Goedkoopste camperverzekering

Een camper biedt veel vrijheid. Een goede verzekering hoort daar ook bij. Dit is niet alleen verplicht, maar ook erg handig. U camper verzekeren? Dan wilt u vast weten wat de goedkoopste camperverzekering is. Dat hangt af van een aantal zaken. Wij vertellen u hoe dat zit.
Geschreven door
geschreven door Saskia Oegema
Geschreven door groot
Geschreven door Saskia Oegema
Saskia Oegema is financieel tekstschrijver. En werkt onder andere in de verzekeringsbranche. Zij schrijft voor meerdere websites over verzekeringen en alles wat daarmee te maken heeft.
Lees meer over ons schrijfproces
Controle door
gecontroleerd door Femke Koning
Gecontroleerd door groot
Gecontroleerd door Femke Koning op 31 oktober 2021
Femke Koning is senior content specialist en is al meer dan 13 jaar werkzaam in de verzekeringsbranche. Al sinds 2008 schrijft zij over verzekeringen en alles wat daarmee te maken heeft.
Lees meer over ons schrijfproces
Leestijd: 4 minuten
Laatste update: 28 februari 2023

Wat is de goedkoopste camperverzekering?

Een camper verzekeren kan bij een aantal verzekeraars. U wilt vast weten bij wie u het goedkoopst uit bent. Dat is lastig te zeggen, omdat dit voor iedereen anders is. Een camperverzekering sluit u op maat af. Dat houdt in dat u een verzekering kiest die perfect bij uw wensen aansluit. Het is van belang dat u goed verzekerd op pad gaat. En niet alsnog voor een onverwacht hoge rekening komt te staan. Daarom vult u een aantal gegevens in, en op basis daarvan wordt de premie berekend. Maar ook uw eigen wensen tellen mee. Hoe meer u wilt verzekeren, hoe hoger de premie wordt. Door te vergelijken ziet u meteen wat voor u de goedkoopste camperverzekering is.

Waarom op zoek naar de beste deal?

Net zoals een motor, scooter en auto is een camper een motorrijtuig. Daarom moet u uw camper minimaal WA verzekeren. Dit is de verplichte wettelijke aansprakelijkheid en de goedkoopste camperverzekering. Hiermee bent u verzekerd tegen schade aan een ander. Maar eigen schade valt hier niet onder. Met een aanvullende verzekering kunt u meer risico’s verzekeren. En daar betaalt u een hogere prijs voor. Hoeveel dat precies is, verschilt per verzekeraar. Ook is er een verschil in voorwaarden tussen de verzekeraars. Een hogere premie betekent lang niet altijd ook de beste voorwaarden. Daarom is vergelijken zo belangrijk. Door op zoek te gaan naar de beste deal, weet u zeker dat u goed verzekerd bent zonder teveel te betalen.

Hoe vind ik een goedkope camperverzekering?

In Nederland zijn er veel verzekeraars. Die elk hun eigen premie en voorwaarden hebben. Hoe vindt u nu goede voorwaarden zonder al te hoge kosten? Dat is makkelijker dan u denkt: door te vergelijken. Door het verschil in prijs en kwaliteit tussen de verzekeraars loont een camperverzekering vergelijken al snel. Wilt u uw camper goedkoop verzekeren? Wij geven u graag een paar tips:

 1. Begin met vergelijken
 2. Vul uw gegevens in en kies de dekking naar wens
 3. Vink wel of geen extra modules aan
 4. Leg de premies en voorwaarden naast elkaar
 5. Bepaal wat voor u de goedkoopste camperverzekering is

Wat kost een goedkope camperverzekering?

Een camperverzekering is goedkoper dan een autoverzekering. Dat komt omdat de verzekeraar ervan uitgaat dat u een stuk minder rijdt met uw camper dan met een auto. Hierdoor is de kans op schade kleiner, waardoor de premie omlaag kan. Hoeveel premie u precies betaalt, hangt af van een aantal zaken. Als eerste is dit de dekking. U heeft de keuze uit:

 • WA-dekking
 • WA Beperkt Casco
 • Allrisk dekking

De goedkoopste camperverzekering heeft alleen een WA-dekking. Dit is de verzekering met de laagste premie, maar ook de minste dekking. Wilt u meer risico’s verzekeren? Dan gaat de premie omhoog. Daarnaast spelen de volgende punten mee:

 • Uw postcode
 • Het aantal opgebouwde schadevrije jaren
 • De waarde van uw camper
 • Het gewicht van uw camper
 • Hoe u uw camper wilt verzekeren

Wat een camperverzekering kost, hangt dus af van verschillende factoren. Daarom is de goedkoopste camperverzekering voor iedereen anders. Met een vergelijking komt u erachter bij wie u het voordeligst uit bent.

Wat dekt een goedkope camperverzekering?

Zoals gezegd is de goedkoopste camperverzekering de WA-verzekering. Deze verzekering dekt alleen schade aan een ander. Bijvoorbeeld als u een ongeluk veroorzaakt of tegen iemand aan botst. Hieronder valt zowel letselschade als schade aan de spullen van een ander. Dit houdt in dat u de kosten niet zelf hoeft te betalen.

Eigen schade is met de WA-verzekering niet gedekt. Vliegt uw camper in brand? Wordt de camper gestolen? Of is er schade door storm? De kosten hiervan zijn voor eigen rekening. Wilt u dat de verzekeraar eigen schade ook vergoedt? Dan zult u de WA-verzekering moeten uitbreiden. U kiest dan voor een bredere dekking.

Simpel gezegd: hoe breder de dekking, hoe hoger de premie.

Mijn camper goedkoop verzekeren, waar let ik op?

Met een goede camperverzekering gaat u zonder zorgen op pad. Daarom let u niet alleen op de premie. Maar kijkt u ook goed naar de dekking. De goedkoopste camperverzekering heeft een lage premie, maar vaak ook de minste dekking. Hierdoor is eigen schade bijvoorbeeld niet gedekt. Heeft u een gloednieuwe camper? Dan zult u voor een andere dekking kiezen dan iemand met een oude, tweedehands kampeerauto.

Daarnaast leest u de voorwaarden goed door. Hierin staan de regels van de verzekeraar. Wat is er wel en niet verzekerd. En in welke situaties keert de verzekeraar nooit uit. Bent u bijvoorbeeld verzekerd als u uw camper uitleent aan vrienden of familie? Is uw navigatieapparatuur ook meeverzekerd?

Een lage premie is fijn, maar het kan zo zijn dat de voorwaarden ook minder gunstig zijn. Maar dat hoeft niet zo te zijn. De hoogste premie staat niet garant voor de beste camperverzekering. Net zoals dat een goedkope camperverzekering niet de minste voorwaarden hoeft te hebben.

goedkoopste camperverzekering

De goedkoopste camperverzekering vergelijken

Wilt u een goedkope camperverzekering? Dan kijkt u vooral naar de premie. Dit is het bedrag dat u betaalt om verzekerd te zijn. Maar laat u niet verrassen. Op het eerste oog lijkt een verzekering misschien goedkoop, maar in de praktijk kan dat tegenvallen. Waardoor u alsnog duur uit bent. Daarom let u tijdens het vergelijken altijd op de volgende punten:

 • Premie
 • Dekking
 • Voorwaarden
 • Eigen risico
 • Verzekerd bedrag
 • Schade afhandeling
 • Uitsluitingen
 • Service