Uitvaartverzekering vergelijken

Hieronder kunt u snel een uitvaartverzekering vergelijken. Kies de verzekeraar naar wens en bereken uw premie. Voor een paar euro per maand bent u goed gedekt.

Uitvaartverzekering vergelijken

Waarom een uitvaartverzekering vergelijken?

Een uitvaartverzekering is een verzekering waarmee u de kosten dekt van uw uitvaart. Dit kan zowel een een begrafenis als een crematie zijn. Hoewel u een uitvaartpolis afsluit op uw eigen leven, doet u dit vooral om nabestaanden niet achter te laten met hoge kosten. Regelt u niets, dan moeten zij uw uitvaart betalen. En dat is een fors bedrag. Een uitvaart kost in Nederland tussen de 7.000 en 10.000 euro. Iedereen die een uitvaartverzekering kiest, betaalt daarvoor een andere premie. De premie wordt namelijk bepaald aan de hand van een aantal factoren. Daarom is een uitvaartverzekering vergelijken heel verstandig. Hiermee voorkomt u dat u teveel premie betaalt. Let bij het vergelijken niet alleen op de premie, maar ook op de voorwaarden. Via onze website kunt u de uitvaartverzekering vergelijken van een aantal grote verzekeraars.

  [inhoudsopgave]

Uitvaartverzekering vergelijken

In 5 stappen een uitvaartverzekering vergelijken


In deze stappen kunt u snel een uitvaartverzekering vergelijken:
 1. Kies de verzekeraar
 2. Vul uw geboortedatum en verzekerd bedrag in
 3. Kies de gewenste dekking
 4. Vergelijk de premies
 5. Vergelijk de voorwaarden

Het verzekerd bedrag is het bedrag dat wordt uitgekeerd zodra u overlijdt. Dit bedrag moet voldoende zijn om uw uitvaart te betalen. Anders moeten uw nabestaanden alsnog een deel zelf bijleggen. De dekking bepaalt hoe er wordt uitgekeerd. Dit kan in de vorm van diensten zijn (natura dekking) of geld (kapitaal dekking). De natura uitvaartverzekering is de goedkoopste dekking. De kapitaal uitvaartverzekering biedt juist weer de meeste keuze vrijheid. U kunt ook kiezen voor een combinatie met de combinatie uitvaartverzekering.

Tips bij uitvaartverzekeringen vergelijken


Gaat u de uitvaartverzekering vergelijken? Dan is het goed om op het volgende te letten:
 • Of kinderen gratis zijn verzekerd
 • Hoe lang u premie betaalt
 • Of de premie meestijgt met de kosten (indexatie)
 • Of het verzekerd bedrag hoog genoeg is om uw wensen in te vullen
 • De hoogte van de premie
 • De voorwaarden

Premie uitvaartverzekering vergelijken


Afhankelijk van uw leeftijd betaalt u een lage of hoge premie. Jonge mensen betalen een lagere premie dan ouderen. In onderstaande grafiek kunt u de premie naar leeftijd zien. We hebben hierbij gekozen voor een kapitaalverzekering, verzekerd bedrag 7.500 euro en premie looptijd tot overlijden of tot 80 jaar. Gemaakt op 15-01-2021.Welke uitvaartverzekeringen kunt u vergelijken?


Naturaverzekering
Een natura uitvaartverzekering bestaat uit een pakket met diensten. Hiermee wordt de uitvaart door de uitvaartverzorger geregeld. Het voordeel is dat vooraf al veel zaken duidelijk zijn. Nabestaanden hoeven in tijden van rouw geen tot weinig tijd te besteden aan het regelen van de uitvaart. Een nadeel is dat de uitvaart minder naar wens ingevuld kan worden.

Kapitaalverzekering
Een kapitaalverzekering keert juist wel geld uit. Het geld wordt betaald aan de nabestaanden en zij kunnen dit naar wens besteden. Dit is dan ook meteen het voordeel van deze dekking. Een nadeel is dat de nabestaanden veel zelf moeten regelen. Wellicht dat zij dit lastig vinden, naast het verwerken van hun verdriet. Overigens kunnen zij met het geld ook een uitvaartverzorger inzetten.

