Hondenverzekering vergelijken

Vergelijk onafhankelijk hondenverzekeringen bij alle aanbieders. Geef uw wensen aan en wij tonen u de te verwachte tarieven.

Hondenverzekering vergelijken

Heb ik een hondenverzekering nodig?

Wilt u uw hond verzekeren? Of een hondenverzekering nodig is, hangt af van verschillende factoren. Kunt u de zorgkosten voor uw hond zelf betalen, ook als de enkele honderden of duizenden euro's kost, dan is een verzekering voor uw hond niet nodig. Heeft u geen buffer om de zorgkosten te betalen, dan uw hond verzekeren geen overbodige luxe.

Let er op dat er een eigen risico geldt en dat niet alle behandelingen door de verzekeraar worden vergoed. De leeftijd van uw hond speelt ook een belangrijke rol. De premie voor een oudere hond is vrij hoog, maar voor een pup niet. Ondanks dat een pup aan het begin verzorging nodig heeft, rekent de verzekeraar geen hoge verzekeringspremie. Het is mogelijk om de hondenverzekering tussentijds stop te zetten en eventueel op latere leeftijd weer afgesloten worden. Let er wel op dat niet alle hondenrassen geaccepteerd worden bij de verschillende verzekeraars en ook erfelijke ziektes- en aandoeningen niet bij iedere verzekeraar worden vergoed.

Eisen/wensen

Geef in de vergelijker goed aan waarnaar u op zoek bent. Weet u dit nog niet? Denk daar dan eerst over na.

Maak een vergelijking

Klik op 'Vergelijken' en bekijk uw resultaat. Kijk bij resultaten niet alleen naar prijs, maar ook naar dekking.

Kies een verzekering

Maak een weloverwogen keuze tussen de verschillende verzekeraars. Bent u eruit? Dan is het tijd voor de overstap.

Maak de overstap

Maak direct de overstap online. Dit is binnen 5 minuten goed te doen. U ontvangt een bevestigingsmail na de overstap.

*U heeft altijd recht op 14 dagen bedenktijd nadat de overstap is afgerond

Hondenverzekering 2020

Wat dekt een hondenverzekering?

HondenverzekeringEen hondenverzekering dekt noodzakelijke medische kosten voor een groot gedeelte. Onder noodzakelijke medische kosten vallen onder andere het dierenarts consult, operaties, medicijnen en ook vaak opname in een kliniek. Daarnaast bieden verzekeraars meerdere aanvullende verzekeringen om uw hond extra te verzekeren. De belangrijkste zijn: dekking in het buitenland, castratie/sterilisatie, tandheelkunde en aandoeningen heupen/ellebogen.

Buitenlanddekking

Met deze aanvullende dekking ontvangt u, zoals de naam al zegt, dekking in het buitenland, mocht er noodzakelijke zorg nodig zijn tijdens een vakantie of verblijf in het buitenland. Let er op dat ook de reisverzekering in bepaalde gevallen deze kosten dekt. Daarnaast betaalt u bij een buitenlanddekking vaak zelf een verhoogd eigen risico, of is het maximaal uitgekeerde bedrag vrij laag. Daardoor bent u bij problemen in het buitenland toch altijd duurder uit.

Castratie/sterilisatie

Castratie/sterilisatie is erg handig, maar wordt uiteraard maar eenmaal gebruikt. Deze aanvullende verzekering zit daarom bij enkele verzekeraars standaard in het pakket. Bij andere verzekeraars dient u hiervoor een aanvullende verzekering af te sluiten. Het is de moeite waard om te berekenen of het niet goedkoper is om de kosten zelf te betalen. Omdat u de hondenverzekering in principe jaarlijks kunt aanpassen (u sluit telkens een contract af voor 1 jaar), betaalt u dus minimaal 12 keer premie voor deze aanvullende module.

Tandheelkunde

Tandheelkunde kan een belangrijk onderdeel zijn van uw dierenverzekering. Deze aanvullende verzekering dekt de controle en reiniging van het gebit, het trekken van tanden en kiezen, tandbehandelingen en wortelkanaalbehandelingen. Let er wel op dat er op deze aanvullende verzekering altijd, naast het eigen risico, een maximum zit aan jaarlijkse vergoedingen die door de verzekeraar worden uitgekeerd. De overige kosten dient u zelf te betalen.

Heupen/ellebogen aandoeningen

Veel hondenrassen hebben problemen met heupen en ellebogen. Enkele verzekeraars bieden deze aanvulling dan ook standaard in het basispakket. Bij andere verzekeraars dient u hiervoor een aanvullende verzekering af te sluiten. Wanneer u verwacht dat uw hond problemen krijgt met heupen of ellebogen, raden wij u aan een hondenverzekering te kiezen waarbij dit in het basispakket zit. De kans bestaat wel dat uw hond niet verzekerd kan worden indien deze afkomstig is van een ras waarbij deze problemen veel voorkomen. Hier komt u vanzelf achter bij het afsluiten van de hondenverzekering. U ontvangt dan de melding dat het ras van uw hond bij de verzekeraar niet geaccepteerd wordt.

Top 3 verzekeraars

Inshared
Goedkoopste dierenverzekering
Looptijd: dagelijks opzegbaar Bekijken
Petplan
Verzekering voor elk huisdier
Looptijd: dagelijks opzegbaar Bekijken
Dier&Zorg zorg
Alle leeftijden te verzekeren
Looptijd: dagelijks opzegbaar Bekijken

Veelgestelde vragen

Een dierenverzekering sluit u af om te voorkomen dat u voor onverwachte kosten komt te staan bij ziekte of behandeling van uw huisdier. Met het afsluiten van een dierenverzekering betaald u deze kosten niet alleen, maar betaald uw verzekeraar mee. Let er op dat u altijd een gedeelte zelf betaald via het eigen risico. Daarnaast worden niet alle behandelingen vergoedt door alle verzekeraars. Dat is zeker het geval met een standaard basisdekking. Let er daarom goed op wat voor verzekering u afsluit.

