Beste brommerverzekering

Uw brommer verzekeren is niet alleen verplicht, maar ook erg handig. Zo voorkomt u hoge kosten door schade. Vergelijken helpt u bij het vinden van de beste brommerverzekering.
Geschreven door
geschreven door Saskia Oegema
Geschreven door groot
Geschreven door Saskia Oegema
Saskia Oegema is financieel tekstschrijver. En werkt onder andere in de verzekeringsbranche. Zij schrijft voor meerdere websites over verzekeringen en alles wat daarmee te maken heeft.
Lees meer over ons schrijfproces
Controle door
gecontroleerd door Femke Koning
Gecontroleerd door groot
Gecontroleerd door Femke Koning op 30 oktober 2021
Femke Koning is senior content specialist en is al meer dan 13 jaar werkzaam in de verzekeringsbranche. Al sinds 2008 schrijft zij over verzekeringen en alles wat daarmee te maken heeft.
Lees meer over ons schrijfproces
Leestijd: 3 minuten
Laatste update: 04 november 2021

Wat is de beste brommerverzekering?

Wat de beste brommerverzekering is, verschilt per persoon. Dat komt omdat u een brommerverzekering op maat afsluit. De premie wordt berekend op basis van uw gegevens. Zoals het bouwjaar van uw brommer en uw leeftijd. Maar ook uw eigen wensen tellen mee. Zo kiest u zelf wat u wel en niet wilt verzekeren. De WA-verzekering is verplicht. Hiermee bent u verzekerd tegen schade aan een ander. Dit is de goedkoopste brommerverzekering. Maar eigen schade valt hier niet onder. Wilt u schade aan uw eigen brommer ook verzekeren? Dan breidt u de verzekering uit. Bijvoorbeeld met een Allrisk dekking. De beste brommerverzekering past perfect bij de situatie. En dat is voor iedereen anders!

Een goede brommerverzekering in 5 stappen

Veel mensen vinden het lastig om de beste brommerverzekering te vinden. Toch hoeft dat niet moeilijk te zijn. Wij geven u graag een paar tips:

 1. Start direct met vergelijken
 2. Kies welke dekking u wilt
 3. Vink wel of geen extra’s aan
 4. Leg de premies en voorwaarden naast elkaar
 5. Bepaal wat de beste brommerverzekering is
beste brommerverzekering

Waarom op zoek naar de beste brommerverzekering?

Een brommerverzekering is verplicht. Zonder verzekering mag u de weg niet op. Voor een brommerverzekering kunt u bij veel verzekeraars terecht. U ziet al snel dat er een verschil in prijs is. Bij de een bent u duurder uit dan bij de ander. Terwijl de voorwaarden niet veel anders zijn. En dat is zonde van uw geld. Een goede brommerverzekering past bij uw wensen zonder dat u onnodig veel premie betaalt. En deze vindt u door te vergelijken. Met een vergelijking ziet u meteen wat het verschil in prijs en voorwaarden is. Zo maakt u de beste keuze.

Hoe vind ik een goede brommerverzekering?

Een brommerverzekering moet goed bij uw situatie passen. De dekking is hierbij het belangrijkst. Oftewel: wat is er wel en niet verzekerd. Iedereen heeft specifieke wensen. Zo zal iemand met een dure, nieuwe brommer een andere dekking kiezen dan iemand met een brommer die nog maar weinig waard is. Zeker als de brommer al wat ouder is, is het niet altijd voordelig om een aanvullende verzekering te kiezen. Bepaal van te voren welke dekking u nodig heeft. Daarna start u met een brommerverzekering vergelijken.

Met een vergelijking ontdekt u wat voor u de beste deal is. Kijk hierbij niet alleen naar de premie. Maar let ook goed op de voorwaarden. Daarnaast kan het lezen van reviews u helpen. Andere klanten vertellen in een review wat zij wel en niet goed vinden aan een bepaalde verzekering en verzekeraar. Ga wel altijd uit van uw eigen situatie. Een goede brommerverzekering is voor iedereen anders.

De beste brommerverzekering, waarop letten?

Een brommerverzekering afsluiten doet u niet elke dag. Daarom kan dit best lastig zijn. Want hoe bepaalt u wat de beste brommerverzekering is?

Als eerste kijkt u naar de dekking. Wat is er wel en niet verzekerd. Bepaal van te voren welke dekking het beste bij uw brommer past. Hierbij heeft u de keuze uit:

 • WA
 • WA Plus
 • Allrisk

De WA-verzekering is verplicht. Deze basisdekking kunt u uitbreiden. Ook kunt u kiezen voor aanvullende modules, zoals een opzittendenverzekering of rechtsbijstand. Hoe meer dekking, hoe hoger de premie.

Als tweede let u op de premie en voorwaarden. Wat krijgt u voor de prijs die u betaalt. In de voorwaarden leest u wanneer de verzekeraar wel of niet uitkeert. De regels verschillen per verzekeraar. Door te vergelijken, ontdekt u waar dit verschil in zit.

Daarnaast let u op de schade afhandeling. Is uw brommer verzekerd tegen nieuwprijs, aanschafwaarde of dagwaarde? Dit bepaalt de hoogte van de vergoeding die u bij schade krijgt. Ook kijkt u naar het eigen risico. Hoeveel betaalt u zelf bij schade? De hoogte van het eigen risico verschilt. Meestal gaat een lage premie samen met een hoger eigen risico.

Mijn brommer goed verzekeren

De beste brommerverzekering verschilt per persoon. Ook de kosten zijn voor iedereen anders. De een betaalt een hogere premie dan de ander. Dat komt omdat de premie wordt berekend op basis van een aantal punten. Dit zijn:

 • Dekking
 • Waarde van de brommer
 • Eigen risico
 • Aantal schadevrije jaren
 • Leeftijd
 • Woonplaats

De premie voor een goede brommerverzekering is dus per brommer, bestuurder en dekking anders. Toch is het van belang om niet alleen naar de kosten te kijken. Een lage premie is fijn, maar het gaat erom dat uw brommer goed verzekerd is. Soms biedt een goedkope brommerverzekering niet genoeg dekking. Waardoor u achteraf alsnog duur uit bent. De beste brommerverzekering is de optie die perfect aansluit bij uw situatie. En soms betekent dat een hoger prijskaartje.

De beste brommerverzekering afsluiten

U wilt uw brommer verzekeren? Dan wilt u vast een goede brommerverzekering zonder al te hoge kosten. Deze vindt u door te vergelijken. U legt de premies en voorwaarden naast elkaar. En zo bepaalt u bij wie u de beste deal krijgt. Vergelijken kost u niets, maar levert u wel veel op. Heeft u de beste brommerverzekering gevonden? Deze kunt u direct online afsluiten. U vult de aanvraag in en de verzekeraar houdt u op de hoogte.