Beste begrafenisverzekering

Bent u op zoek naar een begrafenisverzekering? Dan wilt u vast weten wat de beste is. Wat de beste begrafenisverzekering is, is voor iedereen anders. Wij leggen u uit waarom dat zo is.
Geschreven door
geschreven door Saskia Oegema
Geschreven door groot
Geschreven door Saskia Oegema
Saskia Oegema is financieel tekstschrijver. En werkt onder andere in de verzekeringsbranche. Zij schrijft voor meerdere websites over verzekeringen en alles wat daarmee te maken heeft.
Lees meer over ons schrijfproces
Controle door
gecontroleerd door Femke Koning
Gecontroleerd door groot
Gecontroleerd door Femke Koning op 30 oktober 2021
Femke Koning is senior content specialist en is al meer dan 13 jaar werkzaam in de verzekeringsbranche. Al sinds 2008 schrijft zij over verzekeringen en alles wat daarmee te maken heeft.
Lees meer over ons schrijfproces
Leestijd: 3 minuten
Laatste update: 03 januari 2022

Wat is de beste begrafenisverzekering?

Wist u dat driekwart van de Nederlanders een uitvaartverzekering heeft? Zoveel mensen, zoveel wensen. De beste begrafenisverzekering is daarom niet voor iedereen hetzelfde. Wat voor de een de beste is, hoeft voor u niet ook een goede keus te zijn. Dat komt omdat iedereen andere uitvaartwensen heeft. Aan de hand daarvan maakt u uw keuze. Wilt u bijvoorbeeld dat uw nabestaanden een geldbedrag krijgen waarmee zij de uitvaart kunnen regelen? Of wilt u juist dat zo veel mogelijk uit handen wordt genomen? Maar ook de dekking, het verzekerde bedrag en uw leeftijd tellen mee bij uw beslissing.

Hoe vind ik de beste begrafenisverzekering in 2022?

Zoals gezegd is er niet één beste begrafenisverzekering. Het hangt af van uw situatie en wensen. Wat voor u de beste is, hangt onder andere af van:

  • Uw leeftijd en gezondheid
  • Het verzekerde bedrag
  • Het soort begrafenisverzekering (kapitaal, natura of combinatie)
  • Wie u wilt meeverzekeren
  • Wat uw uitvaartwensen zijn

Zodra u weet wat uw wensen zijn, kunt u een begrafenisverzekering vergelijken. Met een vergelijking ziet u snel wat voor u de beste keus is. Het verschil in prijs en kwaliteit is groot tussen verzekeraars. Door te vergelijken, ziet u waar dit verschil in zit. Ook kan het lezen van reviews u helpen. U leest de mening van andere klanten. Maar soms kunnen reviews een vertekend beeld geven. Vergelijken is daarom altijd de beste manier om een goede begrafenisverzekering te vinden.

Mijn begrafenis goed verzekerd in 5 stappen

Steeds vaker kiezen mensen voor een uitvaartverzekering. Bent u op zoek naar een goede begrafenisverzekering? Dan wilt u natuurlijk de beste voorwaarden tegen een scherpe premie. Zo’n verzekering vindt u binnen 5 stappen:

  1. Vul uw gegevens in
  2. Kies de dekking die u wilt
  3. Kies het verzekerde bedrag
  4. Vergelijk de opties op basis van prijs en kwaliteit
  5. Bepaal wat voor u de beste begrafenisverzekering is
beste begrafenisverzekering

Waarom op zoek naar de beste begrafenisverzekering?

Een uitvaart kost veel geld. Een gemiddelde begrafenis kost tussen de €8.000 en €10.000. Veel mensen denken dat dit minder dan €5.000 is. Een behoorlijk verschil dus. Een goede begrafenisverzekering dekt deze kosten. Mits de verzekering goed aansluit bij de uitvaartwensen. Vaak wordt er gezocht naar een verzekering met de laagste premie. Maar soms biedt de goedkoopste begrafenisverzekering niet genoeg dekking. En moeten uw nabestaanden alsnog veel geld bijleggen. De beste begrafenisverzekering dekt uw complete begrafenis. Zonder hoge rekeningen achteraf.

Een goede begrafenisverzekering, waar let ik op?

Mensen kijken vaak als eerste naar de premie. Wat kost het om verzekerd te zijn. Toch is dat niet altijd handig. Een lage premie is fijn, maar niet altijd de beste keus. Dat komt omdat een lage premie vaak samen gaat met een lager verzekerd bedrag. Waardoor u de kans loopt onvoldoende verzekerd te zijn. Ook speelt uw leeftijd mee. Iemand die al wat ouder is, betaalt een hogere premie dan een jonger persoon.

Daarom let u goed op de voorwaarden en de dekking. U kiest voor een uitkering in geld en/of in diensten. Kijk ook goed naar het verzekerde bedrag. Dit is de maximale uitkering van de verzekeraar. Of met andere woorden: met dit bedrag wordt uw begrafenis verzorgd.

De kosten van een begrafenis worden vaak onderschat. Waardoor het verzekerde bedrag te laag is. Let er op dat het verzekerde bedrag perfect aansluit bij uw wensen. Zodat alle kosten gedekt zijn.

Als laatste leest u de polisvoorwaarden door. Hierin staat wat wel en niet is gedekt. Maar ook de regels van de verzekeraar. Soms hanteert een verzekeraar aanvullende voorwaarden. Bijvoorbeeld dat u uw begrafenis moet laten verzorgen door de verzekeraar. Wees hiervan op de hoogte.

Beste begrafenisverzekering gratis vergelijken

Zodra u weet wat uw wensen zijn, kunt u een begrafenisverzekering vergelijken. Vergelijken is altijd gratis. Maar loont al snel. U vult uw wensen en gegevens in, en de opties komen tevoorschijn. Legt u de premies en voorwaarden naast elkaar? Dan ziet u wat het verschil is tussen de verzekeraars. Zo komt u er bijvoorbeeld achter dat u bij de een veel duurder uit bent. Terwijl de voorwaarden niet beter zijn. De duurste staat niet garant voor de beste begrafenisverzekering. Net zoals dat de goedkoopste prima de beste keus kan zijn. Daarom is vergelijken zo belangrijk.

Direct een goede begrafenisverzekering afsluiten

Na een vergelijking weet u wat voor u de beste begrafenisverzekering is. Heeft u de beste gevonden? U kunt de verzekering direct online afsluiten. Dit is erg makkelijk en binnen een paar stappen geregeld. U vult de aanvraag in en stuurt deze op. Vervolgens houdt de verzekeraar u op de hoogte van uw aanvraag. Bent u geaccepteerd? Dan ontvangt u het polisblad van uw verzekeraar.