Annuleringsverzekering vliegticket

Kan een reis niet doorgaan? Dan is het fijn als u de kosten terug krijgt. Een annuleringsverzekering vliegticket kan hiervoor de oplossing zijn. Indien u een vliegticket heeft geboekt, maar de reis kan door onvoorziene omstandigheden niet doorgaan. Dan dekt een annuleringsverzekering namelijk de annuleringskosten.

 1. [inhoudsopgave]

Waarom een annuleringsverzekering vliegticket?

Iedereen die wel eens een vliegticket heeft geboekt herkent de twijfel of u wel of geen annuleringsverzekering zult afsluiten. Aan de ene kent heeft u geen zin om extra kosten te betalen. Maar aan de andere kant is het fijn om verzekerd te zijn mocht de reis onverhoopt niet door kunnen gaan. Heeft u een vliegticket geboekt, maar u kunt door onvoorziene omstandigheden niet gaan? Dan dekt een annuleringsverzekering namelijk de annuleringskosten. De annuleringskosten zijn de kosten die u betaalt wanneer u de reis annuleert. In de praktijk komt dit meestal neer op 100% van de reiskosten. Heeft u geen annuleringsverzekering? Dan moet u de volledige reis gewoon zelf betalen, ongeacht of u wel of niet gaat. Het kan daarom in veel gevallen toch wel heel fijn zijn om een annuleringsverzekering vliegticket te hebben. Bovendien kan het enorm lonen om de verschillende annuleringsverzekeringen voor uw vliegticket met elkaar te vergelijken.

Verzekering vliegticket vergelijken

U kunt op een aantal manieren een vliegticket boeken. U kunt via een reisbureau uw complete reis regelen of u boekt online een los vliegticket. Steeds vaker boeken mensen zelf via het internet losse vliegtickets. Hoe u uw reis ook boekt, u krijgt altijd de vraag of u een annuleringsverzekering wilt afsluiten. Met deze verzekering vliegticket worden de kosten gedekt als uw reis onvoorzien niet doorgaat of vroegtijdig moet worden afgebroken. Is uw vliegticket verzekerd? Dan krijgt u het hele bedrag of een deel daarvan terug. Voordat u een annuleringsverzekering vliegticket afsluit, is het aan te raden om eerst alle voorwaarden te vergelijken. Dit kan namelijk nogal eens verschillen tussen de verzekeraars. Een annuleringsverzekering vliegticket vergelijken? Dat let u op de volgende punten:

 • Voorwaarden annuleringsverzekering vliegticket
 • Doorlopende of kortlopende verzekering
 • Dekking verzekering vliegticket
 • Kosten annuleringsverzekering
 • Maximum vergoedingen
 • Standaard uitsluitingen
annuleringsverzekering vliegticket

Voorwaarden annuleringsverzekering ticket

Als u een annuleringsverzekering vliegticket heeft, dan wordt de reissom in zijn geheel of voor een deel vergoed. Dit geldt zodra u door persoonlijke omstandigheden de reis moet annuleren. Voordat u een annuleringsverzekering afsluit, is het van belang om de voorwaarden goed te lezen. Het is namelijk zo dat u alleen aanspraak kunt maken op uw reisverzekering als de gebeurtenis van annuleren in de voorwaarden wordt vermeld. Moet u uw vliegticket door een andere omstandigheid annuleren? Dan worden de annuleringskosten namelijk niet gedekt. De voorwaarden van annuleren kunnen per verzekeraar verschillen. Bovendien bieden sommige verzekeraars aanvullende annuleringsverzekeringen, zoals een luxe-annuleringsdekking of de allrisk annuleringsverzekering.

