Wat kost een hondenverzekering?

Zodra u een hondenverzekering neemt, wilt u natuurlijk weten wat de kosten zijn. Hieronder leest u alles over de vraag 'Wat kost een hondenverzekering?'

Dierenverzekering vergelijken

Kosten hondenverzekering

Kosten hondenverzekering

Heeft u een hond? Dan wilt u uiteraard de beste verzorging voor het dier. Toch kan het zo zijn dat uw hond ineens ziek wordt. Ook kan uw hond gewond raken door een ongeluk of aanrijding. Een bezoek aan de dierenarts is dan nodig. De arts onderzoekt de hond en beoordeelt of er medische hulp nodig is. Het kan voorkomen dat de hond een operatie nodig heeft. De kosten van de dierenarts kunnen snel hoog oplopen. Om deze kosten te dekken is het afsluiten van een hondenverzekering erg verstandig. Maar wat kost een hondenverzekering nu precies? Dat verschilt per verzekeraar en per hond.  [inhoudsopgave]

Wat kost een hondenverzekering precies?


Wat een hondenverzekering precies kost, kunnen wij niet zeggen. Dat hangt helemaal af van uw hond. U kunt ervan uitgaan dat u een hondenverzekering kunt afsluiten voor een paar euro per maand. Dit is echter voor een basisdekking. Wilt u een uitgebreidere dekking, dan lopen de kosten op tot boven de 10 of 20 euro per maand en soms nog verder. Het ras van uw hond is erg bepalend voor de kosten van de hondenverzekering.

Hondenverzekering kosten vergelijken


Zoals gezegd worden de kosten van de hondenverzekering bepaald op basis van een aantal factoren. Denk aan het ras, de leeftijd van uw hond en de gewenste dekking. Omdat iedere verzekeraar zelf bepaalt welke premie zij rekent, is vergelijken erg verstandig. Om erachter te komen welke verzekering het beste bij uw hond past, is het aan te raden om deze te vergelijken. Zo weet u zeker dat u niet onnodig veel betaalt.

Vergelijken doet u op basis van:
 • De maandelijkse premie
 • De dekking van de verzekering
 • Het eigen risico
 • De polisvoorwaarden

Het is van belang dat de verzekering die u afsluit volledig bij uw hond past. U wilt natuurlijk niet dat u uw hond onvoldoende heeft verzekerd. En dan alsnog voor hoge kosten moet opdraaien. Of dat de polisvoorwaarden niet bij uw situatie aansluiten. Voordat u een verzekering afsluit, raden wij daarom altijd aan om de voorwaarden goed door te nemen. Hierdoor komt u niet onverwachts voor risico’s te staan. Ook kunt u reviews van andere klanten lezen.

Wat bepaalt de kosten van de hondenverzekering?

De hoogte van de premie van een hondenverzekering is afhankelijk van een aantal factoren. Dit zijn:
 • De hoogte van het eigen risico
 • De dekkingsgraad
 • De leeftijd van de hond
 • Het hondenras
 • De gezondheid van de hond op het moment van afsluiten
 • De gezondheid van de hond het afgelopen jaar

Wegen de kosten van de hondenverzekering op tegen de baten?

Heeft uw hond medische hulp nodig? Of wilt u uw hond jaarlijks laten controleren? Dan zal uw hond naar de dierenarts moeten. Maar een bezoek aan de dierenarts brengt hoge kosten met zich mee. Denk bijvoorbeeld aan kosten voor een gebitsreiniging, een operatie, vaccinaties of kosten voor een consult. U kunt rekenen op bedragen die al snel in de honderden euro’s lopen. Omdat deze rekeningen zo hoog zijn, kiezen steeds meer mensen voor een dierenverzekering. U kunt dit zien als een zorgverzekering voor uw hond. De kosten van de dierenarts worden met deze verzekering geheel of gedeeltelijk gedekt. u hoeft de rekeningen dan niet uit eigen portemonnee te betalen. Een verzekering voor uw huisdier is in Nederland niet verplicht. U maakt dan ook zelf te keuze of het voor u als hondenbezitter voordelig is om een verzekering af te sluiten. U doet dit door zowel de kosten hondenverzekering als de polisvoorwaarden te vergelijken. Heeft u veel spaargeld, dan kunt u er ook voor kiezen om geen verzekering te nemen en de kosten uit eigen zak te betalen.

Hondenverzekering afsluiten


Zodra u de gegevens van uw hond invoert, ziet u direct de wat de kosten van de hondenverzekering zijn. Dit is het bedrag dat u per maand aan premie betaalt. Heeft u meerdere honden? Dan moet u iedere hond apart verzekeren. Iedere hond is uniek en daarom betaalt u waarschijnlijk voor iedere hond een andere premie. Heeft u de hondenverzekeringen vergeleken? En heeft u antwoord op uw vraag: wat kost een hondenverzekering? Dan kunt u overgaan tot het kiezen van de beste hondenverzekering. Heeft u een verzekering gevonden die aan uw wensen en eisen voldoet? De hondenverzekering kunt u direct online afsluiten. De verzekeraar houdt u op de hoogte van uw aanvraag.

Vergelijk hondenverzekeringen

Let's encrypt SSL

Copyright © 2014-2021 Totaalbesparen.com - Alle rechten voorbehouden.
Zeker.com BV | Saturnusstraat 68 |1829 CZ Oudorp | KvK nummer: 75317664 | BTW nummer: NL860235907B01