Goedkoopste bromfietsverzekering

Ook met uw bromfiets kunt u schade rijden. Dan is een verzekering maar wat fijn. Wilt u weten wat de goedkoopste bromfietsverzekering is? Wij vertellen het u graag.
Geschreven door
geschreven door Saskia Oegema
Geschreven door groot
Geschreven door Saskia Oegema
Saskia Oegema is financieel tekstschrijver. En werkt onder andere in de verzekeringsbranche. Zij schrijft voor meerdere websites over verzekeringen en alles wat daarmee te maken heeft.
Lees meer over ons schrijfproces
Controle door
gecontroleerd door Femke Koning
Gecontroleerd door groot
Gecontroleerd door Femke Koning op 31 oktober 2021
Femke Koning is senior content specialist en is al meer dan 13 jaar werkzaam in de verzekeringsbranche. Al sinds 2008 schrijft zij over verzekeringen en alles wat daarmee te maken heeft.
Lees meer over ons schrijfproces
Leestijd: 4 minuten
Laatste update: 04 november 2021

Wat is de goedkoopste bromfietsverzekering?

Wat de goedkoopste bromfietsverzekering is, is voor iedereen anders. Dat komt omdat de premie wordt berekend op basis van een aantal punten. Zoals het bouwjaar van de bromfiets en het aantal schadevrije jaren. Maar ook uw eigen wensen tellen mee. U kiest zelf de dekking van de verzekering. Soms is de minimale dekking genoeg. Maar soms ook niet. Bent u op zoek naar een goedkope bromfietsverzekering? Wij raden u aan om te vergelijken. Zo ziet u meteen bij wie u het voordeligst uit bent.

Bereken uw goedkope bromfietsverzekering

Een goedkope bromfietsverzekering vinden

U kunt bij een aantal verzekeraars een bromfietsverzekering afsluiten. En bij ieder van hen betaalt u een andere premie. Veel mensen vinden het daarom lastig om een keuze te maken. Want hoe vindt u goede voorwaarden tegen een niet al te hoge prijs? Het antwoord is simpel: door te vergelijken. Met een vergelijking ziet u wat het verschil in prijs en kwaliteit is tussen de verzekeraars. Een bromfietsverzekering vergelijken doet u zo:

 1. Vul uw gegevens in
 2. Kies de dekking naar wens
 3. De premie wordt berekend
 4. Leg de premies en voorwaarden naast elkaar
 5. Bepaal wat voor u de goedkoopste bromfietsverzekering is
goedkoopste bromfietsverzekering

Waarom een goedkope bromfietsverzekering?

Een bromfietsverzekering, ook wel brommerverzekering, is verplicht. U moet uw bromfiets direct verzekeren. Anders mag u de weg niet op. Maar bij wie u uw bromfiets verzekert, bepaalt u zelf. U heeft veel keuze als het gaat om een verzekering. Hierdoor is er een verschil in prijs en voorwaarden. Het is zeker de moeite waard om op zoek te gaan een goede, goedkope bromfietsverzekering. Soms betaalt u een hogere prijs zonder betere voorwaarden te krijgen. De verschillende bromfietsverzekeringen vergelijken loont daarom al snel. Zo weet u zeker dat u goed verzekerd op pad gaat. En niet een onnodig hoge premie betaalt.

Mijn bromfiets goedkoop verzekeren, hoe doe ik dat?

Voor de dekking van uw bromfietsverzekering heeft u de keuze uit 3 opties:

 • WA dekking
 • WA Plus dekking
 • Allrisk dekking

U moet uw bromfiets minimaal WA verzekeren. Net zoals een auto. Hiermee bent u verzekerd tegen schade aan een ander. De goedkoopste bromfietsverzekering heeft alleen WA dekking. Eigen schade valt hier niet onder. Wilt u meer dekking? Dan kiest u voor een bromfietsverzekering met WA Plus dekking of een Allrisk dekking. De premie gaat in dat geval ook omhoog. Hoe meer dekking, hoe hoger de premie.

