Hondenverzekering vergelijken

Hieronder kunt u eenvoudig de hondenverzekering vergelijken. Een hond verzekeren is niet verplicht, maar biedt veel uitkomst als uw hond medische zorg nodig heeft. Via onze vergelijker ziet u snel wat de beste hondenverzekering voor u is.

Wat is een hondenverzekering?

Als u een hond heeft dan wilt u hier natuurlijk goed voor zorgen. Het kan zijn dat uw hond ziek wordt of gewond raakt. Ook als uw hond er niets aan kan doen, kan hij bijvoorbeeld door een auto worden aangereden. Uw hond zal dan verzorgd moeten worden door een arts. Een bezoek aan de dierenarts kan zorgen voor een flinke rekening. Een rekening van honderden euro's is niet vreemd. Steeds meer mensen kiezen daarom voor een dierenverzekering hond. Dit is eigenlijk een honden ziektekostenverzekering. Hij dekt namelijk de medische kosten voor uw hond. Denk bijvoorbeeld aan de kosten voor een consult, een operatie, röntgenfoto's, vaccinaties of een gebitsreiniging. Het is daarmee een honden zorgverzekering. Een hond verzekeren is niet verplicht, maar kan veel zorgen schelen. U kunt uw hond de zorg bieden die het nodig heeft, zonder financiële zorgen voor u. Het laatste wat u wilt meemaken is natuurlijk dat u onvoldoende geld heeft voor een operatie of medicatie en dat u er daardoor voor moet kiezen om uw hond in te laten slapen.

U kunt met een hondenverzekering de meeste rassen verzekeren. Dit geldt ook voor het verzekeren van jonge en oude honden. Alleen als uw hond echt op leeftijd is, is het wat lastiger om hiervoor een honden verzekering af te sluiten. Let er op dat de premies voor de hondenverzekering flink uiteen lopen. Dat is de reden dat veel mensen de hondenverzekering vergelijken voordat ze er eentje kiezen en afsluiten.

    [inhoudsopgave]


Heb ik een hondenverzekering nodig?

Wilt u uw hond verzekeren? Of een hondenverzekering nodig is, hangt af van verschillende factoren. Bijvoorbeeld of u de zorgkosten voor uw hond zelf kunt betalen, ook als de enkele honderden of duizenden euro's kost? De medische kosten stijgen. Niet alleen voor mensen, maar ook voor dieren. Rekeningen worden daardoor al duurder. Ook kan uw hond onverwachts (chronisch) ziek worden waardoor uw lieve huisdier veel zorg nodig heeft.

Kunt u alle kosten zelf makkelijk betalen? Dan is een verzekering voor uw hond niet nodig. Heeft u geen buffer om de zorgkosten te betalen, dan is uw hond verzekeren geen overbodige luxe. Zo kunt u uw hond altijd de nodige zorg aanbieden, zonder dat u daarvoor zelf een flinke rekening ontvangt. Hier leest u meer informatie over wel of geen hondenverzekering.

Eisen/wensen

Geef in de vergelijker goed aan waarnaar u op zoek bent. Weet u dit nog niet? Denk daar dan eerst over na.

Maak een vergelijking

Klik op 'Vergelijken' en bekijk uw resultaat. Kijk bij resultaten niet alleen naar prijs, maar ook naar dekking.

Kies een verzekering

Maak een weloverwogen keuze tussen de verschillende verzekeraars. Bent u eruit? Dan is het tijd voor de overstap.

Maak de overstap

Maak direct de overstap online. Dit is binnen 5 minuten goed te doen. U ontvangt een bevestigingsmail na de overstap.

*U heeft altijd recht op 14 dagen bedenktijd nadat de overstap is afgerond

Wat dekt een hondenverzekering?

HondenverzekeringEen hondenverzekering dekt de noodzakelijke medische kosten voor uw hond voor een groot gedeelte. Onder noodzakelijke medische kosten vallen onder andere het dierenarts consult, operaties, medicijnen en ook vaak een opname in een kliniek. Naast een basisdekking, bieden verzekeraars meerdere aanvullende verzekeringen aan om uw hond extra te verzekeren. De belangrijkste aanvullende dekkingen zijn: dekking in het buitenland, castratie/sterilisatie, tandheelkunde en aandoeningen heupen/ellebogen.

