Internet vergelijken

Benieuwd welke internetcontracten beschikbaar zijn op uw adres? Vul uw gegevens in en bekijk direct welke internet provider de goedkoopste en compleetste is.

Arrow
Direct naar resultaat
100% onafhankelijk Gegarandeerd de goedkoopste Overzichtelijk en compleet

Internetproviders vergelijken op uw adres

Met onze gratis internetvergelijker heeft u de mogelijkheid op een onafhankelijke manier de beschikbare internetpakketten op uw adres te vergelijken. U dient hiervoor tenminste een postcode en huisnummer in te vullen om te kunnen zien wat er op uw adres beschikbaar is. Daarna kunt u de resultaten verfijnen door gebruik te maken van de filters. Zo kunt u bijvoorbeeld zoeken naar een specifieke provider, een specifiek verbindingstype zoals glasvezel, of een minimale snelheid.

Doe de postcodecheck

Vul in de vergelijker tenminste een postcode en huisnummer in. U ziet direct wat er beschikbaar is op uw adres.

Stel uw filters in

Maak gebruik van de filters om uw zoekopdracht preciezer te maken. Kies bijvoorbeeld alleen voor glasvezel op uw adres.

Beste internetprovider

Kies de provider die het best bij u past, dat hoeft niet de goedkoopste te zijn. De keuze is uiteraard aan u.

Maak de overstap

Maak direct de overstap online. Dit is binnen 5 minuten goed te doen. U ontvangt een bevestigingsmail na de overstap.

*U heeft altijd recht op 14 dagen bedenktijd nadat de overstap is afgerond

Overstappen van internetprovider

Heeft u een internetprovider gevonden waarnaar u graag zou overstappen? De overstap moet u dan helaas wel zelf verzorgen. In tegenstelling tot bijvoorbeeld het overstappen van energieleverancier, is er voor de overstap van internetprovider geen overstapservice beschikbaar. Dat zou ook erg lastig worden omdat u hoogstwaarschijnlijk een modem en eventuele tv-ontvangers moet terugsturen naar de oude provider. Het is aan te raden het nieuwe en oude abonnement tijdelijk naast elkaar te hebben lopen. Zo bent u er zeker van dat u niet zonder internet komt te zitten.

U kunt de volgende stappen nemen wanneer u wilt overstappen van internetprovider:

Zoek een nieuwe provider en sluit uw nieuwe abonnement af
Wanneer u een nieuwe geschikte provider heeft gevonden, kunt u het best wachten met het opzeggen bij de oude provider totdat u weet vanaf welke datum u daadwerkelijk gebruik kunt gaan maken van uw nieuwe abonnement. Kiest u voor een installateur? Dan is de kans groot dat u iets langer zult moeten wachten. U kunt dan wel direct uw oude provider opzeggen vanaf de datum waarop de installateur langskomt. Bent u van plan de nieuwe modem zelf te instaleren? Neem dan een paar dagen speling om te voorkomen dat u zonder internet komt te zitten. Zeg uw oude provider dan op enkele dagen nadat u de nieuwe modem heeft ontvangen.

Uw oude provider opzeggen
Uw oude provider opzeggen kan vaak via de e-mail of online via een persoonlijke pagina. Kan dat niet? Probeer het dan eens telefonisch. Vergeet niet dat u vaak spullen moet terugsturen naar uw oude provider en dat u eventueel ook borg terugkrijgt. Het handigste is om dit direct na de opzegging te doen indien u niet eerst moet wachten op een retourpakket. De opzegging is na het terugsturen definitief.

Instaleren van de nieuwe modem
Wanneer u overstapt naar een nieuwe provider, krijgt u hoogstwaarschijnlijk ook een nieuw modem. Vaak kunt u ervoor kiezen om de nieuwe modem zelf te instaleren, maar wellicht wordt er een gratis installatiemonteur geleverd bij de overstap. Indien een installatiemonteur u verder helpt, hoeft u niets meer te doen. Gaat u de nieuwe modem zelf instaleren? Dan is het wellicht handig om van tevoren te bekijken hoe u dit gaat doen.

