Drone verzekering

Een drone is een kostbaar bezit en zien we steeds vaker in de lucht. Zowel voor zakelijk als privé gebruik, maakt het de mooiste beelden. Wanneer u een drone heeft gekocht, is het wellicht slim om eens te bekijken of een drone verzekering iets voor u is.

Drone verzekering vergelijken
 1. [inhoudsopgave]

Waarom een drone verzekering?

Tegenwoordig ziet u ze steeds vaker vliegen: de drone. Waar de drone eerst nog alleen op professionele wijze werd gebruikt, zijn er steeds meer particulieren die een drone aanschaffen. Bovendien stijgt het aantal modellen met een rap tempo. Eerder waren er alleen nog simpele modellen op de markt. Vandaag de dag heeft u de keuze uit tal van verschillende soorten drones. En de ene  drone is nog geavanceerder dan de ander. Hierdoor lopen de prijzen ook zeer uiteen. Wanneer u een drone heeft gekocht, dan is het wellicht verstandig om eens te bekijken of een drone verzekering iets voor u is. Ook moet u rekening houden met het feit dat er vanuit de overheid regels zijn rondom het verzekeren van uw drone. Via Totaalbesparen.com vindt u de benodigde informatie en kunt u eenvoudig alle verzekeringen vergelijken.

Drone verzekering vergelijken

Heeft u zo’n geweldige drone in uw bezit? En wilt u de drone verzekeren? Dan kan het enorm lonen om de verschillende verzekeringen met elkaar te vergelijken. Hierdoor vindt u snel de goedkoopste drone verzekering die bij uw persoonlijke situatie past. Wilt u een drone verzekering afsluiten? Dan raden wij u aan om eerst alle belangrijke punten op Totaalbesparen.com door te lezen. Hierdoor voorkomt u dat u dubbel verzekerd bent én weet u zeker dat u de beste drone verzekering heeft gekozen. Niets is zo vervelend als u er later achter komt dat u uw drone onvoldoende heeft verzekerd. Bij het vergelijken van de verschillende verzekeringen let u daarom op de volgende punten:

 • Kies de juiste dekking
 • Bekijk het eigen risico en de maandelijkse premie
 • Vergelijk de polisvoorwaarden

Eigen risico en maandelijkse premie

Wilt u een drone verzekering vergelijken? Dan kijkt u uiteraard voornamelijk naar de kosten en voorwaarden. Ten eerste speelt de maandelijkse premie een belangrijke rol in het kiezen van de beste drone verzekering. Hierbij lijkt het heel aanlokkelijk om voor de laagste premie te kiezen. Toch is het belangrijk om dan iets verder te kijken. De drone verzekeringen met de laagste premie gaan meestal gepaard met het hoogste eigen risico en de laagste dekking. Dit betekent dat u per schadeclaim nog veel kosten uit uw eigen portemonnee moet betalen. Het is daarom belangrijk om eerst voor uzelf te bepalen voor welke dekkingen u uw drone wilt verzekeren en welk eigen risico u maximaal wilt betalen. Het is natuurlijk niet de bedoeling dat u na het afsluiten van een verzekering alsnog voor onverwacht hoge kosten komt te staan.

drone verzekering

Drone verzekeren zakelijk of recreatief

Voordat u een drone verzekering afsluit, is het belangrijk om te weten dat de overheid een aantal regels hanteert rondom het gebruik van een drone. De overheid maakt namelijk een onderscheid tussen:

 • Zakelijke drone gebruiker
 • Recreatief drone gebruiker

Wanneer u uw drone zakelijk gebruikt, dan bent u namelijk verplicht om een verzekering af te sluiten. Gebruikt u de drone alleen als hobby? Dan is een verzekering niet verplicht, maar wel aan te raden. Voor zakelijk gebruikt bent u verplicht om een aansprakelijkheidsverzekering te hebben. Deze verzekering dekt de schade die uw drone toebrengt aan derden. Denk hierbij aan de medische kosten doordat uw drone letselschade heeft veroorzaakt bij een persoon. Ook valt materiële schade onder de aansprakelijkheidsverzekering. Heeft uw drone bijvoorbeeld per ongeluk een auto of gebouw geraakt? Dan dekt de WA verzekering de kosten die hierdoor ontstaan. Of u een zakelijke of recreatieve drone vlieger bent, hangt af van het feit of u wel of geen geld verdient met uw drone. Verdient u geld met uw drone? Dan bent u een zakelijk gebruiker.

