Reisverzekering vergelijken

Een reisverzekering vergelijken doet u bij ons eenvoudig en snel. Vul uw gegevens in en er wordt direct een vergelijking voor u gemaakt. Zo ziet u welke reisverzekering bij u past. 

Geschreven door
geschreven door Femke Koning
Geschreven door groot
Geschreven door Femke Koning
Femke Koning is senior content specialist en is al meer dan 13 jaar werkzaam in de verzekeringsbranche. Al sinds 2008 schrijft zij over verzekeringen en alles wat daarmee te maken heeft.
Lees meer over ons schrijfproces
Controle door
gecontroleerd door Leon Schouten
Gecontroleerd door groot
Gecontroleerd door Leon Schouten op 14 april 2021
Leon Schouten is directeur van Totaalbesparen.com en werkt inmiddels ruim 14 jaar in de verzekeringswereld. Hij wordt regelmatig als expert gevraagd door journalisten vanwege zijn vakinhoudelijke kennis.
Lees meer over ons schrijfproces
Leestijd: 2 minuten
Laatste update: 26 juli 2021

Daarom kiest u voor Totaalbesparen.com!

Betrouwbare informatie over reisverzekeringen

Onafhankelijk een reisverzekering vergelijken

Twee weken bedenktijd na het afsluiten van de polis

Al meer dan 76.000 mensen gingen u voor

Reisverzekering vergelijken

Hierboven kunt u direct uw reisverzekering vergelijken. Vul het volgende in en er wordt een vergelijking voor u gemaakt:

 1. Uw geboortedatum
 2. Het dekkingsgebied
 3. De reisduur
 4. De gewenste dekkingen

Waarop letten bij vergelijken?

Veel mensen zijn opzoek naar een goedkope reisverzekering. Naast de premie zijn nog een paar punten van belang:

 • Voorwaarden
 • Hoogte eigen risico
 • Maximale reisduur
 • Eenmalige poliskosten

Verschillende soorten reisverzekering

Er zijn verschillende soorten reisverzekeringen die u kunt kiezen. Zo is er een

 • kortlopende reisverzekering
 • doorlopende reisverzekering
 • annuleringsverzekering
 • aanvullende dekkingen

Hieronder leest u in welke gevallen welke reisverzekering het meest verstandig is.

Kortlopende reisverzekering

Een kortlopende reisverzekering sluit u alleen af voor de periode dat u daadwerkelijk weg bent. Gaat u eens per jaar op vakantie of korter dan 30 dagen in totaal? Dan volstaat het om een kortlopende reisverzekering te nemen. U betaalt alleen premie voor de vakantieduur. De kortlopende reisverzekering wordt vanzelf stopgezet nadat uw reis beëindigd is.

Doorlopende reisverzekering

De doorlopende reisverzekering is voor mensen die vaker dan eens per jaar op vakantie gaan of langer dan 30 dagen wegblijven. De verzekering loopt het hele jaar door, dus als u last minute weggaat bent u daarvoor verzekerd. De verzekering stopt niet automatisch en dient u zelf op te zeggen bij de verzekeraar.

Annuleringsverzekering

Met een annuleringsverzekering krijgt u de reeds gemaakte reiskosten terug, zodra u de vakantie plots moet annuleren. Bijvoorbeeld door ziekte, echtscheiding, ontslag of sterfgeval. Let er hierbij op dat het moet gaan om een situatie die u niet zag aankomen bij het afsluiten van de verzekering. U kunt de annuleringsverzekering als aanvullende dekking verzekeren op de reisverzekering.

Aanvullende dekkingen reisverzekering vergelijken

De reisverzekering kunt u uitbreiden met een aantal aanvullende dekkingen. Deze kunt u aanvinken tijdens het vergelijken van de reisverzekering en geeft u aan via de filters.

Gaat u op reis buiten Europa? Kies dan voor de werelddekking. Gaat u op wintersport? Sluit dan een reisverzekering af met wintersport dekking. Deze dekking vergoedt de kosten van een gipsvlucht. Beoefent u een gevaarlijke sport, kies dan voor dekking van gevaarlijke sporten. Reist u met dure bagage? Dan is de bagage dekking wellicht verstandig. 

reisverzekering vergelijken

Andere handige pagina’s

Goedkope reisverzekering vinden

U wilt waarschijnlijk niet te veel premie voor de reisverzekering betalen. Gelukkig komt u er door het maken van een vergelijking snel achter welke reisverzekering de goedkoopste is. Deze staat namelijk altijd bovenaan in de vergelijking. Een goedkope reisverzekering is niet altijd de beste. Zo kan het zijn dat deze verzekering een hoger eigen risico kent of minder uitgebreide voorwaarden. De beste reisverzekering is degene die perfect aansluit bij uw wensen.

Veelgestelde vragen

Nee, een reisverzekering is niet verplicht. U kiest zelf of u deze verzekering wel of niet afsluit.

Nee, een reisverzekering dekt een dagje weg niet. Behalve als u hier ook overnacht.

Dat is afhankelijk van de dekking die u heeft gekozen bij het afsluiten van de verzekering.  U kiest zelf of u dekking wilt in Nederland, Europa of Wereldwijd.

Bronnen

Voor het schrijven van deze pagina zijn de volgende bronnen gebruikt:

 • Univé
 • Allianz Global Assistance

Was deze pagina nuttig?