Zakelijke energie vergelijken

Wij helpen u graag een besparing op de energiekosten te realiseren met onze zakelijke energievergelijker.
Vergelijk direct 100% onafhankelijk het aanbod van zakelijke energie.

Arrow
Vul exact verbruik in
Direct naar resultaat
100% onafhankelijk Gegarandeerd de goedkoopste Bespaar tot € 517 in 2020

Wanneer kiezen voor zakelijke energie?

Veel mensen denken dat zij als ondernemer verplicht zijn een zakelijk energiecontract af te sluiten, dat is niet het geval! U kunt er zelf voor kiezen om zakelijke energie af te nemen wanneer u minder dan 15.000 kWh en 10.000 m3 gas verbruikt per jaar en uw pand of woning gebruik maakt van maximaal een 3 x 25 ampère aansluiting voor de elektriciteit en maximaal een G6 aansluiting voor gas. Dit zijn de aansluitingen die voor onder andere woningen en kleinere bedrijfspandjes gebruikt wordt. In het geval u thuis werkt, heeft u dus altijd de keuze.

Consumentenenergie heeft verschillende voordelen waar zakelijke energie eigenlijk alleen maar nadelen heeft. Indien u de keuze heeft om gebruik te gaan maken van consumentenenergie raden wij u altijd aan dit te doen. Zo hebt u in het geval van consumentenenergie recht op een bedenkperiode van 2 weken en zijn de getoonde tarieven altijd inclusief btw. De tarieven voor zakelijke energie zijn altijd exclusief btw en ook heeft u geen recht op een bedenkperiode. Afgesloten is in dit geval ook daadwerkelijk afgesloten, ook als u er pas naderhand achterkomt dat de getoonde tarieven exclusief btw waren.

Vul uw gegevens in

Door een postcode en huisnummer in te vullen, worden energieprijzen op een specifiek adres berekend.

Vul uw verbruik in

Geef het exacte verbruik op voor de beste resultaten. Schat anders het verbruik op basis van het aantal inwoners.

Maak uw keuze

Maak een keuze uit de resultaten van de energievergelijker door op "Aanvragen" te klikken.

Maak de overstap

Maak direct de overstap online. Dit is binnen 5 minuten goed te doen. U ontvangt een bevestigingsmail na de overstap.

*U heeft altijd recht op 14 dagen bedenktijd nadat de overstap is afgerond

Wat voor energiecontract heb ik nodig?

Verbruikt u niet meer dan 15.000 kWh aan elektriciteit per jaar en niet meer dan 10.000 m3 gas? Zijn uw aansluitingen daarnaast niet groter dan respectievelijk 3 x 25 ampère (elektriciteit) en G6 (gas)? Dan kunt u zelf kiezen of u gebruik wilt gaan maken van een zakelijk energiecontract. In dit geval raden wij u aan om gebruik te maken van normale consumentenenergie zoals u dit gewoonlijk geleverd krijgt aan huis. De tarieven voor deze contracten zijn namelijk altijd inclusief btw, in tegenstelling tot zakelijke energie. Zakelijke energie lijkt daarom vaak goedkoper, maar is dat zeker niet. Daarnaast geniet u ook consumentenbescherming wanneer u een consumenten-energiecontract afsluit.

Ook 'normale' energie is aftrekbaar voor de belasting. Ook hiervoor hoeft u niet verplicht een zakelijk energiecontract af te sluiten. Het is daarom in bijna alle gevallen handig eerst na te gaan of het in uw situatie mogelijk is een consumentencontract af te sluiten. Daarvoor kunt u gebruik maken van onze handige energievergelijker waarbij u direct alle tarieven ziet voor uw adres.

Hebt u besloten om toch voor zakelijke energie te gaan? Dan dient u keuze te maken uit twee categorieën waarin energiecontracten afgesloten kunnen worden: zzp/mkb en grootzakelijk. In welke categorie u valt, hangt af van het verbruik en metertype.

Zzp/mkb
U valt in deze categorie wanneer uw verbruik minder dan 100.000 kWh stroom is en uw stroomaansluiting kleiner is dan 3 x 80 Ampère. Daarnaast dient uw gasaansluiting kleiner te zijn dan G40. Voldoet u aan deze eisen? Dan kunt u kiezen voor zzp/mkb energie.

Grootzakelijk
U wordt aangemerkt als grootzakelijk indien u meer dan 100.000 kWh aan stroom verbruikt op jaarbasis, uw stroomaansluiting groter is dan 3 x 80 ampère, of uw gasaansluiting G40 of meer is.

De categorie waarin u een energiecontract afsluit, bepaald de kosten voor de geleverde energie evenals bijkomende kosten als netbeheer kosten. Verbruikt u erg veel energie? Dan kan een energieleverancier aardig aan u verdienen. Het is dan voor een energieleverancier erg aantrekkelijk u als klant te scoren. Wanneer u meer dan 100.000 kWh aan stroom verbruikt, adviseren wij u daarom om telefonisch contact te zoeken met verschillende energieleveranciers voor een aanbod op maat. Daarnaast kunt u er ook voor kiezen zich aan te sluiten bij een collectief voor grootverbruikers.