Buitenlanddekking

Met deze aanvullende dekking ontvangt u, zoals de naam al zegt, dekking in het buitenland. Dit geldt indien er direct noodzakelijke zorg nodig is tijdens een vakantie of verblijf in het buitenland. Let er op dat ook de reisverzekering in bepaalde gevallen deze kosten dekt. Daarnaast betaalt u bij een buitenlanddekking vaak zelf een verhoogd eigen risico, of is het maximaal uitgekeerde bedrag vrij laag. Daardoor bent u bij problemen in het buitenland toch altijd duurder uit.

Castratie/sterilisatie

De aanvullende dekking voor castratie/sterilisatie is erg handig, maar wordt uiteraard maar eenmaal gebruikt. Deze aanvullende verzekering zit daarom bij enkele verzekeraars standaard in het pakket. Bij andere verzekeraars dient u hiervoor een aanvullende verzekering af te sluiten. Het is de moeite waard om te berekenen of het niet goedkoper is om de kosten zelf te betalen. Omdat u de hondenverzekering in principe jaarlijks kunt aanpassen (u sluit telkens een contract af voor 1 jaar), betaalt u dus minimaal 12 keer premie voor deze aanvullende module. Door de kosten voor een castratie/sterilisatie te berekenen, komt u erachter of het voordeliger is om een verzekering voor uw hond af te sluiten of de kosten zelf te betalen.

Tandheelkunde

Tandheelkunde kan een belangrijk onderdeel zijn van uw hondenverzekering. Deze aanvullende verzekering dekt de controle en reiniging van het gebit, het trekken van tanden en kiezen, tandbehandelingen en wortelkanaalbehandelingen. Let er wel op dat er op deze aanvullende verzekering altijd, naast het eigen risico, een maximum zit aan jaarlijkse vergoedingen die door de verzekeraar worden uitgekeerd. De overige kosten dient u zelf te betalen. Het niet goed bijhouden en ondersteunen van een gezond gebit van uw hond, kan uw hond erg tot last zijn.

Heupen/ellebogen aandoeningen

Veel hondenrassen hebben problemen met heupen en ellebogen. Enkele verzekeraars bieden deze aanvulling dan ook standaard in het basispakket van de honden verzekering. Bij andere verzekeraars dient u hiervoor een aanvullende verzekering af te sluiten. Wanneer u verwacht dat uw hond problemen krijgt met heupen of ellebogen, raden wij u aan een hondenverzekering te kiezen waarbij dit in het basispakket zit. De kans bestaat wel dat uw hond niet verzekerd kan worden indien deze afkomstig is van een ras waarbij deze problemen veel voorkomen. Hier komt u vanzelf achter bij het afsluiten van de hondenverzekering. U ontvangt dan de melding dat het ras van uw hond bij de verzekeraar niet geaccepteerd wordt.


Verzekering hond vergelijken


Verzekering hond: de premie

De premie van de honden verzekering wordt berekend aan de hand van verschillende factoren. Omdat ieder huisdier anders is, dient u per huisdier een dierenverzekering te nemen. De premie bepalende factoren voor een verzekering hond zijn;

  • de leeftijd van uw hond
  • de gewenste dekking
  • de hoogte van het eigen risico
  • van welk ras uw hond is
  • de gezondheid van uw hond op dit moment
  • de gezondheid van uw hond in het afgelopen jaar

Wat kost een hondenverzekering?

Zodra u bovenstaande gegevens invoert, ziet u wat de kosten van een hondenverzekering zijn. Per hond is dit verschillend. Heeft u meerdere honden? Dan is de kans groot dat u voor iedere hond een andere premie zult betalen. Bij het vergelijken en berekenen van de premie, ziet u snel wat de beste hondenverzekering is voor uw geliefde viervoeter. Voldoet het aan uw wensen? Dan kunt u direct de hondenverzekering afsluiten. De verzekeraar houdt u vervolgens op de hoogte van de aanvraag. Veelal doen zij dat per e-mail.

