Energie vergelijken zakelijk

Uw energie zakelijk regelen heeft een aantal voordelen. Via ons kunt u zakelijke energie vergelijken en bespaart u direct. Vergelijk direct 100% onafhankelijk het aanbod van zakelijke energie.

Arrow
Vul exact verbruik in
Direct naar resultaat
100% onafhankelijk Gegarandeerd de goedkoopste Bespaar tot € 517 in 2021

Zakelijke energie ook voor uw bedrijf?

Als kleine ondernemer kunt u zelf kiezen of u particuliere of zakelijke energie afneemt. Voor grote ondernemers is deze keuze er niet en bent u verbonden aan zakelijke energie. Om te voorkomen dat u teveel betaalt voor uw zakelijke energierekening is de zakelijke energie vergelijk een verstandig idee.

  [inhoudsopgave]


Hoe zakelijke energie vergelijken?

Als u nu nog geen zakelijk energiecontract heeft of al jaren bij dezelfde zakelijke energieleverancier zit, is de kans groot dat u momenteel teveel betaalt. Zakelijke energie vergelijken is dan slim. Dit kan u als ondernemer honderden, zo niet duizenden euro’s besparen. Als ondernemer kunt u dat geld vast beter besteden, dan aan een energiecontract! Energie vergelijken zakelijk is helemaal niet moeilijk.

Stappenplan zakelijke energie vergelijker

zakelijke energie vergelijken
 1. Vul de postcode en het huisnummer in van uw onderneming
 2. Geef uw huidige zakelijke energieleverancier op
 3. Vul het jaarverbruik van de zakelijke stroom in
 4. Start met energie zakelijk vergelijken

Voordelen zakelijke energie

Uw energie zakelijk regelen heeft een aantal voordelen;
 • zakelijke energieleveranciers bieden scherpe tarieven
 • indien u meerdere vestigingen heeft, kunt u het energiecontract op een klantnummer registreren
 • maatwerk is mogelijk als u een groot bedrijf of fabriek heeft
 • service en advies voor ondernemers is goed geregeld
 • van de overstap naar een zakelijk energiecontract merkt u meestal niets
 • aftrekbaar voor de belasting

Nadelen zakelijke energie

Zakelijke energie heeft ook een aantal nadelen;
 • Na het verlopen van het contract mag deze stilzwijgend worden verlengd
 • Na het afsluiten van het contract heeft u geen bedenktijd van 14 dagen
 • De getoonde tarieven voor zakelijke energie zijn exclusief BTW

Vul uw gegevens in

Door een postcode en huisnummer in te vullen, worden energieprijzen op een specifiek adres berekend.

Vul uw verbruik in

Geef het exacte verbruik op voor de beste resultaten. Schat anders het verbruik op basis van het aantal inwoners.

Maak uw keuze

Maak een keuze uit de resultaten van de energievergelijker door op "Aanvragen" te klikken.

Maak de overstap

Maak direct de overstap online. Dit is binnen 5 minuten goed te doen. U ontvangt een bevestigingsmail na de overstap.

*U heeft altijd recht op 14 dagen bedenktijd nadat de overstap is afgerond

Zakelijke energiecontracten vergelijken

Of u gebruik maakt van zakelijke energie hangt er vanaf of u als zelfstandige thuiswerkt, een kleinzakelijk bedrijf hebt of een grootzakelijk bedrijf. Zakelijke energie vergelijken is in alle drie de gevallen verstandig, omdat de prijsverschillen tussen de energieleveranciers behoorlijk zijn.

Zakelijke energie vergelijken voor ZZP’er

Werkt u als ZZP’er dan kunt u meestal zelf kiezen of u een particulier of zakelijk energiecontract afsluit. Hiervoor geldt dat;
 • u verbruikt minder dan 15.000 kWh per jaar
 • u verbruikt minder dan 10.000 m3 gas per jaar
 • uw pand of woning gebruik maakt van maximaal een 3 x 25 ampère aansluiting voor de elektriciteit en maximaal een G6 aansluiting voor gas. Dit zijn de aansluitingen die voor onder andere woningen en kleinere bedrijfspandjes gebruikt wordt.
 • In het geval u thuis werkt, heeft u dus altijd de keuze.

Kiest u voor particuliere energie, dan is deze 'normale' energie ook aftrekbaar voor de belasting. Ook hiervoor hoeft u niet verplicht een zakelijk energiecontract af te sluiten. Het is daarom in bijna alle gevallen handig eerst na te gaan of het in uw situatie mogelijk is een consumentencontract af te sluiten. Daarvoor kunt u gebruik maken van onze handige energievergelijker waarbij u direct alle tarieven ziet voor uw adres.

