Reisverzekering vergelijken

Een reisverzekering vergelijken doet u bij ons eenvoudig en snel. Vul uw gegevens in en zie direct welke goedkope reisverzekering bij u past. Wij zijn 100% onafhankelijk en bieden altijd een eerlijke vergelijking. U kunt de reisverzekering afsluiten nadat u een vergelijking heeft gemaakt. Zo bespaart u direct geld.

Reisverzekering vergelijken
Arrow

Reisverzekering vergelijken en overstappen

Een reisverzekering afsluiten is niet verplicht, maar in veel gevallen wel een goed idee. Voor slechts enkele euro’s per maand bent u verzekerd tegen bagageverlies, medische kosten in het buitenland en een eventuele annulering van de vakantie door bijvoorbeeld ziekte. Een reisverzekering vergelijken is erg eenvoudig. Ga hierboven naar onze vergelijker en vul daar de volgende gegevens in

  • De maximale reisduur
  • Het dekkingsgebied
  • Of u bagage wilt meeverzekeren
  • Klik op "vergelijken"

Er wordt nu een vergelijking voor u gemaakt. Aan de linkerkant kunt u nog een filter inschakelen als u dat wilt. Bijvoorbeeld als u dekking wenst voor wintersport, autopech, gevaarlijke sporten of voor duiken.

Bovenaan in de vergelijking vindt u de goedkoopste reisverzekering. Let er op dat dit niet altijd de beste reisverzekering is. Per verzekeraar ziet u hoeveel eigen risico zij rekenen, wat de maandpremie is en wat de eenmalige kosten zijn. Afhankelijk hiervan bepaalt u welke reisverzekering aan uw wensen voldoen. Klik op "Bekijken" als u de reisverzekering afsluiten wilt. Dit doet u op de website van de verzekeraar.    [inhoudsopgave]

Maak een vergelijking

Geef aan hoe lang u op reis gaat en waartegen u verzekerd wil zijn en klik vervolgens op 'Vergelijken'.

Stel filters in

Maak gebruik van de filters om de verzekering helemaal naar wens te maken. U ziet direct de tarieven staan.

Maak een keuze

Maak een keuze uit het overzicht. De goedkoopste reisverzekering staat bij ons altijd bovenaan.

Maak de overstap

Maak direct de overstap online. Dit is binnen 5 minuten goed te doen. U ontvangt een bevestigingsmail na de overstap.

*U heeft altijd recht op 14 dagen bedenktijd nadat de overstap is afgerond

Verschillende soorten reisverzekering

Er zijn verschillende soorten reisverzekeringen die u kunt kiezen. Zo is er een

  • kortlopende reisverzekering
  • doorlopende reisverzekering
  • annuleringsverzekering
  • aanvullende dekkingen
Hieronder leest u in welke gevallen welke reisverzekering het meest verstandig is.

Kortlopende reisverzekering

Een kortlopende reisverzekering vergelijken is erg eenvoudig. U sluit deze verzekering alleen af voor de periode dat u daadwerkelijk weg bent. Gaat u niet meer dan eens per jaar op vakantie of korter dan 30 dagen in totaal? Dan volstaat het om een kortlopende reisverzekering te nemen. U betaalt alleen premie voor de vakantieduur. De kortlopende reisverzekering wordt vanzelf stopgezet nadat uw reis beëindigd is.

Doorlopende reisverzekering

De doorlopende reisverzekering is voor mensen die vaker dan eens per jaar op vakantie gaan, veel op zakenreis gaan of langer dan 30 dagen wegblijven. De verzekering loopt het hele jaar door, dus als u ineens weggaat, bent u daarvoor verzekerd. De verzekering stopt niet automatisch en dient u zelf op te zeggen bij de verzekeraar. De doorlopende reisverzekering vergelijken kunt u doen via onze tool die bovenaan deze pagina staat.

Annuleringsverzekering

Een annuleringsverzekering vakantie is er om, bij onvoorziene omstandigheden, reeds gemaakte reiskosten terug te krijgen indien uw vakantie niet door kan gaan. Bijvoorbeeld door ziekte, een echtscheiding, ontslag of een sterfgeval. Let er hierbij op dat het moet gaan om een situatie die u niet zag aankomen bij het afsluiten van de annuleringsverzekering. Zag u het wel aankomen? Dan worden de kosten niet vergoed. In onze vergelijker kunt u via de filters aangeven of u de annuleringsverzekering wilt meeverzekeren. U kunt u de annuleringsverzekering afsluiten samen met uw reisverzekering.

Aanvullende dekkingen

Reisverzekering vergelijkenNaast de kortlopende - en doorlopende reisverzekeringen kunt u de verzekeringen uitbreiden met een aantal aanvullende dekkingen. Gaat u op reis buiten Europa? Kies dan voor werelddekking. Gaat u op wintersport? Sluit dan een reisverzekering af met wintersport dekking. Deze dekking vergoedt de kosten van een gipsvlucht. Beoefend u een gevaarlijke sport in het buitenland, kies dan voor dekking van gevaarlijke sporten. Reist u met dure bagage? Dan is het zeker aan te raden de dekking van bagage te activeren.

