Scooterverzekering vergelijken

Een scooter verzekeren is verplicht. Hieronder kunt u de scooterverzekering vergelijken van de verzekeraars op onze website. Bent u op zoek naar een goedkope scooterverzekering, kies dan voor de verzekeraar die als eerste getoond wordt. U kunt direct de scooter verzekering afsluiten.

Scooterverzekering vergelijken

Waarom een scooterverzekering?

Als u een scooter heeft, dan moet u uw scooter verzekeren. Dit bent u verplicht. U dient minimaal een Wettelijke Aansprakelijkheidsverzekering (WA) af te sluiten. Hiermee dekt u de schade die u toebrengt aan anderen. Voordat u de weg op gaat met uw scooter dient u een WA dekking te hebben. Natuurlijk is het ook erg fijn dat als u schade heeft aan uw eigen scooter dat deze wordt vergoed. Hiervoor dient u een extra dekking te nemen. Hieronder vertellen wij u hier meer over.

    [inhoudsopgave]


Scooterverzekeringen vergelijken

Er zijn meerdere verzekeraars die een scooterverzekering aanbieden. Aangezien zij allemaal een andere prijs berekenen, is het verstandig om eerst de scooterverzekeringen te vergelijken. Hiermee voorkomt u dat u onnodig teveel premie betaalt. Ook als u al een verzekering voor uw scooter heeft, is het verstandig om deze te vergelijken. Het kan zomaar zo zijn dat er een andere goedkope scooterverzekering is.

Hoe kan ik een scooterverzekering vergelijken?

Een scooter verzekering vergelijken is erg makkelijk. Bovendien is een scooterverzekering vergelijken altijd verstandig, omdat verzekeraars verschillende premies rekenen en u bij de ene verzekeraar veel goedkoper uit bent dan bij een andere verzekeraar. De premies die op onze website getoond worden, zijn berekend op basis van ijkgegevens. Hierdoor wijkt de premie voor uw scooter hiervan af. Dit kan goedkoper of duurder uitvallen.

Klik hieronder op de button bij de verzekeraar waarvan u een premie vergelijking wilt zien. U gaat dan automatisch naar de website van de betreffende verzekeraar toe. Hier vult u een aantal gegevens in van uzelf, zoals uw geboortedatum en postcode, de leeftijd van de jongste bestuurder en het aantal schadevrije jaren. Vervolgens vult u enkele gegevens in van de scooter, zoals het kenteken, de maximale snelheid en het soort brandstof.

Daarna kiest u de gewenste dekking. De scooter verzekeren met een WA dekking is verplicht, dus deze dient u in ieder geval aan te vinken. Vervolgens vinkt u eventuele aanvullende dekkingen aan. Er wordt automatisch een scooterverzekering vergelijking voor u gemaakt. De premies die worden getoond zijn op basis van uw scooter. Wilt u uw scooter verzekeren tegen deze premie? Dan kunt u de verzekering scooter direct afsluiten. Is het toch niet helemaal naar wens? Dan kunt u via totaalbesparen.com een nieuwe vergelijking opstarten bij een andere verzekeraar.

Voertuig type

Geef hier op welk soort voertuig u wilt verzekeren.

Verzekering type

Geef hier aan naar welk type verzekering u op zoek bent.

Schadevrije jaren

Geef hier aan of u schadevrije jaren op uw naam hebt staan.

Maak de overstap

Maak direct de overstap online. Dit is binnen 5 minuten goed te doen. U ontvangt een bevestigingsmail na de overstap.

*U heeft altijd recht op 14 dagen bedenktijd nadat de overstap is afgerond

Scooterverzekering januari 2021

Welke scooterverzekering past bij mij?

Scooter verzekerenWilt u uw scooter direct verzekeren? Bepaal dan welke scooterverzekering het best bij u past. Dit hangt af van verschillende factoren, waaronder de prijs. Wij bieden een handig overzicht van de verschillende scooterverzekeringen. Hoewel dit overzicht gericht is op scooters, kunt u bij de verzekeraars ook terecht voor een brommerverzekering of bromfietsverzekering.

De juiste dekking kiezen

Een scooter verzekeren gaat gepaard met het kiezen va de juist dekkingen. Gaat u de scooterverzekering vergelijken? Dan wordt u direct meegenomen door de dekkingen. Nadat u een goede scooterverzekering gevonden heeft, kiest u de dekking naar wens. Kort gezegd zijn er de WA dekking, de WA Plus dekking en de All Risk dekking.

WA dekking

Met een WA scooterverzekering dekt u de schade die u toebrengt aan anderen. Deze dekking is verplicht voor iedereen die een scooter bezit.

WA Plus dekking

Met een WA Plus verzekering bent u ook verzekerd tegen onder andere diefstal.