Klein zakelijk energie vergelijken

U kiest voor kleinzakelijke energie, ook wel MKB energie genoemd als u;
 • minder dan 100.000 kWh stroom verbruikt
 • uw stroomaansluiting kleiner is dan 3 x 80 Ampère.
 • uw gasaansluiting kleiner is dan G40.
 • Voldoet u aan deze eisen? Dan kunt u kiezen voor klein zakelijk energie.

Groot zakelijk energie vergelijken

Voor grootzakelijke energie kunt kiezen indien u;
 • meer dan 100.000 kWh aan stroom verbruikt op jaarbasis
 • uw stroomaansluiting groter is dan 3 x 80 ampère
 • uw gasaansluiting G40 of meer is
 • Voldoet u aan deze eisen? Dan kunt u kiezen voor groot zakelijke energie.

De categorie waarin u een zakelijk energiecontract afsluit, is bepalend voor de kosten van de geleverde energie en voor de bijkomende kosten als netbeheerkosten. Verbruikt u erg veel energie? Dan is het voor een energieleverancier erg aantrekkelijk om u als klant te mogen verwelkomen. Wanneer u meer dan 100.000 kWh aan zakelijke stroom verbruikt, adviseren wij u daarom om telefonisch contact te zoeken met verschillende energieleveranciers voor een aanbod op maat. Daarnaast kunt u er ook voor kiezen zich aan te sluiten bij een collectief voor grootverbruikers.

Energievergelijker zakelijk; grote prijsverschillen

Zoals gezegd zijn er grote prijsverschillen in de levering van zakelijke energie. Het is voor u als ondernemer daarom verstandig om zakelijke energieleveranciers te vergelijken. Hoeveel stroom u verbruikt zorgt tevens in een verschil in netbeheerkosten. In principe rekent een netbeheerder meer kosten naarmate uw aansluiting groter is. Leveringstarieven kunnen echter een stuk lager zijn indien u meer afneemt. Dat effect is nog eens extra groot wanneer u zich aansluit bij een collectief voor zakelijke energie. Zo betalen scholen bijvoorbeeld gemiddeld 15% minder voor stroom in vergelijking met consumenten, omdat zij gezamenlijk energie inkopen bij de leverancier.

Verbruikt u extreem veel energie? Bijvoorbeeld omdat u een fabriek runt? Dan is het aan te raden uw energiecontract niet online af te sluiten. U kunt dan beter telefonisch contact opnemen met de verschillende zakelijke energieleveranciers en hen een voorstel te laten doen. U bent dan immers een waardevolle klant waar de leverancier aardig aan kan verdienen. Energieleveranciers zijn dan best bereid extra lage leveringstarieven te hanteren.

Energie zakelijk verplicht voor ondernemers?

Als ondernemer bent u niet verplicht om over te stappen op energie zakelijk. Als u als ZZP’er thuis werkt of maar weinig energie verbruikt, kunt u ook een consumenten contract afsluiten. Dit kan in sommige gevallen ook daadwerkelijk goedkoper zijn, omdat er vaak een welkomstkorting gegeven wordt. U kunt hier de particuliere energie vergelijken. Pas als uw bedrijf groter wordt en er veel meer zakelijk energie wordt verbruikt, is de overstap naar de zakelijke energie markt van toepassing. Ook bent u verplicht om zakelijke energie af te nemen als uw bedrijf gevestigd is in een bedrijfspand met een zakelijke bestemming.

Verschil particuliere en zakelijke energie

Of u nu kiest voor particulier of zakelijk stroom, de energie zakelijke markt is hetzelfde als de particuliere markt. U merkt dus geen verschil qua energie, gas of stroom. Ook van de overstap van particuliere stroom naar zakelijke energie merkt u nagenoeg niets. U zult niet zonder stroom komen te zitten en kunt dus gewoon doorwerken. Het enige verschil dat u merkt is dat u de rekening aan een andere leverancier overmaakt en dat de energierekening lager uitvalt. Maar dat laatste is natuurlijk alleen maar goed nieuws!

