Goedkoopste caravanverzekering

Gaat u op vakantie? En wilt u daarom uw caravan goed verzekeren? Dan wilt u vast weten wat de goedkoopste caravanverzekering is. Bij wie u het voordeligst uit bent, dat ontdekt u door te vergelijken.
Geschreven door
geschreven door Saskia Oegema
Geschreven door groot
Geschreven door Saskia Oegema
Saskia Oegema is financieel tekstschrijver. En werkt onder andere in de verzekeringsbranche. Zij schrijft voor meerdere websites over verzekeringen en alles wat daarmee te maken heeft.
Lees meer over ons schrijfproces
Controle door
gecontroleerd door Femke Koning
Gecontroleerd door groot
Gecontroleerd door Femke Koning op 31 oktober 2021
Femke Koning is senior content specialist en is al meer dan 13 jaar werkzaam in de verzekeringsbranche. Al sinds 2008 schrijft zij over verzekeringen en alles wat daarmee te maken heeft.
Lees meer over ons schrijfproces
Leestijd: 3 minuten
Laatste update: 04 november 2021

Wat is de goedkoopste caravanverzekering?

Een caravanverzekering sluit u op maat af. Dat houdt in dat de dekking van de verzekering goed bij uw caravan past. Een gloednieuwe caravan heeft bijvoorbeeld een andere verzekering nodig dan een oude, tweedehands exemplaar. Maar ook uw eigen wensen tellen mee. Bij het afsluiten van een verzekering voor uw caravan vult u een aantal gegevens in. En op basis daarvan wordt de premie berekend. Wat de goedkoopste caravanverzekering, is daarom voor iedereen anders. Een goedkope caravanverzekering kost nog geen tien euro per maand. Deze verzekering heeft alleen een basisdekking. Of met andere woorden: alleen schade aan een ander is gedekt. Eigen schade niet. Om eigen schade te dekken, betaalt u een hogere premie.

Hoe verzeker ik mijn caravan goedkoop?

Goede voorwaarden. En een lage premie. Dat klinkt ideaal. Maar hoe vindt u zo’n caravanverzekering? Het antwoord is simpel: door te vergelijken. Met een vergelijking ziet u wat het verschil in premie en voorwaarden is. Omdat er veel verzekeraars zijn, zijn deze verschillen best groot. Door te vergelijken bespaart u daarom al snel op de kosten. Bent u op zoek naar de goedkoopste caravanverzekering? In deze 5 stappen heeft u er een gevonden:

 1. Start met de caravanverzekering te vergelijken
 2. Vul uw gegevens en wensen in
 3. Vink wel of geen extra modules aan
 4. Vergelijk de premies en voorwaarden
 5. Kies welke caravanverzekering voor u het voordeligst is

Waarom op zoek naar een goedkope caravanverzekering?

Een caravanverzekering is niet verplicht. De verplichte WA-verzekering geldt alleen voor motorijtuigen. En een caravan is dat niet. Toch sluiten veel mensen deze verzekering wel af. Schade door een ongeval, storm of diefstal is behoorlijk duur. Een caravanverzekering voorkomt dat u alles zelf moet betalen. Wilt u uw caravan verzekeren? Dan kunt u bij een aantal verzekeraars terecht. Elk van hen heeft een andere prijs en voorwaarden. Er is een verschil. Door op zoek te gaan naar een goedkope caravanverzekering met goede voorwaarden, weet u zeker dat u goed verzekerd op pad gaat. En dat u niet onnodig veel premie betaalt.

De goedkoopste caravanverzekering, waar let ik op?

Als u uw caravan goedkoop wilt verzekeren, kijkt u vooral naar de premie. Dit is het bedrag dat u per maand of per jaar betaalt. Toch is het belangrijk om niet alleen naar de kosten te kijken. Een aantal andere punten tellen ook mee.

Als eerste zijn dit de dekking en voorwaarden. Wat is er wel en niet verzekerd. De goedkoopste caravanverzekering biedt misschien niet genoeg dekking. Zeker als u een dure, nieuwe caravan heeft. Waardoor u achteraf alsnog duur uit bent. Maar het omgekeerde is ook waar. De hoogste premie staat niet altijd garant voor de beste caravanverzekering.

Let ook op het eigen risico. Dit is het bedrag dat u bij schade zelf moet betalen. Het eigen risico varieert tussen de 0 en 150 euro. Soms betaalt u extra eigen risico. Bijvoorbeeld bij schade door hagel.

Daarnaast let u op het verzekerde bedrag. Dit is het maximale bedrag waarvoor u bent verzekerd. Schade boven dit bedrag betaalt u wel zelf.

Als laatste kijkt u of u niet dubbel bent verzekerd. Check daarom eerst de polis van uw autoverzekering en aansprakelijkheidsverzekering (AVP). Hierin staat in welke gevallen schade door uw caravan onder de dekking van deze verzekeringen valt.

Goedkoop een caravanverzekering vergelijken

Bent u op zoek naar de goedkoopste caravanverzekering? Dan kijkt u niet alleen naar de premie. Een lage premie is fijn, maar dit betekent soms ook een mindere dekking of een hoger eigen risico. Waardoor u misschien alsnog veel zelf betaalt. Vergelijk een goedkope caravanverzekering op basis van:

 • Premie
 • Voorwaarden
 • Dekking
 • Aanvullende opties
 • Eigen risico
 • Schade afhandeling
 • Verzekerde bedrag
 • Service

Wat dekt de goedkoopste caravanverzekering?

De premie wordt berekend aan de hand van een aantal gegevens. Een daarvan is de dekking. Hoe meer dekking, hoe hoger de premie. De goedkoopste caravanverzekering heeft daarom alleen een basisdekking. Wat hier wel en niet onder valt, verschilt per verzekeraar. Kijk hier goed naar tijdens het vergelijken. Hier kan een verschil in zitten. De standaard dekking kunt u uitbreiden met aanvullende opties. Dit zijn extra modules die extra risico’s verzekeren. Zoals schade aan de voortent. U bepaalt zelf of u dit wel of niet nodig heeft. Kiest u voor een aanvullende dekking? Dan gaat de premie omhoog.

goedkoopste caravanverzekering

Wel of geen goedkope caravanverzekering afsluiten?

Zoals gezegd is een caravanverzekering niet verplicht. Maar soms wel handig. Bijvoorbeeld als u een dure, nieuwe caravan heeft. Heeft u een oude caravan? Dan is een caravanverzekering niet altijd nodig. Bedenk daarom van te voren goed of uw caravan verzekeren wel of niet voordelig is. Wilt u uw caravan verzekeren? En bent u daarom op zoek naar de goedkoopste caravanverzekering? Maak dan altijd een vergelijking. Dit kost u niets, maar geeft u wel inzicht. Zo ziet u meteen bij wie u het voordeligst uit bent. Heeft u een goede en goedkope caravanverzekering gevonden? Dan kunt u deze direct online afsluiten. U vult zelf de aanvraag in en de verzekeraar houdt u op de hoogte.