Scooterverzekering vergelijken

Een scooter verzekeren is verplicht. Hieronder kunt u de scooterverzekering vergelijken van een aantal grote verzekeraars. Sluit hem direct af en ga veilig de weg op.

Arrow

Waarom een scooterverzekering vergelijken?

Als u een scooter heeft, dan moet u uw scooter verzekeren. U bent verplicht minimaal een WA dekking te kiezen. Iedere verzekeraar biedt deze dekking. Maar wel tegen een andere prijs. Dat is waarom een scooterverzekering vergelijken slim is.

  [inhoudsopgave]


In 5 stappen een scooterverzekeringen vergelijken

Scooterverzekeringen vergelijken is niet moeilijk. Met deze 5 stappen weet u snel waar u het beste uit bent.
 1. Kies de verzekeraar naar keus
 2. Vul een aantal gegevens in, zoals uw geboortedatum, postcode en het aantal schadevrije jaren
 3. Vul de gegevens van uw scooter in, zoals het kenteken, de maximale snelheid en het soort brandstof.
 4. Kies de gewenste dekking
 5. Vergelijk de premies van de verzekeraars met elkaar

Zodra u alles heeft ingevuld, wordt er automatisch een scooterverzekering vergelijking voor u gemaakt. De premies die worden getoond zijn op basis van uw scooter. Wilt u uw scooter verzekeren tegen deze premie? Dan kunt u deze verzekering direct afsluiten. Is het toch niet helemaal naar wens? Dan kunt u via Totaalbesparen.com een nieuwe vergelijking opstarten bij een andere verzekeraar.

Voertuig type

Geef hier op welke scooter u wilt verzekeren.

Verzekering type

Geef hier aan welke dekking u wenst.

Schadevrije jaren

Vul in of u schadevrije jaren op uw naam hebt staan.

Maak de overstap

Maak direct de overstap online. Dit is binnen 5 minuten goed te doen. U ontvangt een bevestigingsmail na de overstap.

*U heeft altijd recht op 14 dagen bedenktijd nadat de overstap is afgerond

Beste scooterverzekering vergelijken

Veel mensen vragen zich af wat de beste scooterverzekering is. Dat is echter voor iedereen anders. Zo let de ene persoon tijdens het vergelijken met name op de premie en de andere juist op de voorwaarden. Het hangt er ook vanaf of u een tweedehands scooter heeft gekocht of een gloednieuwe. Als u een scooterverzekering berekenen gaat, dan kunt u filteren op wat voor u van belang is. Zo ziet u snel wat de goedkoopste verzekering is. Of juist degene die het best beoordeeld wordt. De beoordeling van andere verzekerden kan u een goed beeld geven van de verzekeraar en de verzekering.

Scooterverzekering dekking vergelijken

Scooter verzekerenAls u net een scooter hebt gekocht, wilt u er snel mee de weg op. U wilt daarom uw scooter direct verzekeren. Dan is het handig om te weten welke dekkingen er zijn. Kort gezegd zijn er de WA dekking, de WA Plus dekking en de All Risk dekking. Deze leggen we nog even uit.

Basis dekkingen

WA dekking: Met een WA scooterverzekering dekt u de schade die u toebrengt aan anderen. Deze dekking is verplicht voor iedereen die een scooter bezit.

WA Plus dekking: Met een WA Plus verzekering bent u naast de schade aan anderen, ook verzekerd tegen diefstal en joyriding.

All Risk dekking: Met het afsluiten van een All Risk scooterverzekering heeft u de meest uitgebreide dekking. Niet alleen schade aan een ander, diefstal en joyriding is gedekt. Maar u bent daarnaast ook gedekt tegen schade die door eigen schuld is veroorzaakt.

Welke dekking kies ik voor mijn scooter?

Over het algemeen geldt dat een WA dekking wordt gekozen voor een scooter van 4 jaar of ouder. Of voor een scooter de minder waard is dan 1.000 euro. Is uw scooter jonger dan 4 jaar of meer waard dan 1000 euro? Dan is een WA Plus of Allrisk dekking misschien handig. Let er wel op dat u niet onnodig veel betaalt. Een Allrisk dekking is namelijk al snel twee keer zo duur dan een WA dekking. Zeker voor jonge bestuurders zonder schadevrije jaren ligt de prijs voor een Allrisk dekking erg hoog. Meer over het kiezen van de juiste dekking leest u hier.

