Reisverzekering vergelijken

Vergelijk 100% onafhankelijk doorlopende reisverzekeringen en sluit direct online af.

Arrow
Direct naar resultaat
100% onafhankelijk Gegarandeerd de goedkoopste Overzichtelijk en compleet

Reisverzekering vergelijken en overstappen

Een reisverzekering afsluiten is, hoewel niet verplicht, in veel gevallen wel een goed idee. Voor slechts enkele euro’s per maand kunt u verzekerd zijn tegen onder andere bagageverlies, medische kosten in het buitenland en een eventuele annulering van de vakantie in geval van bijvoorbeeld ziekte. Hoewel sommige zorgverzekeringen ook medische kosten in het buitenland vergoeden, zijn er genoeg zorgverzekeraars die deze kosten niet vergoeden. Mocht er onverwacht iets gebeuren op uw vakantie, denk hierbij bijvoorbeeld aan een ski ongeluk, dan worden eventuele medische kosten met een goede reisverzekering alsnog vergoedt. Een reisverzekering is vooral wanneer u op vakantie gaat voor een langere periode een goed idee. Ook wanneer u op vakantie gaat buiten Europa is een reisverzekering een goed idee.

Maak een vergelijking

Geef aan hoe lang u op reis gaat en waartegen u verzekerd wil zijn en klik vervolgens op 'Vergelijken'.

Stel filters in

Maak gebruik van de filters om de verzekering helemaal naar wens te maken. U ziet direct de tarieven staan.

Maak een keuze

Maak een keuze uit het overzicht. De goedkoopste reisverzekering staat bij ons altijd bovenaan.

Maak de overstap

Maak direct de overstap online. Dit is binnen 5 minuten goed te doen. U ontvangt een bevestigingsmail na de overstap.

*U heeft altijd recht op 14 dagen bedenktijd nadat de overstap is afgerond

Goedkoopste reisverzekering vinden

U bent waarschijnlijk op zoek naar de goedkoopste reisverzekering met de meest uitgebreide dekking. Om de reisverzekering te vinden die de beste mix biedt tussen prijs en dekking, is het erg belangrijk dat u weet waarvoor u verzekerd zou willen zijn. Ook moet u zich afvragen of u wel een doorlopende reisverzekering nodig heeft. Vaak voldoet een kortlopende reisverzekering ook.

Doorlopende of kortlopende reisverzekering?

Op deze pagina kunt u doorlopende reisverzekeringen vergelijken. Deze reisverzekeringen hebben meestal een looptijd van 1 jaar. Een kortlopende reisverzekering heeft een looptijd die gelijk is aan de vakantieduur. Gaat u maar een enkele keer per jaar op vakantie voor niet al te lange tijd? Dan bent u waarschijnlijk met een kortlopende reisverzekering goedkoper uit. Gaat u voor langere tijd op vakantie (meer dan 45 dagen op jaarbasis), dan is de kans groot dat u goedkoper uit bent met een doorlopende reisverzekering. Bent u niet zeker met welk product u beter af bent? Dan raden wij u aan zowel doorlopende- als kortlopende reisverzekeringen te vergelijken.

Welke dekking kiezen?

Welke dekking u kiest is afhankelijk van uw vakantie en uw wensen. Gaat u op reis buiten Europa? Kies dan voor werelddekking. Gaat u op wintersport? Sluit dan een reisverzekering af met wintersport dekking. Deze dekking vergoedt de kosten van een gipsvlucht op dure behandeling in het buitenland. Alle beschikbare dekkingen vindt u terug in het overzicht van uw vergelijking. Let er wel op dat u zich niet onnodig over verzekerd. Zo kan het zijn dat u al verzekerd bent tegen medische kosten in het buitenland middels uw zorgverzekering. Daarnaast kan het zijn dat u al een annuleringsverzekering heeft via de vliegmaatschappij waar u geboekt heeft.

Reist u met dure bagage? Dan is het zeker aan te raden de dekking van bagage te activeren.

Reisverzekering vergelijken op Totaalbesparen.com

Totaalbesparen.com biedt haar bezoekers een volledig onafhankelijke vergelijker waarmee op basis van uw eigen criteria de goedkoopste reisverzekering gevonden kan worden. Doordat wij de reisverzekeringen van alle aanbieders vergelijken (ook degenen waarvan wij geen vergoeding ontvangen indien u naar hen overstapt), bent u er met het gebruik van onze vergelijkingsmodule zeker van dat u de goedkoopste reisverzekering vindt die beschikbaar is.

Goedkoopste reisverzekering bovenaan

Om onze vergelijker onafhankelijk en compleet te houden worden prijzen van alle verzekeraars getoond. Ook de prijzen van reisverzekeringen waarvoor wij geen vergoeding ontvangen worden getoond. Verder vindt u bij ons altijd de goedkoopste reisverzekering bovenaan in de resultaten. Reisverzekeringen waarvoor wij een vergoeding ontvangen worden niet bevooroordeeld. Hierdoor bent u als gebruiker van onze vergelijkingsmodule altijd zeker van de beste deal. Bent u niet overtuigd dat Totaalbesparen.com u de goedkoopste reisverzekering kan bieden? Dan bieden wij u graag de kans om gebruik te maken van ons overzicht van vergelijkers. U kunt in dit overzicht direct zien welke websites nog meer reisverzekeringen vergelijken.

Meer reisverzekering vergelijkers

Dit overzicht hebben wij voor onze bezoekers samengesteld omdat wij er zeker van zijn dat u geen betere deal vindt op een andere website. Het overzicht van vergelijkers is verder zo compleet mogelijk. Ook de grote vergelijkers als Independer, HoyHoy, Pricewise en Easyswitch zijn in onze overzichten vertegenwoordigt.

Veelgestelde vragen

Normaal gesproken niet. Deze kan wel verplicht worden gesteld door bijvoorbeeld een werkgever, maar in principe kiest u zelf of u een reisverzekering afsluit of niet.

Een doorlopende reisverzekering is een reisverzekering die voor langere tijd geldig is en waarvoor dus ook voor langere tijd premie betaald moet worden. Vaak wordt een doorlopende reisverzekering afgesloten voor een jaar. Dit type reisverzekering is in verhouding met een kortlopende reisverzekering goedkoop, maar vooral interessant voor personen die meerdere keren per jaar, of voor en langere periode naar het buitenland gaan.

Een kortlopende reisverzekering heeft de duur van een vakantie. De kortlopende variant wordt dan ook vaak al afgesloten bij het boeken van de reis. Deze reisverzekering gaat in op de dag dat uw vliegtuig vertrekt en loopt af op de dag dat u weer thuiskomt.

Nee, de reisverzekering is alleen geldig wanneer u ook daadwerkelijk ergens overnacht. U dient een bewijs van de overnachting te kunnen overhandigen wanneer u een beroep doet op de reisverzekering.

Dat is afhankelijk van de dekking die u heeft gekozen bij het afsluiten van de verzekering. Standaard heeft u Europa dekking. U kunt er daarnaast voor kiezen de verzekering uit te breiden met werelddekking. Hierdoor gaat uw premie wel omhoog.

Copyright © 2014-2019 Totaalbesparen.com - Alle rechten voorbehouden | Algemene voorwaarden | Privacy