Beste creditcard 2021

Maar liefst 6,3 miljoen Nederlanders hebben een creditcard. Bent u opzoek naar de beste creditcard van Nederland? Wij hebben ze hieronder voor u op een rij gezet.

Beste creditcard vinden
 1. [inhoudsopgave]

Wat is de beste creditcard?

Wat de beste creditcard voor u is, is afhankelijk van uw wensen. Houdt u van luxe, dan heeft u waarschijnlijk een ruim bestedingslimiet als wens. Wilt u alleen een creditcard om af en toe een hotel te boeken, dan kan het bestedingslimiet veel lager liggen. Daarnaast is uw persoonlijke financiële situatie van belang. Indien u veel geld bezit en geen schulden hebt, dan kunt u waarschijnlijk uit alle creditcards kiezen. Bent u student, dan kan een studenten creditcard uitkomst bieden. Heeft u echter een BKR registratie dan wordt het een ander verhaal. Dan kunt u in principe geen creditcard aanschaffen, met uitzondering van de prepaid creditcard.

Belangrijk bij uw keuze

Bij het kiezen van de beste creditcard zijn de volgende punten belangrijk:

 • Het soort creditcard; de verschillende mogelijkheden leest u hieronder.
 • De gewenste bestedingslimiet; het limiet dat u dagelijks te besteden heeft.
 • De aankoopverzekering; vrijwel alle creditcards bieden standaard een aankoopverzekering. Deze verzekering dekt aankopen die met uw creditcard zijn gedaan, bijvoorbeeld bij verlies, diefstal of beschadiging. De voorwaarden verschillen per kaart.
 • De jaarlijkse bijdrage; het bedrag dat u jaarlijks dient te betalen om de creditcard te kunnen gebruiken.

 

Zo vindt u in 5 stappen de beste creditcard

 1. Ga naar onze vergelijker en vul uw wensen in
 2. Kies de creditcard naar wens
 3. Lees de voorwaarden door
 4. Vul uw gegevens in, o.a. persoonlijke gegevens en financiële gegevens
 5. Vraag de creditcard aan

De beste creditcards volgens anderen

Weet u nog niet precies welke creditcard u wilt aanschaffen? Dan kan het helpen om reviews van anderen te lezen. Mensen die de creditcard al hebben, geven dan vaak een cijfer en een geschreven review. Deze eerlijke mening van anderen, kan u helpen bij uw keus.


5 creditcards voor u gevonden

American Express Flying Blue Entry

Jaarlijkse kosten

€ 35

Bestedingslimiet

persoonlijk

Aankoopverzekering

90 dagen

Minimum netto inkomen: € 1.654

American Express Blue

Jaarlijkse kosten

€ 36

Bestedingslimiet

persoonlijk

Aankoopverzekering

90 dagen

Minimum netto inkomen: € 1.354

Knab AMEX Green Card

Jaarlijkse kosten

€ 60

Bestedingslimiet

persoonlijk

Aankoopverzekering

n.v.t.

Minimum netto inkomen: € 1.654

American Express Green

Jaarlijkse kosten

€ 66

Bestedingslimiet

persoonlijk

Aankoopverzekering

90 dagen

Minimum netto inkomen: € 1.654

American Express Flying Blue Silver

Jaarlijkse kosten

€ 75

Bestedingslimiet

persoonlijk

Aankoopverzekering

90 dagen

Minimum netto inkomen: € 1.654

Verschillende soorten creditcards

Er zijn meerdere soorten creditcards. U kunt met alle kaarten betalen, maar er zijn wel enkele verschillen.

