Beste crematieverzekering

Op zoek naar een crematieverzekering? Een uitvaart is heel persoonlijk. En de verzekering moet goed bij uw wensen passen. Daarom is de beste crematieverzekering voor iedereen anders. Door te vergelijken ziet u wat voor u de beste keuze is.
Geschreven door
geschreven door Saskia Oegema
Geschreven door groot
Geschreven door Saskia Oegema
Saskia Oegema is financieel tekstschrijver. En werkt onder andere in de verzekeringsbranche. Zij schrijft voor meerdere websites over verzekeringen en alles wat daarmee te maken heeft.
Lees meer over ons schrijfproces
Controle door
gecontroleerd door Femke Koning
Gecontroleerd door groot
Gecontroleerd door Femke Koning op 30 oktober 2021
Femke Koning is senior content specialist en is al meer dan 13 jaar werkzaam in de verzekeringsbranche. Al sinds 2008 schrijft zij over verzekeringen en alles wat daarmee te maken heeft.
Lees meer over ons schrijfproces
Leestijd: 3 minuten
Laatste update: 05 november 2021

Wat is de beste crematieverzekering?

De uitvaart is voor iedereen anders. Een begrafenis of een crematie. In besloten kring of juist met veel mensen. Daarom is er niet één beste crematieverzekering. U sluit de uitvaartverzekering op maat af. Zo bepaalt u zelf het verzekerde bedrag en de dekking. Kiest u voor een uitkering in geld of diensten? Of een combinatie van beide? Maar ook uw leeftijd en gezondheid spelen mee. Hoe ouder u bent, hoe meer premie u betaalt. Bovendien is er een verschil in prijs en kwaliteit tussen de verzekeraars. Wat de beste is, verschilt dus per persoon. En met een vergelijking ziet u snel wat voor u de beste deal is.

Een goede crematieverzekering in 5 stappen

U wilt een goede crematieverzekering. Maar hoe vindt u die? Er zijn tal van opties. Toch is het niet moeilijk om de beste te vinden. Dat doet u zo:

 1. Kies het type uitvaartverzekering
 2. Bepaal het verzekerde bedrag en de dekking
 3. Vul uw gegevens in
 4. Leg de premies en voorwaarden naast elkaar
 5. Kies wat voor u de beste crematieverzekering is

Waarom op zoek naar de beste crematieverzekering?

Een crematie kost al gauw duizenden euro’s. Dankzij een goede crematieverzekering hoeven uw nabestaanden de hoge rekening niet zelf te betalen. Een crematieverzekering afsluiten kan bij een aantal aanbieders. U heeft keuze. Daarom is er een verschil in prijs en kwaliteit. Bij de een bent u duurder uit dan bij de ander. Een crematieverzekering moet goed bij uw wensen passen. Wat vindt u belangrijk voor uw laatste dag? En welk type verzekering past daar het beste bij? De goedkoopste crematieverzekering biedt misschien niet genoeg dekking. Terwijl de duurste ook niet altijd de beste is. Daarom is vergelijken zo belangrijk. Door op zoek te gaan naar de beste crematieverzekering, weet u zeker dat u goed verzekerd. En uw nabestaanden achteraf niet voor een hoge rekening komen te staan.

Hoe vind ik de beste?

Als het gaat om verzekeringen, dan heeft u veel keus. U wilt goede voorwaarden. En het liefst een lage premie betalen. Maar hoe vindt u die? U vindt de beste crematieverzekering door te vergelijken. Vergelijken is altijd gratis. Maar loont al snel. Dat komt omdat er een verschil in prijs en kwaliteit is tussen de verzekeraars. Door de premies en voorwaarden naast elkaar te leggen, ziet u snel bij wie u de beste deal krijgt. Ook kan het lezen van reviews u helpen. U leest de mening van andere klanten. En de genoemde plus- en minpunten neemt u mee in uw keuze. Maar vergeet niet dat reviews soms een vertekend beeld geven. Mensen plaatsen nu eenmaal vaker een negatieve review. Daarom is vergelijken altijd de beste manier om een goede crematieverzekering te vinden.

beste crematieverzekering

De beste crematieverzekering, waar let ik op?

Een crematieverzekering is een andere naam voor begrafenisverzekering en uitvaartverzekering. De termen worden door elkaar gebruikt. Maar eigenlijk zijn ze hetzelfde. Ze dekken de kosten voor uw uitvaart.

Hoe weet u nu wat een goede crematieverzekering is? Tijdens het vergelijken kijkt u naar een aantal punten.

Als eerste is dit het verzekerde bedrag. Met dit bedrag wordt uw crematie geregeld. De hoogte hiervan bepaalt u zelf. Bijvoorbeeld €5.000 of €10.000. Hoe hoger het verzekerde bedrag, hoe hoger de premie. Let op dat het verzekerde bedrag alle kosten dekt. Een lage premie is fijn, maar soms kan niet de hele uitvaart hiermee betaald worden.

Als tweede leest u de voorwaarden goed door. Hierin ziet u wat wel en niet is gedekt. Sommige zaken zijn standaard verzekerd. En sommige moet u extra verzekeren.

Daarnaast let u op de premie. Dit is het bedrag dat u per maand of per jaar betaald voor uw crematieverzekering. Hoe hoog de premie is, verschilt per persoon en verzekeraar. Zodra u uw wensen en gegevens invult, ziet u hoe hoog de premie voor u is.

Goed een crematieverzekering vergelijken

De beste crematieverzekering past perfect bij uw wensen. Gaat u een crematieverzekering vergelijken? Houd dan rekening met de volgende punten:

 • Hoe hoog is de premie?
 • Welk type crematieverzekering kiest u?
 • Hoe hoog is het verzekerde bedrag?
 • Wat is wel en niet gedekt?
 • Zijn kinderen gratis meeverzekerd?
 • Hoe lang betaalt u premie?
 • Wat zijn de voorwaarden?
 • Is er sprake van indexatie?

Kies de beste crematieverzekering

Zoekt u een goede crematieverzekering? Schrijf eerst uw uitvaartwensen op. Zodra u weet wat u wilt, gaat u op zoek naar de beste crematieverzekering. Daarna legt u alle opties naast elkaar en kiest u degene die perfect bij uw wensen past. Maar kijk niet alleen naar de kosten. De voorwaarden zijn net zo belangrijk. Heeft u de beste gevonden? Dan kunt u de verzekering direct online afsluiten. U vult de aanvraag in. En de verzekeraar houdt u op de hoogte.