Beste camperverzekering

Heeft u een camper? En gaat u daarmee op vakantie? Vergeet dan niet om een camperverzekering af te sluiten. Dit is niet alleen verplicht. Maar ook erg handig. Wat is nu eigenlijk de beste camperverzekering? Daar komt u achter door te vergelijken.
Geschreven door
geschreven door Saskia Oegema
Geschreven door groot
Geschreven door Saskia Oegema
Saskia Oegema is financieel tekstschrijver. En werkt onder andere in de verzekeringsbranche. Zij schrijft voor meerdere websites over verzekeringen en alles wat daarmee te maken heeft.
Lees meer over ons schrijfproces
Controle door
gecontroleerd door Femke Koning
Gecontroleerd door groot
Gecontroleerd door Femke Koning op 30 oktober 2021
Femke Koning is senior content specialist en is al meer dan 13 jaar werkzaam in de verzekeringsbranche. Al sinds 2008 schrijft zij over verzekeringen en alles wat daarmee te maken heeft.
Lees meer over ons schrijfproces
Leestijd: 3 minuten
Laatste update: 04 november 2021

Wat is de beste camperverzekering?

Een camperverzekering sluit u op maat af. Of met andere woorden: u kiest een verzekering die past bij uw wensen. Maar ook een die past bij de kenmerken van uw camper. Een WA-verzekering is verplicht. Aanvullende dekkingen zijn dit niet. Maar soms wel erg handig om te hebben. Zeker als u een nieuwe camper heeft. Wat de beste camperverzekering is, is daarom voor iedereen anders. De een heeft een oude, tweedehands camper, die volstaat met een basisdekking. Terwijl een ander liever zo volledig mogelijk is verzekerd. Door te vergelijken ziet u meteen welke opties u heeft. De beste camperverzekering is degene die perfect aansluit bij uw situatie.

Waarom op zoek naar een goede camperverzekering?

Een camperverzekering is verplicht. Net zoals uw auto moet u uw camper minimaal WA verzekeren. Hiermee bent u verzekerd tegen schade aan een ander. Bijvoorbeeld als u per ongeluk tegen iemand aan botst of als u een ongeluk veroorzaakt. Schadekosten kunnen behoorlijk hoog oplopen. Met een goede camperverzekering hoeft u dit niet allemaal zelf te betalen. Dit voorkomt een hoop problemen. Indien gewenst, kunt u de WA-dekking uitbreiden. Zodat bijvoorbeeld ook eigen schade is gedekt. De prijs en voorwaarden zijn bij elke verzekeraar anders. Door op zoek te gaan naar de beste deal, weet u zeker dat u goed verzekerd bent zonder teveel te betalen.

Hoe vind ik de beste camperverzekering?

Goede voorwaarden en een niet al te hoge premie. Dat klinkt ideaal. Maar hoe vindt u die? Veel mensen vinden het lastig om een keuze te maken. Toch hoeft dat niet moeilijk te zijn. Met een vergelijking ziet u snel wat voor u de beste keuze is. Ook kan het lezen van reviews u helpen. Hierin vertellen andere klanten wat zij van hun verzekering en verzekeraar vinden. Onthoud hierbij goed dat de beste camperverzekering voor iedereen anders is. Een camperverzekering vergelijken doet u daarom op basis van uw eigen situatie. Dat werkt zo:

  1. Vul uw gegevens in, in de vergelijker
  2. Kies welke dekking u wilt
  3. Vink wel of geen extra’s aan
  4. Leg de premies en voorwaarden naast elkaar
  5. Bepaal welke camperverzekering het beste is
beste camperverzekering

Een goede camperverzekering, welke is het beste?

Welke camperverzekering het beste is, hangt onder andere af van de dekking. Dit bepaalt wat de verzekeraar wel en niet vergoedt. Bij het afsluiten van een goede camperverzekering heeft u de keuze uit 3 opties:

  1. WA-dekking
  2. WA Beperkt Casco
  3. Allrisk dekking

De WA-dekking is minimaal. En daarom ook de goedkoopste camperverzekering. Maar of de WA verzekering ook genoeg dekking biedt, dat is de vraag. Mensen met een oude of tweedehands camper met een lage dagwaarde hebben vaak genoeg aan deze basisdekking. Maar heeft u een nieuwe camper? Eentje met een hoge dagwaarde? Dan is het wellicht slim om een camperverzekering met een bredere dekking te kiezen.

Maar ook uw eigen wensen tellen mee. Wilt u bijvoorbeeld eigen schade ook dekken? Dan kiest u voor de Allrisk dekking. In de voorwaarden van elke verzekeraar staat wanneer iets wel en niet wordt vergoed. En welke premie daarbij hoort. Dit verschilt per verzekeraar. Daarom is vergelijken zo belangrijk.

Waarop letten bij de beste camperverzekering?

Een camperverzekering zorgt ervoor dat u zonder zorgen op pad gaat. Als eerste kijkt u daarom naar de dekking. Wat is er wel en niet verzekerd. Een lage premie gaat vaak samen met een mindere dekking. Maar dat hoeft niet zo te zijn. De duurste verzekering staat niet altijd garant voor de beste voorwaarden.

Daarom kijkt u ook goed naar de premie en voorwaarden. De premie is het bedrag dat u betaalt om uw camper te verzekeren. En in de voorwaarden leest u wat u voor deze prijs krijgt. Oftewel: in welke situaties u wel of geen vergoeding krijgt. Eigen schade is bijvoorbeeld niet gedekt met een WA-verzekering. Maar wel met een Allrisk verzekering.

Per schadeclaim betaalt u een bepaald bedrag zelf. Dit is het eigen risico. Hoe hoog dit bedrag is, verschilt per verzekeraar. Wilt u een laag eigen risico? Houd er rekening mee dat u een hogere premie betaalt. Maar het omgekeerde is ook waar. Een hoog eigen risico zorgt meestal voor een lagere premie.

Mijn camper goed verzekeren, hoe doe ik dat?

U heeft veel keuze als het gaat om een camperverzekering. Zo zijn er verschillende verzekeraars bij wie u terecht kunt. Hierdoor is er een verschil in prijs en kwaliteit. Door te vergelijken, ziet u waar dit verschil in zit. Vergelijken is altijd gratis. Maar loont al snel. Bepaal van te voren aan welke eisen een goede camperverzekering voor u moet voldoen. Vervolgens vult u uw gegevens in en alle opties komen tevoorschijn. Hieruit kunt u een keuze maken. Heeft u de beste camperverzekering gevonden? Deze kunt u direct online afsluiten. U vult de aanvraag in en de verzekeraar houdt u op de hoogte.