Ongevallenverzekering vergelijken

Een ongeval wil niemand meemaken, maar het komt geregeld voor. Soms met grote gevolgen. Zo kunt u arbeidsongeschikt of invalide raken. Of komt u in het ergste geval te overlijden. Om het leed enigszins te kunnen verzachten is er een ongevallenverzekering.

Ongevallenverzekering vergelijken
 1. [inhoudsopgave]
ongevallenverzekering

Wat is een ongevallenverzekering?

De naam zegt het al. Een ongevallenverzekering is een verzekering voor ongevallen. Het kan iedereen overkomen. Na een ongeval kan het gebeuren dat u (tijdelijk) niet meer kunt werken. In het ergste geval komt u te overlijden. Met deze verzekering verzekert u zich tegen blijvende invaliditeit of een sterfgeval door een ongeluk. Wanneer u of iemand uit uw gezin blijvend letsel aan het ongeluk overhoudt dan keert de verzekeraar een vooraf vastgesteld bedrag uit. Een ongevallenverzekering is niet hetzelfde als een uitvaartverzekering of overlijdensrisicoverzekering.

Wat behoort tot een ongeval?

De definitie van een ongeval is door alle verzekeraars samen bepaald. Deze luidt: ‘Een plotseling, onverwacht, van buiten inwerkend geweld op het lichaam van de verzekerde, waaruit rechtstreeks een medisch vast te stellen lichamelijk letsel is ontstaan, of zijn of haar dood.’

Een ongeluk zit in een klein hoekje. Een aantal voorbeelden van ongevallen, waarbij een ongevallenverzekering dekking biedt.

 • Ongeval tijdens sporten (extreme sporten zijn in sommige gevallen uitgesloten)
 • Ongeval tijdens het werk
 • Ongeval in het verkeer

Wat valt niet onder een ongevallenverzekering?

Er zijn ook bepaalde voorvallen die niet binnen deze omschrijving vallen. Dit zijn:

 • Verdrinking
 • Verstikking
 • Wondinfectie
 • Complicaties/verergerde situatie na een ongeval als gevolg van een medische hulp/eerste hulp
 • Bloedvergiftiging
 • Acute vergiftiging (door het gebruik of binnenkrijgen van vergiftigde dranken, spijzen of andere stoffen)
 • Zonnesteek
 • Ziekten (ontstaan door het binnenkrijgen van een vloeistof of een onvrijwillige val in het water)
 • Bevriezing
 • Verstuiking, spierscheuring of ontwrichting

Niet alleen de zorg die u na een ongeval nodig heeft is een belangrijk aandachtspunt. Ook de financiële situatie is belangrijk. Een ongeval heeft ook op dat gebied consequenties. U kunt dan namelijk (tijdelijk) niet meer werken. Het resulteert in inkomstenderving. Door deze verzekering krijgt u in dat geval een vooraf bepaald bedrag uitgekeerd.

Ongevallenverzekering 2021

Ongevallenverzekering vergelijken
ongevallenverzekering vergelijken

Waarom een ongevallenverzekering?

De financiële gevolgen van een ongeval kunnen groot zijn. Soms zo erg dat u het niet zelf kunt opvangen. Enkele dagen zonder werk kunt u mogelijk nog wel zelf oplossen. Een langdurige afwezigheid in de arbeidsmarkt is een ander verhaal. Als u (gedeeltelijk) arbeidsongeschikt raakt bijvoorbeeld. Dat is een belangrijke reden om een ongevallenverzekering af te sluiten. Hiermee voorkomt u dat u (mogelijk) in de problemen raakt. Een langdurige periode of levenslang zonder salaris is voor bijna niemand op te vangen.

Als tegenargument wordt de arbeidsongeschiktheidsverzekering aangehaald. Dat zou de ongevallenverzekering minder relevant maken. Toch is er wel degelijk een meerwaarde. Een arbeidsongeschiktheidsverzekering is namelijk gericht op de ondernemers. Een ongevallenverzekering is er daarentegen ook voor particulieren, inclusief gezinnen en studenten.

Voordelen

De ongevallenverzekering brengt meerdere voordelen met zich mee.

 • U bent niet alleen in Nederland verzekerd. De dekking geldt wereldwijd. Ook als u op vakantie of aan het sporten bent.
 • Het is volledig aan u wat u met de uitkering wilt doen.
 • Uw beroep heeft, in principe, geen invloed op de verzekering.

Nadelen

 • Risicovolle sporten kunnen een reden zijn voor een verzekeraar reden zijn uw aanvraag te weigeren.
 • Als u gedeeltelijk invalide raakt krijgt u ook maar een deel uitgekeerd.
 • Er kan een maximale leeftijd worden gehanteerd.

Ongevallenverzekering vergelijken via Totaalbesparen.com

Vergelijken is een handig middel om de juiste verzekering te vinden. Er zijn namelijk meerdere mogelijkheden. Via totaalbesparen.com kunt u dit doen. U kunt hier ongevallenverzekeringen vergelijken en de verzekering vinden die het beste bij uw wensen past. Welke dekking het beste bij u past, is afhankelijk van uw voorkeuren. Is de prijs voor u het meest bepalend of juist uitgebreide voorwaarden? Door het maken van een vergelijking, kunt u de voorwaarden en premies eenvoudig van verschillende verzekeraars vergelijken.

Verschillende ongevallenverzekeringen

Er zijn verschillende soorten ongevallenverzekeringen. Deze leggen wij hieronder verder uit.

Persoonlijke ongevallenverzekering

Dit is de meest voorkomende verzekering voor ongevallen. Deze verzekering is speciaal gericht op één persoon. Met deze verzekering dekt u de financiële gevolgen van een ongeval. Het verzekerde bedrag kunt u veelal zelf kiezen.