Kosten scooterverzekering vergelijken in 2021

Scooterverzekering vergelijkenDe kosten van een scooterverzekering zijn voor iedereen anders. De kosten worden bepaald aan de hand van een aantal factoren zoals:
 • uw leeftijd
 • merk en type scooter
 • bouwjaar van de scooter
 • uw adres
 • de gewenste dekking
 • schadevrije jaren
Via onze scooterverzekering vergelijker kunt u snel berekenen welke verzekeraar het voordeligst is.

Meer scooterverzekeringen

Goedkope scooterverzekering vergelijken

Is voor u een lage premie het meest van belang? Dan kunt u de scooterverzekering vergelijken op basis van premie. Welke scooterverzekering de goedkoopste is, is vooraf niet te zeggen. Dit is namelijk afhankelijk van een aantal factoren. Denk daarbij aan uw leeftijd en het type scooter dat u rijdt. Een scooterverzekering vergelijken helpt u bij het maken van de juiste keus. Let ook altijd op de voorwaarden. Een lage premie klinkt prettig, maar de voorwaarden zijn ook van belang. Controleer ook altijd of er een eigen risico geldt.

Scooterverzekering afsluiten

Zodra u een vergelijking hebt gemaakt en eruit bent welke verzekering voor uw scooter het beste is, kunt u deze direct afsluiten. Zodra u de verzekering hebt afgesloten, ontvangt u per mail een bevestiging van de verzekeraar en kunt u de weg op. Indien u nog een andere scooterverzekering heeft, dan dient u deze zelf op te zeggen.

Vragen over scooterverzekeringen

Bronnen

Voor het schrijven van deze pagina zijn de volgende bronnen gebruikt:
 • Rijksoverheid
 • Website van de verzekeraars voor het berekenen van de premie
Laatste update: 1 februari 2021

Veelgestelde vragen

U geeft in principe de eigenaar van de scooter op als hoofdbestuurder. Wanneer er echter geregeld een persoon gebruik maakt van de scooter, en deze persoon de leeftijd van 25 jaar nog niet bereikt heeft, dan geeft u deze persoon op als hoofdbestuurder. De verzekeraars gaan in er in dit geval vanuit dat deze persoon de daadwerkelijke berijder is van de scooter.

U kunt uw schadevrije jaren gebruiken voor uw scooterverzekering. Vaak is wel een vereiste dat de schadevrije jaren niet ook voor een andere verzekering gebruikt worden. U kunt dus niet gebruik maken van schadevrije jaren voor zowel de scooter als autoverzekering. Omdat de besparing op een autoverzekering met schadevrije jaren een stuk hoger ligt, is het niet vaak aantrekkelijk om schadevrije jaren in te zetten bij een scooterverzekering.

Wanneer u uw scooterverzekering stopzet, zijn de gereden schadevrije jaren tenminste 36 maanden geldig. Sluit u binnen deze periode geen nieuwe verzekering af, dan vervallen uw schadevrije jaren. U kunt deze opgebouwde schadevrije jaren ook gebruiken om een auto te verzekeren.

Welke dekking u kiest is vooral afhankelijk van de waarde van de scooter. Bent u in bezit van een nieuwe scooter met hoge aanschafwaarde? Dan is het handig een allrisk scooterverzekering af te sluiten. Ook ongelukjes en schades door eigen fout worden dan vergoedt. Voor een allrisk scooterverzekering betaalt u aanzienlijk meer premie. Bekijk voor uzelf of deze extra premie het waard is.

De meeste verzekeraars bieden de mogelijkheid schade online of via een app te melden. De mogelijkheden verschillen per verzekeraar. Komt u er niet uit? Neem dan telefonisch contact op met uw verzekeraar. Meld schade altijd zo spoedig mogelijk.

Een scooter of brommerverzekering is eigenlijk hetzelfde. Het daadwerkelijk verschil ligt tussen de snorfiets en bromfiets. Hierover is nog steeds onduidelijkheid. Gelukkig maakt het ook weinig uit. De online vergelijkers van Totaalbesparen.com en de verzekeraars maken gebruik van adaptieve vergelijkers. Hierdoor kunnen de systemen zelf achterhalen welk type voertuig u wilt verzekeren.

Wanneer u uw scooter verkoopt of gewoon de scooterverzekering wilt opzeggen, dient u dit helaas zelf te doen. Hoe u dit doet is afhankelijk van de verzekeraar waarbij u bent aangesloten. Komt u er niet uit? Dan kunt u uw scooterverzekering altijd telefonisch opzeggen.

Let's encrypt SSL

Copyright © 2014-2021 Totaalbesparen.com - Alle rechten voorbehouden.
Zeker.com BV | Saturnusstraat 68 |1829 CZ Oudorp | KvK nummer: 75317664 | BTW nummer: NL860235907B01