Energie vergelijken

Energie vergelijken bij Totaalbesparen.com is gemakkelijk en snel. Bij ons vindt u goedkope energie en kunt u alle energieprijzen vergelijken. Zo kunt u binnen 5 minuten tot € 517 besparen op uw energierekening.

Arrow
Vul exact verbruik in
Direct naar resultaat
100% onafhankelijk Gegarandeerd de goedkoopste Bespaar tot € 517 in 2020

Energie vergelijken en overstappen

Energie vergelijken wordt steeds populairder en het aanbod van voordelige energiepakketten steeds groter. Jaarlijks stappen meer dan een miljoen huishoudens over van energieleverancier. Als u al jaren bij dezelfde energieleverancier zit, is de kans groot dat u veels te veel betaalt voor uw energierekening. Volgens de ACM bespaart een huishouden tot 460 euro op jaarbasis door het maken van deze overstap.

    [inhoudsopgave]


Energie vergelijken 2020

Ook in 2020 zijn er weer veel mooie energiedeals beschikbaar. Zowel voor reguliere energie als voor groene energie. Groene energie wordt steeds populairder. Doordat in het voorjaar van 2020 de zon veel heeft geschenen is er al heel veel groene energie opgewekt.

De energieprijzen vergelijken is heel verstandig, omdat er grote verschillen zitten tussen de leveranciers. Ook u wilt natuurlijk niet te veel betalen. Door de energieleveranciers te vergelijken, ziet u snel welke leverancier voor u de beste keus is. Nieuwe klanten ontvangen bovendien regelmatig welkomstkortingen die erg aantrekkelijk zijn. Wilt u ook energie vergelijken onafhankelijk? Vul dan hierboven uw gegevens in.

Gegevens

Vul alle gevraagde gegevens zo volledig mogelijk in. Op basis van deze gegevens wordt de vergelijking gemaakt.

Vergelijken

Klik op "Energie vergelijken" en u ontvangt een overzicht van de tarieven die energieleveranciers rekenen.

Een keuze maken

Maak een weloverwogen keuze en let hierbij niet alleen op de prijs, maar ook op voorwaarden en looptijd.

Maak de overstap

Maak direct de overstap online. Dit is binnen 5 minuten goed te doen. U ontvangt een bevestigingsmail na de overstap.

*U heeft altijd recht op 14 dagen bedenktijd nadat de overstap is afgerond

Energie vergelijken bij Totaalbesparen.com

Doordat energie vergelijken en het overstappen van energieleverancier steeds makkelijker worden gemaakt, neemt een overstap tegenwoordig niet meer dan 10 minuten van uw tijd in beslag. In deze 10 minuten bespaart u een aardig bedrag op jaarbasis. Zodra u uw gegevens invult, maakt onze tool automatisch een onafhankelijke energie vergelijking voor u. De goedkoopste energieleverancier staat altijd bovenaan. Zo weet u direct bij wie u het goedkoopst uit bent.

Na een overstap komt u nooit zonder energie te zitten
Wat voor veel mensen belangrijk is, is de zekerheid dat zij tussen een overstap nooit zonder energie komen te zitten. Dat bevestigen wij u hierbij. U merkt niets van de overstap. Alleen op uw rekeningafschrift, omdat er lagere tarieven in rekening gebracht worden.

Wilt u overstappen van energieleverancier en besparen op uw energiekosten? Via bovenstaande onafhankelijke vergelijker kunt u in een oogopslag zien welke energieleverancier het voordeligst is in uw specifieke situatie.

Energieleverancier vergelijken

De energievergelijker van Totaalbesparen.com is volledig onafhankelijk en nagenoeg compleet. Ook de energieleveranciers waarvan wij geen vergoeding ontvangen worden in de resultaten getoond. De resultaten worden verder altijd op dezelfde manier weergegeven: de goedkoopste energieleverancier bovenaan. Zo kunt u de energieleveranciers vergelijken op een eenvoudige manier. Verder kunt u er voor kiezen alleen groene energieleveranciers te tonen, of kunt u bepaalde leveranciers waarmee u een slechte ervaring heeft verbergen.

Energie vergelijkenNadat u een bepaald energiepakket hebt gekozen, is de overstap snel gemaakt. Omdat wij gebruik maken van verschillende vergelijkingsmodules, kan het de ene keer zijn dat u via de website van Totaalbesparen.com overstapt, maar het kan ook zo zijn dat een exclusief energiecontract direct afsluit bij de energieleverancier zelf.

14 dagen bedenktijd

Zodra u de overstap naar een nieuwe energieleverancier heeft gemaakt, heeft u standaard 14 dagen bedenktijd. Indien u binnen 14 dagen toch graag van de overstap wenst af te zien kunt u dit laten weten aan de energieleverancier waar u het nieuwe energiecontract heeft afgesloten. Deze zal vervolgens het contract ontbinden. Een reden waarom u wenst af te zien van de overstap is niet verplicht. Let er op dat deze bedenktijd alleen geldt wanneer een energiecontract online wordt afgesloten. Besluit u de overstap telefonisch te regelen? Dan hebt u geen recht op deze bedenktijd.

Vergelijk energie

Uiteraard bent u op zoek naar de beste deal. In onze vergelijker kunt u alle energieprijzen vergelijken. Let bij het maken van een vergelijking echter op dat u niet alleen vergelijkt op prijs, maar ook op ervaringen van anderen, mogelijkheden die de energieleverancier biedt en eventueel op de samenstelling van de energie. De beste energiedeal met groene energie is een andere dan de beste algemene deal.

