Goedkoopste crematieverzekering

Iedereen overlijdt een keer. Daar denkt u liever niet aan. Maar een crematieverzekering voorkomt dat uw nabestaanden een hoge rekening krijgen. Bent u op zoek naar de goedkoopste crematieverzekering? Deze vindt u door te vergelijken.
Geschreven door
geschreven door Saskia Oegema
Geschreven door groot
Geschreven door Saskia Oegema
Saskia Oegema is financieel tekstschrijver. En werkt onder andere in de verzekeringsbranche. Zij schrijft voor meerdere websites over verzekeringen en alles wat daarmee te maken heeft.
Lees meer over ons schrijfproces
Controle door
gecontroleerd door Femke Koning
Gecontroleerd door groot
Gecontroleerd door Femke Koning op 31 oktober 2021
Femke Koning is senior content specialist en is al meer dan 13 jaar werkzaam in de verzekeringsbranche. Al sinds 2008 schrijft zij over verzekeringen en alles wat daarmee te maken heeft.
Lees meer over ons schrijfproces
Leestijd: 3 minuten
Laatste update: 28 februari 2023

Wat is de goedkoopste crematieverzekering?

Wat de goedkoopste crematieverzekering is, is voor iedereen anders. De verzekering sluit u op maat af. De premie wordt berekend op basis van uw gegevens. Iemand die wat ouder is, betaalt bijvoorbeeld een hogere premie. Maar ook uw eigen wensen tellen mee. Kiest u voor een lager verzekerd bedrag? Dan betaalt u minder premie. Toch is de goedkoopste crematieverzekering niet altijd de beste keus. Dat komt omdat een lager verzekerd bedrag niet altijd de hele crematie dekt. Waardoor uw nabestaanden alsnog een hoge rekening krijgen.

Een goedkope crematieverzekering in 5 stappen

Een crematieverzekering heet ook wel een begrafenisverzekering of uitvaartverzekering. Deze zijn het hetzelfde. Ze dekken alledrie de kosten van uw uitvaart. Wat de goedkoopste crematieverzekering is, hangt niet alleen af van de premie. Het gaat om het totale pakket. U wilt goed verzekerd zijn. Maar niet teveel betalen. In deze 5 stappen heeft u snel de beste deal gevonden:

 1. Start met vergelijken
 2. Vul uw gegevens en wensen in
 3. Vink wel of geen extra’s aan
 4. Leg de premies en voorwaarden naast elkaar
 5. Kies de goedkoopste crematieverzekering

Hoe vind ik een goedkope crematieverzekering?

Goede voorwaarden tegen de laagste prijs. Dat klinkt ideaal. Maar hoe vindt u die? Dat is misschien wel makkelijker dan u denkt. Voor een goedkope crematieverzekering kunt u bij een aantal verzekeraars terecht. Daarom is er een verschil in prijs en kwaliteit. Bij de een bent u duurder uit dan bij de ander. Maar u krijgt niet altijd betere voorwaarden voor een hoge prijs. Het loont daarom al snel om op zoek te gaan naar de beste deal. En die vindt u door te vergelijken. Een crematieverzekering vergelijken is altijd gratis. U vult uw gegevens in en ziet meteen wat voor u de goedkoopste crematieverzekering is. Vergeet niet om de voorwaarden door te nemen. Ook hier zit een verschil in tussen de verzekeraars.

De goedkoopste crematieverzekering, waar op letten?

U wilt de goedkoopste crematieverzekering. Daarom kijkt u vooral naar de premie. Dit is het bedrag dat u per maand betaalt. Maar de premie is niet het enige wat telt. Soms is een goedkope crematieverzekering toch duur. Dat heeft te maken met het verzekerde bedrag.

Het verzekerde bedrag is het geld waarmee uw crematie wordt geregeld. Een lage premie is fijn. Maar als het verzekerde bedrag te laag is, is niet uw hele uitvaart gedekt. Kijk daarom goed welk verzekerd bedrag bij de wensen voor uw uitvaart past.

Daarnaast let u op de polisvoorwaarden. Of met andere woorden: wat is wel en niet gedekt en welke regels horen daarbij. Zo kan uw verzekeraar verplicht stellen om uw uitvaart via hen te regelen.

Ook let u op het soort crematieverzekering. Er zijn 3 keuzes:

 • Kapitaal verzekering
 • Natura verzekering
 • Combinatie van kapitaal en natura
goedkoopste crematieverzekering

Wat dekt de goedkoopste crematieverzekering?

De goedkoopste crematieverzekering dekt alleen standaard zaken. Dit zijn:

 • Melden van het overlijden
 • Verzorgen van de overledene
 • Vervoer van de overledene
 • Een eenvoudige kist
 • De crematie zelf

Dit basispakket kunt u uitbreiden met extra modules. Zodat meer zaken zijn verzekerd. Hierbij kunt u denken aan:

 • Bloemen en catering
 • Een luxe kist
 • Rouwvervoer
 • Opbaren van de overledene
 • Een sierurn

Een extra dekking heet ook wel aanvullende verzekering. Kiest u voor een aanvullende dekking? Dan gaat de premie omhoog.

Wat kost een goedkope crematieverzekering?

De premie voor een goedkope crematieverzekering wordt berekend op basis van een aantal factoren. Dit zijn:

 • Uw leeftijd en gezondheid
 • Het verzekerde bedrag
 • Het type verzekering
 • De dekking

Hoeveel premie iemand betaalt, verschilt per persoon. Bent u al wat ouder? Dan betaalt u een stuk meer premie dan iemand van begin 20. Ook spelen uw eigen keuzes mee. Een hoger verzekerd bedrag en een bredere dekking betekent ook een hogere premie. Via onze vergelijker ziet u hoeveel premie u betaalt. U vult uw gegevens en wensen in, en de premie wordt berekend. Door de premies naast elkaar te leggen, ziet u bij wie u het voordeligst uit bent. Maar vergeet niet om ook naar de voorwaarden te kijken. Deze zijn net zo belangrijk.

De goedkoopste crematieverzekering, is dat wel slim?

Sommige mensen zeggen: goedkoop is duurkoop. Toch is dat niet altijd zo. De hoogste premie staat niet garant voor de beste crematieverzekering. Maar de goedkoopste crematieverzekering heeft soms wel mindere voorwaarden. Zoals een lager verzekerd bedrag of een mindere dekking. Let hier goed op. Want dat kan ervoor zorgen dat uw nabestaanden alsnog duur uit zijn. Een crematieverzekering moet perfect bij uw wensen passen. En dat kan de goedkoopste zijn. Of eentje die wat duurder is. Wat voor u de beste keus is, ziet u snel met een vergelijking.

Vergelijken en afsluiten

Bent u op zoek naar een goedkope crematieverzekering? Start dan direct met vergelijken. Dit is altijd gratis. U vult uw gegevens in en de premies komen tevoorschijn. Leg de premies en voorwaarden naast elkaar. En bepaal wat voor u de voordeligste keus is. Vergeet niet om de voorwaarden te lezen. Heeft u een goede deal gevonden? Dan kunt u de crematieverzekering online afsluiten. U vult de aanvraag in en de verzekeraar houdt u op de hoogte.