mountainbike, kies dan tevens voor een MTB verzekering. Het is belangrijk om niet direct voor de goedkoopste bakfiets verzekering te gaan. De voorwaarden kunnen nogal eens verschillen. Door te vergelijken kunt u uw bakfiets verzekeren op de manier die het beste bij u past. U kunt kiezen voor een standaard basisverzekering, maar u kunt ook kiezen voor een complete allrisk fietsverzekering.

Een bakfietsverzekering vergelijken is een goed idee omdat:

 • Fietsen met een bakfiets anders is dan fietsen met een normale fiets. Door de grotere massa bent u minder wendbaar en kunt u sneller van de weg raken. Hierdoor is een valpartij snel gemaakt.
 • Een (elektrische) bakfiets is een duur en mooi object voor dieven. De kans op diefstal is dan ook groot.
 • De bakfiets, en zeker de elektrische variant, is een zware en kwetsbare fiets. Hierdoor is de kans groot dat u per ongeluk met uw fiets ergens tegenaan stoot of dat u uw fiets laat vallen. Hierdoor kan er snel schade ontstaan.
bakfiets verzekeren

Voordelen verzekering elektrische bakfiets

Nederland is een echt fietsland. Overal waar u kijkt ziet u fietsen. Tegenwoordig zijn fietsen er ook in alle soorten en maten: van de gewone stadsfiets tot de racefiets en van de mountainbike tot aan de elektrische bakfiets. Tegelijkertijd worden er ieder jaar ook ontzettend veel fietsen gestolen. Zelfs als de fiets met een goed kettingslot aan een hek bevestigd is. Wanneer uw mooie elektrische bakfiets wordt gestolen, dan kan dat een enorme teleurstelling voor u zijn. Zeker wanneer u iedere dag gebruik maakt van uw fiets om naar uw werk te gaan. Gelukkig is er tegenwoordig een speciale elektrische bakfietsverzekering om uw fiets te verzekeren. Een verzekering bakfiets dekt namelijk schade aan uw bakfiets en de kosten wanneer deze wordt gestolen.

Wij zetten dan ook graag alle voordelen van deze bakfiets verzekering voor u op een rijtje:

 • U kunt al een bakfietsverzekering afsluiten voor een paar euro per maand
 • Het is mogelijk om zowel in Nederland als in het buitenland verzekerd te zijn
 • Wanneer uw bakfiets wordt gestolen, krijgt u een vergoeding
 • Bij schade aan uw elektrische bakfiets krijgt u een bedrag uitgekeerd om de kosten te dekken
 • U kunt ervoor kiezen om ook de accessoires, zoals een kinderzitje of fietsmand, op uw bakfiets mee te verzekeren

Een bakfiets verzekering afsluiten

Zeker als u een elektrische bakfiets heeft, is het aan te raden om deze te verzekeren. Tegenwoordig is het verzekeren van uw fiets ontzettend makkelijk. Door het kiezen van een passende fietsverzekering krijgt u de zekerheid dat u bent verzekerd tegen schade en verlies. Het is dan ook van belang om de beste verzekering voor uw bakfiets te kiezen. In feite is de bakfietsverzekering een gewone fietsverzekering die is aangepast aan een (elektrische) bakfiets. Voordat u een verzekering afsluit, is het aan te raden om goed na te gaan welke dekking u wilt. U kunt er bijvoorbeeld voor kiezen om voor de goedkoopste bakfietsverzekering te gaan, maar dan heeft u misschien ook de minste dekking. Het is daarom altijd belangrijk om alle polisvoorwaarden goed door te lezen. Hierdoor weet u precies waar u wel en niet voor bent verzekerd. En komt u niet voor onaangename verrassingen te staan wanneer blijkt dat u onvoldoende verzekerd bent.

De premie fietsverzekering bakfiets

Wanneer u uw bakfiets wilt verzekeren, dan betaalt u elke maand een vaste premie. De hoogte van deze premie kan sterk verschillen tussen de verschillende verzekeraars. Het is daarom belangrijk om de verschillende fietsverzekeringen goed met elkaar te vergelijken. Het grote verschil in de hoogte van de premie is niet altijd goed te verklaren. U zou denken dat de verzekering met de hoogste premie ook de beste bakfietsverzekering is. Maar dit is niet altijd het geval. Soms komt een relatief goedkope fietsverzekering bakfiets juist als een van de beste uit de bus.

Over het algemeen hangt de hoogte van de maandelijkse premie af van:

 • De hoogte van de aanschafwaarde van de bakfiets
 • Uw postcode
 • Uw leeftijd
 • Aanvullende dekkingen