Dekking verzekering vliegticket

Zoals eerder genoemd bieden een aantal verzekeraars aanvullende annuleringsverzekeringen aan. Daarnaast kunnen de voorwaarden per verzekering vliegticket verschillen. Het is daarom altijd verstandig om de verschillende verzekeringen met elkaar te vergelijken. Op deze manier weet u precies wat wel en niet onder de dekking valt. Toch zijn er een aantal standaard gebeurtenissen die onder de dekking van iedere annuleringsverzekering vallen. Deze gebeurtenissen zijn:

 • Ziekte of overlijden van eerste- en tweedegraads familie
 • Complicaties tijdens een zwangerschap
 • Een onvoorziene medische ingreep
 • Een officieel ontbonden relatie
 • Onvrijwillig ontslag bij een vaste aanstelling
 • Nieuwe baan na werkloosheid
 • Een opname in het ziekenhuis tijdens de reis

Daarnaast zijn er nog een aantal gebeurtenissen die soms wel en soms niet onder de annuleringsverzekering vallen. Per verzekeraar verschilt het of u daar wel of niet tegen gedekt bent. Deze zijn:

 • Wanneer u wegens medische redenen de noodzakelijke inentingen niet kunt krijgen
 • Als u onverwachts het noodzakelijke visum niet kunt krijgen
 • Zodra u een nieuwe vaste baan heeft gekregen
 • Wanneer u 8 uur of langer vertraging heeft met het openbaar vervoer

Iedere verzekeraar gaat anders om met gebeurtenissen die wel of niet onder de dekking vallen. Wij raden u dan ook aan om u van te voren goed in te lezen. Door het lezen van de voorwaarden weet u precies waar u aan toe bent en welke situaties als geldige reden van annuleren worden zien.

Wanneer annuleringsverzekering voor een ticket afsluiten

Wanneer u een vliegticket heeft gekocht, dan moet u binnen 7 dagen een annuleringsverzekering afsluiten. Er zit dus wel een tijdslimiet aan het afsluiten van een verzekering voor uw vliegticket. Of u wel of geen verzekering voor uw vliegticket afsluit, is uw eigen keuze. Het is aan u om de voor- en nadelen tegen elkaar af te wegen om zo tot een beslissing te komen. Meestal is het zo dat men bij goedkope vliegtickets geen annuleringsverzekering afsluit. Bij een goedkope reis kiezen veel mensen ervoor om zelf het annuleringsrisico te dragen. De kosten van een annuleringsverzekering wegen dan niet op tegen de kosten van het (goedkope) vliegticket. Daarentegen is het bij dure, verre reizen wel aan te raden om een annuleringsverzekering voor uw vliegticket af te sluiten. Wanneer u een groot bedrag heeft uitgegeven aan een vliegticket, dan is het de moeite zeker waard om een annuleringsverzekering vliegticket af te sluiten.

Vliegticket annuleringsverzekering voor een groep

Gaat u met een groep op reis? En wilt u allemaal een annuleringsverzekering voor het vliegticket? Dan is het verstandiger om allemaal een eigen annuleringsverzekering af te sluiten. Er bestaat wel een groepsannuleringsverzekering, maar de dekking van deze verzekering is beperkt. Met een groepsannuleringsverzekering dekt u namelijk alleen de annuleringskosten wanneer de gehele groep de reis moet annuleren. Een geldige reden hiervoor is bijvoorbeeld het overlijden van een groepslid. Privé omstandigheden, zoals het overlijden van een naaste familielid en oorzaken die buiten de groep liggen, worden met deze groepsverzekering dus niet gedekt. Hierdoor is de dekking van een groep annuleringsverzekering vaak niet voldoende. Het is dan ook verstandig om ieder een eigen annuleringsverzekering af te sluiten. Op deze manier bent u verzekerd van dekking.

