Uitvaartverzekering vergelijken

Hieronder kunt u een uitvaartverzekering vergelijken. Kies de verzekeraar en bereken uw premie. U ziet snel wat de goedkoopste uitvaartverzekering is. Wilt u meer informatie? U vindt het op deze pagina. Genoeg gelezen? Start direct met een uitvaartverzekering vergelijken en sluit hem direct af.

Uitvaartverzekering vergelijken

Wat is een uitvaartverzekering?

Een uitvaartverzekering is een verzekering waarmee u de kosten afdekt voor een begrafenis of crematie. Hoewel u een uitvaartpolis afsluit op uw eigen leven, doet u dit vooral om nabestaanden niet achter te laten met hoge kosten. De kosten voor een gemiddelde uitvaart liggen in Nederland tussen de 7.000 en 10.000 euro. Bij onvoldoende geld op uw spaarrekening is het dus zeker zinvol om een uitvaartverzekering af te sluiten.

    [inhoudsopgave]


Waarom is een uitvaartverzekering belangrijk?

De kosten voor een begrafenis of crematie zijn torenhoog. Bovendien blijven deze kosten stijgen. Bij het afsluiten van een uitvaartverzekering betaalt een uitvaartverzekeraar (gedeeltelijk) de kosten van een begrafenis of crematie. Is er geen uitvaartverzekering aanwezig of hebt u onvoldoende geld op de rekening? Dan worden de kosten hiervoor in rekening gebracht bij de nabestaanden. Een onprettige gedachte, waar u natuurlijk liever goed op voorbereid bent.

Uitvaartverzekering vergelijken

Wilt u graag een uitvaartverzekering? Dan is het verstandig om de verschillende uitvaartverzekeringen te vergelijken. Iedere verzekeraar biedt haar eigen dekkingen met verschillende premies en voorwaarden. Let niet alleen op de premie, maar ook zeker op de voorwaarden. Overigens hoeft de goedkoopste niet perse de minste voorwaarden te hebben. Een uitvaartverzekering vergelijken kunt u daarom het beste doen op basis van zowel de premie als de voorwaarden.

Uitvaartverzekering vergelijken

Welke uitvaartverzekeringen kunt u vergelijken?

Een uitvaartverzekering is er in verschillende soorten: een naturaverzekering, een kapitaalverzekering en een combinatieverzekering. Hieronder hebben wij een vergelijking gemaakt van de verschillen.

  • Naturaverzekering
  • Een naturaverzekering bestaat uit een dienstenpakket. Er wordt bij overlijden geen geld uitgekeerd aan de nabestaanden om uw uitvaart te regelen. Maar met het dienstenpakket wordt de uitvaart door de uitvaartverzorger geregeld. Het voordeel is dat vooraf al veel zaken duidelijk zijn en nabestaanden in tijden van rouw geen/weinig tijd hoeven te besteden aan het regelen van de uitvaart. Een nadeel is dat de uitvaart minder naar wens ingevuld kan worden.

  • Kapitaalverzekering
  • Een kapitaalverzekering keert juist wel geld uit. Het geld wordt uitgekeerd aan de nabestaanden en zij kunnen dit naar wens besteden om uw uitvaart te verzorgen zoals u dat wenst. Het voordeel is dat deze geheel naar wens is in te vullen. Een nadeel is dat de nabestaanden veel zelf moeten regelen. Wellicht dat zij dit lastig vinden, naast het verwerken van hun verdriet. Overigens is het natuurlijk wel mogelijk om met het vrijgekomen geld alsnog een uitvaartverzorger in te schakelen om te ondersteunen.

  • Combinatieverzekering
  • De naam zegt het al, het is een combinatie tussen de natura- en de kapitaalverzekering. Een deel van de verzekering keert uit in diensten die worden verzorgd door de uitvaartverzorger. Een deel wordt uitgekeerd in geld, waardoor nabestaanden een persoonlijke touch aan de uitvaart kunnen geven. Laatste wensen met betrekking tot de uitvaart kunnen hierdoor alsnog gerealiseerd worden.