Hond verzekering vergelijken

Voordat u de beste hondenverzekering vindt, is het verstandig om de hond verzekering te vergelijken. Hierdoor komt u erachter hoe u uw hond wilt verzekeren. U wilt natuurlijk het beste voor het geliefde beestje, maar wellicht niet tegen iedere prijs. Voor veel huisdiereigenaren is een goedkope hondenverzekering belangrijk. Is de premie voor u de belangrijkste factor? Kies dan niet voor de uitgebreidste dekking, maar voor degene met de laagste premie. Let erop dat de goedkoopste hondenverzekering wellicht wel een hoger eigen risico rekent. Sommige verzekeraars vragen een vast percentage per schadegeval en andere verzekeraars een bedrag per schade. Gaat u voor de meest uitgebreide voorwaarden en is de premie minder belangrijk voor u? Vergelijk de hondenverzekering dan op basis van de voorwaarden, u zult dan vast de beste hondenverzekering vinden.

Wat is de beste honden verzekering?

De beste hondenverzekering is voor iedereen anders. Alle hondenverzekeraars die wij op onze website laten zien, bieden een goede verzekering aan voor uw geliefde hond. Via onze website kunt u gemakkelijk de verschillende verzekeringen voor een hond vergelijken en direct de beste vinden. Let daarbij goed op wat voor u van belang is. Wilt u graag de goedkoopste hondenverzekering? Kies dan in de vergelijking voor de eerste verzekeraar. Bent u juist op zoek naar de meest uitgebreide voorwaarden? Let dan minder op de prijs, maar juist op de polisvoorwaarden. Zo is er voor iedereen een andere beste hondverzekering. Let er op dat de premies die bij onze top 4 staan "vanaf premies" zijn. De premie voor uw hond kan dus hoger uitvallen. Succes met vergelijken!

Waarop letten bij een hondenverzekering vergelijken?

Kies niet automatisch voor de goedkoopste hondenverzekering. Let er bijvoorbeeld op dat er een eigen risico van toepassing is op de hondenverzekering. Betaalt u een lage maandelijkse premie? Dan geldt er vast een hoger eigen risico. Iedere keer dat u kosten maakt voor uw hond, betaalt u dan alsnog een vast bedrag of een vast percentage zelf. Let er daarnaast op dat niet alle dezelfde behandelingen vergoeden. Geef bij het maken van een vergelijking aan welke dekkingen voor u van belang zijn.

Ook de leeftijd van uw hond speelt een belangrijke rol bij het berekenen van de kosten van een hondenverzekering. De premie voor een oudere hond is vrij hoog. Een pup verzekeren is vaak minder duur. Ondanks dat een pup aan het begin verzorging nodig heeft, rekent de verzekeraar geen hoge premie voor een puppy verzekering. Het is mogelijk om de hondenverzekering tussentijds stop te zetten en eventueel op latere leeftijd weer afgesloten worden. Let er wel op dat niet alle hondenrassen geaccepteerd worden en ook erfelijke ziektes- en aandoeningen niet bij iedere verzekeraar worden vergoed. Heeft u ook een kat, vergeet dan niet om een kattenverzekering af te sluiten.

Eigen risico hondenverzekeringen

Net als bij een zorgverzekering, geldt er voor de hondenverzekeringen ook een eigen risico. Hoe hoog dit eigen risico bedrag is, bepaalt iedere verzekeraar zelf. Gaat u de hondenverzekering vergelijken, dan is het verstandig om het eigen risico mee te nemen in de vergelijking. Betaalt u bij de ene verzekeraar 100 euro eigen risico, dan is dat bij een andere verzekeraar 250 euro. Dat scheelt behoorlijk wat geld. Vaak staat daartegenover dat u bij een hoger eigen risico een lagere maandelijkse premie betaalt voor de honden verzekering. Het eigen risico is niet altijd een vast bedrag, sommige verzekeraars hanteren een bepaalt percentage per schadegeval. U moet dan bijvoorbeeld 25 procent van iedere rekening zelf betalen. Let hierop bij het kiezen van een goedkope hondenverzekering.

Kosten/baten verzekering hond

Om de beste hondenverzekering af te sluiten is het erg belangrijk eerst voor uzelf te bepalen waarvoor u precies verzekerd zou willen zijn. Een handige rekensom kan vervolgens antwoord geven op de vraag of een hondenverzekering in uw geval een goede optie is. Stel dat u uitkomt op een hondenverzekering van €20 per maand. Deze verzekering heeft u na 10 jaar dan €2400 gekost. Ook betaalt u nog eens 20% eigen risico. Al met al dient u in dit geval dus €2880 of meer gedeclareerd te moeten hebben, om met de verzekering voordeliger uit te zijn. Denkt u dit bedrag niet te gaan halen over een periode van 10 jaar? Dan is het wellicht voordeliger om maandelijks een klein bedrag apart te leggen. U draait in dit geval wel geheel zelf op voor eventuele dure operaties.

