Uitvaartverzekering vergelijken

Uitvaartverzekering

Veel mensen vinden een uitvaartverzekering niet zinvol of zijn er zelfs niet mee bezig. Als je in de bloei van je leven bent, ligt je focus meer op het hier en nu. Toch is het wel degelijk verstandig om een uitvaartverzekering af te sluiten. Bij een plotseling overlijden wil je nabestaanden niet achterlaten met hoge kosten. Daarom is de uitvaartverzekering in het leven geroepen. Wat is een uitvaartverzekering precies, waarom is deze belangrijk en uit welke soorten uitvaartpolissen heb je de keuze?


Wat is een uitvaartverzekering

Een uitvaartverzekering is een verzekering waarmee je de kosten afdekt voor een begrafenis of crematie. Hoewel je een uitvaartpolis afsluit op je eigen leven, doe je dit vooral om nabestaanden niet achter te laten met hoge kosten. De kosten voor een gemiddelde uitvaart liggen om en nabij de € 8.000,-. Bij onvoldoende geld op je spaarrekening is het dus zeker zinvol om een uitvaartverzekering af te sluiten.


Waarom is een uitvaartverzekering belangrijk?

De kosten voor een begrafenis of crematie zijn torenhoog. Bovendien blijven deze kosten stijgen. Bij het afsluiten van een uitvaartverzekering betaalt een uitvaartverzekeraar (gedeeltelijk) de kosten van een begrafenis of crematie. Is er geen uitvaartverzekering aanwezig of heb je onvoldoende geld op je rekening? Dan worden de kosten hiervoor in rekening gebracht bij je nabestaanden. Een onprettige gedachte, waar je natuurlijk liever goed op voorbereid bent.


Is een uitvaartverzekering verplicht?

Een uitvaartverzekering is niet verplicht en ook niet altijd noodzakelijk. Bij voldoende spaargeld is een uitvaartpolis niet van toepassing. Wel is het belangrijk om op tijd te beginnen met sparen. Je weet tenslotte niet wanneer je precies overlijdt. Vooral jonge mensen zijn vaak niet met het einde bezig. Ze studeren nog of willen graag op reis. Toch is het ook voor jonge mensen verstandig om een uitvaartpolis af te sluiten. Hoe jonger je bent, hoe voordeliger de premie voor een financieel product.


Welke uitvaartverzekeringen zijn er?

Een uitvaartverzekering is er in twee verschillende soorten: een kapitaalverzekering of naturaverzekering. Een naturaverzekering bestaat uit een dienstenpakket, terwijl een kapitaalverzekering uitkeert in geld. Sommige uitvaartverzekeraars bieden jou ook de mogelijkheid om een combinatie van deze twee soorten te verzekeren. Tenslotte is er ook nog de zogenaamde koopsompolis. Daarmee leg je eenmalig een bedrag in bij een uitvaartmaatschappij. Het is aan jou om te beslissen welk uitvaartpakket het beste aansluit op jouw wensen en financiële mogelijkheden.


Uitvaartverzekeringen vergelijken

Wil je graag een uitvaartverzekering afsluiten? Zorg dat je vooraf de verschillende verzekeraars met elkaar vergelijkt. Kijk niet alleen naar een verzekering met de goedkoopste premie, maar lees ook de voorwaarden goed door. Je wilt tenslotte een financieel product dat goed aansluit op jouw situatie, nietwaar? Op de website van Uitvaartverzekeringwijzer zie je een handig overzicht met uitvaartverzekeraars.


Overstappen van uitvaartverzekeraar

Het kan nooit kwaad om je huidige uitvaartpolis te vergelijken met andere uitvaartverzekeringen. Misschien heb je in het verleden een uitvaartverzekering afgesloten, maar voldoet deze niet langer aan je wensen. Overweeg dan om elders je uitvaartverzekering onder te brengen. Soms profiteer je niet alleen van een scherpere premie, maar ook van betere voorwaarden.

Copyright © 2014-2019 Totaalbesparen.com - Alle rechten voorbehouden | Algemene voorwaarden | Privacy