Scooter verzekeren zonder rijbewijs

Scooterverzekering afsluiten zonder rijbewijs? Dat kan. U mag alleen nog niet met de scooter de weg op, totdat u het rijbewijs hebt gehaald.

Scooterverzekering zonder rijbewijs: kan dat?

Sommige verzekeraars bieden de mogelijkheid om een scooterverzekering zonder rijbewijs af te sluiten. U kunt hem dan afsluiten met een ID-kaart of paspoort. Daarmee bewijst u wie u bent aan de verzekeraar.

Niet de weg op zonder rijbewijs

Houd er rekening mee dat u nog niet op de scooter mag rijden, zolang u daarvoor geen geldig rijbewijs heeft. Dat u een verzekering heeft voor de scooter verandert daar niets aan. Pas zodra u in het bezit bent van het rijbewijs én u een geldige verzekering heeft mag u daar de weg mee op.

Heeft u wél een scooterrijbewijs, maar geen rijbewijs B (voor de auto)? Dan is het natuurlijk geen probleem om een scooterverzekering af te sluiten. Het rijbewijs AM (voor de bromfiets of scooter) is voldoende om een verzekering aan te vragen en met de scooter of brommer de weg op te gaan.

Om een scooterverzekering af te sluiten is het belangrijk dat de scooter of brommer op uw naam staat. Traditioneel maakt u daarbij gebruik van het rijbewijs. Tegenwoordig kan dit ook online, door in te loggen met DigiD. Het rijbewijs is dan niet meer nodig. Uiteraard mag u de weg pas op als u zowel de verzekering als het rijbewijs heeft.

Heeft u een scooterverzekering afgesloten, maar zelf nog geen rijbewijs? Het lijkt verleidelijk om de scooter makkelijk uit te lenen, omdat u er nog geen gebruik van kunt maken. Houd er rekening mee dat u wel verantwoordelijk bent voor het gebruik van de scooter. Eventuele schade komt voor uw rekening. Bovendien betaalt u boetes voor verkeersovertredingen en verliest u eventuele schadevrije jaren bij een claim.

Zonder rijbewijs: scooterverzekering afsluiten

Zonder rijbewijs alvast een scooterverzekering afsluiten? Het is mogelijk, bijvoorbeeld om ervoor te zorgen dat u meteen de weg op kunt zodra u het rijbewijs haalt. Of om de scooter af en toe uit te lenen, al is het verstandig om daar kritisch op te zijn. U kunt online de mogelijkheden vergelijken om een goedkope scooterverzekering af te sluiten. Kijk goed naar de dekking waar u op kunt rekenen, net als naar de premie die u betaalt. Een verzekering is pas interessant als u daar ook wat aan heeft zodra er iets aan de hand is. Wij helpen u op de premie te besparen voor een scooterverzekering. Zowel met als zonder rijbewijs, dankzij de mogelijkheid om die meteen online aan te vragen. De makkelijkste manier om de scooter netjes en op tijd te verzekeren. Zodat u er verzekerd mee kunt rijden, vanaf het moment dat u het rijbewijs in uw bezit heeft.

Bronnen

Voor het schrijven van deze pagina zijn de volgende bronnen gebruikt:

  • RDW