Goedkoopste brommerverzekering

Goed verzekerd de weg op. Zonder al te hoge kosten. Daar bent u vast naar op zoek. Wilt u weten wat de goedkoopste brommerverzekering is? Dat leest u hieronder.
Geschreven door
geschreven door Saskia Oegema
Geschreven door groot
Geschreven door Saskia Oegema
Saskia Oegema is financieel tekstschrijver. En werkt onder andere in de verzekeringsbranche. Zij schrijft voor meerdere websites over verzekeringen en alles wat daarmee te maken heeft.
Lees meer over ons schrijfproces
Controle door
gecontroleerd door Femke Koning
Gecontroleerd door groot
Gecontroleerd door Femke Koning op 31 oktober 2021
Femke Koning is senior content specialist en is al meer dan 13 jaar werkzaam in de verzekeringsbranche. Al sinds 2008 schrijft zij over verzekeringen en alles wat daarmee te maken heeft.
Lees meer over ons schrijfproces
Leestijd: 4 minuten
Laatste update: 04 november 2021

Wat is de goedkoopste brommerverzekering?

De basis van een brommerverzekering is de WA-dekking. WA staat voor Wettelijke Aansprakelijkheid. Hiermee bent u alleen verzekerd tegen schade aan een ander. Bijvoorbeeld als u een ongeluk veroorzaakt. Of als u tegen iemand aan botst. Dit is de goedkoopste brommerverzekering. Schade aan uw eigen brommer valt hier niet onder. Wilt u eigen schade en/of schade door eigen schuld verzekeren? Dan kiest u voor een verzekering met een bredere dekking. In dat geval gaat de premie ook omhoog. Daarnaast spelen een aantal andere punten mee. Zoals uw leeftijd en type brommer. De premie voor een brommerverzekering wordt berekend op basis van:

 • De dekking
 • Het eigen risico
 • Het aantal schadevrije jaren
 • Uw gegevens, zoals leeftijd en woonplaats
 • De gegevens van uw brommer, zoals bouwjaar, type en waarde

Premie berekenen voor een goedkope brommerverzekering

De goedkoopste brommerverzekering is voor elke brommer, bestuurder en dekking anders. Dat komt omdat de premie afhangt van een aantal punten. Als eerste is dit de dekking en de waarde van de brommer. Hoe meer dekking, hoe hoger de premie. Als tweede tellen het eigen risico en het aantal schadevrije jaren mee. Als laatste hebben uw leeftijd en woonplaats invloed.

Wilt u de goedkoopste brommerverzekering? Dan kiest u voor de WA-verzekering. Houd er rekening mee dat dit de verzekering met de minste dekking is. Soms kunt u kiezen voor een hoger eigen risico. Dit is het bedrag dat u bij schade zelf betaalt. Hoe hoger het eigen risico, hoe lager de premie. Net zoals bij uw zorgverzekering. Daarnaast is het mogelijk om uw schadevrije jaren in te zetten. In ruil hiervoor krijgt u korting op uw premie. Let er wel op dat dit niet ten koste gaat van uw autoverzekering.

goedkoopste brommerverzekering

Goedkoop een brommer verzekeren

De premie hangt voor het grootste deel af van de dekking. Of met andere woorden: wat is wel en niet verzekerd. De goedkoopste brommerverzekering is de WA-verzekering. Deze biedt alleen dekking als u schade veroorzaakt aan een ander. De verzekeraar vergoedt de kosten waarvoor u aansprakelijk wordt gesteld. Maar eigen schade is niet gedekt. Dat houdt in dat u zelf opdraait voor deze kosten. Om die reden is een goedkope brommerverzekering niet altijd voordelig. Zeker niet als u een dure, nieuwe brommer heeft. De goedkoopste brommerverzekering biedt niet altijd genoeg dekking. Waardoor u alsnog duur uit bent. Bedenk van te voren goed welke dekking het meest geschikt is voor uw brommer. U heeft de keuze uit:

 • WA dekking
 • WA Plus dekking (Beperkt Casco)
 • Allrisk dekking

Een goedkope brommerverzekering, hoe vind ik die?

Er zijn verschillende verzekeraars die een brommerverzekering aanbieden. Daarom is er een verschil in prijs en kwaliteit. Hoe vindt u nu goede voorwaarden tegen een lage premie? Dat is makkelijker dan u denkt: door te vergelijken. Een brommerverzekering vergelijken geeft u inzicht bij wie u het voordeligst uit bent. Vergelijken doet u zo:

 1. Vul uw gegevens in, in de vergelijker
 2. Bepaal welke dekking u wilt
 3. Vink wel of geen extra modules aan
 4. Vergelijk de premies en voorwaarden
 5. Kies de goedkoopste brommerverzekering

De goedkoopste brommerverzekering, waar let ik op?

Een goedkope brommerverzekering vindt u door te vergelijken. Voordat u begint met vergelijken, is het handig om een aantal gegevens bij de hand te hebben:

 • Wat is uw kenteken?
 • Wat voor soort brommer wilt u verzekeren?
 • Gebruikt u uw brommer zakelijk of privé?
 • In welk postcodegebied verzekert u de brommer?
 • Wat is uw geboortedatum?
 • Op welke leeftijd heeft u uw rijbewijs gehaald?
 • Hoeveel schadevrije jaren heeft u opgebouwd?

Nadat u uw gegevens heeft ingevuld, kunt u gaan vergelijken. Hierbij let u op de premie, de dekking en de voorwaarden. De premie is het bedrag dat u betaalt om uw brommer te verzekeren. In de voorwaarden leest u wat u daarvoor terug krijgt. Wat de regels zijn, verschilt per verzekeraar.

Ook let u op de manier van schade afhandelen. Het verschilt per verzekeraar of u bent verzekerd tegen aanschafwaarde, dagwaarde of nieuwprijs. Hoeveel vergoeding u krijgt, hangt hier vanaf.

Goedkoopste brommerverzekering vergelijken

Met een vergelijking komt u erachter bij wie u de goedkoopste brommerverzekering afsluit. U vult uw gegevens in en de premie wordt berekend. U legt de premies naast elkaar en u ziet direct wat de laagste is. Toch is de verzekering met de laagste premie niet altijd de beste keuze. Dat komt omdat een goedkope brommerverzekering soms niet genoeg dekking biedt. Bepaal daarom eerst welke dekking het meest bij uw brommer past. En op basis daarvan kiest u een brommerverzekering. Ook leest u de voorwaarden goed door. De goedkoopste brommerverzekering kan mindere voorwaarden hebben. Maar dat hoeft niet zo te zijn. Net zoals dat de duurste niet perse de beste brommerverzekering is. Daarom is vergelijken zo belangrijk.

Een goedkope brommerverzekering, welke moet ik kiezen?

Door te vergelijken ziet u welke opties u heeft. Maar hoe maakt u uw keuze? Dat hangt af van uw persoonlijke situatie. Wat is de leeftijd van uw brommer? Hoeveel is de brommer op dit moment waard? En kunt u eventuele schade zelf betalen? Zeker als u afhankelijk bent van uw brommer, bijvoorbeeld voor uw werk, is het van belang om goed na te denken over de dekking. De goedkoopste brommerverzekering heeft alleen WA-dekking. Dat is niet altijd genoeg. Kijk daarom niet alleen naar de premie. Maar let ook goed op de dekking en voorwaarden. U kiest de brommerverzekering die het beste bij uw wensen aansluit, zodat u goed verzekerd op pad gaat. Heeft u na het vergelijken een keuze gemaakt? U kunt de brommerverzekering direct online afsluiten.