Vergelijk scooterverzekeringen

Maak een keuze uit onderstaande mogelijkheden en bekijk direct welke scooterverzekeringen voldoen aan uw wensen.

Het resultaat bestaat uit een top 5 van goedkoopste scooterverzekeringen.

U heeft daarnaast altijd recht op 14 dagen bedenktijd.

Arrow
Direct naar resultaat
100% onafhankelijk Gegarandeerd de goedkoopste Overzichtelijk en compleet

Scooterverzekeringen vergelijken

U kunt bij ons scooterverzekeringen vergelijken op basis van de eigen wensen. Getoonde prijzen zijn een realistische indicatie, maar kunnen bij de verzekeraar toch anders uitvallen. De scooterverzekering wordt afgesloten bij de verzekeraar.

Voertuig type

Geef hier op welk soort voertuig u wilt verzekeren.

Verzekering type

Geef hier aan naar welk type verzekering u op zoek bent.

Schadevrije jaren

Geef hier aan of u schadevrije jaren op uw naam hebt staan.

Vergelijken

Klik op 'Vergelijken' om scooterverzekeringen te vergelijken.

*U heeft altijd recht op 14 dagen bedenktijd nadat de overstap is afgerond

Scooterverzekeringen

*Getoonde prijzen zijn op basis van een YAMAHA AEROX met een nieuwwaarde van € 2400,- zonder schadevrije jaren en een 25-jarige aanvrager. Werkelijke premies liggen waarschijnlijk een stuk lager!
Centraal Beheer scooterverzekering
Centraal Beheer scooterverzekering
Eigen risico: € 0,00 - Optioneel € 150,00
Diefstal verzekerd: Optioneel
Allrisk Optioneel
Dagelijks opzegbaar
Prijzen WA - Allrisk € 9,12 - € 28,82
Premie berekenen
Inshared scooterverzekering
Inshared scooterverzekering
Eigen risico: € 0,00
Diefstal verzekerd: Optioneel
Allrisk Optioneel
Dagelijks opzegbaar
Prijzen WA - Allrisk € 12,34 - € 15,78
Premie berekenen
Hema scooterverzekering
Hema scooterverzekering
Eigen risico: 10% - Minimaal € 150,00
Diefstal verzekerd: Optioneel
Allrisk Optioneel
Dagelijks opzegbaar
Prijzen WA - Allrisk € 11,37 - € 20,17
Premie berekenen
Univé scooterverzekering
Univé scooterverzekering
Eigen risico: € 100,00
Diefstal verzekerd: Optioneel
Allrisk Optioneel
Dagelijks opzegbaar
Prijzen WA - Allrisk € 12,10 - € 29,13
Premie berekenen
Meeus scooterverzekering
Meeus scooterverzekering
Eigen risico: € 125,00
Diefstal verzekerd: Optioneel
Allrisk Optioneel
Dagelijks opzegbaar
Prijzen WA - Allrisk € 14,44 - € 46,13
Premie berekenen
Diks scooterverzekering
Diks scooterverzekering
Eigen risico: € 0,00
Diefstal verzekerd: Optioneel
Allrisk Optioneel
Dagelijks opzegbaar
Prijzen WA - Allrisk € 21,18 - € 42,95
Premie berekenen

Welke scooterverzekering voor mij?

Welke scooterverzekering het best bij u past hangt af van verschillende factoren, waaronder natuurlijk de prijs. Wij bieden een handig overzicht van de verschillende scooterverzekeringen. Hoewel dit overzicht gericht is op scooters, kunt u bij de verzekeraars ook prima terecht voor een brommer- of snorfiets verzekering.

De juiste dekking kiezen

Nadat u de beste scooterverzekering gevonden heeft, bestaat de mogelijkheid te kiezen uit verschillende dekkingen. Sommige verzekeraars bieden de mogelijkheid te kiezen voor een WA- of allrisk verzekering. Anderen bieden daarnaast ook nog een tussenvorm, de WA Plus verzekering. Voor welke dekking gekozen wordt, is vooral afhankelijk van de waarde van het voertuig dat u gaat verzekeren. Een kale WA-verzekering is verplicht. Met een WA Plus verzekering bent u ook verzekerd tegen onder andere diefstal. Met het afsluiten van een allrisk verzekering bent u daarnaast ook nog eens verzekerd tegen schade die door eigen schuld is veroorzaakt.