All Risk dekking

Met het afsluiten van een All Risk scooterverzekering bent u daarnaast ook nog eens verzekerd tegen schade die door eigen schuld is veroorzaakt.

Algemeen advies

Het algemene advies is om voor een standaard WA-verzekering te kiezen wanneer uw voertuig ouder is dan 4 jaar, of minder waard is dan 1000 euro. Is uw voertuig jonger dan 4 jaar of meer waard dan 1000 euro? Dan kan gekozen worden voor een WA Plus of allrisk verzekering. Let er wel op dat u niet onnodig gaat betalen. Een allrisk verzekering is al snel tweemaal duurder dan een WA-verzekering. Zeker voor jonge bestuurders zonder schadevrije jaren ligt de prijs voor een allrisk verzekering erg hoog. Indien u een jaar schadevrij rijdt, bespaard u door te kiezen voor een standaard WA-verzekering als snel enkele honderden euro's. Indien het voertuig slechts enkele honderden euro's waard is, is het afsluiten van een allrisk verzekering als snel nadelig.

Meer over het kiezen van de juiste dekking leest u hier.

Scooterverzekering vergelijken

Schadevrije jaren

Schadevrije jaren zijn van grote invloed op de verzekeringspremie van uw scooterverzekering. Neem dit dan ook zeker mee bij het scooterverzekering vergelijken. De no-claim korting voor een scooterverzekering kan oplopen tot 85%. Hiervoor dient u wel over minimaal 8 schadevrije jaren te beschikken. Dat is voor een jongere helaas niet mogelijk, maar voor ouders vaak wel. Maakt u gebruik van de korting voor schadevrije jaren? Let er dan op dat u een verzekeraar kiest die uw schadevrije jaren accepteert. Bij de ene verzekeraar kunt u uw schadevrije jaren direct voor een scooter gebruiken in combinatie met een andere lopende verzekering, terwijl bij een andere verzekeraar dan eerst de eerste verzekering opgezegd moet worden. Daarnaast is het soms ook mogelijk dat schadevrije jaren op uw naam vanuit een autoverzekering worden meegenomen. Om op de juiste manier gebruik te maken van schadevrije jaren is enig onderzoek vereist. Aan de andere kant levert dit wel een grote besparing op tot wel 85%.

Wat kost een scooterverzekering in 2021?

De kosten van een scooterverzekering zijn voor iedereen anders. De kosten worden bepaald door verschillende factoren zoals:
  • Uw leeftijd
  • merk en type scooter
  • merk en type scooter
  • Bouwjaar van de scooter
  • postcode en huisnummer
  • de gewenste dekking
  • schadevrije jaren
Via onze scooterverzekering vergelijker kunt u gemakkelijk berekenen welke verzekeraar het voordeligst is.

Beste scooterverzekering vergelijken

Veel mensen vragen zich af wat de beste scooterverzekering is. Dat is echter voor iedereen een andere. De ene persoon let met name op de premie en de andere meer op de voorwaarden. Als u een scooterverzekering berekenen gaat, dan kunt u filteren op wat voor u van belang is. Zo ziet u bijvoorbeeld snel wat de goedkoopste scooterverzekering is. Of juist degene die het best beoordeeld wordt. De beoordeling van andere verzekerden kan u een goed beeld geven van de verzekeraar en de verzekering. Er zijn verschillende factoren die een rol spelen bij het bepalen welke verzekering het beste is voor uw scooter. Denk bijvoorbeeld aan de dekking, het merk van de scooter, uw leeftijd en het aantal schadevrije jaren.

Meer scooterverzekeringen

Aanvullende dekkingen van een scooterverzekering

Gaat u de scooterverzekering vergelijken, neem dan ook de aanvullende dekkingen mee. De standaard WA-verzekering voor uw scooter kunt u uitbreiden met verschillende aanvullende modules. De meest populaire aanvullende modules zijn: diefstal, schade ten gevolge van onmacht, schade door eigen schuld en rechtsbijstand.

Diefstal

Scooters worden redelijk vaak gestolen. Uiteraard kunt u verschillende maatregelen treffen om dit te voorkomen of het risico te verkleinen. Denk hierbij aan een alarm en een goed slot. Alsof is er kans dat u slachtoffer wordt van diefstal. Uw scooter verzekeren tegen diefstal kan bij de meeste verzekeraars met een WA Plus scooterverzekering. Omdat niet alle verzekeraars deze variant bieden, is het bij sommige verzekeraars nodig een allrisk verzekering af te sluiten alvorens ook verzekerd te zijn tegen diefstal.

Schade door eigen schuld

Wilt u een dure scooter verzekeren, dan kan het handig zijn om ook schade door eigen schuld te verzekeren. Onder schade door eigen schuld valt bijvoorbeeld schade aan de scooter ten gevolge van een valpartij of schade die is ontstaan bij een ongeluk waarbij de schuld bij u ligt. Om ook deze schade vergoedt te krijgen, dient u een allrisk scooterverzekering af te sluiten. De premie hiervoor is al snel tweemaal hoger dan die van een standaard WA-verzekering. Het is dus aan te raden alleen een allrisk verzekering af te sluiten wanneer u in bezit bent van een dure scooter.

