Mobiel abonnement vergelijken

Door gebruik te maken van onze vergelijkingsmodule voor mobiele telefoonabonnementen kunt u tot €150 besparen op uw nieuwe contract. Vergelijk de verschillende aanbieders en stap direct over.

Arrow

Mobiele abonnementen vergelijken op Totaalbesparen.com

Met onze vergelijkingsmodule voor mobiele telefonie vergelijkt u het aanbod van zowel Telecom providers als andere vergelijkers van mobiele abonnementen. Op deze manier bent u als bezoeker altijd verzekerd van de beste deal.

Volledigheid van de vergelijking

Hoewel onze vergelijkingsmodule voor mobiele abonnementen niet geheel compleet is, zijn alle goedkoopste mobiele abonnementen wel aanwezig. Onze vergelijker van mobiele abonnementen onderscheidt zich van andere vergelijkers door ook de resultaten van andere vergelijkers mee te nemen in de overzichten. Resultaten van onder andere Phonehouse en Belsimpel worden getoond in onze resultaten. Hiervoor is gekozen om het onafhankelijk karakter van onze vergelijkingsmodules te kunnen waarborgen.

Maak een vergelijking

Geef in bovenstaand formulier kort aan waarnaar u op zoek bent. De resultaten worden direct getoond.

Filter de resultaten

Filter de resultaten voor een korter overzicht. Zoek bijvoorbeeld naar een specifiek toestel en uitvoering.

Maak een keuze

Tenslotte dient u alleen nog een keuze te maken. Kijk hierbij ook naar ervaringen van andere klanten.

Maak de overstap

Maak direct de overstap online. Dit is binnen 5 minuten goed te doen. U ontvangt een bevestigingsmail na de overstap.

*U heeft altijd recht op 14 dagen bedenktijd nadat de overstap is afgerond

Waar rekening mee houden?

Bij het zoeken van een (nieuw) mobiel abonnement dient u rekening te houden met verschillende factoren die bepalend zijn voor de hoogte van uw maandelijkse rekening.

Looptijd

Eén van de factoren is de looptijd. De vergelijker geeft meerdere opties weer maar alleen de 12 en 24 maanden optie is beschikbaar voor mobiele telefoons. Dit is de duur van het contract. Gedurende deze periode zit u vast aan de afgesproken maandlasten behorend bij het abonnement. Een kort contract van een jaar heeft het voordeel dat het snel afgelopen is. Anderzijds zijn bij deze contractduur de maandelijkse kosten hoger. Voor mobiele telefoons met abonnement is een 24 maanden contract gangbaar. De maandlasten worden bij deze contractduur verspreid over de looptijd wat tot lagere maandelijkse kosten leidt.

Toestelkeuze

Houdt er rekening mee dat u voor een nieuwer model toestel een stuk meer betaald. Al een maand na de release van een nieuw toestel dalen abonnementsprijzen vrij snel. Dat scheelt al snel honderd euro op basis van een 24-maanden lopend abonnement. De slimme keuze is dus om te kiezen voor een toestel dat tenminste een maand beschikbaar is. Bij het uitkomen van een nieuwer model, wordt vaak ook gestunt met de prijs van het vorige model. Zo werd de Samsung Galaxy S8 maar liefst € 15 per maand goedkoper na de release van de Samsung Galaxy S9. Dat scheelt over twee jaar toch enkele honderden euro's.

Provider

Kies een provider waarbij u zich goed voelt. Woont u bijvoorbeeld op een afgelegen plek, kies dan voor een provider met sterke en goede dekking. U kunt daarnaast kiezen voor een abonnement waarmee u eindeloos kunt bellen en internetten. Voor een dergelijk abonnement betaald u iets meer, maar bent u er zeker van dat er nooit extra kosten op de rekening verschijnen, mits u de mobiel niet gebruikt in het buitenland en geen betaalde diensten op de mobiel gebruikt. Met de opkomst van Whatsapp en Skype op de mobiel, dalen prijzen voor onbeperkt bellen in rap tempo.

Let op: u gaat een lening aan!

En dat heeft invloed op bijvoorbeeld het aanvragen van een hypotheek. Het bedrag dat u kunt lenen wordt een stuk lager indien u een lening aangaat voor een nieuwe mobiele telefoon. Daarnaast wordt het ook een stuk lastiger een andere lening af te sluiten, mocht dit nodig zijn. Een oplossing kan zijn om het toestel vooruit te betalen, maar omdat dit niet voor iedereen weggelegd is, zou ook een gedeelte van het toestel vooraf betaald kunnen worden. De lening op het toestel wordt daarmee verlaagd.

Meer over het vergelijken van mobiele abonnementen

De vergelijker is het enige dat u nodig heeft om op een geavanceerde, maar eenvoudige wijze de meest geschikte abonnementen te selecteren. In het overzicht worden standaard alle populaire smartphones vermeld zodat u niet hoeft te zoeken. Eenmaal een smartphone gekozen? Selecteer dan die smartphone en direct worden alle abonnementen van dit specifieke model weergegeven.

Wanneer de keuze voor een bepaalde de smartphone achter de rug is, begint het vergelijken past echt. Hoe ziet uw perfecte abonnement eruit? Is dat een abonnement met onbeperkt bellen en internet of een abonnement met een klein aantal belminuten en datalimiet van 1 of 2GB? Wat uw voorkeur ook is; met de vergelijker stelt u op een eenvoudige wijze vast welk abonnement het meest bij uw persoonlijke situatie past. Met behulp van de sliders voor de belminuten, internet MB’s, abonnementsprijs en toestelprijs kunt u uw wensen kenbaar maken. Vink hiernaast de relevante optie aan en enkel de meest geschikte mobiele abonnementen blijven over.

Veelgestelde vragen

U kunt overstappen van provider nadat uw abonnement is verlopen. Bij de provider zelf kunt u vaak al enkele maanden voor het verlopen een nieuw toestel aanvragen. Let er wel op dat u dan een nieuw abonnement afsluit voor één of twee jaar. Wilt u dit niet? Dan dient u te wachten totdat het abonnement daadwerkelijk verlopen is.

Bent u nog in bezit van een goede mobiel? Dan kunt u een aardig bedrag besparen door over te stappen naar een sim-only abonnement. U kunt dit abonnement per jaar afsluiten en vervolgens aan het eind van het jaar kijken of u alsnog een abonnement met nieuw toestel wilt. Let er wel op dat u voor het nieuwe toestel gewoon een lening afsluit! Ga dan eens na of u de prijs voor het nieuwe toestel ook uit eigen zak zou betalen. Is dit niet het geval? Kijk dan eens naar een vorig model. Deze doen nauwelijks onder voor de nieuwere modellen en zijn een stuk goedkoper.

Bij de meeste providers kunt u (tegen een kleine betaling) uw oude nummer behouden. Dit kan echter niet bij alle providers, let hier dus op wanneer u abonnementen gaat vergelijken. Kiest u ervoor uw nummer te behouden? Dan zult u op de dag van de overgang zien dat alleen de netwerknaam verandert.

Let op dat u een lening afsluit wanneer u een abonnement neemt met nieuw toestel. Is het toestel duurder dan € 250? Dan wordt deze lening geregistreerd bij het BKR! Dit kan gevolgen hebben wanneer u bijvoorbeeld een andere lening of hypotheek wilt aanvragen.

Let's encrypt SSL

Copyright © 2014-2021 Totaalbesparen.com - Alle rechten voorbehouden.
Zeker.com BV | Saturnusstraat 68 |1829 CZ Oudorp | KvK nummer: 75317664 | BTW nummer: NL860235907B01