Groene energie vergelijken

Groene energie vergelijken is makkelijk en snel. Vergelijk groene stroom en bespaar tot € 400 per jaar. Bij ons vindt u groene energie van Nederlandse bodem. Hiermee bent u verzekerd van écht groene energie waarmee niet gesjoemeld is. Bij een gasaansluiting kunt u kiezen voor CO2 compensatie of biogas.

Arrow
Vul exact verbruik in
Direct naar resultaat
100% onafhankelijk Gegarandeerd de goedkoopste Bespaar tot € 517 in 2021

Écht groene energie vergelijken

Groene energie vergelijken lijkt zo makkelijk maar is dat blijkbaar niet. Er zijn talloze energievergelijkers die claimen groene energie (ook wel groene stroom genoemd) te vergelijken terwijl dit niet het geval is. Veel energieleveranciers bieden groene energiepakketten aan. Veel van de energie die geleverd wordt is dan afkomstig uit het buitenland. Daar worden certificaten opgekocht waardoor de energie in Nederland als 'groen' verkocht mag worden. In Nederland zijn maar enkele echte groene energieleveranciers actief. Door gebruik te maken van onze groene energievergelijker krijgt u slechts de resultaten van deze écht groene energieleveranciers te zien. Alle groene energie wordt door deze energieleveranciers in Nederland geproduceerd door middel van klimaatneutrale processen zoals windmolens. Daarnaast is de goedkoopste groene energieleverancier tegenwoordig niet eens zoveel duurder dan een normale energieleverancier. Groene stroom vergelijken is daarom een verstandige keus. U ziet dan ook direct het verschil in premie tussen groene stroom en 'normale' stroom.

    [inhoudsopgave]

Vul uw gegevens in

Door een postcode en huisnummer in te vullen, worden energieprijzen voor een specifiek adres berekend.

Vul uw energieverbruik in

Geef het exacte verbruik op voor de beste resultaten. Schat anders het verbruik op basis van het aantal inwoners.

Maak uw keuze

Maak een keuze uit de resultaten van de energievergelijker door op "Aanvragen" te klikken.

Maak de overstap

Maak direct de overstap online. Dit is binnen 5 minuten goed te doen. U ontvangt een bevestigingsmail na de overstap.

*U heeft altijd recht op 14 dagen bedenktijd nadat de overstap is afgerond

Onze groene energievergelijker

De groene energievergelijker van Totaalbesparen.com is een van de eerste écht groene energievergelijkers. Door alleen het aanbod van echt groene energieleveranciers te vergelijken wordt de vergelijking een stuk simpeler. Er valt in eerste instantie namelijk al 90% van de energieleveranciers af doordat deze wel groene stroom verkopen, maar dit niet leveren. Verder is een goedkope groene energie leverancier tegenwoordig niet veel duurder meer dan een conventionele energieleverancier als Nuon of Oxxio. Daarnaast draagt u met het afnemen van echt groene stroom bij aan een beter milieu en de garantie dat uw geld wordt geïnvesteerd in nieuwe groene projecten.

Welke energieleverancier is groen?

Bij de bepaling of een energieleverancier volledig groen is of niet, wordt mede gelet op de oorsprong van energie (deze moet uit Nederland komen) en de investeringen die de energieleverancier doet. Wanneer een energieleverancier namelijk verdient aan groene energie, maar vervolgens alleen investeert in kolencentrales, is deze energieleverancier niet volledig groen te noemen. Gaat u groene stroom vergelijken, dan worden alleen de échte groene leveranciers meegenomen.

Goedkoopste groene energieleverancier

Het vinden van de goedkoopste duurzame energieleverancier is waarschijnlijk belangrijk voor u. In onze groene energievergelijker hebben wij ervoor gekozen alleen groene energie te tonen uit Nederland. Deze keuze is gemaakt om de levering van sjoemelstroom te stoppen. Wanneer u namelijk zoekt op 'groene energie uit EU' krijgt u meer resultaten en in de meeste gevallen ook aantrekkelijkere tarieven en kortingen, maar de kans is daarmee erg groot dat u zogenaamde 'vergroende' energie geleverd gaat krijgen. Dit houdt in dat de energie niet op een duurzame manier geproduceerd is, maar slechts is voorzien van een groen certificaat. We spreken dan van sjoemelstroom. Om dit te voorkomen hebben wij er dus voor gekozen alleen groene stroom uit Nederland mee te nemen in onze overzichten. Vindt u groene energie uit de EU al groen genoeg? Dan raden wij u aan een standaard grijs contract te nemen. Daarmee bespaart u nog eens extra en betaald u niet onnodig voor precies dezelfde energie.