Schade ten gevolge van onmacht

Schade ten gevolge van onmacht wordt gedekt met een WA Plus verzekering. Heeft uw verzekeraar deze variant niet? Dan wordt deze schade gedekt met een allrisk verzekering. Onder schade ten gevolge van onmacht valt bijvoorbeeld stormschade of brand.

Rechtsbijstand

Hoewel ook de rechtsbijstandsverzekering geregeld wordt afgesloten bij een scooterverzekering, is dit niet echt nodig. De kans is erg groot dat u er nooit gebruik van zult maken. De rechtsbijstandsverzekering dekt namelijk alleen de kosten die u hebt gemaakt voor een advocaat en eventuele rechtsgang.

Goedkope scooterverzekering vergelijken

Vindt u de premie voor scooterverzekeringen het allerbelangrijkste? Ga dan op zoek naar een goedkope scooterverzekering. Welke verzekering het goedkoopste voor u is, is vooraf niet te zeggen. Dit is namelijk afhankelijk van meerdere factoren, zoals uw leeftijd en het type scooter dat u rijdt. Een scooter verzekering vergelijken helpt u bij het maken van de juiste keus, hiermee vindt u vanzelf de goedkope verzekering voor uw scooter die bij u past.

Scooterverzekering afsluiten

Zodra u een vergelijking hebt gemaakt en eruit bent welke verzekering voor uw scooter het beste is, kunt u deze direct afsluiten. Zodra u de verzekering hebt afgesloten, ontvangt u per mail een bevestiging van de verzekeraar en kunt u de weg op. Indien u nog een andere scooterverzekering heeft, dan dient u deze zelf op te zeggen.

Vragen over scooterverzekeringen

Veelgestelde vragen

U geeft in principe de eigenaar van de scooter op als hoofdbestuurder. Wanneer er echter geregeld een persoon gebruik maakt van de scooter, en deze persoon de leeftijd van 25 jaar nog niet bereikt heeft, dan geeft u deze persoon op als hoofdbestuurder. De verzekeraars gaan in er in dit geval vanuit dat deze persoon de daadwerkelijke berijder is van de scooter.

U kunt uw schadevrije jaren gebruiken voor uw scooterverzekering. Vaak is wel een vereiste dat de schadevrije jaren niet ook voor een andere verzekering gebruikt worden. U kunt dus niet gebruik maken van schadevrije jaren voor zowel de scooter als autoverzekering. Omdat de besparing op een autoverzekering met schadevrije jaren een stuk hoger ligt, is het niet vaak aantrekkelijk om schadevrije jaren in te zetten bij een scooterverzekering.

Wanneer u uw scooterverzekering stopzet, zijn de gereden schadevrije jaren tenminste 36 maanden geldig. Sluit u binnen deze periode geen nieuwe verzekering af, dan vervallen uw schadevrije jaren. U kunt deze opgebouwde schadevrije jaren ook gebruiken om een auto te verzekeren.

Welke dekking u kiest is vooral afhankelijk van de waarde van de scooter. Bent u in bezit van een nieuwe scooter met hoge aanschafwaarde? Dan is het handig een allrisk scooterverzekering af te sluiten. Ook ongelukjes en schades door eigen fout worden dan vergoedt. Voor een allrisk scooterverzekering betaalt u aanzienlijk meer premie. Bekijk voor uzelf of deze extra premie het waard is.

De meeste verzekeraars bieden de mogelijkheid schade online of via een app te melden. De mogelijkheden verschillen per verzekeraar. Komt u er niet uit? Neem dan telefonisch contact op met uw verzekeraar. Meld schade altijd zo spoedig mogelijk.

Een scooter of brommerverzekering is eigenlijk hetzelfde. Het daadwerkelijk verschil ligt tussen de snorfiets en bromfiets. Hierover is nog steeds onduidelijkheid. Gelukkig maakt het ook weinig uit. De online vergelijkers van Totaalbesparen.com en de verzekeraars maken gebruik van adaptieve vergelijkers. Hierdoor kunnen de systemen zelf achterhalen welk type voertuig u wilt verzekeren.

Wanneer u uw scooter verkoopt of gewoon de scooterverzekering wilt opzeggen, dient u dit helaas zelf te doen. Hoe u dit doet is afhankelijk van de verzekeraar waarbij u bent aangesloten. Komt u er niet uit? Dan kunt u uw scooterverzekering altijd telefonisch opzeggen.

Copyright © 2014-2021 Totaalbesparen.com - Alle rechten voorbehouden | Algemene voorwaarden | Privacy | Sitemap