Besparen op internet met een VPN

Steeds meer mensen kopen hun producten op het internet. Het is dus niet gek dat er steeds meer winkels op het internet verschijnen. Maar de prijzen van producten verschillen vaak per land. Op die manier loop je daardoor de meest voordelige aanbiedingen mis. Het gebeurt vaak dat een product in het buitenland een stuk goedkoper is dan in Nederland. Zit je op de Nederlandse webwinkel, dan kan het maar zo zijn dat je de hoofdprijs betaalt, terwijl je in India of Mexico datzelfde product voor een schijntje kunt krijgen. Denk bijvoorbeeld aan: onderdelen voor de computer, streamingdiensten, YouTube, software en dergelijke. Gelukkig kun je profiteren van kortingen door een VPN te gebruiken.

Over een VPN

Met een Virtual Private Network (VPN) is het mogelijk om je verkeer op het internet te versleutelen via een beveiligde verbinding. Op die manier kun je voorkomen dat hackers en crybercriminelen je afluisteren (bijvoorbeeld via je microfoon). Maar je krijgt er ook meer privacy door. Want op die manier kunnen anderen niet zien wat je op het internet doet. Eveneens krijg je een ander IP-adres: het adres van de server van de VPN provider waarmee je bent verbonden. Daardoor lijkt het alsof je uit een ander land komt dan waar je echt zit.

Zo kun je bijvoorbeeld doen alsof je uit Amerika of India komt, terwijl je eigenlijk gewoon in Nederland bent gevestigd. Je krijgt door die locatiewissel ook andere prijzen te zien. Op die manier is het mogelijk om behoorlijk te besparen op de prijzen van verschillende diensten en producten.

Geld besparen met een VPN

Er zijn allerlei producten die je goedkoper kunt aanschaffen als je gebruikmaakt van een VPN. Door een VPN te gebruiken kun je je eigen locatie maskeren en zie je de kortingen voor een bepaalde regio. Er zijn allerlei soorten producten waarop je kunt besparen. Denk bijvoorbeeld aan: software, streamingdiensten, datingapps of het eindeloos gebruiken van proefabonnementen.

vpn

Besparen op software

Software is een typisch product waarvan de prijzen kunnen verschillen als je in een bepaalde regio zit. Zo kan het goed zijn dat de prijzen van Adobe Photoshop in Nederland veel hoger zijn dan de prijzen van datzelfde product in de Verenigde Staten. In Nederland betaal je bijvoorbeeld bijna 18 euro, terwijl je in de Verenigde Staten maar 15 dollar hoeft te betalen.

 

In de Verenigde Staten zijn de prijzen dus aanzienlijk lager. Als je de dollar omrekent, kom je niet verder dan 12 euro, terwijl je in Nederland 18 euro betaalt. Het verschil is dan bijna een derde van de prijs. Dus kan het voordeliger zijn om verbinding te maken met een VPN in de Verenigde Staten en dan het product aan te schaffen.

Besparen op streamingdiensten

Streamingdiensten bieden vaak een beperkt aanbod aan de hand van de locatie van de gebruiker. Maar ook de prijzen kunnen aanzienlijk verschillen. Er is dus behoorlijk te besparen op diensten zoals Netflix, Amazon Prime Video of iTunes. Denk bijvoorbeeld aan een abonnement van Netflix. Het aanbod is vrijwel hetzelfde en je kunt de Mexicaanse versie ook prima in Nederland gebruiken. Maar de prijzen zijn zeker niet hetzelfde. In Mexico is alles goedkoper, en dat geldt zeker oor streamingdiensten. Dat komt vooral doordat Mexicaanse peso’s ervoor zorgen dat je euro meer waard is. In Mexico kost een dergelijk abonnement maar 9 euro per maand, terwijl je in Nederland daarvoor 14 euro per maand moet betalen. Dat scheelt ruim vijf euro per maand, ofwel 60 euro per jaar. Wil je verder besparen op de kosten van online streamingsdiensten? Op Black Friday staan vaak mooie deals live.

Bovendien kun je ook korting krijgen op het online bekijken van sportwedstrijden. Wil je de NBA bekijken? In Nederland kost zo’n pas 68 euro om toegang te krijgen tot alle wedstrijden. Een dergelijke pas kost in Mexico 750 Mexicaanse Peso (zo’n 34 euro). Dat is een verschil van bijna de helft van de prijs!

Besparen op dating

Op zoek naar een nieuwe relatie? Dan kun je een datingapp gaan gebruiken. Veel aanbieders hebben niet alleen een Nederlandse versie, maar ook buitenlandse versies. Daarbij zie je dezelfde leden en kun je gewoon van taal wisselen. Alleen de prijs kan behoorlijk verschillen. In Nederland betaal je 25 euro per maand voor een abonnement, terwijl datzelfde abonnement in Mexico maar 9 euro per maand kost.

Proefabonnementen gebruiken

Met sommige diensten kun je alle mogelijkheden maar een paar keer gebruiken. Daarna moet je ervoor betalen. Maar als je gebruikmaakt van een VPN-dienst, kun je je IP-adres steeds veranderen. Op die manier kun je vaker gebruikmaken van een dienst, zonder ervoor te betalen. Denk bijvoorbeeld aan een dienst om het kentekenregister in te zien, een downloadsite of een tool om bijvoorbeeld meer te weten te komen over een website.

Dergelijke informatiediensten hanteren hoge prijzen voor hun abonnementen. Soms tot wel honderden euro per maand. Met een VPN kun je dus aanzienlijk besparen door eindeloos gebruik te maken van gratis proefabonnementen.