Beste bromfietsverzekering

Heeft u een brommer of bromfiets? Dan moet u deze verplicht verzekeren. U wilt daarom vast weten wat de beste bromfietsverzekering is. Deze vindt u door te vergelijken. Wij leggen u uit hoe u dat doet.
Geschreven door
geschreven door Saskia Oegema
Geschreven door groot
Geschreven door Saskia Oegema
Saskia Oegema is financieel tekstschrijver. En werkt onder andere in de verzekeringsbranche. Zij schrijft voor meerdere websites over verzekeringen en alles wat daarmee te maken heeft.
Lees meer over ons schrijfproces
Controle door
gecontroleerd door Femke Koning
Gecontroleerd door groot
Gecontroleerd door Femke Koning op 30 oktober 2021
Femke Koning is senior content specialist en is al meer dan 13 jaar werkzaam in de verzekeringsbranche. Al sinds 2008 schrijft zij over verzekeringen en alles wat daarmee te maken heeft.
Lees meer over ons schrijfproces
Leestijd: 3 minuten
Laatste update: 30 oktober 2021

Wat is de beste bromfietsverzekering?

Het verzekeren van een bromfiets is verplicht. Veel mensen vragen zich dan ook af wat de beste bromfietsverzekering is. Toch is dat niet zo simpel te zeggen. Het hangt af van een aantal zaken. Zoals de dekking en het type bromfiets. Iemand met een dure, nieuwe bromfiets zal voor een andere verzekering kiezen dan iemand met een oud, tweedehands exemplaar. Ook de eigen wensen tellen mee. Wilt u bijvoorbeeld eigen schade ook dekken? Of heeft u genoeg aan een WA-verzekering? Bent u op zoek naar de goedkoopste bromfietsverzekering? Of maakt de prijs niet zoveel uit? Iedereen heeft hier een ander idee over. En daarom verschilt de beste bromfietsverzekering per persoon.

Waarom op zoek naar een goede bromfietsverzekering?

Een bromfietsverzekering heet ook wel een brommerverzekering. En deze verzekering is verplicht. Heeft u een motorrijtuig, zoals een bromfiets of brommer? Dan moet u deze verplicht WA verzekeren. Net zoals een auto. Met een WA-dekking bent u verzekerd tegen schade aan een ander. Bijvoorbeeld door een ongeluk of een botsing. De kosten hiervan lopen al snel hoog op. Met een goede bromfietsverzekering hoeft u dat niet allemaal zelf te betalen. Maar de verzekeraar vergoedt (een deel van) de rekening. Een WA-verzekering dekt geen eigen schade. Eigen schade kunt u aanvullend verzekeren. In dat geval kiest u voor een bromfietsverzekering met een bredere dekking.

In 5 stappen de beste bromfietsverzekering

Op zoek naar een goede bromfietsverzekering? Dan wilt u vast gunstige voorwaarden zonder een al te hoge premie. Maar hoe vindt u die? Dat is makkelijk: door te vergelijken. Een bromfietsverzekering vergelijken doet u zo:

  1. Kies de dekking naar wens: WA, WA+ of Allrisk
  2. Verzeker accessoires wel of niet mee
  3. Vink wel of geen aanvullende dekking aan
  4. Vergelijk op basis van premie en voorwaarden
  5. Bepaal wat voor u de beste bromfietsverzekering is

Wat is de beste dekking?

De dekking is het meest belangrijk als het gaat om een goede bromfietsverzekering. Wat is er wel en niet verzekerd. Hierbij heeft u de keuze uit:

  • WA
  • WA Beperkt Casco
  • Allrisk

De WA-dekking is minimaal. Alleen schade aan een ander is gedekt. Eigen schade en diefstal niet. Wilt u deze risico’s ook verzekeren? Dan kiest u voor een aanvullende dekking. De meest complete bromfietsverzekering is de Allrisk verzekering. Deze verzekering heeft de breedste dekking. Maar hier hangt ook het hoogste prijskaartje aan.

Als uw bromfiets al wat ouder is, dan is een aanvullende verzekering niet altijd voordelig. Bepaal van te voren welke dekking het beste bij uw bromfiets past.

beste bromfietsverzekering

Hoe vind ik de beste in 2021?

Het belangrijkste bij een goede bromfietsverzekering is de dekking. Deze moet goed bij uw wensen en bromfiets aansluiten. Als u weet wat voor dekking u wilt, kunt u gaan vergelijken. U vult uw gegevens in en alle opties komen tevoorschijn. Zo ziet u direct bij wie u het voordeligst uit bent. Maar vergeet de voorwaarden niet. Deze zijn net zo belangrijk. Hierin staat wat wel en niet is verzekerd. En welke regels de verzekeraar hanteert. Ook kan het lezen van reviews u helpen. Hierin vertellen andere klanten wat zij van hun verzekeraar of verzekering vinden. Onthoud hierbij wel dat de beste bromfietsverzekering voor iedereen anders is. Ga altijd uit van uw eigen situatie!

Een goede bromfietsverzekering, waar let ik op?

U vindt de beste bromfietsverzekering door te vergelijken. Als eerste kijk u naar de premie en voorwaarden. Of met andere woorden: wat krijgt u voor het bedrag dat u per maand of per jaar betaalt. In de voorwaarden leest u wat de verzekeraar wel en niet vergoedt.

Als tweede kijkt u naar de dekking. De WA-dekking is verplicht. En deze kunt u uitbreiden met een aanvullende dekking. Bijvoorbeeld als u uw bromfiets wilt verzekeren tegen diefstal en eigen schade. Ook is het handig om te kijken of u een opzittendenverzekering nodig heeft.

Daarnaast let u op de vergoeding en de manier van schade afhandelen. Dat verschilt per verzekeraar. Niet alle verzekeraars keren bijvoorbeeld de nieuwwaarde uit. Zeker niet als de bromfiets al wat ouder is. Of er geldt een maximum aan de aanschafwaarde. Bijvoorbeeld als de reparatie duurder is dan twee derde van de aanschafprijs. In de voorwaarden leest u wat de regels zijn. En of u verzekerd bent tegen aanschafwaarde, nieuwwaarde of dagwaarde.

Als laatste kijkt u naar het eigen risico. Of en welk eigen risico geldt, verschilt per verzekeraar. Check dit in de polisvoorwaarden.

De beste bromfietsverzekering afsluiten

Uw bromfiets verzekeren, dat kan bij verschillende verzekeraars. Daarom is er een verschil in prijs en kwaliteit te ontdekken. Het is zeker de moeite waard om dit verschil te bekijken. Dit doet u door te vergelijken. Met een vergelijking wordt duidelijk bij wie u het voordeligst uit bent. En dan hebben we het niet alleen over de premie. Een lage prijs is fijn, maar de voorwaarden zijn net zo belangrijk. Een goedkope bromfietsverzekering biedt misschien niet genoeg dekking. Net zoals dat de duurste niet perse de beste bromfietsverzekering is. Daarom is vergelijken zo belangrijk. Pas als u een bromfietsverzekering heeft gevonden die perfect bij uw wensen aansluit, sluit u deze af.