Alle energiecontracten vergelijken (ook grijs), kunt u doen met onze energievergelijker. De werking van deze vergelijker is hetzelfde als de vergelijker op deze pagina, maar het verschil zit in het getoonde aanbod. Hier worden namelijk ook de grijze pakketten meegenomen, welke in principe hetzelfde zijn als de groene pakketten met groene stroom uit de EU.

Veelgestelde vragen

Een netbeheerder is verantwoordelijk voor o.a. het transport van energie naar een object. Voor dit transport worden door de netbeheerder kosten gerekend. De hoogte van deze kosten zijn afhankelijk van uw netbeheerder. Wie uw netbeheerder is, is afhankelijk van uw woonplaats. U kunt uw netbeheerder niet zelf kiezen, deze is plaatsgebonden.

Wilt u de kosten van een netbeheerder inzien? Zoek uw netbeheerder dan op.

Het gastarief is opgebouwd uit o.a. de regiotoeslag welke afhankelijk is van uw gasregio. Deze regiotoeslag wordt in principe hoger naarmate u verder verwijdert bent van Groningen, waar het gas gewonnen wordt. Nederland kent 10 gasregio's met een eigen tarief.

Wilt u de kosten van uw gasregio inzien? Zoek uw gasregio dan op.

In Nederland betaald elke consument dezelfde energiebelastingen. Deze energiebelastingen zijn verantwoordelijk voor een groot deel van uw energiekosten. De energiebelastingen bestaan uit de standaard energiebelasting (overheidsheffing), de opslag duurzame energie en btw.

Een uitgebreide uitleg vindt u op de pagina energiebelastingen.

Een overstap van energieleverancier is tegenwoordig binnen 10 minuten te regelen. De makkelijkste manier om over te stappen is om dat via een nieuwe energieleverancier te doen, deze regelt de overstap dan. Daarnaast kunt u een contract zelf opzeggen wanneer de contractperiode verlopen is. Het is verder ook mogelijk een contract op te zeggen dat nog niet verlopen is. Aan de opzegging van een niet verlopen contract zijn wel ontbindingskosten verbonden.

Wilt u overstappen naar een nieuwe energieleverancier? Vergelijk energieprijzen en stap direct over.

Heeft u hulp nodig bij een overstap? Lees dan onze overstap handleiding eens rustig door.

Een lopend contract dient in principe bij de huidige leverancier te worden opgezegd na het verlopen van de termijn. Het kan ook makkelijker. Wanneer u overstapt naar een nieuwe energieleverancier regelt deze de overstap en hoeft u dus niet zelf in actie te komen.

Indien u reden hebt het huidige contract op te zeggen zonder een nieuw contract af te sluiten (bv. bij emigratie) kunt u bij de huidige leverancier nagaan wat de opzegprocedure is. Bekijk daarvoor het overzicht van energieleveranciers.

Totaalbesparen.com onderscheidt zich van andere energievergelijkers door niet alleen de pakketten van energieleveranciers, maar ook de exclusieve deals van andere vergelijkers op te nemen in de resultaten. Hierdoor bent u als bezoeker altijd verzekerd van de goedkoopste energieleverancier. Uw energie vergelijken doet u gemakkelijk en snel via Totaalbesparen.com.

Het modelcontract is het standaard variabel, maandelijks opzegbaar, contract waarnaar u wordt overgezet na het verlopen van het in eerste instantie afgesloten contract. De variabele prijzen van het modelcontract liggen in principe hoger dan die van een standaard contract. Wanneer u energie geleverd krijgt op basis van een modelcontract raden wij aan z.s.m. over te stappen naar een nieuw energiepakket.

Wilt u de kosten van uw modelcontract inzien? Zoek uw modelcontract dan op..

Het laatste energie nieuws

Energierekening daalt met 100 euro
24-06-2020

Energierekening daalt met 100 euro

Nog nooit zoveel huishoudens overgestapt van energieleverancier
15-06-2020

Nog nooit zoveel huishoudens overgestapt van energieleverancier

Nederlanders willen groene stroom uit eigen land
13-05-2020

Nederlanders willen groene stroom uit eigen land

Zon en wind zorgt voor productierecord groene stroom
22-04-2020

Zon en wind zorgt voor productierecord groene stroom

Copyright © 2014-2021 Totaalbesparen.com - Alle rechten voorbehouden | Algemene voorwaarden | Privacy | Sitemap