Het algemene advies is om voor een standaard WA-verzekering te kiezen wanneer uw voertuig ouder is dan 4 jaar, of minder waard is dan 1000 euro. Is uw voertuig jonger dan 4 jaar of meer waard dan 1000 euro? Dan kan gekozen worden voor een WA Plus of allrisk verzekering. Let er wel op dat u niet onnodig gaat betalen. Een allrisk verzekering is al snel tweemaal duurder dan een WA-verzekering. Zeker voor jonge bestuurders zonder schadevrije jaren ligt de prijs voor een allrisk verzekering erg hoog. Indien u een jaar schadevrij rijdt, bespaard u door te kiezen voor een standaard WA-verzekering als snel enkele honderden euro's. Indien het voertuig slechts enkele honderden euro's waard is, is het afsluiten van een allrisk verzekering als snel nadelig.

Schadevrije jaren

Schadevrije jaren zijn van grote invloed op de verzekeringspremie van uw scooterverzekering. De no-claim korting voor een scooterverzekering kan oplopen tot 85%. Hiervoor dient u dan wel over minimaal 8 schadevrije jaren te beschikken. Dat is voor een jongere helaas niet mogelijk, maar voor ouders vaak wel. Maakt u gebruik van de korting voor schadevrije jaren? Let er dan op dat u een verzekeraar kiest die uw schadevrije jaren accepteert. Bij de ene verzekeraar kunt u uw schadevrije jaren direct voor een scooter gebruiken in combinatie met een andere lopende verzekering, terwijl bij een andere verzekeraar dan eerst de eerste verzekering opgezegd moet worden. Daarnaast is het ook nog mogelijk dat schadevrije jaren op uw naam vanuit een autoverzekering, niet meegerekend kunnen worden bij de scooterverzekering. Om op de juiste manier gebruik te maken van schadevrije jaren is dus lastig en vergt enig onderzoek. Aan de andere kant levert dit wel een grote besparing op tot wel 85%.

Top 3 verzekeraars

Inshared
Geld terug bij gereden schadevrij jaar
Looptijd: dagelijks opzegbaar Bekijken →
Centraal Beheer
Tot 1 jaar na aankoop aanschafwaarde terug bij allrisk
Looptijd: dagelijks opzegbaar Bekijken →
Hema
Meerdere bestuurders opgeven mogelijk
Looptijd: dagelijks opzegbaar Bekijken →

Aanvullende dekkingen

De standaard WA-verzekering voor uw scooter kan worden uitgebreid met verschillende aanvullende modules. De meest populaire aanvullende modules zijn: diefstal, schade ten gevolge van onmacht, schade door eigen schuld en rechtsbijstand.

Diefstal

Scooters worden redelijk vaak gestolen. Uiteraard kunt u verschillende maatregelen nemen om dit te voorkomen (denk bijvoorbeeld aan een alarm en goed slot), maar dan nog is er een geringe kans dat u slachtoffer wordt van diefstal. Om uw scooter te verzekeren voor diefstal voldoet bij de meeste verzekeraars een WA Plus scooterverzekering. Omdat niet alle verzekeraars deze variant bieden, is het bij sommige verzekeraars nodig een allrisk verzekering af te sluiten alvorens ook verzekerd te zijn tegen diefstal.

Schade door eigen schuld

Wanneer u een dure scooter verzekerd, kan het handig zijn om ook schade door eigen schuld te verzekeren. Onder schade door eigen schuld valt bijvoorbeeld schade aan de scooter ten gevolge van een valpartij, of schade die is ontstaan bij een ongeluk waarbij de schuld bij u ligt. Om ook deze schade vergoedt te krijgen, dient u een allrisk scooterverzekering af te sluiten. De premie hiervoor is al snel tweemaal hoger dan die van een standaard WA-verzekering. Het is dus aan te raden alleen een allrisk verzekering af te sluiten wanneer u in bezit bent van een dure scooter.

Schade ten gevolge van onmacht

Schade ten gevolge van onmacht wordt gedekt met een WA Plus verzekering. Heeft uw verzekeraar deze variant niet? Dan wordt deze schade gedekt met een allrisk verzekering. Onder schade ten gevolge van onmacht valt bijvoorbeeld stormschade of brand.

Rechtsbijstand

Hoewel ook de rechtsbijstandsverzekering geregeld wordt afgesloten bij een scooterverzekering, is dit niet echt nodig. De kans is erg groot dat er nooit gebruik gemaakt gaat worden van deze verzekering. De rechtsbijstandsverzekering dekt namelijk alleen de kosten die u hebt gemaakt voor een advocaat en eventuele rechtsgang.