Zakelijke energieleveranciers vergelijken

Bent u erover uit dat u overstapt naar een zakelijk energiecontract? Dan is het nu tijd om de zakelijke energieleveranciers te vergelijken. Dit kan met behulp van onze zakelijke energievergelijker. Tevens kunt u reviews lezen van andere klanten om erachter te komen hoe tevreden zij zijn met hun energieleverancier. Let erop dat klanten meestal alleen een review achterlaten bij een negatieve ervaring. Positieve ervaringen worden helaas maar weinig gedeeld. Ook kunt u navraag doen bij andere ondernemers. Het makkelijkste is om een vergelijking te maken op basis van het verbruik van uw onderneming. U komt er dan snel achter welke zakelijke energieleverancier voor u de goedkoopste is.

Veelgestelde vragen

Een netbeheerder is verantwoordelijk voor o.a. het transport van energie naar een object. Voor dit transport worden door de netbeheerder kosten gerekend. De hoogte van deze kosten zijn afhankelijk van uw netbeheerder. Wie uw netbeheerder is, is afhankelijk van uw woonplaats. U kunt uw netbeheerder niet zelf kiezen, deze is plaatsgebonden.

Wilt u de kosten van een netbeheerder inzien? Zoek uw netbeheerder dan op.

Het gastarief is opgebouwd uit o.a. de regiotoeslag welke afhankelijk is van uw gasregio. Deze regiotoeslag wordt in principe hoger naarmate u verder verwijdert bent van Groningen, waar het gas gewonnen wordt. Nederland kent 10 gasregio's met een eigen tarief.

Wilt u de kosten van uw gasregio inzien? Zoek uw gasregio dan op.

In Nederland betaald elke consument dezelfde energiebelastingen. Deze energiebelastingen zijn verantwoordelijk voor een groot deel van uw energiekosten. De energiebelastingen bestaan uit de standaard energiebelasting (overheidsheffing), de opslag duurzame energie en btw.

Een uitgebreide uitleg vindt u op de pagina energiebelastingen.

Een overstap van energieleverancier is tegenwoordig binnen 10 minuten te regelen. De makkelijkste manier om over te stappen is om dat via een nieuwe energieleverancier te doen, deze regelt de overstap dan. Daarnaast kunt u een contract zelf opzeggen wanneer de contractperiode verlopen is. Het is verder ook mogelijk een contract op te zeggen dat nog niet verlopen is. Aan de opzegging van een niet verlopen contract zijn wel ontbindingskosten verbonden.

Wilt u overstappen naar een nieuwe energieleverancier? Vergelijk energieprijzen en stap direct over.

Heeft u hulp nodig bij een overstap? Lees dan onze overstap handleiding eens rustig door.

Een lopend contract dient in principe bij de huidige leverancier te worden opgezegd na het verlopen van de termijn. Het kan ook makkelijker. Wanneer u overstapt naar een nieuwe energieleverancier regelt deze de overstap en hoeft u dus niet zelf in actie te komen.

Indien u reden hebt het huidige contract op te zeggen zonder een nieuw contract af te sluiten (bv. bij emigratie) kunt u bij de huidige leverancier nagaan wat de opzegprocedure is. Bekijk daarvoor het overzicht van energieleveranciers.

Totaalbesparen.com onderscheidt zich van andere energievergelijkers door niet alleen de pakketten van energieleveranciers, maar ook de exclusieve deals van andere vergelijkers op te nemen in de resultaten. Hierdoor bent u als bezoeker altijd verzekerd van de goedkoopste energieleverancier. Uw energie vergelijken doet u gemakkelijk en snel via Totaalbesparen.com.

Het modelcontract is het standaard variabel, maandelijks opzegbaar, contract waarnaar u wordt overgezet na het verlopen van het in eerste instantie afgesloten contract. De variabele prijzen van het modelcontract liggen in principe hoger dan die van een standaard contract. Wanneer u energie geleverd krijgt op basis van een modelcontract raden wij aan z.s.m. over te stappen naar een nieuw energiepakket.

Wilt u de kosten van uw modelcontract inzien? Zoek uw modelcontract dan op..

Het laatste energie nieuws

Energierekening daalt met 100 euro
24-06-2020

Energierekening daalt met 100 euro

Nog nooit zoveel huishoudens overgestapt van energieleverancier
15-06-2020

Nog nooit zoveel huishoudens overgestapt van energieleverancier

Nederlanders willen groene stroom uit eigen land
13-05-2020

Nederlanders willen groene stroom uit eigen land

Zon en wind zorgt voor productierecord groene stroom
22-04-2020

Zon en wind zorgt voor productierecord groene stroom

Let's encrypt SSL

Copyright © 2014-2021 Totaalbesparen.com - Alle rechten voorbehouden.
Zeker.com BV | Saturnusstraat 68 |1829 CZ Oudorp | KvK nummer: 75317664 | BTW nummer: NL860235907B01