Glasvezel internet

Glasvezel internet is op steeds meer plaatsen beschikbaar. Om te zien of glasvezel beschikbaar is op uw adres kunt u in onze vergelijker een postcode en huisnummer invullen, en in de filters aangeven dat u alleen glasvezelabonnementen getoond wilt zien. Krijgt u geen resultaat? Dan is glasvezel helaas niet beschikbaar op uw adres.

Indien glasvezel beschikbaar is op uw adres, is het aan te raden dit serieus te overwegen. De prijzen verschillen niets en glasvezel is een stuk sneller dan ADSL of de kabel. Hoewel ook met deze technieken hoge downloadsnelheden gehaald kunnen worden, is de glasvezelverbinding een stuk stabieler, ook naarmate uw woning verder verwijderd is van de wijkcentrale. Ook biedt glasvezel een uploadsnelheid die gelijk is aan de downloadsnelheid.

Veelgestelde vragen

Alles in 1 is een combinatie van verschillende producten die bij een enkele aanbieder worden afgenomen. Op deze producten ontvangt u dan korting omdat u deze allemaal afneemt bij dezelfde aanbieder. Een alles in 1 pakket bestaat uit internet, tv en bellen. Daarnaast is het bij verschillende aanbieders mogelijk ook mobiele telefonie toe te voegen aan een alles in 1 pakket.

Of u glasvezel kunt krijgen bij uw alles in 1 pakket is afhankelijk van de vraag of uw adres is voorzien van een glasvezelverbinding. Om gebruik te maken van glasvezel dient uw woning namelijk aangesloten te zijn op het glasvezel netwerk. Of u aangesloten bent op het glasvezel netwerk kunt u zien wanneer u uw adres invoert bij onze alles in 1 vergelijker. Is glasvezel beschikbaar op uw adres? Dan kunt u ook een alles in 1 pakket met glasvezel afsluiten.

Hoeveel u kunt besparen door over te stappen naar een alles in 1 pakket is afhankelijk van uw huidige aanbieder en de aanbieder naar wie u wenst over te stappen. Op jaarbasis kunt u met de overstap naar een alles in 1 pakket tot 200 euro besparen. Misschien nog wel meer wanneer u nog nooit bent overgestapt van leverancier.

Op de vraag welke leverancier van alles in 1 pakketten de goedkoopste is, bestaat geen correct antwoord. Hoewel verschillende aanbieders claimen de goedkoopste of de beste te zijn, is dit geheel afhankelijk van uw woonplaats en wensen. Wanneer u op zoek bent naar de goedkoopste leverancier van glasvezel heeft het geen nut om bij een aanbieder te kijken die dit product niet aanbiedt.

Om te achterhalen welke aanbieder in uw situatie het beste of goedkoopste is, is het nodig een vergelijking op maat te maken. Wij bieden u graag aan gebruik te maken van onze alles in 1 vergelijkingsmodule waar u op basis van uw huidige situatie de beschikbare deals terugvindt.

Wanneer u van uw huidige alles in 1 pakket af wilt, kunt u dit op verschillende manieren bereiken. Het handigste is om de overstap te maken naar een nieuw alles in 1 pakket. Uw nieuwe leverancier zorgt er dan voor dat uw oude contract netjes wordt opgezegd. Wanneer u uw alles in 1 pakket wenst op te zeggen zonder over te stappen naar een nieuwe, dient u bij uw huidige leverancier na te gaan wat de correcte opzegprocedure is.

Het laatste alles-in-1 nieuws

KPN en Ziggo verhogen internet en tv tarieven per 1 juli
18-05-2020

KPN en Ziggo verhogen internet en tv tarieven per 1 juli

Vodafone start met uitrol 5G netwerk in Nederland
28-04-2020

Vodafone start met uitrol 5G netwerk in Nederland

Gaat XS4ALL verdwijnen?
21-01-2019

Gaat XS4ALL verdwijnen?

Alles in een pakket vergelijken
04-12-2018

Alles in een pakket vergelijken

Let's encrypt SSL

Copyright © 2014-2021 Totaalbesparen.com - Alle rechten voorbehouden.
Zeker.com BV | Saturnusstraat 68 |1829 CZ Oudorp | KvK nummer: 75317664 | BTW nummer: NL860235907B01