Vergelijk scooterverzekeringen

Maak een keuze uit onderstaande mogelijkheden en bekijk direct welke scooterverzekeringen voldoen aan uw wensen.

Het resultaat bestaat uit een top 5 van goedkoopste scooterverzekeringen.

Arrow
Direct naar resultaat
100% onafhankelijk Gegarandeerd de goedkoopste Overzichtelijk en compleet

Scooterverzekeringen vergelijken

U kunt bij ons scooterverzekeringen vergelijken op basis van de eigen wensen. Getoonde prijzen zijn een realistische indicatie, maar kunnen bij de verzekeraar toch anders uitvallen. De scooterverzekering wordt afgesloten bij de verzekeraar.

Voertuig type

Geef hier op welk soort voertuig u wilt verzekeren.

Verzekering type

Geef hier aan naar welk type verzekering u op zoek bent.

Schadevrije jaren

Geef hier aan of u schadevrije jaren op uw naam hebt staan.

Maak de overstap

Maak direct de overstap online. Dit is binnen 5 minuten goed te doen. U ontvangt een bevestigingsmail na de overstap.

*U heeft altijd recht op 14 dagen bedenktijd nadat de overstap is afgerond

Scooterverzekeringen

*Getoonde prijzen zijn op basis van een YAMAHA AEROX met een nieuwwaarde van € 2400,- zonder schadevrije jaren en een 25-jarige aanvrager. Werkelijke premies liggen waarschijnlijk een stuk lager!
Centraal Beheer scooterverzekering
Centraal Beheer scooterverzekering
Eigen risico: € 0,00 - Optioneel € 150,00
Diefstal verzekerd: Optioneel
Allrisk Optioneel
Dagelijks opzegbaar
Prijzen WA - Allrisk € 9,12 - € 28,82
Premie berekenen
Inshared scooterverzekering
Inshared scooterverzekering
Eigen risico: € 0,00
Diefstal verzekerd: Optioneel
Allrisk Optioneel
Dagelijks opzegbaar
Prijzen WA - Allrisk € 12,34 - € 15,78
Premie berekenen
Hema scooterverzekering
Hema scooterverzekering
Eigen risico: 10% - Minimaal € 150,00
Diefstal verzekerd: Optioneel
Allrisk Optioneel
Dagelijks opzegbaar
Prijzen WA - Allrisk € 11,37 - € 20,17
Premie berekenen
Univé scooterverzekering
Univé scooterverzekering
Eigen risico: € 100,00
Diefstal verzekerd: Optioneel
Allrisk Optioneel
Dagelijks opzegbaar
Prijzen WA - Allrisk € 12,10 - € 29,13
Premie berekenen
Meeus scooterverzekering
Meeus scooterverzekering
Eigen risico: € 125,00
Diefstal verzekerd: Optioneel
Allrisk Optioneel
Dagelijks opzegbaar
Prijzen WA - Allrisk € 14,44 - € 46,13
Premie berekenen
ANWB scooterverzekering
ANWB scooterverzekering
Eigen risico: € 0,00
Diefstal verzekerd: Optioneel
Allrisk Optioneel
Dagelijks opzegbaar
Prijzen WA - Allrisk € 17,19 - € 47,51
Premie berekenen

Welke scooterverzekering voor mij?

Welke scooterverzekering het best bij u past hangt af van verschillende factoren, waaronder natuurlijk de prijs. Wij bieden een handig overzicht van de verschillende scooterverzekeringen. Hoewel dit overzicht gericht is op scooters, kunt u bij de verzekeraars ook prima terecht voor een brommer- of snorfiets verzekering.

De juiste dekking kiezen

Nadat u de beste scooterverzekering gevonden heeft, bestaat de mogelijkheid te kiezen uit verschillende dekkingen. Sommige verzekeraars bieden de mogelijkheid te kiezen voor een WA- of allrisk verzekering. Anderen bieden daarnaast ook nog een tussenvorm, de WA Plus verzekering. Voor welke dekking gekozen wordt, is vooral afhankelijk van de waarde van het voertuig dat u gaat verzekeren. Een kale WA-verzekering is verplicht. Met een WA Plus verzekering bent u ook verzekerd tegen onder andere diefstal. Met het afsluiten van een allrisk verzekering bent u daarnaast ook nog eens verzekerd tegen schade die door eigen schuld is veroorzaakt.