Gezinsongevallenverzekering

Eén van de andere mogelijke verzekeringen: de gezinsverzekering voor ongevallen. Deze biedt dekking voor alle leden van het gezin.

Scholierenongevallenverzekering

Een scholierenongevallenverzekering geeft dekking wanneer uw kind onder schooltijd bij een ongeval betrokken is. De Consumentenbond raadt deze verzekeringsvorm af. Alleen op school is deze verzekering van toepassing. Daarnaast wordt er maar een klein bedrag uitgekeerd. De gezinsverzekering voor ongevallen is dan een betere mogelijkheid. Hiermee is/zijn kind(eren) ten alle tijden verzekerd.

Collectieve ongevallenverzekering

Heeft u een eigen bedrijf met werknemers? Dan dient u goed voor uw werknemers te zorgen. Zo ook op het gebied van zorg. Het kan namelijk voorkomen dat één van uw werknemers een ongeval krijgt. Daarvoor is de collectieve ongevallenverzekering. Wordt uw werknemer blijvend invalide of komt hij/zij te overlijden? Dan krijgt u een vooraf bepaald bedrag uitgekeerd. Deze verzekeringsvorm geldt wereldwijd. Wel moet uw bedrijf in Nederland gevestigd zijn. Soms wordt deze verzekering zelfs verplicht gesteld. Dit is dan opgenomen in het CAO waaronder uw bedrijf valt. Als dit niet het geval is bent u vrij om zelf te kiezen. Bedrijven kiezen er soms, al dan niet verplicht, voor om deze verzekering op te nemen in de secundaire arbeidsvoorwaarden.

Veelgestelde vragen

Als u, iemand uit uw gezin of één van uw werknemers een ongeval krijgt. Op die momenten ontneemt een ongevallenverzekering u financiële zorgen. Het betreft ongevallen met (gedeeltelijke) invalide of overlijden tot gevolg.

Nee, in principe is het geen verplichte verzekering. Wel kan het voor bedrijven verplicht worden gesteld. Dit verschilt per sector. Mocht het verplicht zijn dan is dit opgenomen in het CAO.

Dit verschilt is per situatie. Iemand met een eigen bedrijf heeft een andere verzekering nodig dan een alleenstaand persoon. Kijk daarom goed wat het beste bij u past. Dat maakt het voor u namelijk de beste verzekering.

Het is zeker mogelijk om deze verzekering op te zeggen. Dit kan na een jaar. Op dat moment is de verzekering dagelijks opzegbaar. Dit kunt u doen via de verzekeraar bij wie u bent aangesloten. Het enige wat wordt gevraagd is de einddatum. De overblijvende premie zal worden terugbetaald.

Bij deze verzekering is er geen eigen risico.

Iedere verzekeraar kan eigen regels hanteren. Wat deze precies zijn kunt u terugvinden bij de verzekeraar. Dit is te lezen in de (polis)voorwaarden.

Wanneer u samenwoont ontvangt uw partner het bedrag uitgekeerd. Is hier geen sprake van? Dan ontvangen de erfgenamen het bedrag. U leest hier alles over in de voorwaarden.

Dekking ongevallenverzekering

Binnen de verzekering voor ongevallen kunt u kiezen uit een viertal rubrieken/dekkingen. Op deze manier kunt u de verzekering afsluiten die bij past bij uw wensen. Per rubriek heeft u zeggenschap over het uit te keren bedrag.

 • Rubriek A; Een eenmalige uitkering op het moment van overlijden
 • Rubriek B; Een eenmalige uitkering als er sprake is van blijvende invaliditeit. De hoogte hangt af van de mate van invaliditeit
 • Rubriek C; Een periodieke uitkering op het moment van tijdelijke arbeidsongeschiktheid
 • Rubriek D; Een daguitkering op het moment van ziekenhuisopname / vergoeding van kosten voor een geneeskundige behandeling

Rubriek A en B zijn de meest gekozen dekkingen binnen de ongevallenverzekering.

Goedkoopste ongevallenverzekering

Wilt u gaan voor de goedkoopste ongevallenverzekering? Dan kunnen wij niet vooraf aangeven welke de goedkoopste voor u zal zijn. Dat verschilt per situatie. De volgende punten hebben hier invloed op;

 • Welke verzekeringsvorm u wilt afsluiten
 • Voor welk bedrag u per rubriek verzekerd wilt zijn
 • Eventuele aanvullende verzekeringen (denk aan risicovolle beroepen of bestuurder motorrijden)

Wat kost een ongevallenverzekering?

De kosten worden bepaald aan de hand van uw aanvraag en hangt af van de gekozen verzekering en dekking. U kunt al een ongevallenverzekering kiezen voor slechts enkele euro’s per maand. Hoe uitgebreider het pakket, hoe meer u maandelijks moet betalen.

Ongevallenverzekering afsluiten

Via totaalbesparen.com kunt u de verzekering, na het vergelijken, direct afsluiten. Zo bent u in een paar minuten klaar. Voor het afsluiten van een verzekering vraagt de verzekeraar enkele gegevens.

 • Uw naam, adres en woonplaats
 • De verzekeringsvorm die u wilt afsluiten
 • Welk pakket u wilt afsluiten
 • De hoogte van het uit te keren bedrag
 • De ingangsdatum van de verzekering

Heeft u nog vragen? Of heeft u problemen tijdens het afsluiten? Kijk dan bij onze veelgestelde vragen. Ook is het mogelijk om contact op te nemen met de betreffende verzekeraar.


Let's encrypt SSL

Copyright © 2014-2021 Totaalbesparen.com - Alle rechten voorbehouden.
Zeker.com BV | Saturnusstraat 68 |1829 CZ Oudorp | KvK nummer: 75317664 | BTW nummer: NL860235907B01