Kortlopend of doorlopend

Er zijn verschillende soorten reisverzekeringen. Wanneer u al een doorlopende reisverzekering heeft, dan kunt u de annuleringsverzekering vliegticket als aanvullende module afsluiten. Daarnaast kunt u ook een losse doorlopende annuleringsverzekering afsluiten. Zowel met de doorlopende reisverzekering als met de doorlopende annuleringsverzekering zijn alle niet-zakelijke reizen in binnen- en buitenland gedekt. U kunt er ook voor kiezen om een kortlopende annuleringsverzekering af te sluiten. Het voordeel van deze verzekering is dat u per vliegticket kunt bekijken of u wel of geen verzekering wilt. Voor elke verzekering betaalt u een premie:

 • Premie kortlopende annuleringsverzekering is 5% tot 7% van de reissom
 • Premie doorlopende annuleringsverzekering is een percentage van de verzekerde som

Wanneer u meerdere dure reizen per jaar maakt, dan is het aan te raden om een doorlopende verzekering af te sluiten. Gaat u niet zo vaak op reis? En boekt u bijvoorbeeld maar één goedkoop vliegticket per jaar? Dan is een kortlopende annuleringsverzekering vliegticket het meest voordelig.

Maximum vergoeding annuleringsverzekering vliegticket

Wilt u een annuleringsverzekering vliegticket vergelijken? Let dan altijd goed op de maximum vergoedingen die u uitgekeerd kunt krijgen. Dit is de hoogte van het bedrag dat u maximaal uitgekeerd krijgt wanneer u uw vliegticket onverwachts moet annuleren. Per verzekeraar verschilt het hoeveel u maximaal uitgekeerd kunt krijgen. De vergoedingen van een doorlopende annuleringsverzekeringen lopen uiteen van €1500 tot €18.000 per persoon per reis. Voordat u een annuleringsverzekering afsluit, is het zeker aan te raden om hier goed naar te kijken en de verschillende verzekeringen met elkaar te vergelijken.

Uitsluitingen annuleringsverzekering voor een vliegticket

Wanneer u een annuleringsverzekering voor uw vliegticket heeft, dan bent u gedekt wanneer u uw vliegticket onverwachts moet annuleren. Toch kunnen er een aantal situaties ontstaan waarbij uw vliegticket wordt geannuleerd, maar dat deze niet onder de dekking vallen. Dit noemen we de standaard uitsluitingen. Deze standaard uitsluitingen zijn:

 • Faillissement van de reisorganisatie: heeft u uw vliegticket via een reisbureau geboekt? Dan moet de reisorganisatie aangesloten zijn bij Stichting Garantiefond Reisgelden (SGR) wil u een vergoeding krijgen. Voordat u uw reis boekt, is het dus aan te raden om dit te controleren. Boekt u online een los vliegticket? Dan kunt u eventueel terecht bij de creditcardmaatschappij.
 • Voorziene omstandigheden: wanneer u uw vliegticket annuleert door een situatie die u al voorzien had kunnen hebben, dan krijgt u geen vergoeding. Denk hierbij aan een dreigend ontslag of een overlijden dat niet onverwachts komt.
 • Weersomstandigheden en politieke onrust: uw vliegticket annuleren door slecht weer of bosbranden zijn meestal geen geldige redenen om een vergoeding te krijgen. Ook is politieke onrust geen reden om een vergoeding te krijgen. Is er een aangepast reisadvies vanuit de overheid? Bij calamiteiten, zoals een natuurramp of terrorisme, heeft u wel recht op een vergoeding.

Annuleringsverzekering via Totaalbesparen.com

Wilt u een annuleringsverzekering vliegticket afsluiten? Dan is het zeker aan te raden om even de tijd te nemen om de verzekeringen met elkaar te vergelijken. Op deze manier kunt u uzelf goed inlezen in de voorwaarden en komt u niet voor verrassingen te staan. Bovendien is het van belang dat u een annuleringsverzekering afsluit die volledig bij uw situatie aansluit. Via Totaalbesparen.com kunt u simpel alle annuleringsverzekeringen met elkaar vergelijken. Onze tool laat u namelijk zien welke aanbieders er zijn en welke voorwaarden en kosten hierbij horen. Wij garanderen u dat deze vergelijking 100% eerlijk en betrouwbaar is. Dit kunnen wij zeggen omdat wij alle verzekering aanbieders op onze site vermelden. Of wij hier nu wel of geen vergoeding voor krijgen. Hierdoor bent u ervan verzekerd dat u de annuleringsverzekering uitkiest die ook echt de beste en goedkoopste voor u is.