Het algemene advies is om voor een standaard WA-verzekering te kiezen wanneer uw voertuig ouder is dan 4 jaar, of minder waard is dan 1000 euro. Is uw voertuig jonger dan 4 jaar of meer waard dan 1000 euro? Dan kan gekozen worden voor een WA Plus of allrisk verzekering. Let er wel op dat u niet onnodig gaat betalen. Een allrisk verzekering is al snel tweemaal duurder dan een WA-verzekering. Zeker voor jonge bestuurders zonder schadevrije jaren ligt de prijs voor een allrisk verzekering erg hoog. Indien u een jaar schadevrij rijdt, bespaard u door te kiezen voor een standaard WA-verzekering als snel enkele honderden euro's. Indien het voertuig slechts enkele honderden euro's waard is, is het afsluiten van een allrisk verzekering als snel nadelig.

Meer over het kiezen van de juiste dekking leest u hier.

Schadevrije jaren

Schadevrije jaren zijn van grote invloed op de verzekeringspremie van uw scooterverzekering. De no-claim korting voor een scooterverzekering kan oplopen tot 85%. Hiervoor dient u dan wel over minimaal 8 schadevrije jaren te beschikken. Dat is voor een jongere helaas niet mogelijk, maar voor ouders vaak wel. Maakt u gebruik van de korting voor schadevrije jaren? Let er dan op dat u een verzekeraar kiest die uw schadevrije jaren accepteert. Bij de ene verzekeraar kunt u uw schadevrije jaren direct voor een scooter gebruiken in combinatie met een andere lopende verzekering, terwijl bij een andere verzekeraar dan eerst de eerste verzekering opgezegd moet worden. Daarnaast is het ook nog mogelijk dat schadevrije jaren op uw naam vanuit een autoverzekering, niet meegerekend kunnen worden bij de scooterverzekering. Om op de juiste manier gebruik te maken van schadevrije jaren is dus lastig en vergt enig onderzoek. Aan de andere kant levert dit wel een grote besparing op tot wel 85%.

Top 3 verzekeraars

Inshared
Geld terug bij gereden schadevrij jaar
Looptijd: dagelijks opzegbaar Bekijken →
Centraal Beheer
Tot 1 jaar na aankoop aanschafwaarde terug bij allrisk
Looptijd: dagelijks opzegbaar Bekijken →
Hema
Meerdere bestuurders opgeven mogelijk
Looptijd: dagelijks opzegbaar Bekijken →

Meer scooterverzekeringen

Aanvullende dekkingen

De standaard WA-verzekering voor uw scooter kan worden uitgebreid met verschillende aanvullende modules. De meest populaire aanvullende modules zijn: diefstal, schade ten gevolge van onmacht, schade door eigen schuld en rechtsbijstand.

Diefstal

Scooters worden redelijk vaak gestolen. Uiteraard kunt u verschillende maatregelen nemen om dit te voorkomen (denk bijvoorbeeld aan een alarm en goed slot), maar dan nog is er een geringe kans dat u slachtoffer wordt van diefstal. Om uw scooter te verzekeren voor diefstal voldoet bij de meeste verzekeraars een WA Plus scooterverzekering. Omdat niet alle verzekeraars deze variant bieden, is het bij sommige verzekeraars nodig een allrisk verzekering af te sluiten alvorens ook verzekerd te zijn tegen diefstal.