Groene stroom vergelijken

Indien u op zoek bent naar een groene energieleverancier, dan kunt u dat aangeven in onze vergelijker. Wij raden u aan te kiezen voor 'groene stroom uit Nederland'. In veel andere gevallen is namelijk sprake van wat sjoemelstroom. Wanneer u kiest voor deze optie, bent u er zeker van dat u een écht groene energieopwekker ondersteunt.

Vergelijk energie door uw verbruik op te geven. Zorg ervoor dat u het juiste verbruik opgeeft, want de tarieven worden berekend op basis van dit verbruik. Uw verbruik vindt u op uw jaarrekening, maar kan bij veel leveranciers ook ingezien worden middels een online account. Vind u het verbruik nergens terug, dan kunt een schatting maken van uw verbruik op basis van het type woning en aantal inwonende. Let er wel op dat deze schatting wordt gemaakt op basis van gemiddelden. De kans bestaat hiermee dat de schatting er naast kan zitten indien u meer of minder energie verbruikt. Met een hoog verbruik is een energieleverancier met lage leveringstarieven al snel goedkoper, terwijl met een laag verbruik juist energieleveranciers met een hoge welkomstkorting voordeliger zijn. Het is dus erg belangrijk een juist verbruik in te voeren.

Wij wensen u veel succes met energie vergelijken!

Veelgestelde vragen

Een netbeheerder is verantwoordelijk voor o.a. het transport van energie naar een object. Voor dit transport worden door de netbeheerder kosten gerekend. De hoogte van deze kosten zijn afhankelijk van uw netbeheerder. Wie uw netbeheerder is, is afhankelijk van uw woonplaats. U kunt uw netbeheerder niet zelf kiezen, deze is plaatsgebonden.

Wilt u de kosten van een netbeheerder inzien? Zoek uw netbeheerder dan op.

Het gastarief is opgebouwd uit o.a. de regiotoeslag welke afhankelijk is van uw gasregio. Deze regiotoeslag wordt in principe hoger naarmate u verder verwijdert bent van Groningen, waar het gas gewonnen wordt. Nederland kent 10 gasregio's met een eigen tarief.

Wilt u de kosten van uw gasregio inzien? Zoek uw gasregio dan op.

In Nederland betaald elke consument dezelfde energiebelastingen. Deze energiebelastingen zijn verantwoordelijk voor een groot deel van uw energiekosten. De energiebelastingen bestaan uit de standaard energiebelasting (overheidsheffing), de opslag duurzame energie en btw.

Een uitgebreide uitleg vindt u op de pagina energiebelastingen.

Een overstap van energieleverancier is tegenwoordig binnen 10 minuten te regelen. De makkelijkste manier om over te stappen is om dat via een nieuwe energieleverancier te doen, deze regelt de overstap dan. Daarnaast kunt u een contract zelf opzeggen wanneer de contractperiode verlopen is. Het is verder ook mogelijk een contract op te zeggen dat nog niet verlopen is. Aan de opzegging van een niet verlopen contract zijn wel ontbindingskosten verbonden.

Wilt u overstappen naar een nieuwe energieleverancier? Vergelijk energieprijzen en stap direct over.

Heeft u hulp nodig bij een overstap? Lees dan onze overstap handleiding eens rustig door.

Een lopend contract dient in principe bij de huidige leverancier te worden opgezegd na het verlopen van de termijn. Het kan ook makkelijker. Wanneer u overstapt naar een nieuwe energieleverancier regelt deze de overstap en hoeft u dus niet zelf in actie te komen.

Indien u reden hebt het huidige contract op te zeggen zonder een nieuw contract af te sluiten (bv. bij emigratie) kunt u bij de huidige leverancier nagaan wat de opzegprocedure is. Bekijk daarvoor het overzicht van energieleveranciers.

Totaalbesparen.com onderscheidt zich van andere energievergelijkers door niet alleen de pakketten van energieleveranciers, maar ook de exclusieve deals van andere vergelijkers op te nemen in de resultaten. Hierdoor bent u als bezoeker altijd verzekerd van de goedkoopste energieleverancier. Uw energie vergelijken doet u gemakkelijk en snel via Totaalbesparen.com.

Het modelcontract is het standaard variabel, maandelijks opzegbaar, contract waarnaar u wordt overgezet na het verlopen van het in eerste instantie afgesloten contract. De variabele prijzen van het modelcontract liggen in principe hoger dan die van een standaard contract. Wanneer u energie geleverd krijgt op basis van een modelcontract raden wij aan z.s.m. over te stappen naar een nieuw energiepakket.

Wilt u de kosten van uw modelcontract inzien? Zoek uw modelcontract dan op..

Het laatste energie nieuws

Energierekening daalt met 100 euro
24-06-2020

Energierekening daalt met 100 euro

Nog nooit zoveel huishoudens overgestapt van energieleverancier
15-06-2020

Nog nooit zoveel huishoudens overgestapt van energieleverancier

Nederlanders willen groene stroom uit eigen land
13-05-2020

Nederlanders willen groene stroom uit eigen land

Zon en wind zorgt voor productierecord groene stroom
22-04-2020

Zon en wind zorgt voor productierecord groene stroom

Copyright © 2014-2020 Totaalbesparen.com - Alle rechten voorbehouden | Algemene voorwaarden | Privacy | Sitemap