  • Koopsompolis
  • Tot slot is er ook nog een koopsompolis. Daarmee legt u eenmalig het gehele bedrag in, in de polis. Als u bijvoorbeeld een dekking wilt van 7.000 euro, dan betaalt u dit direct in totaal. Dit kan bijvoorbeeld interessant zijn als u al op leeftijd bent en geen uitvaartverzekering meer kunt afsluiten.


Uitvaartverzekering afsluiten

Uit onderzoek blijkt dat ongeveer 70% van de Nederlanders in 2020 een uitvaartverzekering heeft. Hebt u een goede uitvaartverzekering gevonden? Dan kunt u direct de uitvaartverzekering afsluiten. Dit gaat eenvoudig online. Nadat u een vergelijking hebt gemaakt en een verzekeraar hebt gekozen, kunt u na het invullen van uw gegevens en uw keuzes de uitvaartverzekering afsluiten.

Uitvaartverzekering

Veelgestelde vragen

Hieronder vindt u veelgestelde vragen over uitvaartverzekeringen.
Is een uitvaartverzekering verplicht?
Een uitvaartverzekering is niet verplicht en ook niet altijd noodzakelijk. Bij voldoende spaargeld is een uitvaartpolis niet van toepassing. Wel is het belangrijk om op tijd te beginnen met sparen. U weet tenslotte niet wanneer u precies overlijdt. Vooral jonge mensen zijn vaak niet met het einde bezig. Ze studeren nog of willen graag op reis. Toch is het ook voor jonge mensen verstandig om een uitvaartpolis af te sluiten. Hoe jonger u bent, hoe voordeliger de premie voor een financieel product.
Wat is de beste uitvaartverzekering?
De beste uitvaartverzekering is voor iedereen anders. Dit hangt namelijk af van verschillende factoren. Bijvoorbeeld of u van zekerheid houdt, of u nabestaanden de vrije hand wilt geven met het regelen van uw uitvaart en of u veel spaargeld hebt. De beste uitvaartverzekering is de verzekering waar u zich het beste bij voelt. Dit kan daarom een andere verzekering zijn, dan de verzekering die u beste vriend afsluit.
Wat is de goedkoopste uitvaartverzekering?
De premie van een uitvaartverzekering wordt bepaald aan de hand van een aantal factoren. Bijvoorbeeld uw leeftijd, de gewenste dekking, het verzekerde bedrag en uw wensen rondom uw uitvaart. De goedkoopste uitvaartverzekering is daarom per persoon verschillend.
Zijn mijn kinderen meeverzekerd?
Bij de meeste verzekeraars zijn kinderen tot 18 jaar gratis meeverzekerd op de uitvaartpolis van hun ouders. Daarna is het verstandig om een eigen uitvaartpolis af te sluiten. Hoe jonger u bent tijdens het aanvragen van de verzekering, hoe lager de premie is. Uit onderzoek van Uitvaartverzekeringwijzer.net blijkt dat als men op jonge leeftijd een uitvaartverzekering afsluit, deze persoon in totaal duizenden euro’s minder betaalt over de gehele looptijd dan iemand die ouder is. Ondanks dat de dekking precies hetzelfde is.
Is mijn partner meeverzekerd?
Nee, uw partner is niet meeverzekerd op uw polis. Hij of zij moet een eigen uitvaartverzekering kiezen.
Welke uitvaartverzekeraars zijn er?
In Nederland zijn een aantal uitvaartverzekeraars actief. De grootste zijn Yarden, DELA, Monuta en Ardanta.
Kan ik overstappen van uitvaartverzekeraar?
Overstappen naar een andere uitvaartverzekeraar kan, maar is niet altijd voordelig. Bij een uitvaartverzekering wordt een spaarpot opgebouwd, die vervolgens wordt uitgekeerd als u overlijdt. Stopt u de verzekering, dan wordt er een deel van de opgebouwde waarde aan u uitgekeerd. Bij een nieuwe verzekering start u dan weer opnieuw met sparen.

Uitvaartverzekering januari 2021

Copyright © 2014-2021 Totaalbesparen.com - Alle rechten voorbehouden | Algemene voorwaarden | Privacy | Sitemap