Wachttijd honden verzekering

Wanneer u de honden verzekering online afsluit, heeft u recht op een bedenkperiode van 14 dagen. Binnen deze termijn kunt u er alsnog voor kiezen om de verzekering stop te zetten. Let op dat wanneer u de verzekering telefonisch afsluit, u geen recht heeft op deze bedenkperiode.

Tevens geldt er een wachttijd. Dit houdt in dat u pas na enkele weken - vaak een maand - declaraties kunt indienen. Dit noemen verzekeraars een wachttijd. Hiervoor hebben de verzekeraars gekozen om fraude met dieren die al ziek zijn te voorkomen. Ook na deze periode kunnen kosten voor een ziekte of aandoening die voordien al aanwezig was, niet gedeclareerd worden. Hier worden echter ook weer uitzonderingen op gemaakt, bijvoorbeeld als u een bepaalde aanvullende dekking heeft gekozen en de zorg daarbinnen valt. Neem bij twijfel altijd contact op met uw verzekeraar.

Hondenverzekering vergelijken en afsluiten

Wanneer u de keuze gemaakt hebt om een verzekering voor de hond af te sluiten, kunt u beginnen met een hondenverzekering vergelijken. Het maken van een vergelijking is een fluitje van een cent. Binnen een paar minuten ziet u wat de premie is voor uw hond. Wanneer u de juiste verzekeraar gekozen heeft, kunt u snel en simpel de verzekering online afsluiten. Wilt u ook het beste voor uw trouwe viervoeter en wilt u niet voor onverwachts hoge rekeningen komen te staan? Dan is een hond verzekeren een verstandig idee. Via ons kunt u de volgende hondenverzekeringen vergelijken;
Al deze verzekeraars worden goed gewaardeerd. Bovendien kunt u bijna alle hondenrassen hier verzekeren. Uiteraard zijn er per verzekeraar verschillen tussen de dekkingen, premies en eigen risico bedragen. Het is daarom goed om deze verzekeraars naast elkaar te leggen en een vergelijking te maken. Zo komt u er snel achter waar u de goedkoopste hondenverzekering kunt afsluiten. Wij hebben geen prijsafspraken met verzekeraars gemaakt. Hierdoor kunt u altijd onafhankelijk een vergelijking maken.

Veelgestelde vragen

Een dierenverzekering sluit u af om te voorkomen dat u voor onverwachte kosten komt te staan bij ziekte of behandeling van uw huisdier. Met het afsluiten van een dierenverzekering betaald u deze kosten niet alleen, maar betaald uw verzekeraar mee. Let er op dat u altijd een gedeelte zelf betaald via het eigen risico. Daarnaast worden niet alle behandelingen vergoedt door alle verzekeraars. Dat is zeker het geval met een standaard basisdekking. Let er daarom goed op wat voor verzekering u afsluit.

Dat hangt er vooral vanaf bij welke verzekeraar u bent aangesloten. Bij de verzekeraars die op Totaalbesparen.com vergeleken worden, kunt u dagelijks opzeggen. Dus bent u verzekerd bij een verzekeraar die ook bij ons getoond wordt? Dan kunt u deze dagelijks opzeggen. Bent u verzekerd bij een andere verzekeringsmaatschappij? Dan zult u daar de voorwaarden moeten bekijken betreffende de contractperiode en opzegging.

Tot welke leeftijd u uw huisdier kunt verzekeren, is verschillend per verzekeraar. In onze vergelijking vindt u per verzekeraar de maximum leeftijd van het te verzekeren huisdier terug. Zo mag een huisdier bij de Ohra maximaal 7 jaar oud zijn en kunt u bij Proteq huisdieren van alle leeftijden verzekeren. De maximum leeftijd geldt overigens alleen voor het moment waarop de verzekering ingaat. Bereikt uw huisdier de maximum leeftijd maar is deze al verzekerd? Dan wordt de verzekering uiteraard niet opgezegd.