Naam creditcard Omschrijving
Prepaid Cards Interessant indien u een negatieve BKR registratie heeft. Of als u niet aan de inkomenseis à €1.150,- voldoet.
Studenten Cards Deze kaart heeft vaak een lager bestedingslimiet waardoor u minder bestedingsruimte hebt. Het is echter wel vaak een goede oplossing voor studenten, die minder te besteden hebben.
Gold Cards Deze creditcard heeft meer opties. Zo heeft u een hoger bestedingslimiet, namelijk van € 5.000. Tevens krijgt u betere verzekeringen en geldt er een aankoopverzekering van 365 dagen.
Zakelijke Cards De zakelijke creditcard is voor ondernemers / bedrijfseigenaren en eventueel hun medewerkers.
Platinum Cards Deze Card komt na de Gold Card en heeft ook meer te bieden. Zo biedt deze Card erg goede verzekeringen voor reizen. Ook heeft u gratis toegang tot airport lounges en andere exclusieve aanbieding. Tot slot bevat de Card de beste spaarprogramma’s die u kunt krijgen.
Reizen Cards Het belangrijkste voordeel van deze pas is dat u de reisverzekering er gratis bij krijgt.

Verschillende soorten creditcards

Er zijn meerdere soorten creditcards. Ondanks dat de functie (betalen) hetzelfde is, zijn er toch verschillen.

Hoog over kunt u kiezen uit de volgende zes typen creditcards:

 • Prepaid Cards
 • Studenten Cards
 • Gold Cards
 • Zakelijke Cards
 • Platinum Cards
 • Reizen Cards

Zodra u een keuze heeft gemaakt qua soort creditcard, bijvoorbeeld een gold card, zult u zien dat er meerdere aanbieders van de golden creditcard zijn. Iedere aanbieder heeft haar eigen voorwaarden en regels. Het is daarom verstandig om een creditcard vergelijking te maken.


Beste creditcard vergelijken

Om tot de beste keuze te komen kunt u een creditcard vergelijking maken. Dit is dé manier om alle mogelijkheden overzichtelijk te maken. Door het invullen van enkele gegevens komt u er snel achter welke creditcard het best aansluit bij uw wensen en mogelijkheden. Bovendien kunt u de creditcard direct aanvragen. Houdt hiervoor uw gegevens bij de hand, zoals uw persoonlijke en financiële gegevens (netto inkomen en hypotheek).

Veelgestelde vragen

In principe bepaalt u zelf hoeveel creditcards u afsluit. Toch zijn hier wel bepaalde voorwaarden aan verbonden. Bijvoorbeeld op financieel gebied. Over het algemeen krijgt u bij een aanbieder één of maximaal twee creditcards.

Bepaal voor uzelf of u écht meerdere creditcards nodig hebt. Het lijkt handig dat de rekeningen later binnenkomen, maar u zult alles toch moeten betalen.

De aanvraag zelf neemt maar enkele minuten in beslag. Daarna duurt het zo’n veertien dagen. Uw gegevens zullen worden getoetst. Hierna wordt uw pasje gedrukt en ontvangt u de activeringscode.

Deze status kunt u nagaan bij uw aanbieder. Zij zullen u op de hoogte kunnen brengen van de status. Totaalbesparen.com heeft die informatie niet.

Er is vrij weinig verschil. Met zowel een Mastercard als een Visacard kan wereldwijd worden betaald. De verschillen in creditcards worden niet bepaald door Visa of Mastercard, maar door de Nederlandse aanbieders zoals ICS, ING en Qander.

Wanneer u de creditcard nog maar net heeft dan kunt u deze binnen de bedenktijd (2 weken) annuleren bij de aanbieder. In dat geval zijn er geen extra kosten aan verbonden.

Zegt u de creditcard binnen het eerste jaar op? Dan zult u soms een deel van uw welkomstcadeau moeten terugbetalen. Dan is het wellicht verstandiger om de kaart pas ná deze twaalf maanden op te zeggen. Het opzeggen van een creditcard doet u via de aanbieder.

Let's encrypt SSL

Copyright © 2014-2021 Totaalbesparen.com - Alle rechten voorbehouden.
Zeker.com BV | Saturnusstraat 68 |1829 CZ Oudorp | KvK nummer: 75317664 | BTW nummer: NL860235907B01