WA verzekering drone

Ook als u geen zakelijke drone vlieger bent, is het verstandig om een WA verzekering te hebben. U bent als hobby vlieger niet verplicht om uw drone te verzekeren. Toch is het wel aan te raden. Een ongelukje zit in een klein hoekje en de schadekosten kunnen al snel oplopen. Als uw drone bijvoorbeeld per ongeluk een toevallige passant raakt, dan kunnen de medische kosten al snel in de papieren lopen. Wanneer uw drone schade toebrengt aan derden, dan wordt er gekeken of u een ‘recreatieve vlucht’ of een ‘zakelijke vlucht’ maakte. Let er hierbij wel op dat de polisvoorwaarden kunnen verschillen tussen de verzekeraars. Bij de ene verzekeraar valt schade door drone wel onder de WA verzekering en bij de andere niet. Lees dan ook zeker alle voorwaarden van uw WA verzekering goed door.

Drone verzekering afsluiten

Wanneer u een speciale drone verzekering afsluit, dan weet u zeker dat uw drone goed verzekerd is. De WA verzekering dekt namelijk schade veroorzaakt aan derden, maar niet de schade die uw eigen drone oploopt. Hierdoor is uw drone dus nog niet verzekerd. Met een verzekering drone kunt u uw drone verzekeren tegen schade en diefstal. Met name voor de beginnende en onervaren drone vlieger ligt het oplopen van schade, zoals een kapotte propeller, op de loer. Het vliegen met een drone lijkt op een afstandje ontzettend makkelijk, maar niets is minder waar. Voordat u het weet vliegt uw drone tegen een toevallige voorbijganger of een stilstaande auto aan. De aanschafwaarde van een drone kan al snel oplopen en dan is het wel zo verstandig om uw drone goed te verzekeren. Met een drone verzekering kunt u uw drone verzekeren tegen een maximaal verzekerd bedrag bij schade en diefstal.

Regels vliegen met een drone

Heeft u een drone aangeschaft? En wilt u een verzekering drone afsluiten? Dan drukken wij u op het hart dat u eerst op de hoogte moet zijn van alle regels rondom het vliegen met een drone. Zoals er voor alle weggebruikers verkeersregels gelden, gelden er ook regels voor verkeer in de lucht. Wanneer uw drone is verzekerd, dan wordt er van u verwacht dat u zich aan alle regels houdt. Houdt u zich niet aan de vliegregels? Dan kan het zijn dat u geen volledige dekking van uw verzekeraar ontvangt. De belangrijkste regels voor het recreatief gebruik van uw drone zijn:

 • De drone moet altijd voor u zichtbaar zijn
 • U mag niet in het donker met uw drone vliegen
 • De drone mag niet hoger dan 120 meter boven de grond of boven het water vliegen
 • U mag niet overal met uw drone vliegen. Het is strikt verboden om rondom vliegvelden, boven mensenmassa’s, binnen de bebouwde kom en andere no-flyzones te vliegen
 • Uw drone mag niet zwaarder dan 25 kg zijn
 • Andere luchtvaartuigen hebben altijd voorrang. Zodra u een andere luchtvaartuig ziet, moet u direct landen
 • U mag alleen luchtopnamen maken als u rekening houdt met de privacy van anderen
drone verzekeren

Let op de privacy

Zoals hierboven genoemd moet u rekening houden met de privacy rechten van anderen. Veel drones beschikken tegenwoordig over camera’s, waardoor er privacy risico’s kunnen ontstaan. Bovendien kan ook een drone zonder camera de privacy rechten van een ander schenden. Het is namelijk niet altijd mogelijk om vanaf de grond te zien of uw drone wel of geen camera heeft. Daarom kan u de privacy van een ander al schenden door alleen al over zijn of haar tuin te vliegen. Of u nu wel of geen camera heeft en deze gebruikt. Wanneer u de privacy van een ander schendt, dan loopt u het risico op een geldboete of inbeslagneming van uw drone. Voordat u met uw drone op pad gaat, is het dus aan te raden om goed uit te kiezen in welk gebied u zonder problemen met uw drone kunt vliegen.

Drone verzekeren met inboedelverzekering

Wanneer u een inboedelverzekering afsluit, dan zijn uw spullen in uw huis verzekerd tegen schade en diefstal. Hierbij gaat het om alle losse bezittingen in uw woning. Ligt uw drone in uw huis? Dan valt deze dus onder de inboedelverzekering. Echter, hierbij wordt wel de strenge voorwaarde gehanteerd dat er alleen sprake kan zijn van schade en diefstal binnenshuis. Is dit het geval, dan behoort de drone tot de inboedel. U neemt uw drone uiteraard zo vaak mogelijk mee naar buiten om te vliegen. In dat geval dekt de inboedelverzekering uw drone dus niet. Bij veel verzekeraars kunt u een aanvullend inboedelverzekering afsluiten. Met een aanvullen buitenhuisdekking verzekerd u uw drone als deze buiten schade oploopt of wordt gestolen. Houdt er hier wel rekening mee dat een aanvullende verzekering de maandelijkse premie doet stijgen. Hoe hoger de dekking, hoe hoger de maandelijkse premie zal zijn. Bovendien is het van belang om de voorwaarden van uw inboedelverzekering goed te lezen. Het komt namelijk vaak voor dat een drone tegen een maximale vergoeding is verzekerd. Is uw drone aanzienlijk meer waard? Dan is de inboedelverzekering ontoereikend en is het verstandiger om een speciale drone verzekering af te sluiten.