Aanbiedingen top 3

Essent
Bol.com cadeaukaart t.w.v. €150
1 jaar vast Bekijken
Essent
€200,- korting
1 jaar vast Bekijken
Essent
€250,- korting
3 jaar vast Bekijken

Veelgestelde vragen

Een netbeheerder is verantwoordelijk voor o.a. het transport van energie naar een object. Voor dit transport worden door de netbeheerder kosten gerekend. De hoogte van deze kosten zijn afhankelijk van uw netbeheerder. Wie uw netbeheerder is, is afhankelijk van uw woonplaats. U kunt uw netbeheerder niet zelf kiezen, deze is plaatsgebonden.

Wilt u de kosten van een netbeheerder inzien? Zoek uw netbeheerder dan op.

Het gastarief is opgebouwd uit o.a. de regiotoeslag welke afhankelijk is van uw gasregio. Deze regiotoeslag wordt in principe hoger naarmate u verder verwijdert bent van Groningen, waar het gas gewonnen wordt. Nederland kent 10 gasregio's met een eigen tarief.

Wilt u de kosten van uw gasregio inzien? Zoek uw gasregio dan op.

In Nederland betaald elke consument dezelfde energiebelastingen. Deze energiebelastingen zijn verantwoordelijk voor een groot deel van uw energiekosten. De energiebelastingen bestaan uit de standaard energiebelasting (overheidsheffing), de opslag duurzame energie en btw.

Een uitgebreide uitleg vindt u op de pagina energiebelastingen.

Een overstap van energieleverancier is tegenwoordig binnen 10 minuten te regelen. De makkelijkste manier om over te stappen is om dat via een nieuwe energieleverancier te doen, deze regelt de overstap dan. Daarnaast kunt u een contract zelf opzeggen wanneer de contractperiode verlopen is. Het is verder ook mogelijk een contract op te zeggen dat nog niet verlopen is. Aan de opzegging van een niet verlopen contract zijn wel ontbindingskosten verbonden.

Wilt u overstappen naar een nieuwe energieleverancier? Vergelijk energieprijzen en stap direct over.

Heeft u hulp nodig bij een overstap? Lees dan onze overstap handleiding eens rustig door.

Een lopend contract dient in principe bij de huidige leverancier te worden opgezegd na het verlopen van de termijn. Het kan ook makkelijker. Wanneer u overstapt naar een nieuwe energieleverancier regelt deze de overstap en hoeft u dus niet zelf in actie te komen.

Indien u reden hebt het huidige contract op te zeggen zonder een nieuw contract af te sluiten (bv. bij emigratie) kunt u bij de huidige leverancier nagaan wat de opzegprocedure is. Bekijk daarvoor het overzicht van energieleveranciers.

Totaalbesparen.com onderscheidt zich van andere energievergelijkers door niet alleen de pakketten van energieleveranciers, maar ook de exclusieve deals van andere vergelijkers op te nemen in de resultaten. Hierdoor bent u als bezoeker altijd verzekerd van de goedkoopste energieleverancier. Uw energie vergelijken doet u gemakkelijk en snel via Totaalbesparen.com.

Het modelcontract is het standaard variabel, maandelijks opzegbaar, contract waarnaar u wordt overgezet na het verlopen van het in eerste instantie afgesloten contract. De variabele prijzen van het modelcontract liggen in principe hoger dan die van een standaard contract. Wanneer u energie geleverd krijgt op basis van een modelcontract raden wij aan z.s.m. over te stappen naar een nieuw energiepakket.

Wilt u de kosten van uw modelcontract inzien? Zoek uw modelcontract dan op..

Hoe meer energie u verbruikt, hoe groter de prijsverschillen

Het verschil in de meters zorgt voor een verschil in netbeheer kosten. In principe rekent een netbeheerder meer kosten naarmate uw aansluiting groter is. Leveringstarieven kunnen echter een stuk lager zijn indien u meer afneemt. Dat effect is nog eens extra groot wanneer u zich aansluit bij een collectief voor zakelijke energie. Zo betalen scholen bijvoorbeeld gemiddeld 15% minder voor stroom in vergelijking met consumenten omdat zij gezamenlijk energie inkopen bij de leverancier.

Verbruikt u extreem veel energie? Bijvoorbeeld omdat u een fabriek runt? Dan is het aan te raden uw energiecontract niet online af te sluiten. U kunt dan beter telefonisch contact opnemen met de verschillende energieleveranciers en hen een voorstel laten doen. U bent dan immers een waardevolle klant waar de leverancier aardig aan kan verdienen. Energieleveranciers zijn dan best bereid extra lage leveringstarieven te hanteren.

Het laatste energie nieuws

Nauwelijks hoger energieverbruik ondanks alle thuiswerkers

Nauwelijks hoger energieverbruik ondanks alle thuiswerkers

Topweek voor opwekken zonne-energie

Topweek voor opwekken zonne-energie

Bespaar op je stroomverbruik: zo herken je energiezuinige apparaten

Bespaar op je stroomverbruik: zo herken je energiezuinige apparaten

Productie duurzame energie voornamelijk in wintermaanden

Productie duurzame energie voornamelijk in wintermaanden

Meer energie nieuws »

Copyright © 2014-2020 Totaalbesparen.com - Alle rechten voorbehouden | Algemene voorwaarden | Privacy | Sitemap