Drone verzekering

Een drone is een kostbaar bezit en zien we steeds vaker in de lucht. Zowel voor zakelijk als privé gebruik, maakt het de mooiste beelden. Wanneer u een drone heeft gekocht, is het wellicht slim om eens te bekijken of een drone verzekering iets voor u is.
Geschreven door
geschreven door Saskia Oegema
Geschreven door groot
Geschreven door Saskia Oegema
Saskia Oegema is financieel tekstschrijver. En werkt onder andere in de verzekeringsbranche. Zij schrijft voor meerdere websites over verzekeringen en alles wat daarmee te maken heeft.
Lees meer over ons schrijfproces
Controle door
gecontroleerd door Femke Koning
Gecontroleerd door groot
Gecontroleerd door Femke Koning op 16 februari 2021
Femke Koning is senior content specialist en is al meer dan 13 jaar werkzaam in de verzekeringsbranche. Al sinds 2008 schrijft zij over verzekeringen en alles wat daarmee te maken heeft.
Lees meer over ons schrijfproces
Leestijd: 2 minuten
Laatste update: 03 januari 2022

Waarom een drone verzekering?

Tegenwoordig ziet u ze steeds vaker vliegen: de drone. Waar de drone eerst nog alleen op professionele wijze werd gebruikt, zijn er steeds meer particulieren die een drone aanschaffen. Bovendien stijgt het aantal modellen met een rap tempo. Eerder waren er alleen nog simpele modellen op de markt. Vandaag de dag heeft u de keuze uit tal van verschillende soorten drones. En de ene drone is nog geavanceerder dan de ander. Hierdoor lopen de prijzen ook zeer uiteen. Wanneer u een drone heeft gekocht, dan is het wellicht verstandig om eens te bekijken of een drone verzekering iets voor u is. Ook moet u rekening houden met het feit dat er vanuit de overheid regels zijn rondom het verzekeren van uw drone. 

droneverzekering

Drone veroorzaakt schade buiten huis

Zodra uw drone schade veroorzaakt, kan dat aan iemand zelf zijn of aan de spullen van een ander. Deze schades zijn gedekt op de aansprakelijkheidsverzekering (kortweg AVP). Veel mensen hebben deze verzekering al. U hoeft dan geen nieuwe verzekering af te sluiten. Twee aandachtspunten. Ten eerste: Het gaat hier om recreatief gebruik en geen zakelijk gebruik. Ten tweede: Is het verstandig om te controleren bij uw verzekeraar of de drone dekking geldt. 

Heeft u nog geen AVP en dus geen dekking voor uw drone, vergelijk deze dan hieronder.

Drone veroorzaakt schade in huis

Veroorzaakt de drone schade in uw huis, dan is dit verzekerd op de inboedelverzekering. Bijna iedereen met een eigen woning heeft deze verzekering. Grote kans dat u deze verzekering zelf dus ook al heeft.

Drone wordt gestolen

Wordt de drone bij een inbraak gestolen? Ook dan is dat gedekt op uw inboedelverzekering.

Let erop dat u niet overal mag vliegen. Hier leest u er meer over.

Droneverzekering 2022

Gebruikt u de drone recreatief, dan is de schade die u toebrengt aan een ander of aan de spullen van een ander gedekt met een aansprakelijkheidsverzekering. Hieronder kunt u deze vergelijken.

Regels vliegen met een drone

Heeft u een drone aangeschaft? En wilt u een verzekering drone afsluiten? Dan drukken wij u op het hart dat u eerst op de hoogte moet zijn van alle regels rondom het vliegen met een drone. Zoals er voor alle weggebruikers verkeersregels gelden, gelden er ook regels voor verkeer in de lucht. Wanneer uw drone is verzekerd, dan wordt er van u verwacht dat u zich aan alle regels houdt. Houdt u zich niet aan de vliegregels? Dan kan het zijn dat u geen volledige dekking van uw verzekeraar ontvangt. 

De belangrijkste regels voor het recreatief gebruik van uw drone zijn:

  • De drone moet altijd voor u zichtbaar zijn
  • U mag niet in het donker met uw drone vliegen
  • De drone mag niet hoger dan 120 meter boven de grond of boven het water vliegen
  • U mag niet overal met uw drone vliegen. Het is strikt verboden om rondom vliegvelden, boven mensenmassa’s, binnen de bebouwde kom en andere no-flyzones te vliegen
  • Uw drone mag niet zwaarder dan 25 kg zijn
  • Andere luchtvaartuigen hebben altijd voorrang. Zodra u een andere luchtvaartuig ziet, moet u direct landen
  • U mag alleen luchtopnamen maken als u rekening houdt met de privacy van anderen

Bronnen

Voor het schrijven van deze pagina zijn de volgende bronnen gebruikt:

  • Godrone
  • Rijksoverheid
  • Veiligvliegen
  • OHRA