Drone verzekeren met inboedelverzekering

Wanneer u besluit om een verzekering drone af te sluiten, dan wilt u natuurlijk de goedkoopste drone verzekering. U wilt niet te veel betalen, maar u wilt ook een goede dekking voor uw drone. Daarom kunt u bij Totaalbesparen.com eenvoudig alle aanbieders van een verzekering drone met elkaar vergelijken. Een drone verzekering vergelijken doet u op basis van:

 • De maandelijkse premie
 • Hoogte eigen risico
 • Dekkingsgraad voor uw drone
 • De wijze van schadeafhandeling

Het is belangrijk om alle polisvoorwaarden goed te vergelijken. Hierdoor vindt u een goedkope drone verzekering die past bij uw situatie. Bij Totaalbesparen.com kunt u altijd rekenen op een betrouwbare en eerlijke vergelijking. Dit kunnen wij garanderen omdat wij alle leveranciers en aanbieders van verzekeringen op onze site vermelden. Ongeacht of wij daar wel of geen vergoeding voor krijgen. Op deze manier heeft u een totaalbeeld van alle mogelijke verzekeringen én kunt u gemakkelijk de beste drone verzekering uitkiezen.

Veelgestelde vragen

Een drone verzekering is een verzekering speciaal ontwikkeld voor een drone. Als zakelijk gebruiker bent u verplicht om een WA verzekering af te sluiten. Als particulier gebruiker is het ten zeerste aan te raden om een WA verzekering af te sluiten. Echter, de WA verzekering biedt niet altijd voldoende dekking. Daarom is er een speciale drone verzekering. Met deze verzekering weet u zeker dat uw drone voldoende is verzekerd.

Wanneer uw drone bij uw inboedel hoort, dan valt deze onder de inboedelverzekering. Hierbij geldt de algemene scheiding tussen binnenshuis en buitenshuis. De inboedelverzekering dekt alleen schade en diefstal voor bezittingen binnenshuis. Neemt u uw drone mee naar buiten? Dan valt uw drone niet onder de inboedelverzekering en is deze dus niet verzekerd. Een drone is daarom niet standaard verzekerd. Om uw drone te verzekeren tegen schade en diefstal kunt u het beste een speciale drone verzekering afsluiten.

De overheid verplicht alle zakelijke drone gebruikers om een WA verzekering af te sluiten. Een WA verzekering dekt de schade die uw drone toebrengt aan derden, zoals medische kosten en materiële schade. Als particulier gebruiker bent u niet verplicht om een WA verzekering af te sluiten. Het is wel ten zeerste aan te raden om als recreatief gebruiker een WA verzekering af te sluiten. Een speciale drone verzekering is dus niet verplicht, maar wel heel verstandig om te doen. Hierdoor komt u niet voor onverwachtse hoge kosten te staan.

Hierbij wordt het onderscheid zakelijk en recreatief gehanteerd. U bent een zakelijke gebruiker als u geld verdient met uw drone. Als zakelijk gebruiker bent u verplicht om u te verzekeren tegen schade die uw drone aan derden kan veroorzaken. Verdient u geen geld met uw drone? Dan bent u niet verplicht om een verzekering af te sluiten. Het is wel aan te raden om een drone verzekering af te sluiten.

Wanneer uw drone in uw woning aanwezig is, dan valt deze onder de inboedelverzekering. Uw drone is met de inboedelverzekering alleen binnenshuis verzekerd. Als u uw drone buitenshuis wilt verzekeren, dan moet u een speciale drone verzekering afsluiten. Er zijn verschillende verzekeraars die een drone verzekering aanbieden. Via Totaalbesparen.com kunt u eenvoudig alle aanbieders met elkaar vergelijken.

De kosten van een drone verzekering verschilt per verzekeraar. Bovendien hangt de maandelijkse premie af van het eigen risico, de dekking en de aanschafwaarde van uw drone. Over het algemeen geldt: hoe beter u verzekerd bent, hoe hoger de kosten van een drone verzekering zullen zijn. Een aanvullende drone verzekering is daarom duurder dan een standaard verzekering. Daarnaast speelt de hoogte van het eigen risico een rol. Hoe hoger het eigen risico, hoe lager de maandelijkse premie zal zijn. De kosten van een drone verzekering hangen dus af voor welke dekkingen u uw drone wilt verzekeren en welke eigen risico u maximaal wilt betalen.

Let's encrypt SSL

Copyright © 2014-2021 Totaalbesparen.com - Alle rechten voorbehouden.
Zeker.com BV | Saturnusstraat 68 |1829 CZ Oudorp | KvK nummer: 75317664 | BTW nummer: NL860235907B01