Goedkoopste begrafenisverzekering

U wilt uw begrafenis verzekeren? Dan zoekt u vast de goedkoopste begrafenisverzekering. Door te vergelijken ziet u snel bij wie u het voordeligst uit bent.
Geschreven door
geschreven door Saskia Oegema
Geschreven door groot
Geschreven door Saskia Oegema
Saskia Oegema is financieel tekstschrijver. En werkt onder andere in de verzekeringsbranche. Zij schrijft voor meerdere websites over verzekeringen en alles wat daarmee te maken heeft.
Lees meer over ons schrijfproces
Controle door
gecontroleerd door Femke Koning
Gecontroleerd door groot
Gecontroleerd door Femke Koning op 31 oktober 2021
Femke Koning is senior content specialist en is al meer dan 13 jaar werkzaam in de verzekeringsbranche. Al sinds 2008 schrijft zij over verzekeringen en alles wat daarmee te maken heeft.
Lees meer over ons schrijfproces
Leestijd: 3 minuten
Laatste update: 05 november 2021

Wat is de goedkoopste begrafenisverzekering?

Het eerste wat mensen vaak willen weten is wat de goedkoopste begrafenisverzekering is. Toch is het lastig om daar antwoord op te geven. Dat komt omdat dit van veel dingen afhangt. Zoals van uw wensen rondom de begrafenis. Maar ook uw leeftijd en gezondheid tellen mee. De premie wordt berekend op basis van een aantal factoren, zoals:

 • Uw leeftijd
 • Uw gezondheid
 • De dekking
 • Het verzekerde bedrag
 • Het type begrafenisverzekering
 • De looptijd van de verzekering
 • Uw uitvaartwensen

Omdat dit voor iedereen anders is, betaalt ook iedereen een andere premie. Wilt u weten wat voor u de goedkoopste begrafenisverzekering is? Start dan direct met vergelijken.

Goed om te weten: de termen begrafenisverzekering, uitvaartverzekering en crematieverzekering worden vaak door elkaar gebruikt. Maar ze zijn allemaal hetzelfde. Ze dekken de kosten van uw uitvaart. Of het nu een begrafenis of crematie is.

goedkoopste begrafenisverzekering

Een goedkope begrafenisverzekering vinden

Met een vergelijking vindt u de goedkoopste begrafenisverzekering. Is dat moeilijk? Nee hoor, het is makkelijker dan u denkt. Volg deze 5 stappen en u vindt uw goedkope begrafenisverzekering:

 1. Bekijk alle uitvaartverzekeraars
 2. Vul uw gegevens in
 3. Kies de dekking en het type uitvaartverzekering
 4. Leg de premies en voorwaarden naast elkaar
 5. Bepaal wat voor u de voordeligste keuze is

Is de goedkoopste ook de beste keuze?

Wilt u een goedkope begrafenisverzekering? Dan kijkt u vast naar de premie. Dit is het bedrag dat u per maand betaalt. Veel mensen denken dat de laagste premie ook de goedkoopste begrafenisverzekering. Toch is dat niet helemaal waar. Een lage premie is fijn, maar niet altijd handig. Zo gaat een lage premie vaak samen met een lager verzekerd bedrag. Dit betekent dat misschien niet alle kosten voor uw begrafenis gedekt zijn. En uw nabestaanden achteraf alsnog een hoge rekening krijgen. Daarom is het van belang om te kijken naar het hele pakket. Dus zowel de premie als de voorwaarden, dekking, looptijd en het verzekerde bedrag. De beste begrafenisverzekering dekt uw gehele begrafenis.

Waar let ik op bij een goedkope begrafenisverzekering?

Als u op zoek bent naar de goedkoopste begrafenisverzekering, kijkt u vooral naar de premie. Of met andere woorden: hoeveel betaalt u per maand? Maar de premie is niet het enige wat telt.

De voorwaarden zijn net zo belangrijk. Een lage premie gaat soms samen met mindere voorwaarden. Zoals een lager verzekerd bedrag. Dit is het bedrag dat vrij komt nadat u overlijdt. Bij een lage premie krijgen uw nabestaanden soms een lagere uitkering. Waardoor niet alle kosten van uw begrafenis gedekt zijn.

Lees daarom goed de polisvoorwaarden door. Wat krijgt u voor de premie die u betaalt? Let hierbij ook op de regels van de verzekeraar. Moet u uw begrafenis bijvoorbeeld laten regelen door de verzekeraar? Of mag u zelf een uitvaartverzorger kiezen?

Als laatste kijkt u naar de looptijd en het type verzekering. Hoe keert de verzekeraar uit? In geld of in diensten? En hoeveel jaar betaalt u premie?

Wat kost een goedkope begrafenisverzekering?

De goedkoopste begrafenisverzekering is voor iedereen anders. Dat komt omdat de premie van een aantal zaken afhangt. Zo betaalt iemand die al wat ouder is een stuk meer dan iemand van begin 20.

Maar er spelen meer factoren mee. Kiest u voor een lager verzekerd bedrag? Dan betaalt u minder premie. Om u een idee te geven hoe duur een goedkope begrafenisverzekering is, zetten we wat cijfers op een rij:

Iemand tot 25 jaar betaalt voor de goedkoopste begrafenisverzekering nog geen €10 per maand. Het verzekerde bedrag is in dat geval €7.500. Maar is iemand 40 jaar? De premie ligt dan rond de €15 per maand. Iemand van 65 jaar betaalt het meeste. Zo’n €40 per maand.

Wat dekt de goedkoopste begrafenisverzekering?

Er zijn verschillende soorten begrafenisverzekeringen:

 • Kapitaalverzekering = uitkering in geld
 • Natura verzekering = uitkering in diensten
 • Combinatie van kapitaal en natura

U kiest zelf het verzekerde bedrag. Wilt u bijvoorbeeld een verzekerd bedrag van €10.000? Dan komt met een kapitaalverzekering na uw overlijden €10.000 vrij. Uw nabestaanden kunnen met dit geld uw begrafenis regelen. Bij een natura verzekering keert de verzekeraar in diensten uit. Van te voren wordt dan al een boel vastgelegd. U kiest zelf wat u wel en niet dekt.

Hoe hoger het verzekerde bedrag, hoe hoger de premie. Een bredere dekking laat de premie ook stijgen.

De goedkoopste vergelijken en afsluiten

Een begrafenisverzekering vergelijken is altijd de beste manier om een goedkope begrafenisverzekering te vinden. Kijk tijdens het vergelijken naar het hele pakket. Dus niet alleen naar de premie. De voorwaarden en dekking zijn net zo belangrijk. Onthoud dat de duurste niet garant staat voor de beste. Net zoals dat de goedkoopste begrafenisverzekering mindere voorwaarden kan hebben. Maar dat hoeft niet.

Heeft u goede voorwaarden tegen een lage prijs gevonden? Dan kunt u de begrafenisverzekering direct online afsluiten. U vult de aanvraag in. En de verzekeraar houdt u op de hoogte.