Kosten arbeidsongeschiktheidsverzekering

Steeds meer ZZP’ers sluiten een AOV af. Overweegt u er ook een te nemen? Dan wilt u eerst weten wat de kosten zijn van een arbeidsongeschiktheidsverzekering. Veel ZZP'ers geven aan dat de premie erg hoog is. Maar let op; u kunt u premie aftrekken bij de Belastingdienst.

Arbeidsongeschiktheidsverzekering vergelijken
  1. [inhoudsopgave]

De kosten van een AOV

Steeds meer ZZP’ers sluiten een arbeidsongeschiktheidsverzekering af. Deze verzekering wordt ook wel de AOV genoemd. Als u een arbeidsongeschiktheidsverzekering heeft afgesloten, krijgt u een uitkering als u arbeidsongeschikt raakt. Maar wat kost een arbeidsongeschiktheidsverzekering nu eigenlijk? Via onderstaande verzekeraars kunt u de kosten van uw arbeidsongeschiktheidsverzekering achterhalen.

Om u te verzekeren tegen ziekte en ongevallen, moet u uiteraard wel geld betalen. Op deze pagina leest u meer over de kosten van de arbeidsongeschiktheidsverzekering. Zo leest u waar de kosten van de verzekering van afhankelijk zijn, maar ook hoe u de kosten van uw AOV kunt berekenen. Tot slot leest u hoe u geld kunt besparen op uw arbeidsongeschiktheidsverzekering.

kosten arbeidsongeschiktheidsverzekering

Waar zijn de kosten van een arbeidsongeschiktheidsverzekering van afhankelijk?

De kosten van uw arbeidsongeschiktheidsverzekering zijn afhankelijk van diverse factoren. Ten eerste zijn de kosten afhankelijk van het tarief van uw verzekeringsmaatschappij. De ene verzekeringsmaatschappij is simpelweg duurder dan de andere verzekeringsmaatschappij, ook als u hier precies dezelfde verzekering afsluit.

Daarnaast zijn de kosten afhankelijk van het bedrag dat u verzekert. Verzekert u 30.000 euro, dan bent u goedkoper uit dan wanneer u 40.000 euro verzekert. Wel raden wij u aan het bedrag te verzekeren dat u nu verdient. Zo heeft u geen inkomstenverlies als u ziek wordt of als u om een andere reden niet meer kunt werken.

Tot slot zijn de kosten van uw verzekering afhankelijk van de polisvoorwaarden. Denk hierbij aan de uitkeringsdrempel (doorgaans vanaf 25 procent arbeidsongeschiktheid), de eindleeftijd van de verzekering (doorgaans 67 jaar oud) en het eigen risico van de verzekering. Het is belangrijk de voorwaarden van diverse verzekeringen naast elkaar te leggen, zodat u de beste en de goedkoopste verzekering kunt vinden.

Wat kost een arbeidsongeschiktheidsverzekering?

Wat kost een arbeidsongeschiktheidsverzekering is een vraag die wij regelmatig krijgen. De gemiddelde arbeidsongeschiktheidsverzekering kost u 200 tot 450 euro per maand. Let op: de kosten zijn uiteindelijk afhankelijk van het verzekerde bedrag en de voorwaarden van de verzekering. Voor een verzekering van 200 euro per maand krijgt u simpelweg minder geld uitgekeerd bij arbeidsongeschiktheid en heeft u vaak bovendien minder goede verzekeringsvoorwaarden.

U kunt een goedkopere verzekering afsluiten, maar dan moet deze wel volledig bij u passen. Soms kunt u niet anders dan een duurdere verzekering afsluiten, simpelweg omdat de goedkopere verzekeringen niet voldoende dekking bieden bij arbeidsongeschiktheid.

kosten arbeidsongeschiktheidsverzekering vergelijken

De kosten van uw arbeidsongeschiktheidsverzekering berekenen

Omdat de kosten van uw arbeidsongeschiktheidsverzekering afhankelijk zijn van diverse factoren, kan het lastig zijn deze zelf te berekenen. Gelukkig hebben de meeste verzekeringsmaatschappijen die deze verzekering aanbieden, een handige tool op de website. U vult uw gegevens in, u geeft aan voor welk bedrag u uzelf wil verzekeren en u krijgt direct de maandelijkse premie van uw verzekering te zien.

Geld besparen op de kosten van uw arbeidsongeschiktheidsverzekering?

Wilt u geld besparen op de kosten van uw arbeidsongeschiktheidsverzekering? Dan raden wij u aan diverse verzekeringen met elkaar te vergelijken. Dit doet u door uw premie bij diverse verzekeringsmaatschappijen te berekenen. Vervolgens legt u de premies van diverse verzekeringen naast elkaar. Welke verzekering is het goedkoopst en welke verzekering is het duurst? Verzekeringen die onnodig duur zijn, kunt u van uw lijstje afstrepen. De andere verzekeringen onderzoekt u nader.

Hierbij kijkt u naar het verzekerde bedrag en de voorwaarden van de arbeidsongeschiktheidsverzekering. De verzekering die het beste bij u past en bovendien de laagste prijs heeft, kunt u direct afsluiten. Zo heeft u een goede arbeidsongeschiktheidsverzekering, zonder dat u hier te veel voor moet betalen.

Tip: sommige verzekeringsmaatschappijen geven korting op de arbeidsongeschiktheidsverzekering. Neem deze korting mee in uw vergelijking. Wel is het goed kom te controleren hoe lang deze korting geldig is. Krijgt u alleen het eerste jaar korting op uw premie en moet u hierna het volledige premiebedrag betalen? Dan is een andere verzekering, met een standaard lage prijs, wellicht interessanter om af te sluiten.

Kosten arbeidsongeschiktheidsverzekeringen vergelijken

Wilt u een arbeidsongeschiktheidsverzekering afsluiten? Start dan direct met vergelijken. Voor u het weet, heeft u een goede én goedkope verzekering gevonden. Deze arbeidsongeschiktheidsverzekering kunt u direct online afsluiten. Nu heeft u de garantie dat u goed verzekerd bent bij ziekte en ongevallen.

Let's encrypt SSL

Copyright © 2014-2021 Totaalbesparen.com - Alle rechten voorbehouden.
Zeker.com BV | Saturnusstraat 68 |1829 CZ Oudorp | KvK nummer: 75317664 | BTW nummer: NL860235907B01