Alle beschikbare reisverzekering dekkingen vindt u terug in het overzicht van uw vergelijking. Let er wel op dat u zich niet over verzekerd. Zo kan het zijn dat u al verzekerd bent tegen medische kosten in het buitenland middels uw zorgverzekering. Hoewel sommige zorgverzekeringen ook medische kosten in het buitenland vergoeden, zijn er genoeg zorgverzekeraars die deze kosten niet vergoeden. Mocht er onverwacht iets gebeuren op uw vakantie, denk hierbij bijvoorbeeld aan een ski ongeluk, dan worden eventuele medische kosten met een goede reisverzekering alsnog vergoed.

Goedkope reisverzekering vinden


U wilt waarschijnlijk niet te veel premie voor de reisverzekering betalen, als u een reisverzekering afsluit. Door het maken van een vergelijking komt u er snel achter welke verzekering de goedkoopste is. Deze verschijnt namelijk bovenaan in de vergelijking. Een goedkope reisverzekering is niet altijd de beste. Zo kan het zijn dat deze verzekering een hoger eigen risico kent of minder uitgebreide voorwaarden. De beste reisverzekering is degene die perfect aansluit bij uw wensen. Gaat u een keer per jaar op vakantie en is dat een wintersport vakantie? Dan is de beste verzekering voor u degene die wintersportvakanties dekt en een niet te hoge premie daarvoor vraagt. Of gaat u drie maanden door Azië trekken? Ga dan de doorlopende reisverzekering vergelijken.

Reisverzekering vergelijken op Totaalbesparen.com

Totaalbesparen.com biedt haar bezoekers een volledig onafhankelijke vergelijker waarmee op basis van uw eigen criteria de goedkoopste reisverzekering gevonden kan worden. Doordat wij de reisverzekeringen van alle aanbieders vergelijken, bent u er met het gebruik van onze vergelijkingsmodule zeker van dat u de goedkoopste reisverzekering vindt die beschikbaar is. Om onze vergelijker onafhankelijk en compleet te houden worden prijzen van alle verzekeraars getoond. Ook de prijzen van reisverzekeringen waarvoor wij geen vergoeding ontvangen worden getoond. Reisverzekeringen waarvoor wij een vergoeding ontvangen worden niet bevooroordeeld. Hierdoor bent u als gebruiker van onze vergelijkingsmodule altijd zeker van de beste deal.

Veelgestelde vragen

Normaal gesproken niet. Deze kan wel verplicht worden gesteld door bijvoorbeeld een werkgever, maar in principe kiest u zelf of u een reisverzekering afsluit of niet.

Een doorlopende reisverzekering is een reisverzekering die voor langere tijd geldig is en waarvoor dus ook voor langere tijd premie betaald moet worden. Vaak wordt een doorlopende reisverzekering afgesloten voor een jaar. Dit type reisverzekering is in verhouding met een kortlopende reisverzekering goedkoop, maar vooral interessant voor personen die meerdere keren per jaar, of voor en langere periode naar het buitenland gaan.

Een kortlopende reisverzekering heeft de duur van een vakantie. De kortlopende variant wordt dan ook vaak al afgesloten bij het boeken van de reis. Deze reisverzekering gaat in op de dag dat uw vliegtuig vertrekt en loopt af op de dag dat u weer thuiskomt.

Nee, de reisverzekering is alleen geldig wanneer u ook daadwerkelijk ergens overnacht. U dient een bewijs van de overnachting te kunnen overhandigen wanneer u een beroep doet op de reisverzekering.

Dat is afhankelijk van de dekking die u heeft gekozen bij het afsluiten van de verzekering. Standaard heeft u Europa dekking. U kunt er daarnaast voor kiezen de verzekering uit te breiden met werelddekking. Hierdoor gaat uw premie wel omhoog.

Het laatste reisverzekering nieuws

Steeds minder mensen met reisverzekering
16-02-2021

Steeds minder mensen met reisverzekering

Wat doen bij negatief reisadvies als u op vakantie bent?
01-08-2020

Wat doen bij negatief reisadvies als u op vakantie bent?

Reisadvies per land, waar kan ik naartoe op vakantie?
01-08-2020

Reisadvies per land, waar kan ik naartoe op vakantie?

Reizen binnen EU weer mogelijk
17-06-2020

Reizen binnen EU weer mogelijk

Let's encrypt SSL

Copyright © 2014-2021 Totaalbesparen.com - Alle rechten voorbehouden.
Zeker.com BV | Saturnusstraat 68 |1829 CZ Oudorp | KvK nummer: 75317664 | BTW nummer: NL860235907B01