Schade door eigen schuld

Wanneer u een dure scooter verzekerd, kan het handig zijn om ook schade door eigen schuld te verzekeren. Onder schade door eigen schuld valt bijvoorbeeld schade aan de scooter ten gevolge van een valpartij, of schade die is ontstaan bij een ongeluk waarbij de schuld bij u ligt. Om ook deze schade vergoedt te krijgen, dient u een allrisk scooterverzekering af te sluiten. De premie hiervoor is al snel tweemaal hoger dan die van een standaard WA-verzekering. Het is dus aan te raden alleen een allrisk verzekering af te sluiten wanneer u in bezit bent van een dure scooter.

Schade ten gevolge van onmacht

Schade ten gevolge van onmacht wordt gedekt met een WA Plus verzekering. Heeft uw verzekeraar deze variant niet? Dan wordt deze schade gedekt met een allrisk verzekering. Onder schade ten gevolge van onmacht valt bijvoorbeeld stormschade of brand.

Rechtsbijstand

Hoewel ook de rechtsbijstandsverzekering geregeld wordt afgesloten bij een scooterverzekering, is dit niet echt nodig. De kans is erg groot dat er nooit gebruik gemaakt gaat worden van deze verzekering. De rechtsbijstandsverzekering dekt namelijk alleen de kosten die u hebt gemaakt voor een advocaat en eventuele rechtsgang.

Veelgestelde vragen

U geeft in principe de eigenaar van de scooter op als hoofdbestuurder. Wanneer er echter geregeld een persoon gebruik maakt van de scooter, en deze persoon de leeftijd van 25 jaar nog niet bereikt heeft, dan geeft u deze persoon op als hoofdbestuurder. De verzekeraars gaan in er in dit geval vanuit dat deze persoon de daadwerkelijke berijder is van de scooter.

U kunt uw schadevrije jaren gebruiken voor uw scooterverzekering. Vaak is wel een vereiste dat de schadevrije jaren niet ook voor een andere verzekering gebruikt worden. U kunt dus niet gebruik maken van schadevrije jaren voor zowel de scooter als autoverzekering. Omdat de besparing op een autoverzekering met schadevrije jaren een stuk hoger ligt, is het niet vaak aantrekkelijk om schadevrije jaren in te zetten bij een scooterverzekering.

Wanneer u uw scooterverzekering stopzet, zijn de gereden schadevrije jaren tenminste 36 maanden geldig. Sluit u binnen deze periode geen nieuwe verzekering af, dan vervallen uw schadevrije jaren. U kunt deze opgebouwde schadevrije jaren ook gebruiken om een auto te verzekeren.

Welke dekking u kiest is vooral afhankelijk van de waarde van de scooter. Bent u in bezit van een nieuwe scooter met hoge aanschafwaarde? Dan is het handig een allrisk scooterverzekering af te sluiten. Ook ongelukjes en schades door eigen fout worden dan vergoedt. Voor een allrisk scooterverzekering betaalt u aanzienlijk meer premie. Bekijk voor uzelf of deze extra premie het waard is.

De meeste verzekeraars bieden de mogelijkheid schade online of via een app te melden. De mogelijkheden verschillen per verzekeraar. Komt u er niet uit? Neem dan telefonisch contact op met uw verzekeraar. Meld schade altijd zo spoedig mogelijk.

Een scooter of brommerverzekering is eigenlijk hetzelfde. Het daadwerkelijk verschil ligt tussen de snorfiets en bromfiets. Hierover is nog steeds onduidelijkheid. Gelukkig maakt het ook weinig uit. De online vergelijkers van Totaalbesparen.com en de verzekeraars maken gebruik van adaptieve vergelijkers. Hierdoor kunnen de systemen zelf achterhalen welk type voertuig u wilt verzekeren.

Wanneer u uw scooter verkoopt of gewoon de scooterverzekering wilt opzeggen, dient u dit helaas zelf te doen. Hoe u dit doet is afhankelijk van de verzekeraar waarbij u bent aangesloten. Komt u er niet uit? Dan kunt u uw scooterverzekering altijd telefonisch opzeggen.

Copyright © 2014-2019 Totaalbesparen.com - Alle rechten voorbehouden | Algemene voorwaarden | Privacy