Dat hangt er vooral vanaf bij welke verzekeraar u bent aangesloten. Bij de verzekeraars die op Totaalbesparen.com vergeleken worden, kunt u dagelijks opzeggen. Dus bent u verzekerd bij een verzekeraar die ook bij ons getoond wordt? Dan kunt u deze dagelijks opzeggen. Bent u verzekerd bij een andere verzekeringsmaatschappij? Dan zult u daar de voorwaarden moeten bekijken betreffende de contractperiode en opzegging.

Tot welke leeftijd u uw huisdier kunt verzekeren, is verschillend per verzekeraar. In onze vergelijking vindt u per verzekeraar de maximum leeftijd van het te verzekeren huisdier terug. Zo mag een huisdier bij de Ohra maximaal 7 jaar oud zijn en kunt u bij Proteq huisdieren van alle leeftijden verzekeren. De maximum leeftijd geldt overigens alleen voor het moment waarop de verzekering ingaat. Bereikt uw huisdier de maximum leeftijd maar is deze al verzekerd? Dan wordt de verzekering uiteraard niet opgezegd.

Er geldt bij alle verzekeraars een wachttijd wanneer de dierenverzekering afgesloten wordt. Hiervoor is gekozen om fraude tegen te gaan. Huisdiereigenaren zouden anders immers kunnen wachten tot het dier ziek is alvorens een verzekering af te sluiten. Om dit te voorkomen geldt een wachtperiode van enkele weken waarin nog niet gedeclareerd mag worden.

Alle verzekeraars die worden vergeleken op Totaalbesparen.com bieden een vrije zorgkeuze. Dat houdt in dat u zelf mag kiezen naar welke behandelaar u uw huisdier brengt. Bent u aangesloten bij een verzekeraar uit bovenstaand overzicht? Dan kunt u uw huisdier met een gerust hart naar uw eigen huisarts brengen. Het kan geen kwaad dit ook nog even na te vragen bij uw verzekeraar indien u gebruik maakt van bijvoorbeeld een budget polis.

De meeste verzekeraars bieden een hondenverzekering en een kattenverzekering aan. Wilt u een ander dier verzekeren dan is het vinden van de juiste verzekeraar een lastige klus. Wij raden u aan om in dat geval telefonisch contact op te nemen met één van de verzekeraars uit onze vergelijking. Soms is het online niet mogelijk om een ander dier te verzekeren, maar lukt het telefonisch wel.

Hond verzekering vergelijken

Voordat u de beste hondenverzekering vindt, is het verstandig om de hond verzekering te vergelijken. Hierdoor komt u erachter hoe u uw hond wilt verzekeren. U wilt natuurlijk het beste voor het geliefde beestje, maar wellicht niet tegen iedere prijs. Voor veel huisdiereigenaren is een goedkope hondenverzekering belangrijk. Gaat u voor de meest uitgebreide voorwaarden, dan zult u vast de beste hondenverzekering vinden. Is de premie voor u de belangrijkste factor, kies dan niet voor de uitgebreidste, maar voor de goedkoopste hondenverzekering. Let wel op het eigen risico. Sommige verzekeraars vragen een vast percentage per schadegeval en andere verzekeraars een bedrag per schade.

Verzekering hond afsluiten

Wanneer u de keuze gemaakt hebt om een verzekering voor uw hond af te sluiten, kunt u beginnen met een hondenverzekering vergelijken. Wanneer u de juiste verzekeraar gekozen heeft, kunt u snel en simpel de verzekering online afsluiten. Wanneer u de verzekering online afsluit, heeft u tevens recht op een bedenkperiode van 14 dagen. Binnen deze termijn kunt u er alsnog voor kiezen om de verzekering stop te zetten. Let op dat wanneer u de verzekering telefonisch afsluit, u geen recht heeft op deze bedenkperiode. Let er ook op dat de hondenverzekering pas enkele weken na acceptatie gebruikt kan worden voor declaraties. Hiervoor hebben de verzekeraars gekozen om fraude met dieren die al ziek zijn te voorkomen. Ook na deze periode kunnen kosten voor een ziekte of aandoening die voordien al aanwezig was, niet gedeclareerd worden.

Kosten/baten verzekering hond

Om de beste hondenverzekering af te sluiten is het erg belangrijk eerst voor uzelf te bepalen waarvoor u precies verzekerd zou willen zijn. Een handige rekensom kan vervolgens antwoord geven op de vraag of een hondenverzekering in uw geval een goede optie is. Stel dat u uitkomt op een hondenverzekering van €20 per maand. Deze verzekering heeft u na 10 jaar dan €2400 gekost. Ook betaalt u nog eens 20% eigen risico. Al met al dient u in dit geval dus €2880 of meer gedeclareerd te moeten hebben, om met de verzekering voordeliger uit te zijn. Denkt u dit bedrag niet te gaan halen over een periode van 10 jaar? Dan is het wellicht voordeliger om maandelijks een klein bedrag apart te leggen. U draait in dit geval wel geheel zelf op voor eventuele dure operaties.

Copyright © 2014-2020 Totaalbesparen.com - Alle rechten voorbehouden | Algemene voorwaarden | Privacy | Sitemap