Combinatieverzekering
De naam zegt het al, het is een combinatie tussen de natura- en de kapitaalverzekering. Een deel van de verzekering keert uit in diensten. Deze worden verzorgd door de uitvaartverzorger. Het andere deel wordt uitgekeerd in geld, waardoor nabestaanden een persoonlijke touch aan de uitvaart kunnen geven.

Koopsompolis
Tot slot is er ook nog een koopsompolis. Daarmee stort u in een keer het hele bedrag in de polis. Als u bijvoorbeeld een dekking wilt van 7.000 euro, dan betaalt u dit direct in totaal. Dit kan bijvoorbeeld interessant zijn als u al op leeftijd bent en geen uitvaartverzekering meer kunt afsluiten.

Goedkope uitvaartverzekering vergelijken


Voor veel mensen is de premie van groot belang. Dit bedrag betaalt u tenslotte iedere maand. Door te vergelijken ontdekt u snel waar u terecht kunt voor goedkope uitvaartverzekeringen. Maak altijd een persoonlijke vergelijking, want voor iedereen geldt een andere premie.

Uitvaartverzekering afsluiten

Uit recent onderzoek blijkt dat ruim 74% van de Nederlanders een uitvaartverzekering heeft. Hebt u een goede uitvaartverzekering gevonden? Dan kunt u direct de uitvaartverzekering afsluiten. Dit gaat eenvoudig online. Nadat u een vergelijking hebt gemaakt en een verzekeraar hebt gekozen, kunt u uw gegevens invullen en de uitvaartverzekering kiezen.

Veel gestelde vragen


Is een uitvaartverzekering verplicht?
Nee, een uitvaartverzekering is niet verplicht en ook niet altijd noodzakelijk. Bij voldoende spaargeld is een uitvaartpolis niet nodig. Wel is het belangrijk om op tijd te beginnen met sparen. U weet tenslotte niet wanneer u precies overlijdt.

Wat is de beste uitvaartverzekering?
De beste polis is voor iedereen anders. Dit hangt namelijk af van een aantal factoren. Bijvoorbeeld of u van zekerheid houdt, of u nabestaanden de vrije hand wilt geven met het regelen van uw uitvaart en of u veel spaargeld hebt. De beste uitvaartverzekering is de verzekering waar u zich het beste bij voelt. Dit kan daarom een andere verzekering zijn, dan degene die uw vriend afsluit.

Zijn mijn kinderen meeverzekerd?
Bij de meeste verzekeraars zijn kinderen tot 18 jaar gratis verzekerd op de polis van hun ouders. Daarna is het verstandig om een eigen uitvaartpolis af te sluiten. Hoe jonger u bent tijdens het aanvragen van de verzekering, hoe lager de premie is. Uit onderzoek van Uitvaartverzekeringwijzer.net blijkt dat als men op jonge leeftijd een uitvaartverzekering afsluit, deze persoon in totaal duizenden euro’s minder betaalt over de gehele looptijd dan iemand die ouder is. Ondanks dat de dekking precies hetzelfde is.

Welke uitvaartverzekeraars zijn er?
In Nederland zijn een aantal uitvaartverzekeraars actief. De grootste zijn DELA, Monuta en Ardanta. Verzekeraar Yarden is sinds december 2020 niet meer actief.

Kan ik overstappen van uitvaartverzekeraar?
Overstappen naar een andere uitvaartverzekeraar kan, maar is niet altijd voordelig. Bij een uitvaartverzekering wordt een spaarpot opgebouwd, die wordt uitgekeerd als u overlijdt. Stopt u de verzekering, dan wordt er een deel van de waarde aan u uitgekeerd. Bij een nieuwe verzekering start u dan weer opnieuw met sparen.

Uitvaartverzekering

Bronnen

De informatie op deze pagina is gedaan aan de hand van een aantal bronnen. Dit zijn:
 • Rijksoverheid
 • Verbond van Verzekeraars
 • Website van verzekeraars DELA, Monuta en Yarden
Let op: u kunt via onze website een uitvaartverzekering vergelijken. Wij geven echter geen advies. Hiervoor kunt u naar een adviseur gaan.

Laatste update: 19 februari 2021

Let's encrypt SSL

Copyright © 2014-2021 Totaalbesparen.com - Alle rechten voorbehouden.
Zeker.com BV | Saturnusstraat 68 |1829 CZ Oudorp | KvK nummer: 75317664 | BTW nummer: NL860235907B01