Veelgestelde vragen

Nee. Wanneer u een vliegticket boekt, zowel via een reisbureau als online, dan moet u een annuleringsverzekering apart afsluiten. Deze zit niet standaard inbegrepen in uw vliegticket. Heeft u al een doorlopende reisverzekering? Dan kunt u eenvoudig een aanvullende module afsluiten.

Of u wel of geen annuleringsverzekering afsluit is geheel uw eigen keuze. Boekt u bijvoorbeeld een goedkope reis? Dan kunt u overwegen om het annuleringsrisico zelf te dragen. Maar heeft u een heel duur vliegticket geboekt? Dan is het aan te raden om een annuleringsverzekering af te sluiten. Op deze manier hoeft u niet zelf op te draaien voor de kosten als u uw vliegticket door onvoorziene omstandigheden moet annuleren.

Elke verzekeraar stelt zijn eigen polisvoorwaarden op. Dit zijn de voorwaarden waar u aan moet voldoen wil u aanspraak kunnen maken op uw verzekering. Ook bij de annuleringsverzekering gelden er voorwaarden. Voor iedere annuleringsverzekering gelden er een aantal standaard voorwaarden die op deze pagina zijn besproken. Daarnaast kunt u kiezen voor een aanvullende annuleringsverzekeringen. Hierbij gelden weer andere, aanvullende voorwaarden.

Een standaard annuleringsverzekering vliegticket dekt de annuleringskosten die ontstaan als u door onvoorziene redenen uw vliegticket moet annuleren. Bij een standaard annuleringsverzekering zijn dit de hierboven genoemde situaties. Daarnaast kan het per verzekeraar verschillen welke redenen wel of niet onder de dekking vallen. Het is dan ook aan te raden om voor het afsluiten van een verzekering alle polisvoorwaarden goed door te nemen.

Dit verschilt per verzekeraar. Over het algemeen geldt dat een kortlopende annuleringsverzekering een premie rekent van 5% tot 7% van de reissom. De premie van een doorlopende annuleringsverzekering bedraagt een vast percentage van de verzekerde som. De kosten van een annuleringsverzekering voor uw vliegticket kunnen dus enorm verschillen. Wij van Totaalbesparen.com raden u daarom altijd aan om de verschillende verzekeringen met elkaar te vergelijken. Op deze manier vindt u de beste én goedkoopste verzekering vliegticket.

Zodra u een vliegticket heeft geboekt, krijgt u de mogelijkheid om direct een annuleringsverzekering af te sluiten. Meestal kunt u dus via de organisatie waar u uw vliegticket heeft geboekt ook een annuleringsverzekering afsluiten. Echter, dit is niet verplicht. Waar u uw verzekering wilt afsluiten bepaalt u helemaal zelf. U kunt ook eerst thuis alle mogelijke verzekeringen met elkaar vergelijken. Om vervolgens bij de door u uitgezochte verzekeraar een annuleringsverzekering af te sluiten. Daarnaast kunt u ervoor kiezen om bij uw ‘eigen’ verzekeraar een annuleringsverzekering af te sluiten. Heeft u bijvoorbeeld verschillende verzekeringen bij dezelfde verzekeraar? Dan kunt u ervoor kiezen om de annuleringsverzekering ook hier af te sluiten.

Ja. U heeft maximaal 7 dagen de tijd na het kopen van uw vliegticket om een annuleringsverzekering af te sluiten. Binnen deze 7 dagen moet u dus een verzekering af sluiten. Doet u dit niet? Dan vervalt de mogelijkheid om een annuleringsverzekering af te sluiten.

Let's encrypt SSL

Copyright © 2014-2021 Totaalbesparen.com - Alle rechten voorbehouden.
Zeker.com BV | Saturnusstraat 68 |1829 CZ Oudorp | KvK nummer: 75317664 | BTW nummer: NL860235907B01