Veelgestelde vragen

Dat kan en moet in bepaalde gevallen zelfs. Om een verzekering te kunnen afsluiten dient de verzekerde namelijk minimaal 18 jaar oud te zijn. Heeft de verzekerde deze leeftijd nog niet bereikt? Dan kan er ook geen scooterverzekering afgesloten worden. Ouders kunnen de scooter dan verzekeren en aangeven dat (ook) het kind regelmatig bestuurder is. Hierdoor zal de premie hoger uitvallen, maar ontstaat er geen probleem wanneer het kind aanspraak maakt op de verzekering. Geeft u het kond niet op bij de verzekering? Dan bestaat de kans dat er geen uitbetaling wordt gedaan.

Het inzetten van schadevrije jaren voor een scooterverzekering werkt helaas bij elke verzekeraar weer net iets anders. Zo biedt de één de mogelijkheid schadevrije jaren gereden met de auto mee te nemen voor een scooterverzekering, maar hangt de ander daar de eis aan dat de huidige autoverzekering dan eerst opgezegd moet worden. Daarnaast is het in de meeste gevallen niet mogelijk schadevrije jaren met de brommer/scooter later weer om te zetten naar schadevrije jaren voor de autoverzekering. Het inzetten van schadevrije jaren is dus in veel gevallen niet erg aantrekkelijk. Alleen wanneer u er zeker van bent dat u niet meer in de auto zal gaan stappen, kan het meenemen van schadevrije jaren aantrekkelijk zijn. U kunt daarnaast wel bij uw verzekeraar vragen hoe zij omgaan met de schadevrije jaren. Wellicht accepteert uw verzekeraar een tweede voertuig dat gebruik maakt van de schadevrije jaren.

Welke dekking het beste bij u past, hangt vooral af van de waarde van uw voertuig. Is uw voertuig nog meer dan 1000 euro waard? Dan is het te overwegen een allrisk scooterverzekering af te sluiten. Is uw voertuig minder dan 1000 euro waard? Dan voldoet een simpele WA-verzekering in veruit de meeste gevallen.

Uw accessoires (bijvoorbeeld de helm), zijn niet bij alle verzekeraars standaard meeverzekerd. Zo biedt bijvoorbeeld Inshared deze optie alleen bij de allrisk variant, maar zijn accessoires bij Centraal Beheer wél gewoon meeverzekert. Nadat u een keuze heeft gemaakt voor een bepaalde scooterverzekering, is het handig even te controleren bij de verzekeraar naar keuze of ook accessoires gedekt zijn.

Bij veruit de meeste verzekeraars kan schade zowel online als via een app gemeld worden. Dit dient u in principe zo snel mogelijk te doen. Let er hierbij wel op dat wanneer u premie betaald op basis van een x aantal schadevrije jaren, u (enkele) schadevrije jaren verliest wanneer de schade geclaimd wordt. Daardoor gaat de premie voor uw scooterverzekering omhoog. Wanneer het om kleine schade gaat, kan het voordeliger zijn de schade niet te melden en deze zelf te betalen. Uw schadevrije jaren blijven dan gelijk en u betaald niet meer premie.

Uw scooter is na acceptatie in principe direct verzekerd. Hebt u erg veel haast met het afsluiten van een scooterverzekering omdat u bijvoorbeeld de scooter na aankoop naar huis moet rijden, dan is de snelste manier om de scooter te verzekeren gewoon even te bellen met de verzekeraar. Deze kan u vaak dan telefonisch verzekeren waarna u direct de weg op kan.

Wanneer de scooter niet meer op uw naam staat en u een vrijwaringbewijs heeft ontvangen, kunt u de scooterverzekering direct ontbinden. Ook wanneer u de scooter niet meer gebruikt moet deze nog steeds verzekerd zijn. U moet dus echt in het bezit zijn van een vrijwaringbewijs, of overstappen naar een andere verzekeraar.

U kunt in principe dagelijks overstappen van scooterverzekering. Let er wel op dat u een opzegtermijn van een maand heeft. Helaas wordt de overstap u in het geval van een scooterverzekering niet uit handen genomen door de nieuwe verzekeraar. U zult dit dus nog ouderwets zelf moeten doen. Nadat uw huidige scooterverzekering officieel opgezegd is, kunt u op zoek naar een nieuwe verzekeraar.

Copyright © 2014-2018 Totaalbesparen.com - Alle rechten voorbehouden | Algemene voorwaarden | Privacy