Er geldt bij alle verzekeraars een wachttijd wanneer de dierenverzekering afgesloten wordt. Hiervoor is gekozen om fraude tegen te gaan. Huisdiereigenaren zouden anders immers kunnen wachten tot het dier ziek is alvorens een verzekering af te sluiten. Om dit te voorkomen geldt een wachtperiode van enkele weken waarin nog niet gedeclareerd mag worden.

Alle verzekeraars die worden vergeleken op Totaalbesparen.com bieden een vrije zorgkeuze. Dat houdt in dat u zelf mag kiezen naar welke behandelaar u uw huisdier brengt. Bent u aangesloten bij een verzekeraar uit bovenstaand overzicht? Dan kunt u uw huisdier met een gerust hart naar uw eigen huisarts brengen. Het kan geen kwaad dit ook nog even na te vragen bij uw verzekeraar indien u gebruik maakt van bijvoorbeeld een budget polis.

De meeste verzekeraars bieden een hondenverzekering en een kattenverzekering aan. Wilt u een ander dier verzekeren dan is het vinden van de juiste verzekeraar een lastige klus. Wij raden u aan om in dat geval telefonisch contact op te nemen met één van de verzekeraars uit onze vergelijking. Soms is het online niet mogelijk om een ander dier te verzekeren, maar lukt het telefonisch wel.

Veel mensen zijn gehecht aan hun eigen arts en dierenarts. En als u kat zorg nodig heeft, wilt u dat het liefst bij uw eigen dierenarts regelen. Bij de verzekeraars in onze vergelijking heeft u recht op vrije zorgkeuze. Dit betekent dat u bij deze kattenverzekering zelf mag bepalen naar welke dierenarts u toe gaat. Dus ook uw favoriete dierenarts bij u om de hoek. Twijfelt u, neem dan contact op met uw verzekeraar en vraag het voor de zekerheid nog even na.

Hoeveel er vergoed wordt van de dierenarts rekening hangt af van de dekking die u heeft gekozen. Bij het afsluiten van de kattenverzekering kiest u een vergoedingspercentage. Dit percentage geeft aan hoeveel van de rekening wordt vergoed. Heeft u voor een percentage van 50 procent gekozen, dan wordt 50 procent van de rekening vergoed en betaalt u 50 procent zelf. Kiest u voor een percentage van 90, dan krijgt u 90 procent vergoed en betaalt u 10 procent zelf. Dat laatste klinkt natuurlijk veel aantrekkelijker, maar daardoor betaalt u wel een hogere maandpremie. Gaat u de kat verzekering vergelijken, neem dit dan ook mee.

Als u een huisdier heeft, wilt u daar zo goed mogelijk voor zorgen. De zorgverzekering voor onszelf is verplicht, maar voor een dier is dat niet het geval. Een dierenverzekering kunt u afsluiten, maar dat is niet verplicht. Zoals gezegd is een kattenverzekering of een hondenverzekering een soort zorgverzekering voor uw huisdier. Wordt uw huisdier ziek of raakt hij verongelukt? Dan heeft uw lieve beestje zorg nodig. Een rekening van de dierenarts kan zomaar oplopen tot 1.000 euro. Kunt u een dergelijke rekening niet zelf zomaar betalen, dan is het verstandig om een verzekering af te sluiten. Heeft u zelf een ruime financiële buffer, dan kunt u dergelijke rekeningen ook uit eigen zak financieren en is een dierenverzekering niet nodig.

Heeft u meerdere huisdieren? Dan kunt u voor alle huisdieren een aparte verzekering afsluiten. Samen op een polis kunt u meerdere dieren niet verzekeren. De reden is dat de premie van de verzekering wordt bepaald aan de hand van het dier. Bijvoorbeeld de leeftijd van het beestje, het geslacht, het ras, het gewicht, de dekking etc. Omdat dit voor ieder dier anders is, geldt er voor ieder huisdier een andere premie. Via onze website kunt u de premies vergelijken voor een hondenverzekering, een kattenverzekering en een paardenverzekering.

Let's encrypt SSL

Copyright © 2014-2021 Totaalbesparen.com - Alle rechten voorbehouden.
Zeker.com BV | Saturnusstraat 68 |1829 CZ Oudorp | KvK nummer: 75317664 | BTW nummer: NL860235907B01