De goedkoopste bromfietsverzekering heeft vaak een hoog eigen risico. Dit is het bedrag dat u per schade zelf betaalt. Soms kunt u vrijwillig kiezen voor een hoger eigen risico. In ruil voor een lagere premie.

Ook kunt u uw schadevrije jaren inzetten. Hoe meer schadevrije jaren u heeft, hoe meer korting u krijgt op uw premie.

Wat dekt de goedkoopste bromfietsverzekering?

Zoals gezegd is de WA-verzekering de goedkoopste optie. Maar ook de optie met de minste dekking. Kiest u voor deze bromfietsverzekering? Dan heeft u een basisdekking. Of met andere woorden: u bent alleen verzekerd tegen de schade die u aan een ander toebrengt. Hieronder valt zowel letselschade als materiële schade. Bijvoorbeeld als u een ongeluk veroorzaakt of per ongeluk tegen iemand aanrijdt. Eigen schade en schade door eigen schuld is niet gedekt. U betaalt deze kosten zelf.

Of de goedkoopste bromfietsverzekering ook de beste keuze is, dat ligt aan uw situatie. Wilt u eigen schade ook verzekeren? Bijvoorbeeld omdat u een dure, nieuwe bromfiets heeft? Dan past een aanvullende dekking misschien meer bij u. U betaalt dan een hogere premie, maar krijgt daar meer dekking voor terug. 

Wat kost de goedkoopste bromfietsverzekering?

Wat een bromfietsverzekering kost, verschilt per persoon. De premie wordt berekend op basis van:

 • Dekking
 • Wel of geen aanvullende dekking
 • Eigen risico
 • Bouwjaar van de bromfiets
 • Waarde van de bromfiets
 • Het merk en type bromfiets
 • Uw leeftijd en woonplaats
 • Aantal schadevrije jaren

Met een vergelijking ziet u snel wat een bromfietsverzekering voor u kost. Zodra de premie is berekend, kunt u deze per verzekeraar vergelijken. Zo ziet u meteen bij wie u de goedkoopste bromfietsverzekering afsluit. Vergeet niet om ook naar de voorwaarden te kijken.

De goedkoopste bromfietsverzekering, waar let ik op?

Zoekt u een goedkope bromfietsverzekering? Dan kijkt u vooral naar de premie. Dit is het bedrag dat u per maand of per jaar betaalt om verzekerd te zijn. Toch zijn de kosten niet het enige wat telt. Een lage premie is fijn. Maar de voorwaarden en dekking zijn net zo belangrijk. Wat is er wel en niet verzekerd. De goedkoopste bromfietsverzekering kan mindere voorwaarden hebben. Of een dekking die niet bij uw situatie past. Maar de duurste is niet automatisch ook de beste bromfietsverzekering. Vergelijk daarom altijd zowel de premies als de voorwaarden.

Daarnaast let u op het eigen risico. De goedkoopste bromfietsverzekering kan een hoger eigen risico hebben. Waardoor u alsnog duur uit bent bij schade. Maar dat hoeft niet zo te zijn. Kijk bij het vergelijken goed naar dit bedrag.

Ook let u op de manier van schade afhandelen. Bent u verzekerd tegen nieuwwaarde, aanschafwaarde of dagwaarde? Dat verschilt per verzekeraar.

Goedkoop een bromfietsverzekering afsluiten

Voordat u een bromfietsverzekering afsluit, bedenkt u goed welke dekking u nodig heeft. De goedkoopste bromfietsverzekering heeft een lage premie. Maar ook de minste dekking. Soms is deze dekking niet genoeg. En past een iets duurdere verzekering beter bij uw situatie. Zodra u weet wat u wilt, kunt u een bromfietsverzekering vergelijken. Kijk hierbij niet alleen naar de premies. Maar let ook goed op de voorwaarden. Wat krijgt u voor de prijs die u betaalt. Heeft u een goede, goedkope bromfietsverzekering gevonden? En past deze perfect bij uw wensen? Dan kunt u deze direct online afsluiten.